Tuesday at 21:493 days 5 minutes ago, Ted said:pa nije jers ni promeniti nik. pa ga ne menjaš. evo, što bi bio problem da umesto Nikodije budeš Petao Cvrle? drugo, Nikodije deluje nekako starinski, ko iz doba prve seobe Srba. može to savremenije da bude.promena bi bila lišena nekog naročitog smisla, promena radi promene. šta, kao navijači Partizana ne znaju da je Jugoslavija prestala da postoji, pa treba da se promeni naziv sportskog društva da bi to saznanje pristiglo do nas. JSD se nekako uvuklo pod kožu i sasvim je irelevantno dal Jugoslavija postoji ili ne. SSD bi mi bilo strano, ko neka skraćenica za ram memoriju ili hard disk.Pa nisam predlagao da menjate nik, tj ime kluba u neko modernije, to bi bilo besmisleno, samo mi ostaje nejasno zašto su buktinje i JSD zakucani u večnosti. Ali ok, izgleda da vam to znači, pa nek vam bude.
Tuesday at 21:573 days 2 minutes ago, Nikodije said:Pa nisam predlagao da menjate nik, tj ime kluba u neko modernije, to bi bilo besmisleno, samo mi ostaje nejasno zašto su buktinje i JSD zakucani u večnosti. Ali ok, izgleda da vam to znači, pa nek vam bude.što se mene tiče, nisam do sada čuo valjan razlog. nisam zadrt i prihvatio bih promene u tom smislu ako bih čuo neko logično objašnjenje. objašenje da Jugoslavija ne postoji je smešno.sa aspekta fk, ako npr. jednog dana Partizan postane moderan i ozbiljan klub, pa se predloži neka vrsta rebrendiranja koja bi bila u skladu sa istorijom kluba ali i potrebom komercijalizacije, to bi moglo da bude logično. naravno, to bi morao da radi neko ozbiljan (autor jednog od grbova je bio slikar Branko Šotra) a ne neki priučeni ćaci koji je dobio domaći zadatak da nešto skarabudži za dva dana Edited Tuesday at 21:573 days by Ted
Tuesday at 22:013 days Imao je Miroljub Petrović ideju da se Zvezda i Partizan rebrendiraju u Kokarda i Četnik. Ovo mu dođe kao probni balon.
Tuesday at 22:033 days 5 minutes ago, Ted said:Branko Šotrataj font “partizan” oko petokrake je možda najlepši ćirilični font ever
Tuesday at 22:053 days 2 minutes ago, Ted said:što se mene tiče, nisam do sada čuo valjan razlog. nisam zadrt i prihvatio bih promene u tom smislu ako bih čuo neko logično objašnjenje. objašenje da Jugoslavija ne postoji je smešno.sa aspekta fk, ako npr. jednog dana Partizan postane moderan i ozbiljan klub, pa se predloži neka vrsta rebrendiranja koja bi bila u skladu sa istorijom kluba ali i potrebom komercijalizacije, to bi moglo da bude logično. naravno, to bi morao da radi neko ozbiljan (autor jednog od grbova je bio slikar Branko Šotra) a ne neki priučeni ćaci koj ije dobio domaći zadatak da nešto skarabudži za dva danaJugoslavija ne postoji, to je fakat, i kao narod se nismo usrećili sa njom, stoga mislim da to ime treba izbacivati. Protiv sam vulgarnog posrbljivanja na način kako su to radili Hrvati, pa sada svaki klub ima šahovnicu u grbu. To je idiotski. Ali fino rebrendiranje™ u smislu da se ratosiljate mrtve Jugoslavije vam ne bi ubilo identitet niti izdalo osnivače, očigledno ideološki zadojene. Ne vidim zašto bi vi bili u obavezi da 2025. baštinite njihovu zadojenost iz 1945. Edited Tuesday at 22:063 days by Nikodije
Tuesday at 22:103 days 4 minutes ago, Muzzy said:Imao je Miroljub Petrović ideju da se Zvezda i Partizan rebrendiraju u Kokarda i Četnik. Ovo mu dođe kao probni balon.Teška krindžara.Just now, Nikodije said:Jugoslavija ne postoji, to je fakat, i kao narod se nismo usrećili sa njom, stoga mislim da to ime treba izbacivati. Protiv sam vulgarnog posrbljivanja na način kako su to radili Hrvati, sa sada svaki klub ima šahovnicu u grbu. To je idiotski. Ali fino rebrendiranje™ u smislu da sw ratosiljate mrtve Jugoslavije vam ne bi ubilo identitet niti izdalo osnivače, očigledno ideološki zadojene. Ne vidim zašto bi vi bili u obavezi da 2025. baštinite njihovu zadojenost oz 1945.Možda se nismo usrećili sa njom, ali je ta Jugoslavija izrodila i Partizan i Crvenu zvezdu i to je činjenica za sva vremena koju nijedan revizionizam neće moći da obriše, iako je pojačana mitomanija sa vaše strane to bezuspešno pokušavala već dugo, da ne podsećam sada na sve te neprijatne momente.JSD je prosto deo identiteta i nema potrebe da se bilo šta dira.
