*edited by mod Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Posle meča je pre svega rekao: "Slava gospodu, pre svega na svemu", a onda je govorio o utakmici. 1
Gale Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Sezona je tek počela, a deluje da je već gotova. Nije sve bilo loše, u ono neko vreme na početku sezone, ovaj tim je i igrom i energijom delovao zdravije od prošlogodišnjeg. Sada deluje isto, s tim što je manje kvalitetan, ili bar manje uigran. Možda je do slabijih protivnika, ne znam, ali nada mi je nestala. Mojim laičkim očima, suprotno naprednoj statistici, se čini da nam je napad i prošle i ove sezone sveden na 1 na 1 igru, koja igrače do 4/4 potpuno ruinira i ostavi bez snage i ideje baš onda kada stvar treba da se rešava - 1 na 1 igrom. Tako je bilo sa Pantericom, a neće sa Ifeom? Nedostaju poeni koje bih uslovno nazvao 'lakim', u smislu da je igrač zbog kretanja cele ekipe ostao sam kao duh, i kada je šutnuo i pogodio, nije rodio mečku za te poene. Deluje mi da to nema veze sa kvalitetom igrača, Bogdan bi crkao u sličnom režimu (dešavalo mu se u reprezentaciji, onim godinama kad je bio prva opcija pa 5 mesta prazno). Na to se onda nadovežu neki normalni momenti, tipa navikavanje Karlika i Pokua na EL, ili slabije uklapanje Dejvisa, koje onda ogoli i da je Tajrik indijanac. Ukupno, od više problema je nastao jedan veliki, a taj je da ekipa izgleda kao da nema šta da uigrava, ne može da pobeđuje tom igrom ni danas, neće moći ni za sto godina. Tako izgledaju, ne kao da su na pola snage, koja će narasti, nego kao da je ovo najveća snaga sa kojom ovo mogu da razumeju i izvedu. Dobri utisci: Poku, Nakić, Bošnjaković. Baš neočekivano dobro izgledaju sva trojica. Za Pokua mislim da je normalno da bude stegnut sad, ne ide zajedno uklapanje u sistem i opuštenost. Mnogo sam optimističniji što se njega tiče nego što sam bio. Kakav apsurd, nezadovoljan sam Željkovom postavkom igre, a zadovoljan ulogom i razvojem klinaca... 1
*edited by mod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Sezona u EL je svakako gotova, to je donekle i Željko rekao u izjavi posle utakmice kroz ono prodajemo skupo kožu i možda ću motivisati igrače. Tu je ABA koja je ipak utesna nagrada i realno je po vrednosti između kupa i plejina a daleko od učešća u plej-ofu. Jbg sigurno ima dobrih razloga zašto npr Siti ili PSG nisu nikad odradili full reset tima a finansijski su mogli. Sad osim ABA ostaje to individualno nametanje za sledeću godinu i da se vidi ko će se zadržati. Ono što se meni čini kao greška je to puštanje Pantera koji bi u ovoj ekipi pre svega bio lider i postavio neku hijerarhiju sa Vanjom kao zamenikom. Posebno ako je tačno to što se priča da je za razliku od Zeka on bio zainteresovan da ostane.
theanswer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Samo treba još više voleti Partizan. Sad će da se vidi kakvi smo navijači. 1
*edited by mod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 3 minutes ago, theanswer said: Samo treba još više voleti Partizan. Sad će da se vidi kakvi smo navijači. To svakako, do kraja sezone sem derbija i narednih par u EL će biti kao onomad protiv Efesa ili gore. Pri tom vidim da je neko opšte mišljenje da bi nas Moneke + Naneli na ovaj sastav izvukli ali ja stvarno ne verujem u to. Trenutno me najviše zanima ko će od igrača ostati u milosti na kraju sezone i koga će dovesti. Ako nekog i dovedu sada, to ne sme da bude igrač koji dolazi do kraja sezone da nas digne sa 18og na 12to mesto, nego neko ko će biti tu i naredne sezone.
Recommended Posts