Ted Posted November 3 Posted November 3 (edited) 14 hours ago, harper lee said: Nema tu neke posebne misterije oko toga da li se Obradovic promenio, ili nije promenio, ili je postao ovakav ili onakav u ovoj fazi karijere, jednostavno je Zeljko trener koji je slavu stekao radeci na jedan nacin i na igracima je da se tome prilagode jer je tesko tako nesto ocekivati od njega. ovde se samo postavlja pitanje šta ako ovo ne funkcioniše? prve tri godine nije funkcionisalo. ok, neko će da kaže odosmo zamalo na f4. neko drugi će da kaže da kkp nije klub kome je odlika da nešto zamalo uradi drugi ciklus sa novom turom igrača je upravo počeo, pa je još previše rano za ocenu. miriše na već viđeno, to stoji 12 hours ago, Jimmy Kowalski said: Kao sto je Harper gore napisao, svi igraci redom imaju samo reci hvale na racun rada sa Zeljkom. Cak i oni koji se nisu pronasli u sistemu poput Tristana ili oni koji nisu igrali za njega poput Hezonje, a ponavljaju da bi voleli. ovo je zaista pohvalno po trenera, kada svi igrači imaju reči hvale za njega i individualno napreduju i nauče šta novo. odlično po reputaciju trenera, odlično po skilove igrača i njihove karijere i ugovore. ali, sa moje tačke gledišta, kao navijača, ja ne navijam za Željka, Smajlija, Papu, Tristana, Pantera, Tajrika, kao što nisam navijao za Duška Vijoševića, Kecmana, Čubrila, Danilovića ili Paspalja itd......ja navijam za Partizan. i ne sviđa mi se sistem u kome su svi zadovoljni i sve je top, jedino rezultata nigde a igra na terenu me tera da povećam kozumaciju brufena mene, kao i većinu ljudi, čisto zabole dal ćemo da igramo svič ili nećemo da igramo, dal ćemo ovu ili onu varijantu napada ili odbrane, kao što me zabole za lične preferencije trenera. imaš jak budžet, imaš reputaciju najboljeg, osnovano je očekivanje da ćeš nešto da uradiš na terenu. ja nemam dovoljno stručnog znanja da bih mogao da tvrdim decidno, ali moj je utisak da bi sa trenerom koji nije toliko specifičan kao Željko, mi u prethodne četiri godine imali bolje rezultate i više osvojenih trofeja. zato što bi taj koristio igrače i prilagodio igru onome što ima i doveo je, a ne bi ih po svaku cenu uguravao u neku svoju varijantu kad vidi da to ne može, da ne daje rezultat naravno, izgelda da je nama situacije bila takva da no Željko no EL, tako da tu smo gde smo, pa ostaje nada da će da nađe igrače koji će da izguraju to njegovo i da će prestati da se epski blamira u derbijima i pokupi neki trofej na lokalu još jednom proklinjem jebenu koronu, jer sam apsolutno ubeđen da bi tu sezenu uzeli abu (a moguće i EK) i otišli u EL sa Trinkijerijem. ja taj period pamtim kao period kada me je obuzela apsolutna euforija u pogledju basketa, posle više sušnih godina Edited November 3 by Ted 3
Jimmy Kowalski Posted November 3 Posted November 3 11 minutes ago, Ted said: ovde se samo postavlja pitanje šta ako ovo ne funkcioniše? prve tri godine nije funkcionisalo. ok, neko će da kaže odosmo zamalo na f4. neko drugi će da kaže da kkp nije klub kome je odlika da nešto zamalo uradi drugi ciklus sa novom turom igrača je upravo počeo, pa je još previše rano za ocenu. miriše na već viđeno, to stoji ovo je zaista pohvalno po trenera, kada svi igrači imaju reči hvale za njega i individualno napreduju i nauče šta novo. odlično po reputaciju trenera, odlično po skilove igrača i njihove karijere i ugovore. ali, sa moje tačke gledišta, kao navijača, ja ne navijam za Željka, Smajlija, Papu, Tristana, Pantera, Tajrika, kao što nisam navijao za Duška Vijoševića, Kecmana, Čubrila, Danilovića ili Paspalja itd......ja navijam za Partizan. i ne sviđa mi se sistem u kome su svi zadovoljni i sve je top, jedino rezultata nigde a igra na terenu me tera da povećam kozumaciju brufena mene, kao i većinu ljudi, čisto zabole dal ćemo da igramo svič ili nećemo da igramo, dal ćemo ovu ili onu varijantu napada ili odbrane, kao što me zabole za lične preferencije trenera. imaš jak budžet, imaš reputaciju najboljeg, osnovano je očekivanje da ćeš nešto da uradiš na terenu. ja nemam dovoljno stručnog znanja da bih mogao da tvrdim decidno, ali moj je utisak da bi sa trenerom koji nije toliko specifičan kao Željko, mi u prethodne četiri godine imali