June 17, 20241 yr Danas imam problem sa cinjenicom da Tadic smatra da je bio najspremniji, sta ako je u pravu?
June 17, 20241 yr Nda Kejn je maler kao I Batistuta. A Belingem je uz Mbapea I Halanda najvredniji igrac na svetskom trzistu tri godine mladji id Vinisijusa a od Krosa trines. I najbolji igrac Primere u debitantskoj sezoni Edited June 17, 20241 yr by dillinger
June 17, 20241 yr 1 minute ago, villiem said: Danas imam problem sa cinjenicom da Tadic smatra da je bio najspremniji, sta ako je u pravu? Nije ga hteo narod.
June 17, 20241 yr 1 hour ago, Mindaugas Žukauskas said: Mislim da ni ekipa sastavljena od Barezija Maldinija Zanetija i Neste se ne oseća prijatno i pouzdano da joj Srbija visi zadnjih pola sata na njihovoj polovini, a kamoli Englezi sa sve stanovitim štoperom iz redova K.Palasa. Englezi možda jesu pustili nogu sa gasa i smanjili na 90% u jednom momentu, ali su sigurno očekivali da će moći da kontrolišu loptu i igru u tom periodu. Zašto im je jedan Piksi održao lekciju u drugom poluvremenu, to ne umem da objasnim, a svakako Sautgejtov poslodavac ima puno pravo to da ga priupita. Naravno. Mi imamo dva elitna napadaca koji mogu bukvalno ni iz cega da daju gol, jedna sugava lopta unutra i ugasio si. Vlahovic je prvi spic jedne od najjacih ekipa u Italiji a Mitar godinama ima gerdmilerovsku konverziju sansi i kad se nadje u boksu ozbiljna je opasnost za bilo koju odbranu na svetu. Odlican primer za ovo sto govorim je ona cuvena utakmica u Portugaliji koja nas je odvela na SP. Portugalci su rano poveli i sve vreme pokusavali da zatvore utakmicu po tom sistemu "pustili nam loptu a da su hteli mogli su svasta" jer im je i nereseno bilo dovoljno, na kraju im je smrsila konce jedna kifla u peterac.
June 17, 20241 yr Dešava se naravno. Isto kao što se dešava da favorit nastavi da pritiska i rizikuje, pa popije gol iz kontre i prospe pobedu. Mi smo recimo juče trebali mnogo više da reskiramo u situaciji kad su Englezi gledali kako da isprovociraju prekid i potroše vreme, ali smo igrali isuviše oprezno, plašeći se fantomskih kontri.
June 17, 20241 yr 11 minutes ago, kralj said: Dešava se naravno. Isto kao što se dešava da favorit nastavi da pritiska i rizikuje, pa popije gol iz kontre i prospe pobedu. Nije baš sve tako crno-belo, ima tu nijansi. Može ekipa da nastavi da dozirano pritiska, smanjivši određene rizike. Pravi primer je Gvardiolin Siti koji tačno zna koliko ofanzivno igra na 0-0, kako na 1-0 i kako na 2-0. Naravno u repstativnom fudbalu je to verovatno misaona imenica s obzirom na period koji igrači provode zajedno.
June 17, 20241 yr Igraš toliko (ne)oprezno koliko to protivnik primeti... mnogo je lako reći sad da bi izjednačili ali bi istom izmorili Engleze u njihovoj kontraofanzivi i tako isfavorizovali Dance... 1 gol je odličan koliko ih je moglo biti. Ne srlja se u prvoj utakmici na sve ili ništa
June 17, 20241 yr Pa naravno, nije ni sve u presingu. Ima ekipa koje blicuju igrača sa loptom, baš kada vode i čuvaju rezultat, jer su razvojem igre kratkih pasova u stanju da čuvaju rezultat. Zato dominacija u posedu neretko ide pod ruku sa defanzivnom strategijom. Englezi su svesno odabrali da se brane drugačije i isplatilo im se na kraju.
June 17, 20241 yr Author https://www.b92.net/sport/fudbal/vesti/32026/bez-tadica-na-treningu-srbije-video/vest Međutim, glavna vest je da nije bilo ni Dušana Tadića, koji je u igru ušao od 61. minuta, dok je Luka Jović koji je ušao u istom trenutku bio na terenu sa ostalim igračima.
