Jump to content

Srbija - Engleska, 16.06, 21h

Featured Replies

Videcemo sta ce biti do cetvrtka (tada valjda igramo sa Slovenijom).  Kapiten i zamenik kapitena su uvredjeni tretmanom od strane Mistera.  Kapiten je tu svoju uvredjenost javno obelodanio, sto ce verovatno oznaciti kraj "nikada vece jedinstvenosti" koju je isti kapiten saopstio dan pre utakmice.  Tu glupu i kontraproduktivnu izjavu kapitena Mister mora da sankcionise jer nema drugog nacina da preko nje predje.  Kada se uzme u obzir da je i Mister lako uvredljive prirode, stvari mogu da se zakomplikuju.  Izgleda da je imao pravo onaj hrvatski novinar kada je pravio "maliciozne komenare" na racun srpske reprezentacije.

• Replies 929
  • Views 47k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• San Epifanio
    San Epifanio

Btw, ovi RTS-ovi analitičari smatraju da ne treba upasti u euforiju posle ove utakmice. Jebeš mi sve ako smo mi i delimično normalni.

• arheolog1981
    arheolog1981

• burekdzija
    burekdzija

Mi pijemo podno Salkea s vrlo kulturnim Englezima vec par sati, stigli smo do Olivera Kromvela nakon sto smo zakljucili da su posle bitke kod Hejstingsa oni u stvari Francuzi. Dobijamo 5-0. 

Posted Images

1 minute ago, harper said:

Previse je poverenja Piksi dao Birmancevicu i prelako se odrekao Lazovica i Radonjica. Nisu oni ne znam kakvi igraci, plus Radonjic cele sezone ne igra nista, ali boljih nemamo a oni su bar godinama bili s reprezentacijom, poznaju saigrace i znaju sta se igra. Posto Kostic ne izgleda kao igrac koji ce se brzo vratiti iz povrede, a ionako je bivsi igrac, mi smo prakticno ostali sa Mladenovicem i Zivkovicem kao opcijama na wing-back-u. To je jednostavno pretanko i za jednu utakmicu, kamoli za turnir.

Slazem se. Ja sam htio da naglasim bespotrebnu igru sa dva klsaicna napadaca od kojih jedan nista nije radio dok drugi (korisniji) nije izasao. A i ulsakom tog Mladenovica tek se pocelo slati lopte u protivnicki 16, sto je, kotam, trebalo raditi od pocetka.

piksi može rutinski da ishendluje tadićev brzi jezik, da ga stavi da igra sledeću otpočetka. svakako je win win za njega. ako pobedimo super, ako tadić prsne prerano onda je opet pobedio.

Tadiceva Srbija :fantom:

6 minutes ago, Dimitrije said:

Sta to znaci da je mlad?  I Strahinja Erakovic je mlad pa ume da se kontrolise i da iznese loptu iz odbrambene zone i preda veznom redu.  Jos jedna velika Piksijeva greska oko toga kog igraca da ne povede na turnir.  Pavlovic je nekontrolisan kada jurne da napada protivnicki gol.  Iz tih njegovih jurnjavi, vise 'asne ima protivnik jer mu otvara prostor za kontru, nego nas napad.

Nisam uopste mislio na to kad sam pisao taj post o Pavlovicu. On izlazi visoko uglavnom kad smo u zaostatku i to treba da radi, narocito ako moze da stigne da pokrije pozadi, sto je uspevao veceras, samo mu je potrebna bolja selekcija odluka kad se pojavi gore. Kapiram da u klubu nije navikao da to igra pa se slabo snalazi ali ako vec hoce to da radi mora da popravi selekciju odluka. Ne treba zaboraviti da je on veceras igrao protiv ubedljivo najbrzeg engleskog igraca a da je ispred njega pokusavao da pokrije Kostic koji vise nije taj igrac. I ta lopta koja ga je prosla kod gola Belingema nije njegova vec Kosticeva kojem je Saka utrcao iza ledja, pokusao je da ocisti i nije imao srece da ga lopta pogodi tako da se bukvalno namesti na glavu Belingemu koji je pobegao Gudelju (ili Lukicu, ne secam se vise) i usao sam da skace pored Zivkovica od metar i cevap.

Pavlovic je nas najbolji stoper u ovom trenutku, on nam je najmanji problem.

1 minute ago, MeanM@ said:

Ta kategorija mlako usao je klimava. Mlako je ko kruska pao i onaj Englez nakon suta Ilica, u 16rcu, pa je ekspresno dao njima faul.

Al aj obrnuto pitanje: sta traze ruke napadaca na ramenima branica? 

Znam da se ovo tolerise tj fleksibilno je i ostavlja se sudijama i tendencijama u odredjenim periodima da opredele da li ce se suditi faul ili ne, a pogotovo u PL. 

Ali eto, ja ne razumem zasto napadac mora i sme u skoku da postavi ruke na branica.

Mislim znam, zato sto su danas napadaci sisice. Nekad je Darko Kovacevic skidao glavom loptu na koti +3.0, iznad nesrecnog Perucija, ovo sad nume dq skoci bez da se osloni na igraca. :fantom:

1:32 pa na dalje.

