Jump to content
IGNORED

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Midžeta

Recommended Posts

Posted

Vredi poslusati Karaicica

• +1 7
  • Hvala 1
Posted

thx

iskoči mi na ig pa posle nisam mogao da ga nađem

Posted
12 hours ago, johan nagel said:

Шта год урадили ове сезоне (а мислим да можемо доста) много ми се допада оваква дубина екипе.. Изађе Ниликина уђе Карлик, изађе Лундберг уђе Вош (кад га прође џет-лег), изађе Стерлинг уђе Вања, изађе Бонга уђе Поку, изађе Дејвис уђе Тајрик.. Ниједног момента не пада драстично квалитет због играча који нису евролигашки ниво као што је био случај у претходне две сезоне.

Штета што уместо Мајкија није ту нека брутална четворка јер стварно мислим да би могли баш далеко (мада ајде није фер дај да га видимо прво).

Dobar ste tim i to bas. Samo treba poslusati velikog igraca kod Edina u podkastu koji je rekao da timovi ne osvajaju trofeje vec lideri, a vi to nemate. Morace neko istupiti (tipujem na Ifea i morao bi biti guran) i biti vas Slukas, Teo, Ljulj...

• +1 2
Posted
10 minutes ago, MiddleClass said:

Dobar ste tim i to bas. Samo treba poslusati velikog igraca kod Edina u podkastu koji je rekao da timovi ne osvajaju trofeje vec lideri, a vi to nemate. Morace neko istupiti (tipujem na Ifea i morao bi biti guran) i biti vas Slukas, Teo, Ljulj...

:kecman:

Posted
26 minutes ago, MiddleClass said:

Генерално да, али за трофеј у Аби нам не треба не знам какав лидер, има ту већ играча који могу да повуку када затреба, Стерлинг Браун пре свега уз поменутог Ифеа..

За трофеј Евролиге ћемо одрадити доселекцију следеће сезоне не бринем за то, пара бар имамо.. Још да среди Бројилога да ф4 у Бг не буде сад него ‘26 и то је то.

• +1 1
Posted
1 minute ago, johan nagel said:

Генерално да, али за трофеј у Аби нам не треба не знам какав лидер, има ту већ играча који могу да повуку када затреба,

naravno da treba ali taj vam trofej ne treba, tako da je sve okej

• +1 1
Posted

Не знам мало ми је то прецењено. Океј за завршницу Евролиге ти треба ипак неки екстра квалитет не би ли изненадио објективно јаче екипе, али у Аби где играш са равноправним противником, па још уз вероватно предност домаћег терена..

Posted

Meni je savsim ok što nemamo jasnog lidera. Iskristalisaće se to u toku sezone verovatno, ali mi sad imamo 3-4 igrača u timu koji su u stanju da izmisle poene i to ne samo za sebe nego za tim. 

Prošle godine je i Filip Višnjić znao da lopta u poslednjem minutu ide Panteru i da se svi sklanjaju u aut.

• +1 4
Posted
5 minutes ago, johan nagel said:

Не знам мало ми је то прецењено. Океј за завршницу Евролиге ти треба ипак неки екстра квалитет не би ли изненадио објективно јаче екипе, али у Аби где играш са равноправним противником, па још уз вероватно предност домаћег терена..

meni je npr domaći teren precenjen. a završnica evrolige je daleko, treba pobeđivati u ligaškom delu, jer su zapravo skoro sve ekipe ravnopravne, tj makar 12 od 18 su tu neke slične snage. svakoj ekipi treba lider, s'tim što za mene nije obavezno lider onaj koji uzima ključne šuteve. u tom smislu, verujem da će i partizan profilisati svog, jako je rano sada, imajući u vidu kontekst u kojem ste.

plus, biće više prangijata, kada legenda knicksa, duane washington jr zaigra. nadam se samo da mu željko neće davati teške zadatke sa više nepoznatih, ne izgleda mi kao lik koji je navikao na to, makar na osnovu onoga što sam video u sunsima.

Posted (edited)

Ko je uopšte pokrenuo tu priču o liderima u prvom mesecu sezone, u ekipi koja ima 93,3333% novih igrača?
Formalno su kao lideri nametnuti Vanja (dete kluba, posrednik između trenera, stranih i domaćih igrača) i Dejvis (kao najiskusniji igrač). 
Vremenom će se izroditi prirodni, neformalni lider. Kako će se on zvati, nije bitno. Paz sad, kad lopta kruži, ne privatizuje neko i ne igra izolaciju do besvesti, onda kao nema lidera. 

