Popular Post uini Posted 10 hours ago Popular Post Posted 10 hours ago ovo ću napisati još jednom i neću pominjati nadalje ali mislim da je jako važno: 1 od početka sezone željko stavlja ntilikinu da brani krilo u ćošku & da bude ispomoć ako lead ballhandler probije igrača koji ga čuva, što se do sada, bar kada sam gledao, uglavnom pokazivalo kao uzaludno. uzmeš igrača kojem je najveći kvalitet to što je i u nba bio outlier kao defanzivac na primarnom ballhandleru & staviš ga negde levo, van akcije, jer karlik ili iffe moraju da brane svoju poziciju (iako smo u poslednjih 10 godina videli milion primera da se lošiji ili fizički slabiji defanzivac krije upravo na toj defanzivnoj poziciji na koju je željko stavio franka, najboljeg defanzivca u timu i arguably u evroligi, kada bi bio stavljen u pravi kontekst) pri čemu je kao nacrtan za branjenje puntera - sve đto je kevinov forte, ntilikina može da mečuje, što se videlo i u dva bedna napada na kraju drugog, kada je nekim čudom željko stavio franka na puntera, ovaj krenuo u svoj signature iso dribling za tricu, promašio ceo obruč. izgleda da je to bilo previše dobro da bi se nastavilo tako. 2 jedini igrač koji ima fizikalije i defanzivnog skilla da brani jabari parkera je isaac bonga. celo prvo poluvreme jabari orgija, bonge ni od korova na njemu, jer željko je opet napravio neku konstrukciju posade, koju je hteo da izgura sa video-analize na kojoj je dobio gromoglasan aplauz. kapiram da je aplauz bio jak ali ako te uništava dobro poznat igrač, prilagodi se ali uradi to ranije od početka treće četvrtine, kada je ovaj već ušao u full on majkl džordan mode. mislim, ako se već dernja na igrače, izderi se i na sebe između dve tekme, pa mojne da pišemo o ovakvim banalnim stavkama. ovaj tim bi trebalo da pobeđuje defanzivom a željku mu svojim preteranim kombinovanjem i komplikovanjem oduzima tu glavnu polugu, pa onda morate da se takmičite sa protivnikom u stavkama u kojima niste toliko dobri. kao što već rekoh nekoliko puta - ako ti je trebao igrač da brani šut iz ćoška i da zabije otvorenu tricu, siguran sam da ima 50 boljih igrača od ntilikine za tu ulogu. 14
Eleniko Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago voleo bi da pročitam analizu utakmice ili još bolje situacije by @Кристофер Лумумбо
Popular Post Ratamahatta Posted 9 hours ago Popular Post Posted 9 hours ago Ovaj jucuber izgleda kao Sengelija u petom osnovne kad je izgubio ljigavca i laser s Divcibara 15
Кристофер Лумумбо Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago 3 hours ago, uini said: ovo ću napisati još jednom i neću pominjati nadalje ali mislim da je jako važno: 1 od početka sezone željko stavlja ntilikinu da brani krilo u ćošku & da bude ispomoć ako lead ballhandler probije igrača koji ga čuva, što se do sada, bar kada sam gledao, uglavnom pokazivalo kao uzaludno. uzmeš igrača kojem je najveći kvalitet to što je i u nba bio outlier kao defanzivac na primarnom ballhandleru & staviš ga negde levo, van akcije, jer karlik ili iffe moraju da brane svoju poziciju (iako smo u poslednjih 10 godina videli milion primera da se lošiji ili fizički slabiji defanzivac krije upravo na toj defanzivnoj poziciji na koju je željko stavio franka, najboljeg defanzivca u timu i arguably u evroligi, kada bi bio stavljen u pravi kontekst) pri čemu je kao nacrtan za branjenje puntera - sve đto je kevinov forte, ntilikina može da mečuje, što se videlo i u dva bedna napada na kraju drugog, kada je nekim čudom željko stavio franka na puntera, ovaj krenuo u svoj signature iso dribling za tricu, promašio ceo obruč. izgleda da je to bilo previše dobro da bi se nastavilo tako. 2 jedini igrač koji ima fizikalije i defanzivnog skilla da brani jabari parkera je isaac bonga. celo prvo poluvreme jabari orgija, bonge ni od korova na njemu, jer željko je opet napravio neku konstrukciju posade, koju je hteo da izgura sa video-analize na kojoj je dobio gromoglasan aplauz. kapiram da je aplauz bio jak ali ako te uništava dobro poznat igrač, prilagodi se ali