Jump to content

Nemačka - Danska, 29.6. 21h

Rat bogatih 25 members have voted

1. 1. Koji germanski bogataši pobeđuju?

• Naši™ regularno
    • Naši™ na penale
    • Severni regularno
    • Severni na penale

This poll is closed to new votes

Poll closed on 06/29/24 at 19:00

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

8 hours ago, JohnnyD said:

Ova sloboda i minutaza koju Kros ima treba da pokaze kolko se Piksi sjebo sa taktiziranjem sa Tadicem - legendu, lidera i kapitena reprezentacije (kakvi god da su) ne ostavljas na klupi protiv Engleza u prvoj utakmici evropskog prvenstva. 

ako se ne varam, isto je bilo i sa levandovskim (da li na svim utakmicma, ne znam) pa su prošli kao imi.

• Replies 233
  • Views 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ivo Petović
    Ivo Petović

Ovo prvi put u životu vidim. Da li se dešavalo ovako nešto ranije?

• San Epifanio
    San Epifanio

Bio sam sa društvom na SP u Nemačkoj 2006. godine. I tamo smo se družili sa nekim našim ljudima odande koji su imali devojke Nemice. I u nekoj priči ja se napravim pametan i otpevam ovo što napisaste,

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

nemci u dortmundu proveravaju da li je kiša stala       ukradeno

Posted Images

• Author

Prenosim:

Pravila koja je sudija primenio nisu ekskluzivno sportska, vec i sport mora da ih se pridrzava. Dete pogibe u Grckoj pre dva tri dana u vodi na oci roditelja. 

Covek u uspravnom stanju na cistini je proverbijalni gromobran. Elektrostaticko polje je najjace oko objekta oblika siljka i provokacije (ovi leader) krecu i sa objekata na zemlji krecu i sa tla. Ne bira samo “onaj gore” u sta ce da tresne. Ovce na pasnjaku, krave, krdo antilopa u u savani. Igraci na otvorenom terenu. Deca koja pikaju fudbal na livadi.

https://www.nssl.noaa.gov/education/svrwx101/lightning/faq/

What is a “stepped leader?”

A stepped leader is the development of the downward lightning channel. Negatively-charged lightning channels in particular do not propagate continuously, but in relatively short “steps” where the air ahead is becoming ionized as multiple low-conductivity “streamers.” A streamer that develops more current and better conductivity can become the next step that connects to the “leader” channel.

https://www.weather.gov/safety/lightning-safety

–Coach of Outdoor Sports Team

Your little league team has an evening game at the local recreational park. The weather forecast calls for partly cloudy skies, with a chance of thunderstorms by early evening. When you arrive at the park, you notice the only safe buildings are the restrooms. Shortly after sunset, the sky gets cloudy and you see bright flashes in the sky. What should you do? Get everyone into vehicles or the restrooms. Do NOT stay in the dugouts; they are not safe during lightning activity. Once in a safe place, wait 30 minutes after the last rumble of thunder before resuming play.

–At the Beach or Lake

Your family plans to go to the beach today. The weather forecast calls for a nice morning followed by a 30 percent chance of afternoon thunderstorms. When you get to the beach, you see that the only nearby structures are open-sided picnic shelters. The parking lot is a 5 minute walk from the beach. By early afternoon skies are darkening and hear distant thunder. What should you do? Go to your car! Do NOT seek shelter under the beach picnic shelters. Wait 30 minutes until after the last rumble of thunder before going back to the beach.

Ovo se na ETF uci u okviru dvosemestralnog Tehnike visokog napona. Da ima mozga na tim TV mogli su da edukuju narod i dovedu nekog sa te katedre. U staaara vremena je vazilo (statistika) da praznjenje moze da proizvede 20-50kA za nasu geografsku sirinu, u tropima 80-100kA. Klima se promenila.