Mogu i ja da obrnem pitanje, šta traže ruke Milenkovića na Kejnu, maltene celu utakmicu prilikom prijema lopte. Ako istolerišeš jedno, red je da pustiš ponekad i drugo. Za moje poimanje fudbala i faula, jednostavno je previše soft da se faulom nagradi igrač koji nije zauzeo čvrst stav u odbrani, nije na vreme ušao u duel, i dopustio je da bude oduvan. 

2 minutes ago, harper said:

Belingemu koji je pobegao Gudelju (ili Lukicu, ne secam se vise) i usao sam da skace pored Zivkovica od metar i cevap.

Gudelju, vidi se na snimku kako gleda preko ramena, uočava da ga Belingem prolazi i hvata zalet ka šesnaestercu, a zatim nastavlja da kaska beskorisno na drugu stranu :isuse: Zadnji vezni čuva 20 kvadrata brisanog prostora dok tim prima gol od protivničkog veznjaka koji se ubacuje sam kao duh. Ni da mahne nekom saigraču da ga preuzme, ništa.

Ma jeste Pavlovic nas najbolji stoper, ali kada povuce loptu napred, po boku, onda neka je preda nekom ko je ispred njega, imacemo bolju sansu da ugrozimo gol protivnika, umesto sto ide u 1-na-1 driblinge ili se zavlaci ka sredini terena.  Jos kada izgubi loptu, a to mu se cesto desava, otvara se prostor za kontru protivnika.

3 minutes ago, harper said:

Nisam uopste mislio na to kad sam pisao taj post o Pavlovicu. On izlazi visoko uglavnom kad smo u zaostatku i to treba da radi, narocito ako moze da stigne da pokrije pozadi, sto je uspevao veceras, samo mu je potrebna bolja selekcija odluka kad se pojavi gore. Kapiram da u klubu nije navikao da to igra pa se slabo snalazi ali ako vec hoce to da radi mora da popravi selekciju odluka. Ne treba zaboraviti da je on veceras igrao protiv ubedljivo najbrzeg engleskog igraca a da je ispred njega pokusavao da pokrije Kostic koji vise nije taj igrac. I ta lopta koja ga je prosla kod gola Belingema nije njegova vec Kosticeva kojem je Saka utrcao iza ledja, pokusao je da ocisti i nije imao srece da ga lopta pogodi tako da se bukvalno namesti na glavu Belingemu koji je pobegao Gudelju (ili Lukicu, ne secam se vise) i usao sam da skace pored Zivkovica od metar i cevap.

Pavlovic je nas najbolji stoper u ovom trenutku, on nam je najmanji problem.

Strahinja je najbolji štoper protiv inferiornih protivnika. Nije čudo da ga veliki klubovi neće. Danas je bio sramotan. Za gol je pritom kriv Kostić više od njeaga.

Koliko je poslednjih stranica pisano van afekta?

Da znam odakle da vratim, koji je taj prelomni Ljulj momenat gde zbijamo redove.

Edited by Milošica

19 minutes ago, Dimitrije said:

Ja ne znam kako Pavlovic igra u svom klubu.  Ali u reprezentaciji kada udje u trecinu protivnika, kao da mu krv jurne u glavu.  Pocne da komplikuje, siluje loptu, pokusava da sam resi utakmicu, onda loptu izgubi, pa jurne nazad da zapusi rupu.  I to se tako ponavlja iz utakmice u utakmicu.  Mozda mu Piksi to dozvoljava. 

pavlović je u mlađim kategorijama igrao napasnika, stoga njegovi ofanzivni izleti u protivničku trećinu terena, imho dobro je što imamo igrača koji tako može napraviti višak kada već zadnjim bezveznim igračima ne pada na pamet da pošalju pas napred usled straha od greške, zato bi, kada pavlović krene napred, oni morali da se pomere i pokriju njegovu poziciju umesto što posmatraju akciju sa centra terena

Just now, Milošica said:

Ja sam popunio jednu.

Just now, Milošica said:

Teraj se bre

Just now, Mindaugas Žukauskas said:

Teraj se bre

Opet si pijan

1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:

Mogu i ja da obrnem pitanje, šta traže ruke Milenkovića na Kejnu, maltene celu utakmicu prilikom prijema lopte. Ako istolerišeš jedno, red je da pustiš ponekad i drugo. Za moje poimanje fudbala i faula, jednostavno je previše soft da se faulom nagradi igrač koji nije zauzeo čvrst stav u odbrani, nije na vreme ušao u duel, i dopustio je da bude oduvan. 

Jbga sad, kompenzacija je keva svih gluposti. Orsato znaci veli necu sviram ruke na gradjenju pri doceku lopte u polju, al cu zato da pustim cvrsci kontakt i odraz o ledja protivnika u mrtvoj sansi. Sounds legit.

Nisam ni ja za soft padanja cim osetis igraca na ledjima i nervira me kad to rade, uglavnom nasi, al ovde je rec o direktnom ostvarivanju prednosti.

Ma ok, nije previse ni bitno. Razumem svakako i tu argumentaciju iako se ne slazem sa njom do kraja, jer ostavlja prostor za ovakve polemike.