Jump to content
IGNORED

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Midžeta

Recommended Posts

Posted (edited)

na stranu ljubav prema frenku, sto ne moze da prestane - delulu ste ako mislite da je mogao do kosa, tri igraca su mogla da mu zatvore put.

majkl dzordan iz druge polovine 90ih ne bi mogao do kosa, druga je tema sto bi on stao na mideange & zabio

jedina opcija umesto suta je fejk pokusaj ulaza, gde onda gledas ko je ostao slobodan da se proigra ali to je isto na igrici. u real lifeau je bilo valjda 4ipo sekundi kada je ntilikina ukrao loptu

pod uslovom da je robot koji je krade protivniku, zatim unapred odlucuje da ide na fejk ulaz, ai-programerski skenira ko ostaje sam i gde (verovatno na trici btw) a pri svemu tome broji sekunde do kraja - ostalo bi nekome sekundipo da se digne na sut.

jedina greska ntilikine je sto je sutnuo airball jebiga ali s'obzirom da ima 50-60% za tri i da se dizao u clutchu i protiv amera u 1/4finalu svetskog prvenstva, sut je bio rezonskiji nego bilo sta od ovog drugog sto spada vise u domen video igre, nego kosarke na 4sec do kraja.

Edited by uini
Posted

Ok, ne preterujmo, 4+ sekundi je period u kome se u košarci može otići i coast to coast. Frenku bi se uz sekundu odlaganja otvorilo nekoliko opcija u reketu, jer bi svi katovali ka unutra. Neopisivo bolja opcija od ovog što je uradio. Da je plaćen 10k evry mesečno, opravdao bih ovakav iznimno uplašen potez, ali...

• +1 3
Posted

Mogao je recimo da uđe korak-dva unutra pa da šutne dvojku, nije morao jako i do samog kraja. Ne krivim ga uopšte, kakve smo brainfartove imali sa zadnjim napadima u proteklim sezonama ovaj je još bio i rezonski. 

• +1 2
Posted

jedan jak driblig i dva duga koraka da se nadje na obrucu, nablizi cuvar u celoj toj situaciji je nesrecni Haket koji je upravo prodao protivniku loptu na 5s do kraja.

sta bi tu bilo onda - ne znam, ali je velika veroatnoca da bismo dobili ili kos ili faul, mozda i oba.

nije bio svestan preostalog vremena i nije imao jasnu ideju sta ce, ok. ali da ides na trojku kada ti ne treba trojka je ozbiljan brainfart.

• +1 2
  • Haha 1
Posted
38 minutes ago, uini said:

na stranu ljubav prema frenku, sto ne moze da prestane - delulu ste ako mislite da je mogao do kosa, tri igraca su mogla da mu zatvore put.

majkl dzordan iz druge polovine 90ih ne bi mogao do kosa, druga je tema sto bi on stao na mideange & zabio

jedina opcija umesto suta je fejk pokusaj ulaza, gde onda gledas ko je ostao slobodan da se proigra ali to je isto na igrici. u real lifeau je bilo valjda 4ipo sekundi kada je ntilikina ukrao loptu

pod uslovom da je robot koji je krade protivniku, zatim unapred odlucuje da ide na fejk ulaz, ai-programerski skenira ko ostaje sam i gde (verovatno na trici btw) a pri svemu tome broji sekunde do kraja - ostalo bi nekome sekundipo da se digne na sut.

jedina greska ntilikine je sto je sutnuo airball jebiga ali s'obzirom da ima 50-60% za tri i da se dizao u clutchu i protiv amera u 1/4finalu svetskog prvenstva, sut je bio rezonskiji nego bilo sta od ovog drugog sto spada vise u domen video igre, nego kosarke na 4sec do kraja.

Dobro to da ali na viberu, u rl je mogao bukvalno dupetom 

Posted
2 minutes ago, goofs said:

jedan jak driblig i dva duga koraka da se nadje na obrucu, nablizi cuvar u celoj toj situaciji je nesrecni Haket koji je upravo prodao protivniku loptu na 5s do kraja.

sta bi tu bilo onda - ne znam, ali je velika veroatnoca da bismo dobili ili kos ili faul, mozda i oba.

nije bio svestan preostalog vremena i nije imao jasnu ideju sta ce, ok. ali da ides na trojku kada ti ne treba trojka je ozbiljan brainfart.

Bukvalno ni mnogo bolji suteri od njega ne bi uzeli taj sut na  minus jedan...

