June 17, 20241 yr 11 minutes ago, Sludge Factory said: Ako se ne varam, on je skovao "zaustavno vreme" (sintagmu koja izaziva ubilacke porive) sto takodje dosta govori o idiotu. bukvalno je preveo ono "stoppage time" umesto da lepo kaže "nadoknada vremena".
June 17, 20241 yr 27 minutes ago, kralj said: Što se tiče zadovoljstva rezultatom, ne znam za Milana, ali ja sam pomenuo u smislu da bi skroz drugačiju utakmicu gledali da nisu dali gol ili da im je trebalo 2 razlike i ta utakmica bi ličila na prvih 15 minuta. Pa to sam rekao u prvom postu. Da igramo utakmicu na ispadanje, igrali bi 60, 70 minuta kao prvih 15, naši bi baldisali eventualno na kraju prvog. Em su igrački bolji 50 puta em su spremniji 100 puta. Da ne kvotujem sad i @harper - pa da, taktička odluka da pasiviziraju sopstvenu igru koja je nama dala prostora da kao nešto probavamo. Znači nismo se izborili za prilike tj "prilike" i igru dobrim pasom prijemom i kontrolom lopte te sistemom igre već taktičkom odlukom protivnika koji su, da su hteli, mogli nastaviti da nas pritiskaju na šta mi ne bi imali odgovor u narednih 100 godina jer prosto nemamo igrače za takvo nešto tj individualni kvalitet. Razlikujemo se u tome što ja mislim da oni zaista jesu videli da mi nemamo pojma i da nema potrebe da se cimaju previše Tj njihov stručni štab™. Da li je rizično, možda i jeste, ali tok utakmice može da govori da su bili u pravu. Nisu se previše potrošili, a mi ih nismo ugrozili ozbiljnije praktično ni u jednom momentu. Da li je, ukoliko je to slučaj, to naravno ne možemo znati - to po malo rizično, naravno da jeste, no nije ni da oni nisu imali svojih prilika, msm imali su prečku, nisu sigurno prestali da igraju fudbal kada su se malo povukli., Edited June 17, 20241 yr by Mil@n
June 17, 20241 yr Da je bilo ko osim Southgate selektor Engleza danas bi kukali na prokletstvo Gelzenkirhena. Kakav je to nemač pojma sa ovakvim timom. A mi nismo imali ni jedan jedini ozbiljan šut u okvir gola.
June 17, 20241 yr 9 minutes ago, dragance said: Da je bilo ko osim Southgate selektor Engleza danas bi kukali na prokletstvo Gelzenkirhena. Ucinak Engleza od 1960. do Sautgejta na Euru: Jedno izgubljeno polufinale Ucinak Engleza sa Sautgejton na Euru: Jedno finale Ucinak Engleza od 1966. do Sautgejta na svetskom: Jedno izgubljeno polufinale Ucinak Engleza od Sautgejta na svetskom: Jedno izgubljeno polufinale Drugim recima, Sautgejt se sam popisao po svim trenerima i generacijama od 1966. do sada da ih onako na gomilu stavis po ucinku na Euru i svetskom prvenstvu. Edited June 17, 20241 yr by JohnnyD
June 17, 20241 yr 1 hour ago, kralj said: Nije da nemamo širi uzorak kad gledamo ovu reprezentaciju Engleske, na stranu što se iz aviona videlo da su potpuno promenili strategiju kada su dali gol. Radi se o timu koji je prethodno EP izgubio finale na penale, a na svetskom imaju tesan poraz od Francuske u nokaut fazi i pre toga 3. mesto. Kvalifikacije su rutinski izdominirali uz dve pobede nad Italijanima. Plus su se ovi klinci dodatno afirmisali i imali listom sjajne sezone. nemam poima, jer ne gledam ali ako je ovo jedan od 4-5 favorita za osvajanje turnira, onda je ovde bas limitiran kvalitet kapiram da je prva tekma za favorite najteza, ne bi bilo cudno da odigraju englezi puno bolje preostale tekme u grupi. opet, ono malo sto sam video od danske i slovenije [75mins u totalu], nisu to nista bolje ekipe od nase, tako da grupa nece nista reci o englezima. meni se ne dopadaju.
