*edited by mod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, kralj said: Inače Žoca je možda imalo smisla terati prošle sezone, posle Burse sigurno, sad je vreme za strpljenje. Mene čudi samo da ga on izgleda baš i nema za sebe. Teranje Željka posle Burse bi bez sumnje bio ubedljivo najgori i najgluplji potez koji je mogao da se uradi. I naravno da to niko nije ni pominjao.
Nikodije Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Teoretski, sad kad bi došao Džilo umesto Žoca, on bi se dobro povezao sa ovim crncima i oni bi proigrali. Mnogo su svi stegnuti i deluju preplašeno. 2
kralj Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 18 minutes ago, *edited by mod said: Teranje Željka posle Burse bi bez sumnje bio ubedljivo najgori i najgluplji potez koji je mogao da se uradi. I naravno da to niko nije ni pominjao. Mislio sam na sezonu u kojoj je bila Bursa. Meni je svako teranje trenera u sred sezone ubedljivo najgluplji potez, što se uostalom i vidi iz i učestalosti takve prakse u najvećim klubovima ne samo u košarci. Edited 2 hours ago by kralj
smooth.Op Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, Nikodije said: Teoretski, sad kad bi došao Džilo umesto Žoca, on bi se dobro povezao sa ovim crncima i oni bi proigrali. Mnogo su svi stegnuti i deluju preplašeno. Vrlo verovatno. Jer bi uloge bile svedene kao kod Trinkija. Ti znaš to, napravićemo ti situaciju da to isporučiš, ti ovo ti ono. Svako igra po plafon 25 minuta, znaju se rotacije i koliko imaš fore da to isporučiš. Ovde pričamo o uvođenju igrača u neke zamisli trenera, teranje na korekcije nekih već usvojenih automatizama.
Jimmy Kowalski Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 hours ago, smooth.Op said: Očigledno da postoji neki problem u komunikaciji sa igračima, načinu rada, da su se vremena promenila. Čuo sam da strašno histeriše na treninzima oko detalja. Čuo sam i nešto gore od domaćih igrača koji su nas napustili prošle sezone. Sa prošlogodišnjom ekipom se izgubilo međusobno poverenje, sa ovogodišnjom još uvek nije ni izgrađeno. Možda ni neće. Ali izlapeo nije, košarke i dalje zna. Ja mu ni jednog trenutka neću okrenuti leđa ili ga terati, vređati... Nunnally koji je igrao i u Feneru je pricao da je Zeljko sada u Partizanu mnogo opusteniji u odnosu sa igracima, onako vise drugarski. To ne znaci da i dalje nece pohisterisati oko detalja, ali je to instant reakcija. Da se ne vracamo iznova na dranje™, taj ultimativni eye test gde onda zakljucujemo kako on nema dobru komunikaciju sa igracima..
johan nagel Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Моја теорија је одувек била да врхунски тренер не мора нужно добро да се снађе и у осредњем клубу. Штавише ретки су уопште и примери да се тренер највишег нивоа, навикнут на рад са врхунским играчима, спусти ниво или два испод, ван своје зоне комфора и преузме тим из средине табеле. Јер кад већ причамо о тим детаљима и перфекционизму, сигурно је лакше радити на томе са што талентованијим играчима, који годинама играју и тренирају на највишем нивоу, него са неким момцима који се први пут сусрећу са тако захтевним приступом. Дакле ако си врхунски тренер на највишем нивоу, то не значи уједно и да си неко ко уме из осредњих играча да извуче максимум, већ да си неко ко од групе врхунских инивидуалаца уме да направи тим (знањем и ауторитетом) који ће бити способан да побеђује и осваја трофеје (оне највеће). Партизан је више на овом првом нивоу и постоји могућност да би се у поменутим условима боље снашао тренер навикнут на рад у таквим околностима, нпр Тринкијери. Да ли то значи да је он генерално бољи тренер од Жоца, па не значи свакако али би за тренутни Партизан можда и био. Но да ли то опет значи да треба дирати Жељка, па не значи. Нико није већи од клуба али докле год је он расположен да ради овде тако треба и да буде, шта год ко мислио о досадашњем учинку (који није сјајан чињеница). 2
