ZokiAsov Posted November 2 Posted November 2 4 hours ago, theanswer said: e a ko je uini uopšte? mislim koji mu je bio prethodni nick? Nemam pojma, donela ga macka s vox-a navodno 2
harper lee Posted November 2 Posted November 2 Mislim da potencijalni problem odnosa Zeljka i ekipe verovatno lezi u tome da skoro niko od tih igraca nikada ranije nije imao prilike da radi sa takvim old school trenerom za koga se ne moze lako odrediti da li mu je vece znanje ili zasluzena reputacija koju je stekao. Sto posto sam siguran da ce svi oni kod njega postati neuporedivo bolji igraci jer ce ih nauciti stvarima za koje nisu ni znali da postoje u kosarci a ni da su sposobni da ih izvedu ali kad dodju utakmice cini mi se da kod vecine igraca postoji doza oklevanja iz straha da ne naprave neku gresku i razocaraju trenera koji je sasvim dobar u ljubicastom feniranju. Stoga ce biti potrebno vreme da od ovog prvog Partizan kao klub stekne neku opipljivu korist u realnom vremenu, s tim sto se kod nekih igraca to nece ni desiti jer na takvu vrstu pritiska nisu navikli i tesko se nose s tim. Grupa igraca koja je otisla iz Partizana a da u njemu nije pruzila onoliko koliko se od njih ocekivalo (Ponitka, Smailagic, Papapetru) ili je pruzila dovoljno da zabode bolje ugovore u klubovima sa manje zahtevnim trenerom (Ledej, Panter, Lesor) je izjavila po odlasku iz Partizana da su mnogo napredovali kao igraci i da period rada sa Obradovicem smatraju za korak napred u karijeri. Lesor je doslovno postao jedan od tri najbolja centra u Evropi. Nema tu neke posebne misterije oko toga da li se Obradovic promenio, ili nije promenio, ili je postao ovakav ili onakav u ovoj fazi karijere, jednostavno je Zeljko trener koji je slavu stekao radeci na jedan nacin i na igracima je da se tome prilagode jer je tesko tako nesto ocekivati od njega. Uostalom, malo je njegovih ispisnika koji jos uvek vode velike klubove a neki, kao Mesina, ih vode i blamiraju se godinama. Ovde se namece Pesic kao izuzetak ali ipak su reprezentacije nesto drugo, Pirocanac vec godinama nije radio ni u jednom ozbiljnom klubu i sva je prilika da vise i nece. Promenila se kosarka u smislu da se promenio odnos izmedju trenera i igraca, promenili su se zahtevi i status igraca a Obradovic je preveliko ime da bi se neko pozivao na te promenjene okolnosti i bunio, tim pre sto i oni znaju ono sto sam vec napisao - da ce vecina mnogo toga nauciti o kosarci od njega. 6
Mindaugas Žukauskas Posted November 2 Posted November 2 Ako ostane bez te 10 evro titule, biće to ponajviše jer se nije uspeo prilagoditi novoj generaciji igrača, koji su generalno crybabies 1
Milošica Posted November 2 Posted November 2 5 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Ako ostane bez te 10 evro titule, biće to ponajviše jer se nije uspeo prilagoditi novoj generaciji igrača, koji su generalno crybabies A on je najveća 1 3
Jimmy Kowalski Posted November 2 Posted November 2 5 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said: Ako ostane bez te 10 evro titule, biće to ponajviše jer se nije uspeo prilagoditi novoj generaciji igrača, koji su generalno crybabies Koliko je takvih bilo prethodne 3 godine?
