uini Posted Friday at 13:33 Posted Friday at 13:33 2 minutes ago, Son_of_a_gun said: My two cents, njega smo trebali produžiti ne zbog guranja prsta u oči komšijama nego zato što je jedini bio konstantan prošle sezone i pošteno odradio ugovor. Priče o klanovima, sindikatima i sl. ne poznajem pa se neću njima ni baviti ovdje. Ogriješili smo se o čovjeka. moja dva dinara su da je željko i ovo i ono ali nema teorije da je trener / čovek koji je razjurio komplet ekipu iz čistog hira, tako da sam apsolutno siguran da je reset bio neophodan a da je tu manje važno ko je pojedinačno više ili manje doprineo toj situaciji. 5
Kreator Posted Friday at 13:35 Posted Friday at 13:35 (edited) 1 hour ago, Son_of_a_gun said: Suluda - nesuluda, bila je neophodna. Šta imamo od kadra, igrače iz donjeg doma EL, igrače iz Evrokupa, igrače iz divljih liga, igrače s kraja NBA klupe i domaće igrače sa skrenutim karijerama u nadi da će čudesno da izrastu u legit EL contendere. Čudom se čudimo što nismo tim za F4. I ja se nerviram isto kao i prošle sezone, isti su nam i rezultati ali ja bih uvijek radije gledao ovo nego ono lelemudanje. Ako vrijedno treniraju a sve su prilike da je tako, proigraće prije ili kasnije. S tim u vezi, mnogo brže bi išlo da smo dobili jednu-dvije od ovih neizvjesnih utakmica, ali kad je kod nas bilo šta išlo lakšim putem. Da imamo mrvu respekta kod sudija ili da imamo jednog lidera koji će da iskoči kad treba ili da imamo jednu normalnu četvorku u timu, sve je to šbb kbb. Ovo što imamo to nam je. I treba podržavati ovo sad više nego ikad jer svi znamo šta je alternativa i jeza me prođe kad pomislim. A obradovali bi se neki, nije da nije. A račun ćemo svoditi na kraju kao i uvijek. Još nije kraj. Ni blizu. Ma nema od ove ekipe ništa vidi se to iz aviona. Selekcija igrača je bila očajna. Odigrali smo oko 25% evroligaškog takmičenja a mi smo na 2 - 6 i to u periodu kada imamo lakši raspored. Da se vadimo od nove godine kada bude bio teži raspored, sa penzionerom Dejvisom, sa napadački uplašenim Pokuom, sa promašajem Washingtonom, sa evrokup igračem 3/4 u kojeg ni Željko nema poverenja...? Pa teško će to ići do skoro nikako. U odbranu Željka ajd da kažem da niko nije očekivao da će se Dejvis ovako raspasti. Ali opet, u suprotnom pravcu - nisi doveo prvu četvorku - žuti karton. Ajd makar tu Aba ligu da osvojimo mada se plašim i tu mrke kape iako budemo prvi u regularnom delu, nastaviće Sfero da pobeđuje Željka pa čak i u gostima. Ako stvarno urade doselekciju onda imamo šanse. Međutim sujetan je Željko ne verujem da će bilo šta uraditi po tom pitanju. Opet ponavljam - prvo zadržati Ledeja dok ne nađeš prvu četvorku pa ga onda pusti ako hoće da ide. Ili ga zadrži, vredan je tih para koje je zarađivao. I ogromna je greška što je pušten Naneli. Sterling Brown je lošija opcija svakako. Mnogo je Željko povlađivao uticajima sa strane. Pa šta ako je kurčevit? Šta mi hoćemo? Da budu svi mirni i poslušni a da budu zveri na terenu i da trpe kako im se Željko dere u facu? Edited Friday at 13:39 by Kreator
Nikodije Posted Friday at 13:38 Posted Friday at 13:38 gori ste i od cigana. mi se od el oprastamo oko katolickog bozica, a vi 8.11. to mora da je neki rekord. 1 2 1
Son_of_a_gun Posted Friday at 13:41 Posted Friday at 13:41 Summa summarum, Zach je tražio da ide, Punter je zamoljen da to uradi a Nunna smo precrtali, tim redom, hronološki i svakako. Bavljenje špekulacijama, lamentiranje, naknadna pamet i sl. nam ne donosi ništa, tako da - okrećemo se narednom protivniku i idemo iz utakmice u utakmicu, bez prognoza i dugoročnih predviđanja. Floskula ili ne, this is the way. 2
