Jump to content

Srbija - Engleska, 16.06, 21h

Featured Replies

1 hour ago, harper said:

Jedina ozbiljna greska koju je Piksi sinoc napravio je davanje prevelikog poverenja u SMS-a koji je odigrao uzasno, sve ostalo je posledica tankog rostera koji imamo za ovaj nivo fudbala i pokusaji da se iz to malo kvalitetne suve drenovine iscedi maksimum. Ispostavilo se da je greska i stavljanje Kostica a ne Mladenovica ali, realno, to bismo svi uradili na njegovom mestu. Cak je i Gudelj hipoteticki imao smisla umesto Ilica jer je defanzivniji igrac i bolji je u obaveznoj igri, niko nije mogao unapred da zna da ce odigrati toliko lose.

Sto se Tadica tice, on je cele poslednje kvalifikacije odigrao veoma lose i imalo je smisla da par u napadu cine Mitar i Vlahovic, tim pre sto smo na engleski presing odgovarali ispucavanjem lopte napadacima. Tadic je godinama bio najznacajniji igrac ove reprezentacije ali umesto sto se bavi davanjem izjava o svojoj velicini pametnije bi mu bilo da pogleda svoje igre iz kvalifikacija i sam proceni koliko je u poslednje vreme najbolji igrac reprezentacije.

I jos jedna greska je odsustvo Darka Lazovica.  Njemu treba desnonogi bek-krilo da igra na poziciji na kojoj igra Zivkovic.  Zivkovic je dobro ofanzivno krilo, ali je slab u defanzivi plus je levonog. 

• Replies 929
  • Views 47k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• San Epifanio
    San Epifanio

Btw, ovi RTS-ovi analitičari smatraju da ne treba upasti u euforiju posle ove utakmice. Jebeš mi sve ako smo mi i delimično normalni.

• arheolog1981
    arheolog1981

• burekdzija
    burekdzija

Mi pijemo podno Salkea s vrlo kulturnim Englezima vec par sati, stigli smo do Olivera Kromvela nakon sto smo zakljucili da su posle bitke kod Hejstingsa oni u stvari Francuzi. Dobijamo 5-0. 

Posted Images

Manite se rezultata i gledajte fudbal, gledajte utakmice, Engleska igra grozomorno šutiranje mrtvog konja. 

Rezultati su bolji nego što su bili u protekle dve decenije, ali i svetsko stanje fudbala je drugačije danas nego je bilo tada, PL je bez konkurencije najdominantnija liga na svetu, što nikada ranije nije bila i što otvara ogromne mogućnosti da mladi igrači kroz nju stasaju u velike zvezde.

Nije presudan kontinuitet, Roberto Martinez je usrao najtalentovaniju generaciju Belgije u istoriji fudbala, pa su kontinuitetom osvojili jedan veliki prc (ok, jednu bronzu), a bili su zreli za svetskog šampiona.

4 minutes ago, Dimitrije said:

I jos jedna greska je odsustvo Darka Lazovica.  Njemu treba desnonogi bek-krilo da igra na poziciji na kojoj igra Zivkovic.  Zivkovic je dobro ofanzivno krilo, ali je slab u defanzivi plus je levonog. 

Govorio sam o sinocnjoj utakmici i taktickim greskama.

55 minutes ago, Mil@n said:

Da ne kvotujem sad i @harper - pa da, taktička odluka da pasiviziraju sopstvenu igru koja je nama dala prostora da kao nešto probavamo. Znači nismo se izborili za prilike tj "prilike" i igru dobrim pasom prijemom i kontrolom lopte te sistemom igre već taktičkom odlukom protivnika koji su, da su hteli, mogli nastaviti da nas pritiskaju na šta mi ne bi imali odgovor u narednih 100 godina jer prosto nemamo igrače za takvo nešto tj individualni kvalitet.

Ono sto ti ne kapiras je da nisu mogli, niti bi bilo pametno da to rade. Igraci su ziva bica a ne masine i ne igraju fudbal uz pivo i kokice ispred TV-a pa da mogu da trce koliko im daljinski upravljac omogucava.

Zašto nisu mogli? Nisu imali snage da nam pritiskaju loptu više od 30 minuta? Englezi?

Pa ne bih se složio. 

dva bzvzna ugla šuta vlahovića. jel moguće da nema neki bolji?

Из неког разлога Енглези су синоћ још током првог полувремена стали практично у дупли блок и почели да играју оно што смо ми до тада играли. Нормално не могу 90 минута да играју пресинг а нису ни екипа која уме да закључа лопту али опет да онакав тим брани 1:0 60 минута је срамотно колико год да је циљ отаљати групну фазу. У неким моментима нису могли да реше онај неки наш полупресинг него су избијали лопту што даље од гола. Ово ако је Гвардиола рецимо гледао остао је и без оно мало косе на глави.