^ ovo je pisala osoba iz struke koja se razume u to što priča 

1 hour ago, Miljenko said:

Videcemo sta ce biti sa Wengerovim predlogom za promenu ofsajd pravila. Meni je utisak podeljen oko njega, mada je sve bolje od ovih situacija gde se gleda ruka u ofsajdu i zbog toga svira isti (rukom ne moze da se postigne gol, nidje veze). Takodje, penal kao penal je prevelika prednost, za cesto bezazlene situacije (saplitanje na cosku sesnaesterca ili udaranje lopte u ruku daleko od gola). Slicno mislim i za kartone. Crveni karton je suvise velika prednost, to ne postoji bukvalno ni kod jednog drugog sporta. Tu bi trebalo uvesti neko vremensko ogranicenje, kao i kod veceine drugih sportova. Umesto penala, slobodan udarac, ma koliko daleko bio prekrsaj.

Sto se ofsajda tice, to je na hokeju lepo reseno; teren podeljen na 3 dela i kada udjes u ofanzivnu trecinu, jedino je markacija bitna, odnosno nema ofsajda dok pak/lopta ne izadje iz iste. Mislim, imas na fudbalu 2 igraca koji su u kontri i sviras ofsajd zbog dodavanja ovome koji se nalazi ispred, nebuloza totalna.; ili oni ponisteni golovi iz daljine, kada je golman izleteo negde u kukuruz, od toga mislim da nema gluplje. Sto se tice dokle bi golman mogao da igra rukom, to mi jedino deluje ok.

Valjda zbog svega ovoga i preferiram hokej, u odnosu na fudbal sve vise.

Pa stvarno ne možeš porediti fudbal sa hokejom, gde se i igrači i pak kližu brzinom projektila po ledu, i gde imaš po tri kompletna napada i dva bekovska para koji se menjaju po potrebi tokom cele utakmice.

Bilo kakva liberalizacija ofsajda bi, po meni, dovela do konzervativnijih odbrana, dok bi njegovo ukidanje dovelo do toga da ultradefanzivne taktike i odbrana čovek na čoveka prevladaju u potpunosti (jer ako ti jedan ili dva napadača kampuju non-stop na tvojoj polovini, onda moraš i imati neke štopere koje ih prate, i to veći broj defanzivaca u odnosu na broj napadača). Zamisli tu tvoju hipotetičku kontru gde je jedan igrač na sredini terena, a drugi neko ko kampuje oko penala, da li bi to imalo baš smisla, i da li protivnik ne bi stavio nekog da juri ovog što kampuje celu utakmicu.

Vremensko ograničenje crvenog kartona bi dovelo do toga da uvodiš neke specijalce sa zadatkom da biju najboljeg igrača protivnika, i po mogućnosti ga onesposobe za utakmicu, uz relativno mali rizik sa tvoje strane. Isto tako i do krljanja protivnika u gol šansi, hvatanja rukom lopti na gol liniji od strane igrača odbrane, igranja rukom golmana van 16 u kritičnim situacijama i slično. Ukidanje penala bi dovelo do teških faulova u gol šansama u 16, uostalom zbog toga je i uveden svojevremeno, pre stotinak godina kazneni prostor.

A da je hokej super sport, jeste, i ja volim da ga gledam, ali ne možemo baš da primenimo njegovu logiku na fudbal. 

Btw, sad gledam snimak utakmice na TV-u, pa se pitam od kada je postalo dozvoljeno ono zaustavljanje kod šutiranja penala, kao što je sinoć uradio Haverc.

Trebalo bi samo ostaviti gol tehnologiju, ako lopta pređe liniju da bude gol pošto je to teško videti nekad u deliću sekunde.

Var ubije dosta igru, a kao što smo videli i na našem primeru, ako neko hoće da te pokrade pokrade te i sa varom.

Edited by sasha

3 hours ago, Ayatollah said:

Btw, sad gledam snimak utakmice na TV-u, pa se pitam od kada je postalo dozvoljeno ono zaustavljanje kod šutiranja penala, kao što je sinoć uradio Haverc.

Jedna dosta frustrirajuca pojava je to upadljivo zastajkivanje pri izvodjenju penala.

Screenshot_2024-06-30-18-56-38-571_com.twitter.android-edit.jpg

On 27. 6. 2024. at 12:41, James Marshall said:

Cijenim da domaćini ispadaju u sledećem kolu, ne u ovom, Danci me nisu ničim kupili, a imaju dvojac iz MUFC, jak je tu luzerski element. 

Cestitke