Tuesday at 22:163 days 4 minutes ago, Muzzy said:Imao je Miroljub Petrović ideju da se Zvezda i Partizan rebrendiraju u Kokarda i Četnik. Ovo mu dođe kao probni balon.jedna od glupljih ideja ikada. što je postignuće pošto savremena Srbija jeste bremenita glupavim idejama3 minutes ago, Nikodije said:Jugoslavija ne postoji, to je fakat, i kao narod se nismo usrećili sa njom, stoga mislim da to ime treba izbacivati. Protiv sam vulgarnog posrbljivanja na način kako su to radili Hrvati, pa sada svaki klub ima šahovnicu u grbu. To je idiotski. Ali fino rebrendiranje™ u smislu da se ratosiljate mrtve Jugoslavije vam ne bi ubilo identitet niti izdalo osnivače, očigledno ideološki zadojene. Ne vidim zašto bi vi bili u obavezi da 2025. baštinite njihovu zadojenost iz 1945.ti simboli, pojmovi i skraćenice su nadživeli Jugoslaviju i samim tim sada imaju neko drugo značenje. kontekst u kome su nastali se razlikuje od konteksta koji je sada. ako govorimo o navijačima to je pretežno vezano za sport a ne za politiku.dodavanje ideološkog i političkog u to može da vodi raznim putevima i stranputicama. recimo jedno je tumačenje koje ti daješ, a npr. ja ti odgovaram da nije simbol komunizma nego antifašizma, odnosno da se klub nastao na krilima pobede protiv fašizma i kao klub nesumljivo antifašističke vojske i da bi odricanje od simbola moglo da ima odricanje od te antifašističke tradicije. naročito u savremenim okolnostima revizionizma, kada se rahabilituju saradnici fašista i nacista. što bi moglo da se tumači kao priklanjanje kluba tim "vrednostima" Edited Tuesday at 22:173 days by Ted
Tuesday at 22:163 days 1 minute ago, copkillah said:Teška krindžara.Možda se nismo usrećili sa njom, ali je ta Jugoslavija izrodila i Partizan i Crvenu zvezdu i to je činjenica za sva vremena koju nijedan revizionizam neće moći da obriše, iako je pojačana mitomanija sa vaše strane to bezuspešno pokušavala već dugo, da ne podsećam sada na sve te neprijatne momente.JSD je prosto deo identiteta i nema potrebe da se bilo šta dira.E hvala Jugoslaviji što je izrodila armijski i pandurski kurton koji su do te mere zatrovali i obesmislili sport, pa nam je danas liga najgora u Evropi. To što po inerciji navijamo za jedan od ta dva kurtona nas ne obavezuje da ignorišemo realnost njihove truleži koja vuče korene od prvih dana kada su osnovani od strane komuljara. Edited Tuesday at 22:173 days by Nikodije
Tuesday at 22:233 days Btw zašto ste se odrekli imena stadiona JNA? Ko je i zašto to promenio i da li je bilo otpora? Ozbiljno pitam, ne sećam se.
Tuesday at 22:373 days stadion je menjao tri puta ime od stadion centralnog doma vojske jugoslavije preko stadiona jna i 19. aprila 1990. je promenio ime u stadion partizanamislim da promena ima veze sa menjanjem vlasničke strukture objekta, al ima pravnika pa će oni to bolje znati da objasne
Tuesday at 22:543 days ...ono što večitima treba je promena komuljarske režimske paradigme™ i privatizacija oba kluba. Samo to je način da oni postanu sportski klubovi i prestanu da budu partijski plen i da se smenjuju na tronu kako se koji režim smenjuje. Osnovani su kao režimski klubovi, takvi su i danas, to mora da se menja. Neka prvi korak u pravom smeru bude simboličko odricanje od onih koji su tako nakaradno osmislili klubove.
Wednesday at 05:392 days Zvezdu i Partizan ostaviti svom vremenu i simbolici i ostalom što ih povezuje sa idejom nastanka. S druge strane, ukinuti im protekcionizam koji se opravdava velicinom fan baze, uvesti ih u trzisno poslovanje, dozvoliti da slavno propadnu i ugase se ako ne umeju da plivaju u postenoj borbi.Ovi sto ne vole prefiks jugo u tom slucaju imaju idealnu situaciju da mogu da oforme svoje FK Kokarda/Četnik i da urede odgovarajucu simboliku. Eto, i to vam je rešeno.I da, krajnje je vreme dispita neko sta su nam to glasovne promene dobro donele
Wednesday at 05:462 days Aman, polemišete sa ljudima kojima nije smetalo da promene pib i matični broj i da navijaju za fmp - kome niko ne moze da zabrani da se zove zvezda. Šta oni mogu da kazu o tradiciji
Wednesday at 05:542 days 9 hours ago, Eleniko said:koji dan zastave, 28. novembar?Zato što smo mi stub antisrpstva &
Wednesday at 08:082 days 10 hours ago, Muzzy said:Imao je Miroljub Petrović ideju da se Zvezda i Partizan rebrendiraju u Kokarda i Četnik. Ovo mu dođe kao probni balon.Mora za Partizan nešto verodostojnije, recimo Keče. Kakav bre Četnik.Što se tiče prefiksa jugoslovenski, nije on problem nego to što nema veze - to je klub kome je u počasnoj loži čitavu deceniju sedeo jedan od ljudi koji ga je najkonkretnije srušio - Ratko Mladić. No dobro, to je ista vrsta kao i u Grčkoj gde svaki klub čije je ime nekakva skraćenica sa slovom K u sebi (AEK, PAOK, itd) baštini Konstantinopolis iako grad sa takvim imenom odavno ne postoji. Edited Wednesday at 08:132 days by Eleniko