• +1 1
Posted
12 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Ok, ne preterujmo, 4+ sekundi je period u kome se u košarci može otići i coast to coast. Frenku bi se uz sekundu odlaganja otvorilo nekoliko opcija u reketu, jer bi svi katovali ka unutra. Neopisivo bolja opcija od ovog što je uradio. Da je plaćen 10k evry mesečno, opravdao bih ovakav iznimno uplašen potez, ali...

evo probaj na basketu da maznes loptu i da za 4 sekunde, ne napravis odluku, vec da lopta leti ka kosu iz neke od tri opisanih opcija.

to sto pricamo o profesionalcima, ne znaci da pricamo o robotima

a "4sec coast to coast" ti nije dobar primer u odnosu na ukradenu loptu i odluku sta probati. mogu i da pojasnim ako moram ali mislim da je ocigledno, pod uslovom da imamo neko rudimentarno iskustvo sporta i cajtnota vremena u onakvom kontekstu (a ne izvodjenja lopte i jurnjave na kos za 4sec)

Posted
17 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Mogao je recimo da uđe korak-dva unutra pa da šutne dvojku, nije morao jako i do samog kraja. Ne krivim ga uopšte, kakve smo brainfartove imali sa zadnjim napadima u proteklim sezonama ovaj je još bio i rezonski. 

to je jedino mogao i to bih npr ja uradio

..ali ako sutne lupam, 500x trica dnevno, mozda ima vise poverenja u taj rutinski motion, nego onaj od 2m blize. pricam napamet

• +1 1
Posted

Dejvis ni prošle godine u Valensiji nije kupio veliki broj skokova. Evidentno je da je atletski dosta pao u odnosu na prajm, ali mi na sve to djeluje da je i motivacija problem. Spejsing u napadu vam je očajan, kretnje bez lopte isto. Sve je to za očekivati kada je u pitanju potpuno nova ekipa, može se to popraviti, samo je pitanje koliko će vas to još ovakvih utakmica koštati.

Virtus matora ekipa, visoki su, do sada su ih svi bekovi izbušili, treba reći da niste imali ni sreće sa povredom Karlika, lakše napad diše kad je on tu.

Posted

Brat @uini vrlo vešto :grozan: prećutkuje skandaloznu odbranu Frenkija na Klajburnu kada ga je ovaj obišao kao saobraćajni čunj i položio koš za pobedu preko Brendona. Možda za clutch tricu nije doveden ali za beton odbranu jeste.

• +1 3
Posted
29 minutes ago, Eleniko said:

Brat @uini vrlo vešto :grozan: prećutkuje skandaloznu odbranu Frenkija na Klajburnu kada ga je ovaj obišao kao saobraćajni čunj i položio koš za pobedu preko Brendona. Možda za clutch tricu nije doveden ali za beton odbranu jeste.

ne precutkujem nego nisam gledao drugo poluvreme osim pocetka, vracao sam dete sa treninga

• Hvala 1
Posted

Uf, šteta što ovo nismo dobili. 
Brdo poruka, baš negativnih dobijam od jutros, a meni utisak iz hale i nije tako negativan. 

Stavovi koji prednjače:

1. Od koga smo mi izgubili, koji kiks, ove Asvel dobio...  

Nisam ih pratio od početka puno, ali jesam video prvo poluvreme protiv Monaka i završnicu sa Žalgirisom gde su izgubili dobijenu utakmicu. Pribojavao sam se skora 0:4, ne zbog neke verovatnoće, nego zbog njihovog moranja. Pogotovo što su imali pet dana da se spreme. Pa lepo su se spremili. Odsekli su nam protok lopte, nije bilo toliko otvorenih šuteva. Pogotovo za Bongu i Nilikinu. Dosta jak pritisak Heketa na Karliku, gde se Karlik adaptirao malo u drugom poluvremenu. Šengelija je jak kao konj. Mnogo nas je opterećivao na postu. Klajburn baš motivisan. Kordinije brutalna partija. U odbrani neverovatan, plus pokupio 10 skokova. Još Belineliju nije bilo veče (i pored toga, ne mogu a da se ne divim kako se čovek kreće kroz blokove, koji je ono majstor). Zaustavili su nam napad, a oni izrudarili svoje poene. Imam utisak da im svaki napad počinje tako što lopta ide brzo na stranu, gde se igra pik, pa obično lopta završi do Šengelije koji rilja ka košu i izbacuje na Klajburna ili Morgana.