bolje rezultate i više osvojenih trofeja. zato što bi taj koristio igrače i prilagodio igru onome što ima i doveo je, a ne bi ih po svaku cenu uguravao u neku svoju varijantu kad vidi da to ne može, da ne daje rezultat naravno, izgelda da je nama situacije bila takva da no Željko no EL, tako da tu smo gde smo, pa ostaje nada da će da nađe igrače koji će da izguraju to njegovo i da će prestati da se epski blamira u derbijima i pokupi neki trofej na lokalu još jednom proklinjem jebenu koronu, jer sam apsolutno ubeđen da bi tu sezenu uzeli abu (a moguće i EK) i otišli u EL sa Trinkijerijem. ja taj period pamtim kao period kada me je obuzela apsolutna euforija u pogledju basketa, posle više sušnih godina Pa to je tacno da vecinu navijaca zabole za sve osim rezultata. Zato su sami navijaci i skovali "svinjo debela" za Duleta jer su bili nezadovoljni kako igramo pod njim. Ja u svom zivotu nisam imao sezonu u kojoj utakmice gledam opusteno, ali za mene utakmice nisu pitanje zivota ili smrti. Pobedili ili izgubili to je samo trenutno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. Dejstvo prodje vrlo brzo. Verovatno ima onih sto jednom mesecno razbiju televizor iznervirani zbog necega, ili sto svaku tekmu gledaju uz zestinu i lekove (barem tako pisu), ali takvi ne bi trebalo da uopste prate sport.. 2
Milošica Posted November 3 Posted November 3 (edited) 14 minutes ago, Ted said: ovde se samo postavlja pitanje šta ako ovo ne funkcioniše? prve tri godine nije funkcionisalo. ok, neko će da kaže odosmo zamalo na f4. neko drugi će da kaže da kkp nije klub kome je odlika da nešto zamalo uradi Prva sezona je bila korektna, prosečna. Ne može sve stati u meč protiv Burse, a Zvezda je u finalu bila favorit. Druga sezona fenomenalna. Ova poslednja rečenica je nešto čega se najbolje spin mašinerije ne bi postidele, iako znam da ti nije bila namera da spinuješ 6. u regularnom delu, na korak od prolaska dalje protiv, ispostaviće se, šampiona EL. Da ne pričam o nepravednoj suspenziji od dve utakmice za Pantera. Plus ABA titula. Treća sezona neuspešna, tu se slažemo. Zamisli da budemo drugi u fudbalskoj ligi i zamalo prvi. To bi bio ogroman uspeh, a ne verujem da bi razmišljao kao u ovom primeru koji sam izdvojio. Edited November 3 by Milošica 4
Ted Posted November 3 Posted November 3 Just now, Milošica said: Zamisli da budemo drugi u fudbalskoj ligi i zamalo prvi. To bi bio ogroman uspeh, a ne verujem da bi razmišljao kao u ovom primeru koji sam izdvojio. u fudbalu mogu racionalno da objasnim zašto je tako......i stoga bih smatrao uspehom da budemo drugi. a i ako ne budemo, meni to neće biti nikakvo iznenađenje, niti nešto što bi mi pamet pomerilo. biće tesno i neizvesno u košarci ne mogu sebi racionalno da objasnim i zato me pojačano nervira. zato što ne vidim neku logiku
goofs Posted November 3 Posted November 3 Navijačka percepcija je oduvek bila sluđena i vuče ka nekim ekstremima koji jednostavno ne postoje. Evo, čak i Ted, iz najbolje namere i bez ikakve agende, kaže da su tri sezone bile neuspeh. Nisu, prošla sezona je bila neuspeh. Isto se priča i o pičkaranju Željka sa igračima, a sve na osnovu TV snimaka sa utakmica, što je možda 15% ukupne interakcije između ta dva čoveka. Nit imamo uvid u stanje svesti ni Željka ni igrača, niti njihove radne navike, niti treninge, ništa. Isto je vrlo popularno i pričati kako se igrači večitih mrze i ne podnose, jer jbg, iskoči po neki incident svake godine. A u realnosti su to uglavnom likovi koji su kao košarkaši stasali zajedno, verovatno proveli brdo vremena na nekim pripremama mlađih kategorija, reprezentacije, trtemrte. Ili su plaćenici kojima je ovo samo još jedna sezona u karijeri. Nema tu zle krvi, ni izbliza onoliko koliko tribina to forsira. 4
Milošica Posted November 3 Posted November 3 (edited) @Ted Kako ne možeš racionalno objasniti da je ogroman uspeh biti na korak od fajnal fora EL. Naravno da je budžet veliki(tad su večiti bili tu negde oko 10. - 12. mesta po budžetima), ali time još veći uspeh što si bio 6. na uzorku od 34 utakmice i uz to se ozbiljno pobio sa Real Madridom. I kažem, osvojena ABA liga. Edited November 3 by Milošica 2
