Jump to content
IGNORED

I believe i can fryyyyyyyyyyyy... da li je Air fryer dobrodosao u vas dom?

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, bios said:

Ovo za blanširanje krompira zvuči dobro. Probaće se 👍

ja i kad ga pečem u rerni, prvo blanširam. uzduž na šestine ili osmine, u hladnu posoljenu vodu. kad provri procedim skoro odmah, raširim na pleh i u rernu na 230-250 bez ikakve masnoće.

• Hvala 1
Posted
3 minutes ago, aram said:

ja i kad ga pečem u rerni, prvo blanširam. uzduž na šestine ili osmine, u hladnu posoljenu vodu. kad provri procedim skoro odmah, raširim na pleh i u rernu na 230-250 bez ikakve masnoće.

Isto, samo poprskam muljem, dodam par cenova neociscenog bluka, posolim i malo pospem susenim travkama (videla od Dzejmija). Radim to i sa starim i sa mladim krompirom, samo mladi ako je sitan ostavim ceo.

Naravno da volim przen, ali zahteva vreme.

Koliko hrane staje u air fryer, pretpostavljam da su raznih velicina, ali ne mogu iz vasih prica da pohvatam - neko pravi jednu sniclu, neko celo pile 🙂?

Posted

Uh, ja sam u pravom krompiraškom raju. Planinski organski krompir koji se jede maltene svakog dana.

Nikad, ali nikad blanširanje krompira pre pečenja, nek izvine đejmi :rolleyes:

To je neka poluvarijanta.

Posted
1 minute ago, Dada said:

Koliko hrane staje u air fryer

u XL dovoljno za dve osobe, eventualno tri ako nisu mnogo ješne. ja imam mogućnost na dva sprata da pečem, tj. dve rešetke da stavim i opet za četvoro moram iz dva puta da pravim npr. jagnjeće kotlete. koji su btw sjajni ako se mariniraju preko noći.
pile rekoh, zaboravi. eventualno ako uzeš XXXL frajer a pile od 800 grama.

@dùda
nikad ako ga pečem celog ili pole. ovako... šta da ti kažem, moraš da probaš.

• +1 1
Posted
12 minutes ago, aram said:

E pa da, to i ja nekad radim kod obične rerne. Ali nemam prskalicu za ulje. Verovatno je u tome trik. 

Sad mi nešto pade na pamet. Jel probao neko da pravi prženice u njemu? Klinjo voli i ako to može, vraća se u upotrebu :D

Posted
6 minutes ago, Dada said:

Koliko hrane staje u air fryer, pretpostavljam da su raznih velicina, ali ne mogu iz vasih prica da pohvatam - neko pravi jednu sniclu, neko celo pile 🙂?

U moj od 5l staje recimo 3 šnicle.

@biosa zašto voda? Neka prodavačica mi je to spomenula, ali nisam probala.

• +1 1
Posted (edited)

@aram

možda je i do krompira 

ed 

htedoh reći do vrste krompira

Edited by dùda
Posted
6 minutes ago, Svemir Zeka said:

U moj od 5l staje recimo 3 šnicle.

@biosa zašto voda? Neka prodavačica mi je to spomenula, ali nisam probala.

Ako je pitanje vezano za express lonac mora da ima vode kao i bilo koje posuđe od inoxa. Jedino ako hoćeš da se kladiš da će meso odmah da pusti dovoljno svoje vode. Malo samo da prekrije dno je dovoljno. 

Posted
8 minutes ago, dùda said:

@aram

možda je i do krompira 

ed 

htedoh reći do vrste krompira

pa dobro, uvek je i do vrste krompira. ima ih na stotine, svaki traži svoje :)

Posted
7 minutes ago, aram said:

pa dobro, uvek je i do vrste krompira. ima ih na stotine, svaki traži svoje :)

Ovde gde sam ja, uglavnom se gaji beli.

On se dosta raspada kuvanjem, generalno, brzo se sprema.

Kad se kuva za pire, to je ok, pire bude divan, dosta suv, ali taj krompir recimo ne bi nikako bio dobar za neku salatu, jer bi se sav raspao. Pa zato imam osećaj da bi se raspao i od tog kratkog kuvanja.

Ko zna, možda i probam jednog dana :)

Posted
29 minutes ago, bios said:

Ako je pitanje vezano za express lonac mora da ima vode kao i bilo koje posuđe od inoxa. 

Ja definitivno danas ne čitam kako treba :blink:

Mislila sam na erfrajer, to mi rekla ta žena :unsure: