Jesper23 Posted Friday at 11:43 Posted Friday at 11:43 Suluda odluka da se pozdrave sa kompletnom prošlogodišnjom selekcijom dolazi na naplatu. Ta selekcija je bila rezultat trogodišnjeg perioda, imali ste iskustva sa određenim igračima i umjesto da se to nadogradi išao je totalni restart. Moraš pogoditi sa 8-9 igrača da bi imao kompetentan tim, a to je na ovom ržištu i u ovakvim uslovima gotovo nemoguće. 1
Son_of_a_gun Posted Friday at 12:00 Posted Friday at 12:00 1 minute ago, Jesper23 said: Suluda odluka da se pozdrave sa kompletnom prošlogodišnjom selekcijom Suluda - nesuluda, bila je neophodna. Šta imamo od kadra, igrače iz donjeg doma EL, igrače iz Evrokupa, igrače iz divljih liga, igrače s kraja NBA klupe i domaće igrače sa skrenutim karijerama u nadi da će čudesno da izrastu u legit EL contendere. Čudom se čudimo što nismo tim za F4. I ja se nerviram isto kao i prošle sezone, isti su nam i rezultati ali ja bih uvijek radije gledao ovo nego ono lelemudanje. Ako vrijedno treniraju a sve su prilike da je tako, proigraće prije ili kasnije. S tim u vezi, mnogo brže bi išlo da smo dobili jednu-dvije od ovih neizvjesnih utakmica, ali kad je kod nas bilo šta išlo lakšim putem. Da imamo mrvu respekta kod sudija ili da imamo jednog lidera koji će da iskoči kad treba ili da imamo jednu normalnu četvorku u timu, sve je to šbb kbb. Ovo što imamo to nam je. I treba podržavati ovo sad više nego ikad jer svi znamo šta je alternativa i jeza me prođe kad pomislim. A obradovali bi se neki, nije da nije. A račun ćemo svoditi na kraju kao i uvijek. Još nije kraj. Ni blizu. 7 1
Jesper23 Posted Friday at 12:24 Posted Friday at 12:24 17 minutes ago, Son_of_a_gun said: Suluda - nesuluda, bila je neophodna. Šta imamo od kadra, igrače iz donjeg doma EL, igrače iz Evrokupa, igrače iz divljih liga, igrače s kraja NBA klupe i domaće igrače sa skrenutim karijerama u nadi da će čudesno da izrastu u legit EL contendere. Čudom se čudimo što nismo tim za F4. I ja se nerviram isto kao i prošle sezone, isti su nam i rezultati ali ja bih uvijek radije gledao ovo nego ono lelemudanje. Ako vrijedno treniraju a sve su prilike da je tako, proigraće prije ili kasnije. S tim u vezi, mnogo brže bi išlo da smo dobili jednu-dvije od ovih neizvjesnih utakmica, ali kad je kod nas bilo šta išlo lakšim putem. Da imamo mrvu respekta kod sudija ili da imamo jednog lidera koji će da iskoči kad treba ili da imamo jednu normalnu četvorku u timu, sve je to šbb kbb. Ovo što imamo to nam je. I treba podržavati ovo sad više nego ikad jer svi znamo šta je alternativa i jeza me prođe kad pomislim. A obradovali bi se neki, nije da nije. A račun ćemo svoditi na kraju kao i uvijek. Još nije kraj. Ni blizu. Neophodna u kom aspektu? Kakvi god da su znala se njihova upotrebna vrijednost, pa i ti igrači iz donjeg doma EL mogu da butu legit bekap. U ovoj situaciji morate da ubodete nosioce igre, sidekicks i bekap, sve u jednom prelaznom roku, na specifičnom tržištu. 1
Son_of_a_gun Posted Friday at 12:41 Posted Friday at 12:41 Neophodna u smislu bola u preponama kod većine igrača ako ne kod svih. Kad imaš gangrenu sječeš cijelu nogu a ne čupkaš kraste okolo sa strane. Ostatak posta se odnosio na trenutni tim i nema veze s tobom. Kakvo je da je, ovo je još uvijek zdravo tkivo a vidjećemo šta će nastati iz tog tkiva. Možbitbidne noga a možbitbidne batina od 20 santima. U začetku se ne može baš razlikovati. 6
Jimmy Kowalski Posted Friday at 12:48 Posted Friday at 12:48 Da, postoje situacije kada je hard reset neophodan. Nista dugorocno ne dobijas ako ostavljas nosioce iz prethodne 3 godine da odrade poslednju godinu ugovora, pogotovo ako i sami zele promenu sredine. 3
IgaBiva Posted Friday at 12:59 Posted Friday at 12:59 Slazem se da je hard reset bio neophodan ali mislim da je bar jedan (ako ne i dvojica) od trojke Ledej-Panter-Naneli morao da ostane. Samo sa Zekom bi ovaj tim bio bar 30% bolji. 1
Jesper23 Posted Friday at 13:00 Posted Friday at 13:00 18 minutes ago, Son_of_a_gun said: Neophodna u smislu bola u preponama kod većine igrača ako ne kod svih. Kad imaš gangrenu sječeš cijelu nogu a ne čupkaš kraste okolo sa strane. Ostatak posta se odnosio na trenutni tim i nema veze s tobom. Kakvo je da je, ovo je još uvijek zdravo tkivo a vidjećemo šta će nastati iz tog tkiva. Možbitbidne noga a možbitbidne batina od 20 santima. U začetku se ne može baš razlikovati. Može se hard reset odraditi i na drugi način, iskreno bih zadržao Ledeja (pod uslovom da pristane na smanjenje plate) i Avramovića. Prvog kao startera, drugog kao impact sub. 1
MiddleClass Posted Friday at 13:00 Posted Friday at 13:00 58 minutes ago, Son_of_a_gun said: Suluda - nesuluda, bila je neophodna. Da imamo mrvu respekta kod sudija ili da imamo jednog lidera koji će da iskoči kad treba ili da imamo jednu normalnu četvorku u timu, sve je to šbb kbb. Imali ste Zeka pod ugovorom, ali kako ti kazes - bilo je neophodno da ode 1
ZokiAsov Posted Friday at 13:10 Posted Friday at 13:10 8 minutes ago, Jesper23 said: Može se hard reset odraditi i na drugi način, iskreno bih zadržao Ledeja (pod uslovom da pristane na smanjenje plate) i Avramovića. Prvog kao startera, drugog kao impact sub. Zasto bi neko pristao na smanjenje plate?
