DameTime Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 4 hours ago, MocaVukotic said: Mnogo volim frenka, pride je lep decko, Uini lajks dis. Odlična utakmica, što volim kad Litvanci budu uvučeni u blato i u njemu potučeni do nogu. Ona treća četvrtina je bila sjajna, kakav šuterski obračun i petorka Partizana koja nije pala pod pritiskom Žalgirisa... Izdržali su sve na nogama i tada sam znala da će dobiti utakmicu. Ono što moram da istaknem je i momenat želje za pobedom, po čemu me ovaj tim podseća na našu reprezentaciju letos - više žele pobedu i oteće je iz ruku protivnika. E da, C. Jones se izgleda privikao na evroligašku tuču, nije slučajno da su se ove 3 vezane pobede poklopile sa njegovim odličnim individualnim učinkom. 2
goofs Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago Da, Karlik se nekako uzdigao i iskristalisao u vođu ove ekipe. Nije poenterski potentan kao Panter, ali mu više leži ova uloga i mnogo je opasniji asistent. Rambo se sinoć vratio u kontra-ritam, ajde da kažemo da je to posledica onog udarca. Ono što me izrazito nervira kod njega je što se kreće ko usporen snimak, jedan korak, pa drugi, pa loptu prima dole i podiže i to sve traje hiljadu godina. Podseća me na Kostu Perovića koji me je nervirao iz istog razloga. Nekoliko puta smo već videli ove sezone da ga bananiraju i izbijaju mu loptu u reketu gde bi većina drugih centara to pospremila u koš, čak i uz faul. Mnogo labavo igra, beži od kontakta, ne mora da skače na kucanja ko Tajrik, ali može da uvali rame u grudi protivnika i izbori sebi prostor za lagan šut. 1
Kreator Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Podseti me malo na ono čuveno zakucavanje Australijanca pre dve sezone. Odličan je bio Dujan i u odbrani. Što češće da koristi svoj brzi prvi korak u ulazu ka košu. Trebaće nam ovakav i još jači Dujan a i dobre igre Ajzeje Majka, jer na Ifea izgleda nećemo moći duže vremena da računamo
uini Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 1 hour ago, DameTime said: Uini lajks dis. ali ujedno ne lajkujem, tj ne podržavam, iako nekim delom razumem, to da željko ponovo ntilikinu drži kao nekog defanzivnog "free safetyja", što se isplatilo otprilike jednom, kada je lik krenuo na ulaz pa naleteo na frenka koji mu je maznuo loptu. još jedan igrač nakon fourniera (u ovim skorijim tekmama), koji ti odmah saspe dve trice u lice, željko ni tada ne reaguje, na poluvremenu 17pts, 5/7 za tri. na kraju, tj u drugom poluvremenu se lonnie walker sam sjebao ali to više vidim kao sticaj okolnosti nego nekakav željkov uspešan princip. razumem ja da ovo skorije igranje sa makar tri niska u postavi, zahteva da ntilikina pređe na neko krilo ali tako je bilo i pre ove fakat dobre inovacije. tekmu pre se i fournier sam pobedio a sve to nakon profi zaključavanja CMMa u tekmi sa zvezdom. zaista ne razumem željka, em što se kocka sa glavnim protivničkim trpačem, em što frank mora da porobi ofanzivno u takvom kontekstu, da bi imap smisla u tih 20-25mins. ne-ra-zu-mem. 1
johan nagel Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Изјавио је након утакмице да су имали један план за Вокера а да су играли нешто сасвим друго у том првом полувремену, и да је цитирам ‘дао пет тројки без одбране’. И да смо генерално одиграли најгору одбрану у сезони у том првом полувремену, буквално се видело колико је био љут и у оној краткој изјави на терену пред почетак треће.
ZokiAsov Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Kolko je srecan taj zeljko, furnije i luni voker se sami pobedjuju on ne mora nista ni da radi. Cak uprkos njegovim glupostima 8 1
uini Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 6 minutes ago, johan nagel said: Изјавио је након утакмице да су имали један план за Вокера а да су играли нешто сасвим друго у том првом полувремену, и да је цитирам ‘дао пет тројки без одбране’. И да смо генерално одиграли најгору одбрану у сезони у том првом полувремену, буквално се видело колико је био љут и у оној краткој изјави на терену пред почетак треће. sve je to okej, ja prosto pričam o željkovom paternu korišćenja arguably najboljeg defanzivca na spoljnim pozicijama u evropi, tokom koliko, 13 utakmica? gde je samo na jednoj, protiv zvzde, odstupio od tog paterna & rezultat je bio devastirani CMM. najviše me nervira kada ljudi krenu nakon poraza da ističu svaku lošu stvar, potencijalno je i preuveličavaju, pa kontam da je pobeda trenutak da se to adresira. igrate značajno boljeu aktuelne 3-4 tekme, zapravo od pariza, iako ste izgubili. nije to samo stvar samopouzdanja, koje je u košarci neizmerno važno - već se vidi da željkovi principi počinju da funkcionišu: napad se polako automatizuje, preuzimanja u odbrani su sve bolja i bolja, uprkos ovoj izjavi. ja iskreno ne znam šta je to trebalo da bude dogovoreno oko čuvanja lonnie walkera, pošto je lik trpao u lice šuteve odabranom defanzivcu. dakle, nije miskomunikacija, prosto skill i talenat. to se pobeđuje minimizira tako što staviš na takvog napadača defanzivni talenat koji mečuje ofanzivni. nema tu neke filozofije. 4
cedo Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 59 minutes ago, Son_of_a_gun said: treba da se zaori vucicu ubico
Profesionalac Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Najveći posao u zaustavljanju Vokera je uradio Trinki - ok razumem da rezon da ga odmori na +7 sredinom treće, ali em ga ne vraća kada su im kola krenula nizbrdo, em je u četvrtoj loptu dao Francisku, a ovog gurnuo u ćošak da čeka loptu i pripali Ni meni nije najjasniji princip da se najbolji defanzivac baca na litvanskog Branka Lazića, a da se na najboljem igraču (ko je od starta krene da trpa) vrte podjednako uspešno Sterling, Vanja i Dvejn. 4
johan nagel Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago @uini Мом лаичком оку та изјава делује претерано, јер смо имали нека баш критична дефанзивна издања и раније, али очито га је нешто конкретно изнервирало и да се нису држали плана, какав год био. Око Ниликине стварно немам појма, држаћу се онога (кад нешто наизглед нема логике) да Жељко више заборави кошарке у секунди него што ћу ја научити за живота, па ваљда зна шта ради и да неки резон ту мора да постоји.
hooyadahoo Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Dujan je možda odigrao ok 1:1 odbranu, ali se u timskoj i dalje gubi samo tako 1
smooth.Op Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago @uini @johan nagel Verovatno su stvari malo složenije u praksi. Pogotovo kod nekoga ko je ekipu nekoliko puta vodio do samog kraja. Nama je ta utakmca sa Zvezdom bila do or die, tako da tu nije bilo mesta nekom taktiziranju. Za sve ovo ostalo ću pre da verujem da nešto drugo uigrava jer će mu trebati nekad, nego da prosto stavi Frenka tu i da završi posao. Pretpostavljam da ćemo to gledati u odlčujućim utakmicama pred kraj sezone, ili u nekim utakmicama regularnog dela koje drugačije ne mogu da se dobiju.
uini Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago naravno da zeljko zna sta radi, samo ne razumem zasto, osim one opaske o tri niska koju sam pomenuo u prvom postu ipak ne verujem u taktiziranje u euroleague, ni kada si prvi a kamo ovako
Recommended Posts