Za titule nije bitan lider kao egzekutor, već igrač koji ne voli da gubi, koji je gladan pobeda. To je ono što razgraničava prošlogodišnji kkp i czv. Teo, Mitar, neće ni da izgube na basketu ispred zgrade od najrođenijeg, spremni su da igraju preko granice bola. Ti tome treba da ispariraš, da imaš igrače koji vuku celu ekipu u tom smeru. Ove godine imaju i Kalinića koji je tek ultra takav tip. 

KKP ima dobar balans u vidu konstantnih igrača pomagača (Frenki, Bonga, Vanja), bolhendlera kreatora (Ife, Karlik), egzekutora (Brauna, koji je neki mix Pantera i Nanelija, nadam se i Washa u rerna modu), pomoćnog osoblja (Nakić, Poku) i kompatibilnih centara (Tajrik i Dejvis). Samo odbranu doterati na još finija podešavanja i to je top. Zato mi je Dejvis najveća briga.

* Pokua vidim kao znatno bitnijeg od pomoćnog osoblja, ali trenutno je tako. Plus Majk, od koga napadački dosta očekujem, ali odbrambeno mi je upitnik.

Edited by smooth.Op
  • +1 4
Posted
2 minutes ago, smooth.Op said:

Kako će se on zvati, nije bitno. 

hqdefault.jpg

• +1 2
  • Wub 1
Posted
27 minutes ago, goofs said:

Meni je savsim ok što nemamo jasnog lidera. Iskristalisaće se to u toku sezone verovatno, ali mi sad imamo 3-4 igrača u timu koji su u stanju da izmisle poene i to ne samo za sebe nego za tim. 

Prošle godine je i Filip Višnjić znao da lopta u poslednjem minutu ide Panteru i da se svi sklanjaju u aut.

U ovom intervjuu kod Edina Sale je ponovo ispricao pricu o igranju kod Aita i njegovoj filozofiji "manje je vise" i zasto nije zeleo da ekipa previse zavisi od njega, a da bi onda u zavrsnici dopustio da bude lider.

Carlik i Iffe kao organizatori meni ulivaju sigurnost da ce znati da preuzmu odgovornost kada god bude trebalo, bilo da sami resi ili iskreiraju za nekog drugog. Pa i Brown mozda, mada je on vise egzekutor, a manje neki sigurni ballhandler..

• +1 7
Posted (edited)

Јбг није да ти не треба некакав Пантер да одеш у Мадрид по две победе за ф4 у којима он затрпа противника најстрашније. Супер је проток лопте и ја га обожавам али у неизвесним завршницама (посебно тих кључних текми) обично се много више играју некакве изолације, 2 на 2 и слично, него што не знам како кружи лопта.

@uini

У Аби домаћи терен вала дефинитивно није прецењен него је јако битан рекао бих, видели смо историјски колико је тешко узети трофеј као гост.

Што се Дујана тиче мој неки утисак је (опет зависи и од његових партија нормално) да ће он бити тај неки лик с клупе који улази да мења ритам и испоручи нападачки шта има. Нешто ми не делује да га Жоц тренутно види као неког носиоца и да му верује не знам колико, мада су то све килаве претпоставке јер још ништа нисмо ни видели од њега.

Edited by johan nagel
Posted

GaKjQ8NWkAADwTJ?format=jpg&name=small

Jos malo statistike koja izgleda jako dobro..

Naravno, ostaje pitanje defanzivnog skoka koji neminovno trpi kod preuzimanja i zasto Zeljko stalno ponavlja da je za skok potrebno da svi rade posao i da nema tog magicnog igraca koga treba da dovedes da bi kupio sve lopte. Dakle, potrebno je uigravanje, da se igraci dobro pozicioniraju, da se zna ko koga preuzima i sl. Da nam se ne desavaju situacije poput ove od sinoc

• +1 2
Posted

Juče sam pisao o ovome, bukvalno ova situacija. Ife brat izašao na šut i to je to od njega. Tri igrača u reketu, od kojih dvojica čuvaju jedan drugog i Bonga na ničijoj zemlji. Mi ovde loptu hvatamo samo ako se odbije u reket (što je retka situacija pri dalekom šutu za 3, uz to mi se čini da su obruči tvrđi u Pioniru nego u Areni, pa se lopta dalje odbija) ili ako se odbije na penal da je Bonga uhvati. Sve ostale uglove hvataju žuti.

I ovakvih situacija je bilo jedno 6-7 na utakmici, minimum.

Screenshot 2024-10-18 at 14.48.27.png

• +1 5