nick1986 Posted February 8 Posted February 8 Posed od nesportske i od tehnicke su se medjusobno ponostili. Zato je bila lopta za Partizan. Tako je sudija objasnio trenerima. 1
Djolle Posted February 8 Posted February 8 7 hours ago, theanswer said: Nećemo se složiti da je prirodno da skočiš unapred prilikom šuta ako imaš igrača ispred sebe. Prirodno je da naskočiš na isto mesto ili par cm unapred, prirodno pola metra neće biti. Dobro, šta je s šutevima gde se slažeš da je prirodno da skočiš unapred, šut is prodora, flouter? Pravilo je univerzalno, odbrana ne sme da zauzme mesto doskoka ako je to mesto bilo slobodno u trenutku odraza. 1
az67 Posted February 8 Posted February 8 (edited) Dejvis u Evroligi 2024/25. 2024. godina (do Fenera; 8W 9L) / 2025. godina (od Makabija; 6W 2L) on court v. off court prosek na 40 minuta): na terenu -7, na klupi +6; razlika -14 / na terenu +6, na klupi +17; razlika -11 skor Partizana sa njim na parketu (W-D-L): 5-1-11 / 5-1-2 skor Partizana sa njim na klupi (W-D-L): 9-0-8 / 7-0-1 standardna statistika minuti 16.1 / 19.2 poeni 7.1 / 12.5 skokovi 2.9 / 3.6 asistencije 1.6 / 1.1 ukradene 0.4 / 1.5 izgubljene 1.3 / 1.8 2P% 49% / 55% 3P% 46% / 63% eFG% 54% / 63% šut iz igre na svakih 2'52'' / 2'10'' GmSc 4.4 / 10.3 GmSc/min 0.27 / 0.54 Edited February 8 by az67 3 1
*edited by mod Posted February 8 Posted February 8 https://x.com/AStroggylakis/status/1887961849078944176/mediaViewer?currentTweet=1887961849078944176¤tTweetUser=AStroggylakis
nenad Posted February 8 Posted February 8 1 hour ago, Ratamahatta said: A i ne znam to pravilo za cilindar u potpunosti, pise se nesportska, dobijaju se 1 ili 3 bacanja u zavisnosti od toga da li je sut usao ili ne, a ne dobija se i posed kao posle standardne nesportske? Nakon dodatnih bacanja, Partizan je imao posed, ne Monako. Sav sam se zabunio mislim da je trebalo jedno slobodno i lopta za monako, ali posto je i na drugoj strani bila tehnicka, onda lopta za partizan. partizan je juce prelomio onom trojkom dejvisa, posle toga je bilo jasno da ce dobiti. generalo su uz oli u najboljoj formi u el trenutno. videcemo kako ce ovaj kup uticati na blizance, nije nemoguce da i jedni i drugi budu u 6, u najgorem slucaju oba u plej inu, za koji se nadam da ni jedni ni drugi nece ostati kratki. 3
kralj Posted February 8 Posted February 8 14 hours ago, Milošica said: Slika za udžbenike istorije Može čega hoćeš, ni fizika za sedmi se ne bi postidela. 1
DameTime Posted February 8 Posted February 8 14 hours ago, *edited by mod said: Bukvalno daj one FIBA filipince bolje. Dobro, nemojmo preterivati sad, FIBA sudije niko ne može da nadmaši u neznanju. Kakva igračina, sunce ti. Ako se ovaj trend napretka i eksplodiranja igrača nastavi, Partizan će postati neka odskočna daska za NBA.