uradi to ranije od početka treće četvrtine, kada je ovaj već ušao u full on majkl džordan mode. mislim, ako se već dernja na igrače, izderi se i na sebe između dve tekme, pa mojne da pišemo o ovakvim banalnim stavkama. ovaj tim bi trebalo da pobeđuje defanzivom a željku mu svojim preteranim kombinovanjem i komplikovanjem oduzima tu glavnu polugu, pa onda morate da se takmičite sa protivnikom u stavkama u kojima niste toliko dobri. kao što već rekoh nekoliko puta - ako ti je trebao igrač da brani šut iz ćoška i da zabije otvorenu tricu, siguran sam da ima 50 boljih igrača od ntilikine za tu ulogu. Drzim te za rec da vise neces pisati o ovome jer nista me ne nervira vise od toga kada ljudi pisu ovakve dugacke analize, a nisu gledali utakmicu. Celo prvo poluvreme ni korova od bonge na dzabariju, osim sto ga je cuvao sve vreme dok je bio na terenu. Cuvao ga je kasnije poku kad je bonga izasao. To je vec prava zamerka, da poku bude rezervna (jedina?) cetvorka u timu. Pa onda ovaj deo o video analizama i aplauzima, aj nemoj vise leba ti, neprijatno je. za nateklinu se delimicno slazem, svidela mi se ideja sa pocetka utakmice da mitar igra flastera na njemu i je pomaze, ali na kraju kad ovaj udje u onai mod da resava tu je trebao biti frenki, i ako je punter pogadjao teske suteve, ali to mu je kvalitet. 2 3
Eleniko Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Kako Bonga čuvao Džabarija kad je kod svih trojki/šuteva bio sam ko duh? Za to vreme Panter sve vreme opkoljen sa 1-3 igrača KKP.
smooth.Op Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Uključio sam se juče od sredine poslednje četvtine, do sad sam vratio prve tri. Prvo što imam da kažem je da Brendon Dejvis uopšte nije odigrao lošu utakmicu. Kad je on u igri, naš napad liči na nešto. Bar se trudi da napravi neki kršten blok, da igrač sa loptom dobije taj delić sekunde više koji će omogućiti neku dalju kretnju. Kod Tajrika to ne postoji. Čovek pravi blokove radi reda, igrači pored njega neometano nastavljaju ka svojim metama. Sviđa mi se što kod Brendona vidim reakciju. Nek nastavi. Nadam se da će se iskulirati sa glupiranjem da se uvede Balša i slično. Nikad nisam voleo to orkestrirano. Na taj način je Kodi oteran. Poku je pogrešio par puta u odbrani kad je bio sa Dejvisom u petorci, zato su i klupirani obojica. Onda ulazi petorka Karlik-Nilikina-Sterling-Bonga-Tajrik i naš napad tu staje, a u odbrani nam kupe skokove kako hoće. Vratiću se na početak i 21:11 gde imamo samo jedan faul. Prvo primamo trojku nakon ofanzivnog skoka, gde bukvalno niko nije gradio igrača. Onda ne sečemo brz napad iz kojeg oni dobijaju dva bacanja za Fala. Posle toga odlična akcija gde se Mitar zakucava u blok Veselog i Panter nam daje trojku za 21:19. Dok si rekao keks. I na kraju imamo faulove i ne znamo to da iskoristimo. Kuzma nazdravlja svaki put kad vidi šta radimo. Neverovatno je kojom lakoćom smo mi otišli u minus i kako smo otvorili drugo poluvreme. Vašington i Mitar unose energiju i uspevamo da kroz tu agresivnost dođemo do lopti u odbrani. Tu se i Poku dobro nadovezao. Ja sam stekao utisak da se Barsa opustila, pa ono duplo kolo i to, međutim mislim da ih jesmo uhvatili tad dobro. Da ne promaši Vašington polaganje i da nije propao pas Tajriku na kucanje mi bi čak spustili na jednocifren zaostatak. Nikako da se poklopi par stvari, uvek nešto. Protiv Virtusa se Karlik povredi u poslednjoj, pa Tajrik isto za poslednja dva minuta. Nakić se povredi taman kad je uhvatio neki ritam. Večeras bez Vanje, plus napadački impotentni Ife. U odbrani su trokirali Karlik, Tajrik, Sterling, Poku, manje Bonga, Mitar i Dejvis. Svako to zbunjivanje ko ide na igrača, taj sekund kad se igrač izgubio je kažnjen od Satoranskog. Ja i dalje verujem u ovaj tim. P.S. Ako neko poklanja sezonsku, evo javljam se. 5