2. Željko da se nosi u pm, rotacije bez smisla...
E ovde je lako biti general posle bitke. Da se utakmica dobila, bilo bi u fazonu dobro je sve, ajde samo taj Dujan da ga vidimo protiv Krke nek igra 25 minuta bla bla. Da je ušla jedna za 2+1, da je jedan šut ušao, mi bi ovo dobili. Ili da se Karlik nije povredio, takođe mislim da bi ovo dobili. Onda bi bilo kao važda je pobeda, biće sve ovo ok, nisu ovi naivni nikako. Kad znaš da si izgubio onda trebalo je da proba sa Dujanom kad nema ideje u napadu, ali jbte pa nije lud čovek da seče sebi nogu što kao neće da ubaci nekog ko može da doprinese. Očigledno mu ne veruje trenutno. Slično sa Pokuševskim. U hali može da se oseti koliko je dečko pod pritiskom, koliko je pogubljen. Nije smeo da ga vraća posle na Šengeliju, pa pojeo bi ga. Nismo uigrani još da bi se neke situacije rešavale. To možda izgleda kao e samo da je ovo, samo da je ono, ali to rad i vreme donosi. Nema prečica. Ako neko krene sad da poredi sa prošlogodišnjim PAO, samo ću reći da su na početku izgubili od Oly i Makabija kući, da su na loptu bili sa Žalgirisom. Mašina im se upalila tek tamo krajem Decembra kad su u ludačkoj završnici dobili Monako i gde su kliknuli kao tim.

Malo crtica o igračima:
- Ife odličan dok je imao snage. Pred kraj je crkao i nije mogao da ostvari prednost protiv Kordinijea i Heketa na prodoru.

- Nilikina mislim da nije bio dobro pripremljen za meč, ili je samo do koncentracije. Mislim da je baš on uveo Takera u igru tako što ga je ostavljao na metar i po od sebe. Ono na kraju je neverovatno da je iščupao. Zamerio sam mu inicijalno što nije išao na koš, ali kad vidim snimak što je kačio Uini nije bilo realno. Ali očekujem od njega da zna da ima 5 sekundi jebenih i da ne diže odmah gore. Mada je sebe zarobio driblingom. Izgubljena lopta posle tajma :ph34r:...
- Karlik u prvom dosta indisponiran. Seo na klupu kad ga izveo, nabio onu kapu baš popižđen. U drugom bolji. Imam utisak da bi on to izvukao još malo i onda bi Ife bio svež za završnicu. Nadam se da neće dugo odsustvovati, ali Vanjina reakcija je bila baš zabrinjavajuća. 
- Sterling odlično počeo meč, ali posle nevidljiv. Ušao i preuzeo odgovornost. Onom ishitrenom dalekom trojkom hteo da okrene momentum, ali ćorak.
- Vanja baš dobar u odbrani. Muda do poda kad je Toko krenuo da ga postuje.  U napadu ne pravi nikakvu razliku. Pre Sterlingovog uze onaj šut u kontri. To su signali da su oni nas udavili i da se uzimalo sve iole otvoreno pa da se držimo iznad vode. 
- Mario odlično čuvao Belinelija. Promaši otvorenu troju pred kraj prvog poluvremena i klupa bato. Željkoooo :ph34r:
- Bonga baš opterećen čuvanjem Šengelije. U napadu nije imao otvorene trojke, pa je malo i forsirao. Mislim da mu je prvi šut za tri bio air ball.
- Pokuševski.... Opisao sam već gore.
- Dejvis u prvom poluvremenu baš pogubljen. Željko mu titra jajca. Na 5:1 čovek hoće čelendž i Željko koji je preskočio masu puta da traži čelendž otkako je isti uveden, sad kao evo čelendž ako Rambo kaže... Posle kad je imao minijaturu na početku drugog, tad je Žoc baš ispizdeo, pozdravio mu sve do petog kolena. Ali kad Rambo ustade, Žocika kao evo ruka dobro je biće bolje (gore ne možeee). U 4/4 kad je ušao bio je dobar. Bar nije bio u štetočina modu.
- Tajrik Porobio. I u odbrani i u napadu. Navežbao bacanja brat. Nekako ukrotiti tu zver i naučiti ga i neki blok da postavi. 

Poseban pozdrav za narandžasto govance koje se odaziva na ime Huan Karlos Garsija. Dabogda pao u fri šopu na Tesli. Pratićemo gospodina na sledećim utakmicama Virtusa, da vidimo da li je on ljubitelj Segafredo proizvoda ili o čemu se tu radi.

• +1 2
Posted
36 minutes ago, Eleniko said:

Ima i onaj predzadnji napad gde na +1 imamo loptu a završava se tako što se Frenki pred sam kraj napad nabio u reket i umesto da pošalje loptu ka košu, gurnuo je u ruku Klajburnu za kontru.