smooth.Op Posted Friday at 13:43 Posted Friday at 13:43 19:10 su nam napravili jer su nas probijali kako su hteli. Bonga letargičan, ništa nije pokrpio. Zato je i fasovao klupu do kraja. 21:21 stabilizuju braća Džouns i Poku. 31:21 dato Vašingtonu da diriguje, druga polovina serije Dejvisu na dušu. Ovde nam Outara daje prvu trojku i sviraju Pokuu faul na šutu Šortsa za tri. 33:29 ponovo se stabilizujemo, ali nam koš Ifija posle sopstvenog promašaja ubija ritam. Zato što Karlik, Frenki i Vanja ne grade svoje igrače i ostajemo 4 na 2 na skoku. 46:52 u 3/4 do ulaska Dejvisa u igru. Sve poene primili na njegovu odbranu. Sreća pa je u napadu ubacivao. Primamo trojku na kraju 3/4 od Outare koji je igrao pik na strani sa Šortsom, ali Dejvis nije znao da li preuzima ili ne, što Šorts rešava pasom za samog Outaru. 60:59 Sterling pravi 2+1 na Ifiju, gde je pre toga nešto pokušao da ga treš tokuje. Gluperda! Tu i on fasuje klupu do kraja. Poslednja 3-4 minuta ljudi nisu videli koš. Porobili smo u odbrani. Da nije bilo onog nesrećnog izvođenja sprdali bi se sa niggas in paris. Nije bilo loše. Tajrik dosta bolji u odbrani, ali sa Dejvisom nema pomoći. Ili ćemo menjati odbranu kad on bude na terenu (nećemo) ili nam nema spasa. 5
Kreator Posted Friday at 13:48 Posted Friday at 13:48 (edited) Suma sumarum : 1. Pokušati nekako da se dogovorimo sa Dejvisom, da mu nađemo klub koji će prihvatiti makar pola njegovog ugovora. 2. Napokon dovesti normalnu četvorku 3. Takođe se nekako dogovoriti sa Sterlingom oko raskida ili mu pronaći drugi klub. Najviše imamo igrača na njegovoj poziciji 2/3, pokriće drugi to. Bilo bi idealno da vratimo Nanelija ali smo uspeli i sa njim da se posvađamo (bravo za nas). Za vreme Sterlingovog boravka na terenu samo ulazimo u minus. Probati sa Washingtonom i videti da li ide. Pružiti mu šanse, minute ... Svakakao se okrećemo drugim protivnicima imamo kalendar do kraja sezone koji ćemo ispoštovati. Ali perspektiva daljnjeg toka sezone ako se u igračkom kadru ništa ne promeni je izuzetno nepovoljna. Ako hoćeš rezultat mora i doselekcija. Stvarno bezveze da ti propadne sezona zbog 2 ili 3 igrača. Imamo mi mnogo više pogodaka u ovoj novoj ekipi nego promašaja, međutim potreban je još dodatni trud da se to izniveliše kako treba. Edited Friday at 13:58 by Kreator
IgaBiva Posted Friday at 14:15 Posted Friday at 14:15 Slazem se, osnova je dobra ali cemo tesko sta uraditi bez doselekcije... 1
bradilko Posted Friday at 16:09 Posted Friday at 16:09 2 hours ago, Jimmy Kowalski said: Da, postoje situacije kada je hard reset neophodan. Nista dugorocno ne dobijas ako ostavljas nosioce iz prethodne 3 godine da odrade poslednju godinu ugovora, pogotovo ako i sami zele promenu sredine. ipak je bilo mesta za npr nanelija i tek ledeja. ta dva igraca su morala da ostanu. panter nismo mogli da zadrzimo ali ovu dvojicu smo morali. ne verujem da nismo mogli da ih platimo. pa oni su em sjajni igraci em su ginuli za klub i bili bi odlicna poveznca sa ovim novim igracima. onda uporedba plavsic koprivica. pa koprivica ne napreduje, da se ne lazemo. na stranu povrede i bolesri. decko ne napreduje ni fizicki ni skilom. sta je radio letos? radio blokove po americi. nigde nije napredovao, ni dupetom ni sut ni brzina ni atleticizam. nista. vec je tri godine kod nas. moralo je to da se razbistri sta moze da forsira, da li sut spolja da li da se nagruva i sl. za alexu me zabole, zao mi je sto je smailagic otisao. jos jedna stvar.obradovica postujem i kao trenera i kao nekadasnjeg igraca, reprezentativca kad su plesali kuki, radja, divac, drazen, divac, paspalj ali nikad necu zaboraviti kad je umro drobnjaku otac i igralismo neku reprezentaciju i zeljko se derinja na drobnjaka i drpa ga rukama. i ovo pre par dana kad je rekao ovom da je glup i sl. juce neko napravi neki dobar potez i ovaj uvek nesto prikenjava. pa pogledajmo mesinu. bio kod grega, svasta uzeo kao trener. isti bio kao nasi treneri tog doba ali sad se promenio. vodi racuna o igraca, ne divlja, ne prica igracima da su mentoli. ne moze to vise tako. divim se nekim igracima kako trpe. kritika ok ali urlanje i vredjanje pa to ne moze vise. kao naucicu toliko toga pa trpim. ma ajde vise. jebote ja to nisam nikad mogao da trpim, ni kod profesora ni kod trenera. trpis neke stvari na poslu od nekih likova od kojih mozes da cujes nesto pametno ali ne da se neko unosi u njusku i derinja. ove slihtare od androica i ostoje ne smeju to ni da spomenu obradovicu. a i ruzno je za imidz kluba. onaj smailagic uvenuo, neka je lesor procvetao ali treba to istrpeti. dujan je bio i bukvalno carobnjak. pogleda jednom bogdana i kaze andjusicu kiji