uini Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 38 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: Drzim te za rec da vise neces pisati o ovome jer nista me ne nervira vise od toga kada ljudi pisu ovakve dugacke analize, a nisu gledali utakmicu. Celo prvo poluvreme ni korova od bonge na dzabariju, osim sto ga je cuvao sve vreme dok je bio na terenu. Cuvao ga je kasnije poku kad je bonga izasao. To je vec prava zamerka, da poku bude rezervna (jedina?) cetvorka u timu. Pa onda ovaj deo o video analizama i aplauzima, aj nemoj vise leba ti, neprijatno je. vidi, to sto bonga stane u stav ispred jabarija, ne znaci nista ako svi sve preuzimaju. ja iskreno nisam primetio ni da bonga krene na parkeru, sto nije cudno jer vec u sledecoj sekundi nije na njemu. u drugom poluvremenu je bio bonga na jabariju, to sam jasno video. za ntilikinu garantujem da cak ni ne stigne do puntera u toj switch all odbrani. cak i u preuzimanju ima valjda nekih opcija gde jedan igrac striktno cuva lika koji pravi problem. edit što se tiče dela o analizama & aplauzima, ne znam zašto bi meni ili tebi bilo neprijatno da na to referišem, ako već željku nije neprijatno da to pominje na konferenciji? Edited 6 hours ago by uini
Кристофер Лумумбо Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Uini, nemoj mi vredjati inteligenciju, jasno je sta si napisao i jasno je da to sto su napisao se nije desilo. Nemoj sad da mutis vodu ponovo pricom o nekom preuzimanju (jesam reko da je to neko pokrenuo i da se siriri kao wildfire). Trojku koju je Jabarie dao u prvoj cet nema veze sa nikakvim preuzimanjem, naprotiv, bonga je ostao duboko u reketu da pomogne i ostavio ga samog na trojci. Kad smo vec kod preuzimanja, mogao je dejvis da preuzme onaj flare screen kad je poku bio na terenu pa da dzabari ne ostane sam, eto tu nisu preuzeli, a trebali su. Mogao je i poku da ne pokusava da ukrade loptu koju nema sanse da ukrade i onda da mu nakon rotacije dzabari ostane sam. To se desavalo kad je bonga izasao sa odmoru nakon period gde je sve vreme cuvao dzabarija. Eto, obecao si sad se nadam da ces ispuniti obecanje.
uini Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Just now, Кристофер Лумумбо said: Eto, obecao si sad se nadam da ces ispuniti obecanje. ma naravno da neću nanovo pričati ali hoću da završimo diskusiju. evo pogledaću opet snimak ako nađem, nemam nikakav problem da priznam da sam pogrešio u vezi bonge & jabarija. za frank-deo sam svakako siguran, njega valjda pažljivije pratim po parketu. uglavnom, ako sam umislio za bonga-deo, napisaću da sam umislio, sve okej.
Кристофер Лумумбо Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) Za Frenkija se slazemo, morao je biti na Punteru na kraju. Kad smo kod Puntera, bas talav jedan igrac i jedan 4/5 fale da bi Partizan bio konkurentan. Mnogo je ovo tanko i dve su glavne zamerke, prva je selekcija, a druga je to sto zeljko ima princip da vrlo retko menja igrace, veruje im, daje im podrsku stalno i uvek ocekuje da ce napredovati. Problem je kad promasis sa 3 stranca prilicno ocigledno onda moras da reagujes. Ima i druga strana medalje, ono sto je rekao trinkijeri, da evroliga nije tesko vec nemoguce trziste. To je stvarno tako, ali ne mogu da verujem da dve sezone uzastopno dovode centre koji imaju spore noge. To bi voleo da pitam zeljka jednom, jel toliko nema igraca ma trzistu ba je onda ovo next best thing ili su oni gledali i zakljucili da su dejvis i kaminski dovolino dobri. Edited 6 hours ago by Кристофер Лумумбо 1
Кристофер Лумумбо Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Mali Mitar je lav, ima muda so poda, steta sto nema vise skilla. 1
uini Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 6 minutes ago, Кристофер Лумумбо said: Za Frenkija se slazemo, morao je biti na Punteru na kraju. ja se ne slažem da igrača kao što je punter možeš da kreneš da čuvaš na kraju, pošto i defanzivac mora da "nauči" nešto tokom tekme. ne postoji naročit razlog zbog kojeg bošnjaković nije mogao da bude na toj frenkijevoj poziciji krilo prangija iz ćoška a ntilikina na punteru. nema veze, da se ne ponavljam sad ali jednostavno ne razumem željka, pošto nema dileme da on to sve bolje vidi ali negde baguje. kako i zašto, pojma nemam
Recommended Posts