goofs Posted October 18 Posted October 18 14 minutes ago, johan nagel said: Што се Дујана тиче мој неки утисак је (опет зависи и од његових партија нормално) да ће он бити тај неки лик с клупе који улази да мења ритам и испоручи нападачки шта има. Нешто ми не делује да га Жоц тренутно види као неког носиоца и да му верује не знам колико, мада су то све килаве претпоставке јер још ништа нисмо ни видели од њега. Mislim da od Dujana nema ništa za sada, bar nekih mesec dana. Sudim po onom intervju Karaičića što je kovalski postavio gore. On kaže da više očekuje od Majka da doprinese igri, a da Dujana moraju da prilagođavaju sistemu i kulturi igre u Evropi, to će da traje i možda je i upitno kakav će odziv da ima sa njegove strane (mada je delovao kao korektan lik do sada).
johan nagel Posted October 18 Posted October 18 Залазим у стручније воде а нисам поткован знањем али мој утисак је да је то преузимање до изнемоглости одлична ствар ако имаш играче који то могу да играју и ако успеш да их истренираш и синхронизујеш да то све шљака као сат. Ако то није случај онда има гомилу мана. Где смо ми ту у ових пар сезона немам појма, чињеница је да нисмо међу најбољим одбранама дефинитивно.
uini Posted October 18 Posted October 18 18 minutes ago, johan nagel said: @uini У Аби домаћи терен вала дефинитивно није прецењен него је јако битан рекао бих, видели смо историјски колико је тешко узети трофеј као гост. mislis li da biste uzeli titulu prosle sezone, da ste imali domaci teren? ja ne mislim. ona sezona sa radonjicem, kada se igrala 5a tekma u pioniru; vodili ste 12 razlike & debili delije server su ispraznili halu, pa se nakon pauze od 45mins+ ukazao sveti dejan davidovac o odveo tekmu u egal, pa kalinari zavrsio. hocu da kazem, ni tu nije bio faktor domaceg terena plus, ali je pomoglo zvezdi sto nije bilo debila (tako je davidovac metnuo 2x trice i hustleovao nesto) istorija je stvar proslosti: ja licno mislim da velike ekipe ne haju za domaci teren & da je to samo argument za gubitnike. dobicemo vas ako treba i dva puta kod vas, je moje konacno resenje. 1 1 1
April Posted October 18 Posted October 18 16 minutes ago, uini said: dobicemo vas ako treba i dva puta kod vas, je moje konacno resenje. Kakav neutemeljeni entuzijazam Za početak prođite Futuru u 1/2, ja se tu uopšte ne bih kladio na vas 1
johan nagel Posted October 18 Posted October 18 13 minutes ago, goofs said: Mislim da od Dujana nema ništa za sada, bar nekih mesec dana. Sudim po onom intervju Karaičića što je kovalski postavio gore. On kaže da više očekuje od Majka da doprinese igri, a da Dujana moraju da prilagođavaju sistemu i kulturi igre u Evropi, to će da traje i možda je i upitno kakav će odziv da ima sa njegove strane (mada je delovao kao korektan lik do sada). Мени он играчки делује као боља верзија Аврамовића, што у неку руку значи да се не уклапа баш у концепцију овога што видимо до сада, а то је проток лопте и минимално царињење исте. С друге стране мислим да има озбиљан нападачки потенцијал и да ће пронаћи неку своју улогу која уопште не мора да буде мала, чак иако не буде имао јаку минутажу. Остаје да се види какав је лик овако, да ли је спреман на такву улогу или је оно его на макс, ја сам Нба играч, има да играм доста и слично. @uini Прошле сезоне смо упали у неко расуло где су сви некако чекали да се заврши сезона и да пакују кофере, и у таквим околностима не знам баш да ли би освојили Абу с предношћу домаћег терена, али би било неизвесније сигурно. Мада нас ни овако нисте не знам како разнели, први меч је могао да оде и на нашу страну лагано рецимо (што је више аргумент за тебе сад кад размислим). Тако да океј нађимо се на томе да домаћи терен не значи аутоматски и трофеј свакако али да ипак помаже доста (посебно Пионир некада). 1
Milošica Posted October 18 Posted October 18 8 minutes ago, April said: Kakav neutemeljeni entuzijazam Za početak prođite Futuru u 1/2, ja se tu uopšte ne bih kladio na vas Ne znam da li je ovo uinievo predviđanje ili način kako bi veliki timovi trebalo da razmišljaju.