Mindaugas Žukauskas Posted November 2 Posted November 2 8 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Koliko je takvih bilo prethodne 3 godine? Koliko čega? 1
Mindaugas Žukauskas Posted November 2 Posted November 2 10 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Crybabiesa Izraz je možda potcenjivački, ali poenta je da će lakše doći do problema u svlačionici ako imaš deset Amera u rosteru, koji nisu navikli da neko konstantno urla na njih. Nego u starija vremena kad si imao neku evropsku bazu koja za drugačiji dril i ne zna. Tu mi se čini da je došlo do kurcšlusa i poslednjih dana u Feneru, a i prošle sezone je delovalo da je hemija skroz sjebana. Ne treba valjda ni da objašnjavam koliko je institucija vaspitača, pa samim tim i trenera, narušena u vremenu u kom živimo. Zanimljivo da je u takvom vremenu chill pristup koji gaji npr. Ataman, doneo koliko 3-4 evro titule. U tom kontekstu sam smatrao da je Željko možda mogao naći neki bolji balans, prilagođavanje, koji bi mu doneo još bolje rezultate. 4
Popular Post Nebojsa Posted November 2 Popular Post Posted November 2 34 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Crybabiesa uvek se setim najboljeg prevoda ikad, 90a-91a u video klubu se pojavio novi film, na kaseti ispisano rukom - placipicka... 4 7
ToniAdams Posted November 2 Posted November 2 (edited) 1 hour ago, Nebojsa said: uvek se setim najboljeg prevoda ikad, 90a-91a u video klubu se pojavio novi film, na kaseti ispisano rukom - placipicka... To ono sa Džoni Depom? Nikad nisam gledao valjda zato što su se u moje vreme sve klinke iz razreda ložile na taj film. Sleepy Hollow sam pak skoro gledao i taj film je i dalje odličan. Edited November 2 by ToniAdams 2
Jimmy Kowalski Posted November 2 Posted November 2 Narodski jezik je uvek najprecizniji.. Inace, to da Zeljko ne ume da nadje zajednicki jezik sa novim generacijama igraca jer je kao starog kova i urla, dok neki Ataman ume jer je kul je previse pojednostavljeno gledanje. A cesto se moze cuti ta teza, nije novog datuma. Mislim, sasvim je moguce da ne uzme tu 10. titulu posto ionako nece nigde vise raditi kad ode sa Partizanove klupe, ali to ce pre biti jer nece uspeti da sklopi dovoljno jak tim. Kao sto je Harper gore napisao, svi igraci redom imaju samo reci hvale na racun rada sa Zeljkom. Cak i oni koji se nisu pronasli u sistemu poput Tristana ili oni koji nisu igrali za njega poput Hezonje, a ponavljaju da bi voleli. Drugi Obradovic isto je poznat po vatrenom temperamentu, pa opet uspesno hendluje velike zvezde. Nisu James ili Okobo sa kojima je imao sukobe pobegli od tog ludaka, nego produzili saradnju. Meni se cini da se previse pridaje znacaj nacinu komunikacije tokom utakmice, a gubi iz vida da oni svaki dan komuniciraju normalno na treninzima, kada nema tenzije koja je neizbezna na utakmici. Zeljko nece postati Ergin i obratno, svako fura stil koji mu odgovara. 5
Son_of_a_gun Posted November 2 Posted November 2 1 minute ago, Jimmy Kowalski said: Drugi Obradovic isto je poznat po vatrenom temperamentu, pa opet uspesno hendluje velike zvezde Jel to onaj isti Obradović koji potroši time out ubjeđujući igrača da ide pod koš jer im ne treba trojka a ovaj ga ispoštuje tako što šine karijevku s devet metara u trećoj sekundi napada? Imam jednu teoriju po kojoj je on još tamo samo zato što ne talasa mnogo a uloga mu je k’o u onom vicu “Mujo, nahrani kerove i ništa ne diraj.”
Eleniko Posted November 2 Posted November 2 možda bi drugi obradovic mogao da proba sa tom strategijom izvesno bi igrali bolje od ovog sada 1
ToniAdams Posted November 3 Posted November 3 6 hours ago, ZokiAsov said: Nemam pojma, donela ga macka s vox-a navodno Ah big in Japan, kobi reko
April Posted November 3 Posted November 3 Prvi kršteni centar kog smo kupili bio je Nejtan Džavai, a i njega smo doveli iz G lige. To je bila suviše skupa pozicija pa smo radije umesto toga negovali lokalne divljake. Kad bismo imali sreće da zabodemo prave, EL rezultati su dolazili brzo - 1998. sa Drobnjakom i Tomaševićem, 2010. sa Marićem i Vranešom u životnoj formi i 2023. sa Lesorom. Sa Nikolom Pekovićem smo prvi put prešli u drugi krug posle pauze. Mi smo kupovali četvorke - setite se niza Roberts - Veseli - Lovernj pa im dodavali naše momke na petici, plus jake trojke u defanzivi(Luča, Vlada Budala) Zato mislim da pokušaji i Željka i Sfera da izvuku bar jednu domaću upotrebljivu peticu(Balša-Plavša-Aleksa D) imaju mnogo rezona, jer će se ubodi poput Bolomboja i Lesora još dugo, dugo čekati. I tim pre mislim da je puštanje Alekse na dvojnu registraciju greška. Štedimo na četvorkama, a dovodimo petice polovnjake; hoćeš i da stisneš i da prdneš. Plus što izgleda da u KKP nema pretnje otkazom, kao u samoupravnom socijalizmu, svi su drugari. 2
Recommended Posts