June 17, 20241 yr Englezi su se naravno svesno povukli, nije da smo ih mi sabili u 25 metara, ali i Srbija je sasvim korektno uzela to što su nam ponudili. Igrali smo, nije da nismo, u granicama mogućnosti naravno. Meni je od svih ovde pomenutih grešaka Piksija najveća ta što je držao Vlahovića, a ponekad čak i Mitrovića kada zameni poziciju sa Vlahovićem, na poziciji na kojoj obično igra Tadić i što smo pokušavali previše kroz sredinu sa njima dvojicom, Gudeljom, Sergejem i Lukićem na terenu. Njih dvojicu treba nabiti u 16 i gurati besomučno po bokovima na centaršut. To je ono gde smo dobri u takvoj postavi. Tadića ne bih ni ja startovao i zbog engleza i zbog slovenaca. Možda bih ga uveo već na poluvremenu jer smo gubili i englezi su se povukli pre toga. Ideja da takvog igrača, pa još u godinama, sačuvaš za poslednjih pola sata protiv favorita da proba da izmisli jedan gol i za sledeću utakmicu koju moraš da dobiješ je sasvim legitimna i stara koliko i profesionalni fudbal. Legitmno je i da ovaj popizdi, mada je kao što rekoh trebalo manje da se seljači. danas rajković tražio od novinara da obavezno napišu da je on spremniji od Tadića i napravio bodibilding pozu
June 17, 20241 yr 2 minutes ago, dragance said: može li jedan jedini turnir da prodje bez skandala medju našima? jedu govna i novinari…trenirao je sa drugom grupom u teretani
June 17, 20241 yr 19 minutes ago, Heaviside said: Englezi su se naravno svesno povukli, nije da smo ih mi sabili u 25 metara, ali i Srbija je sasvim korektno uzela to što su nam ponudili. Igrali smo, nije da nismo, u granicama mogućnosti naravno. Meni je od svih ovde pomenutih grešaka Piksija najveća ta što je držao Vlahovića, a ponekad čak i Mitrovića kada zameni poziciju sa Vlahovićem, na poziciji na kojoj obično igra Tadić i što smo pokušavali previše kroz sredinu sa njima dvojicom, Gudeljom, Sergejem i Lukićem na terenu. Njih dvojicu treba nabiti u 16 i gurati besomučno po bokovima na centaršut. To je ono gde smo dobri u takvoj postavi. Tadića ne bih ni ja startovao i zbog engleza i zbog slovenaca. Možda bih ga uveo već na poluvremenu jer smo gubili i englezi su se povukli pre toga. Ideja da takvog igrača, pa još u godinama, sačuvaš za poslednjih pola sata protiv favorita da proba da izmisli jedan gol i za sledeću utakmicu koju moraš da dobiješ je sasvim legitimna i stara koliko i profesionalni fudbal. Legitmno je i da ovaj popizdi, mada je kao što rekoh trebalo manje da se seljači. danas rajković tražio od novinara da obavezno napišu da je on spremniji od Tadića i napravio bodibilding pozu Na prvenstvo je otišlo 26 igrača, u startnoj postavi ima mesta za njih 11. To znači da je njih 15 nezadovoljno jer nisu u tih 11. Ista stvar je i sa regularnom fudbalskom sezonom, gde su nezadovoljni oni što ne igraju. Najteži deo trenerskog posla je to da oni koji su nezadovoljni jer ne igraju ne ruše atmosferu i da tim nađe način da funkcioniše i da svako u svojoj ulozi bude što zadovoljniji. Ovo što se desilo sa Tadijevom izjavom je neverovatno. Valjda postoji neka komunikacija između njega i selektora, valjda mu je ovaj rekao "vidi Dušane, ti si velika legenda i mnogo si uradio, ali na ovom EP ćeš možda imati drugačiju ulogu i morati da ulaziš sa klupe i svojim fantastičnim kvalitetima doneseš prevagu u nastavku". Kad to čuje Tadi može da kaže "ok, prihvatam", ili "ne, to je za mene poniženje, odoh kući", ali te stvari se rešavaju i definišu pre EP. Ali ovde izgleda da nema nikakve komunikacije, da igrači misle da će imati jednu ulogu a onda se ispostavi da to nije tako. Krajnje neozbiljno ali nisam šokiran. Edited June 17, 20241 yr by Nikodije
June 17, 20241 yr 1 hour ago, Heaviside said: danas rajković tražio od novinara da obavezno napišu da je on spremniji od Tadića i napravio bodibilding pozu Eto sta uradi crni Tadicu. Sad se prepucavaju preko medija. Misteru, zavedi disciplinu ako Boga znas!
June 17, 20241 yr 1 hour ago, Heaviside said: jedu govna i novinari…trenirao je sa drugom grupom u teretani Jedu govna žestoko i oko one njegove izjave. Ima na youtube, pola od toga sto pišu uopšte nije rekao, nit je zvučalo tako dramatično, da je kao ljut na piksija itd. To su sve slobodne interpretacije debila novinara.