Jesper23 Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 35 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Recimo da je svirao na 2.5 sec, da li je onda "povredio pravila"? Gde je granica? Naravno da je subjektivno merenje i nemoguće je biti 100% precizan, al kad omašiš za čitav sekund od mogućih 5, naravno da će da se podignu obrve. Plus što neko reče da je prirodnije da se i istoleriše neko malo prekoračenje, nego da sasečeš ekipu ovakvom lošom odlukom u jako bitnoj fazi utakmice. Pa nije u pitanju 2,5 sekunde već je u pitanju 4,2 sekunde, velika razlika. U fazonu da je 4,5 bilo bi ok? 0,3 sekunde su potrebne da lopta izađe iz ruke, a kod njega je i dalje bila u posjedu, ni za 5 sekundi ne bi izveo. O čemu pričamo, ljudi tako broje. Pet puta otvori ruku i ti u tom periodu moraš da izbaciš, ne znam o čemu uopšte polemišemo. Pokušaj ti izbrojati do 5 pa ćeš vidjeti koliko ćeš promašiti, eto on je namjerno znao da će ovaj zabagovati pa je požurio sa brojanjem? Kad odbrojiš 5 moraš svirati, kakva tolerancija? Sudija je u obavezi da jasno gestikuliše i broji. Ovo komentarišu ljudi koji nikad nisu prišli košarkaškom terenu. Jedino je bila opcija da prestane sa brojanjem i upozori defanzivca ako je previše prišao liniji. 2 2 1
garmonbozia Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) 41 minutes ago, Jesper23 said: Ovo komentarišu ljudi koji nikad nisu prišli košarkaškom terenu. Znam da su pojedinci navikli da navijači budu u terenu, al' ne moramo toliko daleko da idemo Edited 13 hours ago by garmonbozia 2 1
Mindaugas Žukauskas Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Najjače što lik očito nije ni pogledao situaciju, a napisao eseje ovde 4
uini Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago ali je gledao tekmu, generalno, mozda i sa tonom? nema potrebe da se svadjamo na sveti katolicki bozic :p jeste partizan ostecen na kraju tekme, nema dileme. za mene licno je zeljko tokom ovih vec iihaj sezona, previse puta vikao vuuk (sa tushkanca), pa mi u tom smislu nije neka grehota sto smo tako dobili priliku da zavrsimo tekmu. takodje je ovo, imho, najmanje bitna medjusobna tekma u ovoj sezoni, tako da, ne znaci ovo nista posebno nikome, opet imho. @Mindaugas Žukauskas
Mindaugas Žukauskas Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 4 minutes ago, uini said: ali je gledao tekmu, generalno, mozda i sa tonom? nema potrebe da se svadjamo na sveti katolicki bozic :p @Mindaugas Žukauskas Ma ok, nego potrošismo silna slova na tastaturi, drvljenje oko neke 0.3 sekunde, da li je sudija odbrojavao, a da je čovek samo pogledao klip koji traje 4,11 sekundi, uštedeo bi sebi, a i meni gomilu vremena. Sreća pa ga imam 2
Jesper23 Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said: Ma ok, nego potrošismo silna slova na tastaturi, drvljenje oko neke 0.3 sekunde, da li je sudija odbrojavao, a da je čovek samo pogledao klip koji traje 4,11 sekundi, uštedeo bi sebi, a i meni gomilu vremena. Sreća pa ga imam Ne znam šta predlažeš? Kako da broji, pa da bi vi bili zadovoljni. Ovakvih situacija u međusobnim duelima je bilo milion. Pogledao jesam i smiješno mi je kukanje ato što je lik izbrojao 4,11 sekundi u sebi umjesto 5. Ko misli da je precizniji neka pokuša sam 1
MiddleClass Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 16 hours ago, uini said: jel pominjao komentator korake browna :i Jeste. Kalina ih je trazio, ali se Hordov napravio lud. Ispred njega se to desilo. Koraci vidljiviji od Dzoelovih plus im nije prethodio faul 1 1
copkillah Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 3 minutes ago, Jesper23 said: Ne znam šta predlažeš? Kako da broji, pa da bi vi bili zadovoljni. Ovakvih situacija u međusobnim duelima je bilo milion. Pogledao jesam i smiješno mi je kukanje ato što je lik izbrojao 4,11 sekundi u sebi umjesto 5. Ko misli da je precizniji neka pokuša sam Njemu je bukvalno posao da bude precizan u tim situacijama, to nije moj posao. Niko ne misli da može da izbroji tačno 5,00, ali razlika između 4,11 i 5,00 je prevelika i neopravdana, pogotovo u poslednjem minutu utakmice.
*edited by mod Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Meni je ok da ima prostor za gresku ali bi trebalo da apsolutno mora da pokazuje rukom. Pa shodno tome da igrač vidi da li mora da požuri ili ne. 4
MiddleClass Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Just now, *edited by mod said: Meni je ok da ima prostor za gresku ali bi trebalo da apsolutno mora da pokazuje rukom. Pa shodno tome da igrač vidi da li mora da požuri ili ne. Da, morale bi sve sudije da pokazuju jednako, ali ne vidi igrac to mahanje rukom. Previse je koncentrisan na parket i kome da doda loptu 1
*edited by mod Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 1 minute ago, MiddleClass said: Da, morale bi sve sudije da pokazuju jednako, ali ne vidi igrac to mahanje rukom. Previse je koncentrisan na parket i kome da doda loptu Video bi neko od saigrača svakako bi uticalo na igru na dobar način bilo da posle pet odmahivanja odbrana traži loptu ili obrnuto. Ovako ispade da može da u glavi da broji do 2 ili 20 i posle kaže JBG meni je subjektivno tako delovalo. 4
copkillah Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago Na sudiji je da broji rukom, na igraču i saigračima je da paze na to, prosto. 2
Jesper23 Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago 37 minutes ago, *edited by mod said: Video bi neko od saigrača svakako bi uticalo na igru na dobar način bilo da posle pet odmahivanja odbrana traži loptu ili obrnuto. Ovako ispade da može da u glavi da broji do 2 ili 20 i posle kaže JBG meni je subjektivno tako delovalo. Slažem se da je mnogo transparentnije sa rukom. Sad vrtim snimak i vidim da to Nikolić nije radio, Hordov jeste. 1
Recommended Posts