1 minute ago, Mil@n said:

Zašto nisu mogli? Nisu imali snage da nam pritiskaju loptu više od 30 minuta? Englezi?

Pa ne bih se složio. 

Niko to ne radi jer je besmisleno. Ne radi se o tome da li bi hipoteticki mogli ili ne, da im je bilo neophodno ulozili bi dodatni napor i crkli da dobiju pa im opet ne bi bilo dovoljno za 90 minuta a uveli bi sebe u problem da ne mogu da istrce i isprate u nekoj nasoj potencijalnoj kontri. Naravno da je odluka da prepuste posed i predju na "cekalicu" takticke prirode samo sto sinoc ni njima nije islo glatko u drugom poluvremenu. Te price tipa "e, da su oni hteli mi ne bismo prdnuli" su posledica frustracije i razocarenja nasim rezultatom i igrom, da su mogli hteli bi itekako. Koja ekipa ne bi htela da vodi 3:0 na poluvremenu umesto 1:0? Uostalom, da su bili toliko superiorni ne bi se poslednjih 15 minuta valjali i padali na svaki kontakt ne bi li ukrali sto je moguce vise vremena.

Sinoc:

image.thumb.jpeg.f61618a0039d86df1dbb2b233c4ce895.jpeg

Kejn se smorio kad je shvatio da Lazar Ćirković nije u reprezentaciji, u fazonu - kad im ovaj što me je spakovao u džep na JNA nije u sastavu, kakvi su tek ovi ostali štoperi što su bolji od njega :D

49 minutes ago, JohnnyD said:

Ispravka, nije Tadic jebo Piksijevu zenu, nego Jovicevu:

https://www.instagram.com/p/C8UI_-CM1bR/

Sofiju? Pa i ja sam ...

Inače sam oduševljena, ovde sve go Miljan do Miljana, struka da pozavidi

Mislim da ni ekipa sastavljena od Barezija Maldinija Zanetija i Neste se ne oseća prijatno i pouzdano da joj Srbija visi zadnjih pola sata na njihovoj polovini, a kamoli Englezi sa sve stanovitim štoperom iz redova K.Palasa. Englezi možda jesu pustili nogu sa gasa i smanjili na 90% u jednom momentu, ali su sigurno očekivali da će moći da kontrolišu loptu i igru u tom periodu. Zašto im je jedan Piksi održao lekciju u drugom poluvremenu, to ne umem da objasnim, a svakako Sautgejtov poslodavac ima puno pravo to da ga priupita.

2 hours ago, JohnnyD said:

Nema to veze sa generacijom, imalu si oni i Runija i Ovena, i Lamparda i Dzerarda, i Gaskojna, i vece majstore od ovih danas pa nista nisu uradili. A Sautgejt je uradio vise za ove godine sto vodi reprezentaciju. To sto pricas bi imalo smisla da je neki drugi trener vodio Englesku pre Sautgejta i osvojio nesto, ili igrao finala. A nije. Englezi imaju svu prednost i moc, novac, jaku ligu u koju se sliva novac, sirinu izbora i belih i crnih igraca, ali nisu osvojili nista i frustraciju ispoljavaju na Sautgejtu koji ih je dignuo u prve favorita turnira a do pre 10ak godina su bili sprdnja. 

edit: nisu vise prvi favorita turnira, Srbija je gurnula Francuze na prvo mesto sada

Nisu imali nikad bolji tim tj nikad bolje I relevantnije igrace u kontekstu vrhunskog fudbala. Kejn, Belingem, Foden, Rajs...su najbolji igraci najboljih svetskih timova. Do danas najbolja ENG selekcija je Eriksenova 2001/02 kad su tukli Nemce 5:1 I ispali od Brazila u 1/4 Ali najbolji igrac je bio Bekam koji nije bio najbolji svetski igrac. A pored sebe kao startere je imao I Trevora Sinklera, Deni Milsa Ili Emila Heskija .

13 minutes ago, dillinger said:

Nisu imali nikad bolji tim tj nikad bolje I relevantnije igrace u kontekstu vrhunskog fudbala. Kejn, Belingem, Foden, Rajs...su najbolji igraci najboljih svetskih timova. Do danas najbolja ENG selekcija je Eriksenova 2001/02 kad su tukli Nemce 5:1 I ispali od Brazila u 1/4 Ali najbolji igrac je bio Bekam koji nije bio najbolji svetski igrac. A pored sebe kao startere je imao I Trevora Sinklera, Deni Milsa Ili Emila Heskija .

Ekipa je tim, a ne skup pojedinaca, inace bi Mancester Siti imao 10 lige sampiona do sada, a ima jednu. Kejn je poznat kao maler, a cak nije ni najbolji igrac u Bajernu, vec najbolji strelac. Belingem nije najbolji igrac u Realu, nego Kros i Vinisijus, itd.