je bio reprezentativac da ce ovaj imati prednost u odnosu na njega. odjebe duska ivanovica zbog danilovica. da li smo mozda mi bili jugoplastika to ne znam ali smo imali najboljeg beka sledecih 10 u liku danilovica. slucajno znam djuru ostojica. mucenik sa piskutavim glasom, svi se zezali sa njim, derinjali se na njega i dovede ga dujan. napravio od njega kosarkasa, coveka, zabode inpar ino ugovora sto je mogao samo da sanja. jeste bio grub i sve ali drugo je to bilo. mi smo sa nekim likovima pravili cudo u evroligi. kad pogledam roster sa fajnal fora u parizu pa zamislimo da smo u to vreme imali nekog tadasnjeg kosgetera kao pantera ili nekog lesora a da ne pricam da smo imali nekog exuma tog doba. pa lagano par evroliga bi uzeli. i dana danas su mi najmiliji dujanovi partizani. lozim se i danas. promenilo se mnogo toga u kosarci. takodjer mi smeta rat sa zalizanim govnetom raznatovicem. to mi sebi ne mozemo da priustimo. stare carke, nevere, izdaje, ne treba da nas zanimaju. zamislimo da se neki gm ili trener u nba lozi na te stvari, ma ajde. ovo je sport, prevare, oprost. samo hriscanski jebote. osveta nista. radimo za nas partizan ne za medije i osvetu. 1
ToniAdams Posted Friday at 16:16 Posted Friday at 16:16 Ako je već posle godinu dana neophodan hard reset ekipe bojim se da je malo i do trenera koji je tu ekipu sastavio 4 1
garmonbozia Posted Friday at 16:17 Posted Friday at 16:17 Prva stvar koja mora da se uradi je da se otpusti Rambo. Tako smo prošle godine čekali celu jebenu sezonu sa Kamenskim umesto da smo radili doselekciju. Znam, nije sjajno tržište, ali uvek može da se otme neki Motli, s obzirom da ni Rambo nije ni malo jeftin. 2
bradilko Posted Friday at 16:19 Posted Friday at 16:19 @smooth.Op ne diraj mi bongu matori. letargican je jer je on best sixth man in europe. ne treba biti genije pa videti da on igra nesto sto ne ume, ne zna i psihicki ne moze da prihvati. njegovu ulogu samo treebamo preslikati iz bajerna i nemacke reprezentacije. ma na pocetku se videlo da je ovaj tim bez glave. zamislimo sinoc nanelija da li bi zajunio kao kajrik i onda kad ne bi znao sta ce napravio neki okret u vazduhu i nabacio bezveze loptu na tablu koja je slucajno dosla u ruke, na kraju, ovom nasem francuzu. pa naneli bi lagao resio onu situaciju. pa ledej je bio sve ono sto voli taj isti obradovic, sve zna da igra, bezocan, cepa spolja, guzi se, lakta se, gine covek a zna sve. morali smo zadrzati nanelija i ledeja, morali. velika greska. ovo je sve jedno nista. malo nas povukla atina, sajam hala koja god i to je to. lundberga je i obradovic korigovao da je poceo da ga uparuje sa kajrikom. ne moze danac da bude plej. nismo boston koji sve moze da eotira, nemamo vise exuma i lesora koji sve mogu da prime na svoja pleca. 1
Milošica Posted Friday at 16:19 Posted Friday at 16:19 (edited) Jezivo je to nezgodno finansijski. Rambo ima 1.5 miliona. A jesmo na tržištu za visokog igrača, samo ne znam šta planiraju sa Rambom. Edited Friday at 16:21 by Milošica 1
Eleniko Posted Friday at 16:21 Posted Friday at 16:21 2 hours ago, Nikodije said: gori ste i od cigana. mi se od el oprastamo oko katolickog bozica, a vi 8.11. to mora da je neki rekord. kupiću ti crkveni kalendar čim prije
bradilko Posted Friday at 16:22 Posted Friday at 16:22 2 minutes ago, ToniAdams said: Ako je već posle godinu dana neophodan hard reset ekipe bojim se da je malo i do trenera koji je tu ekipu sastavio niko nike nepogresiv. gledali smo uticaj onog gm- a bulsa u vreme dzordana i fila dzeksona i koliko je on imao uticaja naekipu. last dance kara drvena da nije bilo onog mucenika kijeg svi pljuju. pa imao je obradovic onog zabara u feneru koji nije nimalo naivan lik i bez biografije. imao je i acu nikolica kao mentora i kriticara ne i kritizera. 1
Milošica Posted Friday at 16:24 Posted Friday at 16:24 Zapravo, ovom timu fali tako malo, ali to malo pravi razliku da li ćemo se do kraja sezone stabilizovati za neko "časno" 12. mesto ili možemo pojuriti PO. U Majka ne sumnjam, ali ako bar jedan od dvojca Wash/Brown ne bude stabilniji i ako se ne dovede visoki, nemamo šta da tražimo. 4
Recommended Posts