Nikodije Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, johan nagel said: Моја теорија је одувек била да врхунски тренер не мора нужно добро да се снађе и у осредњем клубу. Штавише ретки су уопште и примери да се тренер највишег нивоа, навикнут на рад са врхунским играчима, спусти ниво или два испод, ван своје зоне комфора и преузме тим из средине табеле. Јер кад већ причамо о тим детаљима и перфекционизму, сигурно је лакше радити на томе са што талентованијим играчима, који годинама играју и тренирају на највишем нивоу, него са неким момцима који се први пут сусрећу са тако захтевним приступом. Дакле ако си врхунски тренер на највишем нивоу, то не значи уједно и да си неко ко уме из осредњих играча да извуче максимум, већ да си неко ко од групе врхунских инивидуалаца уме да направи тим (знањем и ауторитетом) који ће бити способан да побеђује и осваја трофеје (оне највеће). Партизан је више на овом првом нивоу и постоји могућност да би се у поменутим условима боље снашао тренер навикнут на рад у таквим околностима, нпр Тринкијери. Да ли то значи да је он генерално бољи тренер од Жоца, па не значи свакако али би за тренутни Партизан можда и био. Но да ли то опет значи да треба дирати Жељка, па не значи. Нико није већи од клуба али докле год је он расположен да ради овде тако треба и да буде, шта год ко мислио о досадашњем учинку (који није сјајан чињеница). Pa imao je vrhunske igrače prošle i pretprošle godine. Istina, sada je selektirao gomilu prosečnih i nije u stanju od njih da izvuče ono što je zamislio pa je nervozan, i onda tu nervozu kao da prenosi na njih pa ne igraju ni ono što bi mogli. Obaška što je počeo da radi ono što je Zvezdin specijalitet godinama. Neke pozicije prebukirane i igrači guše jedni druge, a na nekim pozicijama krateri. 3
ToniAdams Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pa sve kul, ali onda se prilično dobro kod nas snašao, pa odjednom krenuo da se ne snalazi, pa za manje od godinu dana pootpuštao celu crno-belu familiju koju je sam skupio, bukvalno sve što se oko sadašnjeg nesnalaženja dogodilo, dogodilo se zahvaljujući njemu. Mislim, mora zaista malo da se konsoliduje. 1
johan nagel Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Имао је врхунске играче само када је основа (која је цеђена до максимума) била Егзум, Пантер, Ледеј и Лесор. И та екипа је у једном моменту играла најбољу кошарку у Европи вероватно. То исто не би требало да буде случајност. 2
Nikodije Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, johan nagel said: Имао је врхунске играче само када је основа (која је цеђена до максимума) била Егзум, Пантер, Ледеј и Лесор. И та екипа је у једном моменту играла најбољу кошарку у Европи вероватно. То исто не би требало да буде случајност. Plus Naneli. Ali kakva osnova... bukvalno u Evropi ne možeš da imaš bolje igrače na svih 5 pozicija. Zašto se od toga strmopizdio na Nilikinu i Bongu, ne znam.
johan nagel Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Нанели је те сезоне играо нешто слабије, јача му је била прошла сезона. Тад смо имали и Папапетруа који није играо бог зна како али је знао да одради посао плус је значило доста његово евролигашко искуство.
*edited by mod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 54 minutes ago, kralj said: Mislio sam na sezonu u kojoj je bila Bursa. Meni je svako teranje trenera u sred sezone ubedljivo najgluplji potez, što se uostalom i vidi iz i učestalosti takve prakse u najvećim klubovima ne samo u košarci. Jednako glupo u tom trenutku jer sa je tada oteran ne bi videli EL. Bukvalno je bio jedini adut da naredne sezone zaigramo u EL.
Nikodije Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Pride, nije trebalo da ispustite dva kvalitetna igrača tzv domaće osnove, Aleksu i Smajlija. Bitno je da se imaju takvi igrači kao neki lepak tima, i da ne zavisi sve od toga kako će se snaći 10 novih stranaca. Kvalitetni domaći igrači puno znače i ne sme lako da ih se ispusti. Tu je Žoc pogrešio što sa njima dvojicom očito nije imao bolji odnos. 1
kralj Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago 10 minutes ago, *edited by mod said: Jednako glupo u tom trenutku jer sa je tada oteran ne bi videli EL. Bukvalno je bio jedini adut da naredne sezone zaigramo u EL. Jedini adut je da postoji bukvalno 3 ekipe koje su raspoložene da plate da igraju EL. Dubai bi igrao da nije odustao.
Ratamahatta Posted 52 minutes ago Posted 52 minutes ago To je kao kad ides kod lekara, treba ti veza da bi mogao da platis da te pogleda 1
Recommended Posts