DameTime Posted October 18 Posted October 18 Šljakala je ta switch all odbrana u onoj sezoni sasvim dobro, zato što je sve drugo šljakalo perfektno. A kad ništa ne ide, kao prošle sezone, onda ne ide i ono što si znao i igrao dobro.
johan nagel Posted October 18 Posted October 18 Вероватно и због тога што смо имали Лесора који има јако брзе ноге и може да преузме (скоро) све, већ Кабокло а да не причам о Каминском су друга прича. Сад Тајрикара можда може, Дејвис не знам баш.
kud u maglu Simoviću Posted October 18 Posted October 18 13 minutes ago, DameTime said: Šljakala je ta switch all odbrana u onoj sezoni sasvim dobro, zato što je sve drugo šljakalo perfektno. A kad ništa ne ide, kao prošle sezone, onda ne ide i ono što si znao i igrao dobro. pa i u toj sezoni smo bili među lošijim timovima u ligi
theanswer Posted October 18 Posted October 18 Opet, uz jako mali uzorak, petorke sa Bongom i Vanjom zajedno daju najlošiji rejting, a pogotovo njih dvojica ne bi trebali da igraju sa Lundbergom. To su nam najkritičniji minuti. U 3 naše najbolje petorke konstanta su Nilikina i Tajrik Džons. 6
shimpu Posted October 18 Posted October 18 Pokusevskom se jebe s kim je u petorci. Udara banane, ne gleda s kim igra 2
Ted Posted October 18 Posted October 18 (edited) 3 hours ago, uini said: istorija je stvar proslosti: ja licno mislim da velike ekipe ne haju za domaci teren & da je to samo argument za gubitnike dobicemo vas ako treba i dva puta kod vas, je moje konacno resenje. tačno tako.....tako je u uslovima pune regularnosti kada odlučuje isključivo teren složićeš se da tako nije kod nas i u regionu. dokaz je upravo ta čudnovata "presudnost" domećeg terena. sam bivši predsednik jednog kluba je ukazivao u više navrata kolika je prednost domaći teren i zašto je jako, jako, jako bitno da se u abi bude 1. a ne 2. ili 3. taj nikad bez razloga ne ukazuje na nešto, pa nije ni na ovo još jedan dokaz, čim su krenuli EL derbiji, ispravi me ako grešim, imali smo dve pobede gostiju. prvo Zvezda pred našom publikom, onda mi pred vašom. i ništa se nije desilo, nije se zakrivila osa planete Zemlje, nije krenuo smak sveta, nije počeo građanski rat, niko nije umro razlika između jedne i druge situacije jeste što u jednoj postoji svest, pa i na tribini, da divljački pirovi i nepatvoreni primitivizam, neumitno vode vrlo neugodinim ishodima. a zašto vode naugodnim ishodima. pa uglavnom zato što o ishodima ne odlučuje neko ko je u vezi, pod kontrolom ili uticajem, da tako kažem, seoskih glavešina, ili jednog od njih. u drugoj situaciji postoji puna svest o tome da je divljački pir i nepatvoreni primitivizam potpuno legitimno sredstvo i da ne postoji nikakva viša instanca koja će da ustvrdi drugačije i nekoga za nešto ozbiljno kazni da takva instanca postoji, mi bi imali najpre seriju derbija u abi koji bi se igrali pred praznim tribinama. jer bi neka nezavisna instanca ustvrdila da je skandalozno kako sve to izgleda sa punim tribinama i izrekla odgovarajuće kazne. posle toga bi instanca dozvolila da se igra pred publikom, ali bi i na sam nagoveštaj da se kreće po starom izrekla novu kaznu, sad duplo dužu vremeski i novčano. i tako redom. pa bi ishod bio ili da se igra derbi u normalnoj atmosferi ili da se igra sa škripanjem patika i prisustvom službenih lica. ali ne bi bilo moguće da se igra kao što se sad igra u toj, teško zamislivoj sutuaciji, policija, tužilaštvo i sud bi se oslonili na čudo moderne tehnologije zvano kamera i prilično lako i brzo identifikovali sva lica koja se, da tako kažem, "odaju strastima nekontrolisano", što bi za ishod imalo da izuzetno veliki broj ovih lica dobije vrlo brze presude kojima im se zabranjuje prisustvo bilo kakavom sportskom događaju narednih 10 godina, a nekima i doživotno sve se može kad se hoće, al se neće na žalost. naša policija može da učestvuje u međunarodnim akcijama presecanja trgovine drogom i ljudima, i to veoma uspešno. pa niko ne može da me ubedi da je nemoćna da identihikuje par hiljada dijabola, degenerika i primitivaca koji ordiniraju po halama. može, za par nedeljla do mesec dana rada, plafon naravno, u abi ovo može da se prevaziđe i na drugi način. recimo vraćanjem f4, gde se pitanje domaćeg terena ne bi ni postavljalo. ako bi se i igralo u Beogradu, bile bi prisutne obe strane, kao u kupu Edited October 18 by Ted 2
BWA Posted October 18 Posted October 18 Znači, Zvezda dobije 2x Budućnost kuci sa po 30 razlike a onda obe u Podgorici lagano izgubi, pa onda petu dobije 40 razlike ali nije do domaćeg terena, važi.
shimpu Posted October 19 Posted October 19 Najbolji dokaz da domaci teren ne mora nista da znaci je onda kad smo dva puta dobili real u madridu, pa onda oni nas dva puta u beogradu, a onda smo mi njih u majstorici madridu. Dobro, nismo, ali razumete sta hocu da kazem. Ljulje, jebem li ti sto majki i majcine svatove. 3 1 1
Recommended Posts