June 17, 20241 yr 3 minutes ago, JohnnyD said: Ucinak Engleza od 1960. do Sautgejta na Euru: Jedno izgubljeno polufinale Ucinak Engleza sa Sautgejton na Euru: Jedno finale Ucinak Engleza od 1966. do Sautgejta na svetskom: Jedno izgubljeno polufinale Ucinak Engleza od Sautgejta na svetskom: Jedno izgubljeno polufinale Drugim recima, Sautgejt se sam popisao po svim trenerima i generacijama od 1966. do sada da ih onako na gomilu stavis po ucinku na Euru i svetskom prvenstvu. sve okej ali nije kao da su englezi imali gomilicu dobrih ekipa. meni je samo ona gde su igrali lineker-gaskoin-barnes-waddle-hodle-robson veteran punila oko, ostale vecinski krsh, iako se uvek loze najjache. dobra je ovo ekipa u smislu toga da verovatno moze sa svima egal ali ne izgleda kao ona koja moze do kraja mozda ja ne kapiram moderan fudbal ali fali mi talenta kao i obicno kod engleza.
June 17, 20241 yr 8 minutes ago, dragance said: Sve je to tačno, ali sa ovom generacijom mora mnogo bolje. Generacija tek sazreva, i ovo bi trebalo biti prvo takmičenje na kome će zaista biti mesta za kritiku ako se makar ozbiljno ne pošibaju sa Nemcima i Francuzima tamo od polufinala, ili gde se već mogu ukrstiti... I dalje ne verujem u Špance, Portugalce i Italijane Edited June 17, 20241 yr by Milošica
June 17, 20241 yr 9 minutes ago, dragance said: Sve je to tačno, ali sa ovom generacijom mora mnogo bolje. Nema to veze sa generacijom, imalu si oni i Runija i Ovena, i Lamparda i Dzerarda, i Gaskojna, i vece majstore od ovih danas pa nista nisu uradili. A Sautgejt je uradio vise za ove godine sto vodi reprezentaciju. To sto pricas bi imalo smisla da je neki drugi trener vodio Englesku pre Sautgejta i osvojio nesto, ili igrao finala. A nije. Englezi imaju svu prednost i moc, novac, jaku ligu u koju se sliva novac, sirinu izbora i belih i crnih igraca, ali nisu osvojili nista i frustraciju ispoljavaju na Sautgejtu koji ih je dignuo u prve favorita turnira a do pre 10ak godina su bili sprdnja. edit: nisu vise prvi favorita turnira, Srbija je gurnula Francuze na prvo mesto sada Edited June 17, 20241 yr by JohnnyD
June 17, 20241 yr Just now, Milošica said: I dalje ne verujem u Špance, Portugalce i Italijane e, shpanci su mi pored nemaca jedini koji su izgledali profi; ne zbog broja golova, nego, pametno igraju, vesti su, brzi.
June 17, 20241 yr On im je doveo disciplinu i kulturu, što je donedavno bilo sci-fi. Tu mu skidam kapu. Ali strateški sumnjam u njega. Da je Pep selektor, napravio bi dar mar. Ovo im je najtalentovanija generacija u nekoliko decenija.
June 17, 20241 yr 4 minutes ago, uini said: Shpanci pametno igraju, vesti su, brzi. Ma apsolutno, to je jedan preozbiljan sistem. Sve se radi planski, a na to je i prirodni talenat ekipe ogroman. Mislim da od SP 2026. počinje njihov prajm. A naravno da ne bi bilo neko ogromno iznenađenje da stignu do samog kraja i sad, samo eto mislim da još nisu sazreli. Edited June 17, 20241 yr by Milošica
June 17, 20241 yr Just now, dragance said: On im je doveo disciplinu i kulturu, što je donedavno bilo sci-fi. Tu mu skidam kapu. Ali strateški sumnjam u njega. Da je Pep selektor, napravio bi dar mar. Ovo im je najtalentovanija generacija u nekoliko decenija. Ok, slazem se, ali Sautgejt je napravio tu istu generaciju. Ne mozemo da gledamo odvojeno jedno od drugog. Kako god, Sautgejt verovatno ide posle ovog ili sledeceg prvenstva, 8 godina je vec tu, ali greska je da se on spominje kada je on stvorio uspehe gde ih nije bilo decenijama. Problemi Engleske su dublji i na drugoj strani, ali da ne ulazim sad u to.
June 17, 20241 yr 4 minutes ago, dragance said: On im je doveo disciplinu i kulturu, što je donedavno bilo sci-fi. Tu mu skidam kapu. Ali strateški sumnjam u njega. Da je Pep selektor, napravio bi dar mar. Ovo im je najtalentovanija generacija u nekoliko decenija. Sa Klopom bi uzeli sve, to je taj tip loženja od trenera koji im treba.
June 17, 20241 yr Loženje manje-više ali Southgate je izrazito neinventivan trener. Timovi su mu uvek koncipirani identično, uvek forsiraju isti stil od prvog do poslednjeg minuta, nema veze šta se dešava na terenu i šta protivnik radi, samo tvrdoglavo guraj svoje i nadaj se najboljem. Rezultati koje poslednjih godina beleže su više na suvi kvalitet kadra nego zato što ih je on ne znam kako postrojio.