uini Posted February 8 Posted February 8 @DameTime, sterling je vec bio u nba, nije da ga ne znaju. sigurno je da se povecava dvosmerni tranzit za te igrace sa klupe, posto je mnogo bolje uzeti takticki obucenog igraca u ritmu nego nekog pistolerosa koji se izvadio iz jame g lige. tj amerima je euroleague kao takticki pismena g liga ( : u svakom slucaju, hteo sam da kazem kako partizan uzima iz nba uglavnom vec testirane igrace, zeljko im prosto zbog svojih zahteva apgrejduje timsku igru & decision making pa budu vazda bolji nego po dolasku. 1
DameTime Posted February 8 Posted February 8 12 minutes ago, uini said: @DameTime, sterling je vec bio u nba, nije da ga ne znaju. sigurno je da se povecava dvosmerni tranzit za te igrace sa klupe, posto je mnogo bolje uzeti takticki obucenog igraca u ritmu nego nekog pistolerosa koji se izvadio iz jame g lige. tj amerima je euroleague kao takticki pismena g liga ( : u svakom slucaju, hteo sam da kazem kako partizan uzima iz nba uglavnom vec testirane igrace, zeljko im prosto zbog svojih zahteva apgrejduje timsku igru & decision making pa budu vazda bolji nego po dolasku. Nisam se lepo izrazila, odskočna daska za povratak u NBA Uz primere kao što su Exum, DWash, Sterling, agenti će verovatno više želeti da uguraju nekog igrača u takvu ekipu, u kojoj će ovako napredovati i istaći se u izlogu. Mada je nivo na kom Brown igra trenutno sumanuto visok, i to u oba pravca. On je na cca 60% za 2 pts i 48% za 3 pts u dosadašnjem delu sezone. 3
Lord Stef Posted February 8 Posted February 8 (edited) Da, meni je veci mindfuck bila ona licna Bongi, posto su gledali usporeni snima, na prvo gledanje Perez je rekao "he's clearly outside of the semicircle, no argument there", i onda dosudi 2 bacanja za njih. To na stranu, ubrizgajte mi direktno u venu nasu prvu akciju sa utakmice i onu na 0:58 na klipu koji je okacila DameTime. Kako su ih izradili ko volove, Ife navuko 2 igraca da ga jure a Sterling sam ko duh se prosetao do otvorene trojke na potpuno drugoj strani. Edited February 8 by Lord Stef 5
uini Posted February 8 Posted February 8 razumeo sam te u startu, samo kazem da partizan ne uzima bas macke u dzaku iz usa a da nba treneri svakako znaju bolje od nas ovde i ko je zeljko i kakvu partizan ima produkciju usavrsavanja igraca. danas tj ovih dana je nba generalno spremnija da vrati igrace, pri cemu su garancije za te povratnike bolje nego pre 5 ili 15 godina i tako. @DameTime 1
DameTime Posted February 8 Posted February 8 4 minutes ago, Lord Stef said: To na stranu, ubrizgajte mi direktno u venu nasu prvu akciju sa utakmice i onu na 0:58 na klipu koji je okacila DameTime. Kako su ih izradili ko volove, Ife navuko 2 igraca da ga jure a Sterling sam ko duh se prosetao do otvorene trojke na potpuno drugoj strani. Ovde se baš vidi koliko su igrači napredovali u odnosu na početak sezone, kako sada dosta bolje čitaju situacije na terenu. Btw, Sterlingu je rođendan u ponedeljak, nadam se da će ga dočekati produženje ugovora (ako već nije). Uz dobro sročenu izlaznu klauzulu za NBA, ofkors. I mora da padne neki s/o za Daviesa, imam utisak da se od starta tovari i za šta treba i za šta treba, ali da on stvarno igra najbolje što može. Kada su ostali igrači na nivou (T. Jones pogotovo), mnogo se lakše živi sa njegovim lošim potezima (logično jelte). 4
Jimmy Kowalski Posted February 8 Posted February 8 11 minutes ago, DameTime said: Ovde se baš vidi koliko su igrači napredovali u odnosu na početak sezone, kako sada dosta bolje čitaju situacije na terenu. Btw, Sterlingu je rođendan u ponedeljak, nadam se da će ga dočekati produženje ugovora (ako već nije). Uz dobro sročenu izlaznu klauzulu za NBA, ofkors. I mora da padne neki s/o za Daviesa, imam utisak da se od starta tovari i za šta treba i za šta treba, ali da on stvarno igra najbolje što može. Kada su ostali igrači na nivou (T. Jones pogotovo), mnogo se lakše živi sa njegovim lošim potezima (logično jelte). I Davies igra bolje, sto se vidi i iz tabele koju je okacio az67. U pocetku smo s njim na terenu bili u minusu, sada smo u plusu. Cinjenica je da smo u jos vecem plusu kada nije na parketu, odnosno sa Tyriqueom na 5, ali to je sasvim prihvatljivo. 1
kud u maglu Simoviću Posted February 8 Posted February 8 pa da, ali je npr sinoć u 3/4 i u bolonji u 4/4 isporučio poene(trojke) kada smo zapali u žute minute i porađali poene i prelomio mečeve na našu vodenicu 6
theanswer Posted February 8 Posted February 8 3 hours ago, Djolle said: Dobro, šta je s šutevima gde se slažeš da je prirodno da skočiš unapred, šut is prodora, flouter? Pravilo je univerzalno, odbrana ne sme da zauzme mesto doskoka ako je to mesto bilo slobodno u trenutku odraza. Pa ne, floater ako baciš i baciš se unapred a igrač odbrane stoji i zauzme svoje mesto i ti naletiš na njega tako što doskočiš unapred to ti je charging foul 1/1 zar ne? Odbrana ne sme da zauzme mesto doskoka ali ne može doskok da bude pola metra unapred od prostora sa koga si krenuo da šutiraš 1 1
Recommended Posts