Ted Posted November 3 Posted November 3 8 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Pa to je tacno da vecinu navijaca zabole za sve osim rezultata. Zato su sami navijaci i skovali "svinjo debela" za Duleta jer su bili nezadovoljni kako igramo pod njim. Ja u svom zivotu nisam imao sezonu u kojoj utakmice gledam opusteno, ali za mene utakmice nisu pitanje zivota ili smrti. Pobedili ili izgubili to je samo trenutno zadovoljstvo ili nezadovoljstvo. Dejstvo prodje vrlo brzo. Verovatno ima onih sto jednom mesecno razbiju televizor iznervirani zbog necega, ili sto svaku tekmu gledaju uz zestinu i lekove (barem tako pisu), ali takvi ne bi trebalo da uopste prate sport.. navjiači rezultata se odnosi na one koji su tu samo kada su rezultati dobri. ja definitivno nisam u toj kategoriji pošto sam tu i pratio sam sve redovno i za godina "mraka", kad smo bili i finanskijski i igrački slabi. nisam ja počeo da pratim kkp kad se vrati Željko. počeo sam krajem 80-ih i pratim još uvek. jedina razlika je što sam do neke 2010-2011 redovno išao u halu, sad ne idem. 1
ZokiAsov Posted November 3 Posted November 3 Jebiga ako ispadanje od burse u prvoj fazi nokaut runde, evrokupa gde si imao obezbedjenu prednost domaceg terena nije neuspeh, onda razlicito tumacimo taj termin... 2 1
uini Posted November 3 Posted November 3 (edited) oko željka & (ne)prilagođavanja pišem ovo kao gledalac tekmi ofc, nemam nikakv info; mislim da je željko neprilagodljiv isključivo kod nekih fundamenata u svakodnevnom radu, takođe mislim da velika većina uspešnih trenera na tome (onome što drže kao fundamente) crpi svoju snagu, jer, tako su i došli tu gde jesu. to ne znači da željko živi u nekom prošlom vremenu, jer, ono što je jako važno, ne mogu da navedem još jednog jako uspešnog trenera, koji je svake decenije makar dva puta menjao svoj preferable stil igre, odnosno, prilagođavao ga tendencijama i kontekstu. mislim da je ipak glavna stavka neophodno vreme da se stvori kompaktna celina od 10+ novih igrača, pogotovo u defanzivi a svakako i automatizmu u napadu, koji je željkov ideal. Edited November 3 by uini 4
goofs Posted November 3 Posted November 3 ^^ Ta utakmica je kiks koja nas, zbog sistema takmičenja, izbacuje iz istog ranije nego smo očekivali. Jel bilo očekivano da osvojimo EK, sa Dangubom, Radetom i Albancem u rotaciji? Sumnjam.
Milošica Posted November 3 Posted November 3 Just now, goofs said: ^^ Ta utakmica je kiks koja nas, zbog sistema takmičenja, izbacuje iz istog ranije nego smo očekivali. Jel bilo očekivano da osvojimo EK, sa Dangubom, Radetom i Albancem u rotaciji? Sumnjam. Koliko se sećam, bili smo po snazi rostera u TOP 4. Pobrojani igrači rotacije jesu bili slabiji od onih u najjačim EC timovima, ali su nosioci bili najbolji uz Virtusove. A opet, kažem, iako je poraz od Burse izolovano gledano neuspeh, ta sezona mi je ostavila utisak korektne. Za razliku od prošle. 6
theanswer Posted November 3 Posted November 3 (edited) Ako sam ja u životu video trenerski poraz onda je to bio taj protiv Burse. Ta sezona jeste bila neuspešna ali je čitava priča bila dobra i bio je početak. To se za treću sezonu nikako ne može reći. Za ovu sezonu je još rano, polako sa hot takeovima, ali isto tako se zna gde odgovornost na kraju dana leži. Edited November 3 by theanswer 5
goofs Posted November 3 Posted November 3 (edited) ^^ Apsolutno. Ljudi pamte samo Bursu, a ne pamte da su nas cigani guzili 20+ u jesenjem delu šampionata, a da smo na kraju došli do pete utakmice finala ABA. Taj tim tada je sklepan od otpadaka verovatno najgore sezone u modernoj istoriji i par velikih imena, i tu računam Pantera i Ledeja. I kad je Lesor dolazio bilo je hvatanja za glavu, šta će nam ovaj, Evrokup igrač, pa je trebalo 6 meseci da čovek nauči kako da brani pikenrol, jer su nas bušili kako su hteli. Nije bilo Nanelija, nije bilo Egzuma, Papapetrua. Golobradi Madar i Smailagić u rotaciji, Balša tek počeo seniorsku košarku da igra...nije to tim bio zacrtan za neke trofeje, Zvezda u tom trenutku jača, a EK zajeban. Moglo se do finala, moglo se i do trofeja u nekom ludilu, ali sad pričati kako je skandal jer ih nije bilo je bzvz. Za prošlu sezonu sve obrnutno važi. Edited November 3 by goofs
Recommended Posts