Jesper23 Posted Friday at 13:12 Posted Friday at 13:12 (edited) 2 minutes ago, ZokiAsov said: Zasto bi neko pristao na smanjenje plate? Godine, forma, novi - duži ugovor. Imaš dosta primjera gdje igrači u godinama uzimaju manju platu, a duži ugovor. Edited Friday at 13:13 by Jesper23
Jimmy Kowalski Posted Friday at 13:16 Posted Friday at 13:16 Malo je falilo da Punter i Leday zapale i posle druge godine kada su im istekli ugovori, imali su odlicne ponude. I da je Punter na kraju potpisao sa Barsu, gotovo sigurno bi to ucinio i Leday. Kao i Nunnally. Barsin zaplet oko plate Mirote uzrokovao da se onda mi isprsimo i damo ponudu KP-u, da damo povecanje i Zacha. Na njihove plate ne mozes samo dodati Carlika, Iffea, nekog poput Daviesa, Tariqa, Bongu, Nilikinu i udri. 1
Kreator Posted Friday at 13:24 Posted Friday at 13:24 (edited) 11 minutes ago, Jesper23 said: Godine, forma, novi - duži ugovor. Imaš dosta primjera gdje igrači u godinama uzimaju manju platu, a duži ugovor. I ja bih voleo da je tako, ali imaš Milan koji bi uskočio za iste pare ako ne i više i uzeo ga. I eto vidiš kako igra. Kakvo smanjenje plate, čovek gulio 38 minuta protiv reala, utrpao im 17 poena i pobedili su. Edited Friday at 13:24 by Kreator 3
Jesper23 Posted Friday at 13:25 Posted Friday at 13:25 1 minute ago, Jimmy Kowalski said: Malo je falilo da Punter i Leday zapale i posle druge godine kada su im istekli ugovori, imali su odlicne ponude. I da je Punter na kraju potpisao sa Barsu, gotovo sigurno bi to ucinio i Leday. Kao i Nunnally. Barsin zaplet oko plate Mirote uzrokovao da se onda mi isprsimo i damo ponudu KP-u, da damo povecanje i Zacha. Na njihove plate ne mozes samo dodati Carlika, Iffea, nekog poput Daviesa, Tariqa, Bongu, Nilikinu i udri. Bez obzira na te dvije plate mislim da vam je ove godine i veći budžet nego prošle godine. Mogli ste zadržati Ledeja, Smailagića, Avrama, Balšu i Smita, solidna osnova, mislim da ne bi bilo problema da se sa 4-5 starih igrača uđe u reset. Da ste na tu osnovu dodali Tajrika, Bongu i Karlika već bi bila jako ozbiljna ekipa sa još dosta prostora za plate. Ovako imate situaciju da od 6-7 igrača uopšte nemate doprinos. Ne znam, aku treba ubosti sa tolikim brojem novih lica, posložiti sve to. Kad na EL pijaci ubodeš sa 50% pojačanja, mislim da se možeš smatrati sretnim. 1
ZokiAsov Posted Friday at 13:28 Posted Friday at 13:28 15 minutes ago, Jesper23 said: Godine, forma, novi - duži ugovor. Imaš dosta primjera gdje igrači u godinama uzimaju manju platu, a duži ugovor. Zek ima 30 leta ne uklapa mi se u taj kalup. Jedino da smo mu ponudili na 5 godina ko tavaresu 1
Son_of_a_gun Posted Friday at 13:29 Posted Friday at 13:29 (edited) Za Nunnallija nije ni sad kasno mada od toga nema ništa naravno. Njega mi je najviše žao u smislu da ga i inače bije glas teškog čovjeka, plus ovaj eksces na kraju Abe ga je pokopao dva metra ispod zemlje za evropsku košarku pa ne čudi što nema ugovor a pola sezone je skoro pa prošlo. My two cents, njega smo trebali produžiti ne zbog guranja prsta u oči komšijama nego zato što je jedini bio konstantan prošle sezone i pošteno odradio ugovor. Priče o klanovima, sindikatima i sl. ne poznajem pa se neću njima ni baviti ovdje. Ogriješili smo se o čovjeka. Edited Friday at 13:31 by Son_of_a_gun 5
Recommended Posts