Monday at 10:343 days 2 hours ago, Ted said:meni je najlogičnije da mi igramo kls od početka sezone, naravno ne sa EL timom, nego sa nečm što bi bilo razvojni tim. pa ako taj tim može da osvoji kls nek osvoji, ako ne osvoji nema veze, ionako je razvojni. eto, tu bi mogli da se prijave i igrači koji po EL imaju minimalnu minutažu, da imaju utakmice i da igraju ligu (tipa Lakić, Balša)Ideja je skroz na mestu, ali to je praktično neizvodljivo iz milion razloga, bar ne na podneblju Balkana gde pare ne padaju s neba. Morao bi da imaš potpuno odvojeni tim i stručni štab, Partizan B nek se zove, a za to se nema kinte, a juniori bi ispali iz KLS lige. To šetanje igrača između dva tima je neizvodljivo, Balša i Lakić već gule ABA ligu ako ne igraju EL, treba paziti na opterećenost i zamor kod već i ovako pretrpanog rasporeda. Ne sme da ti se desi da ti se Tajrik razboli pred utakmicu, a da Balša ne može da igra zbog KLSa, pa da gubiš EL utakmice itd.To je nekada moglo kad si imao veliku SFRJ ligu i jaku drugu ligu, pa šalješ klince na kaljenje i dvojnu licencu.I kad smo već kod SFRJ, apsolutno je sramotno da ti za titulu KLSa trebaju 4 pobede od 6 utakmica (one jedne godine Zvezda je odigrala ukupno dve utakmice i osvojila pobedivši u finalu svoju filijalu) i da se to vodi kao državni prvak i stavlja na večnu listu gde su zapisani šampioni Evrope, a gde si 90ih morao da propišaš krv i da se biješ sa nekim Gilićima da bi došao do trofeja.
Monday at 10:583 days vrlo je jednostavnotri lige uporedo ne mogu da se igraju, klubovi zele aba i tu bi trebalo da bude kraj ove lazne dilemekome je stalo do drzavnog prvenstva, a igra evropu slobodan je da odjebe aba koja vise nije uslov za nastavak igranja evrope ili napravi b tim i prijavi ekipu da igra kls od pocetka ligeekipe koje igraju samo aba bih obavezao da igraju kls
Monday at 11:203 days 32 minutes ago, goofs said:Ideja je skroz na mestu, ali to je praktično neizvodljivo iz milion razloga, bar ne na podneblju Balkana gde pare ne padaju s neba. Morao bi da imaš potpuno odvojeni tim i stručni štab, Partizan B nek se zove, a za to se nema kinte, a juniori bi ispali iz KLS lige. To šetanje igrača između dva tima je neizvodljivo, Balša i Lakić već gule ABA ligu ako ne igraju EL, treba paziti na opterećenost i zamor kod već i ovako pretrpanog rasporeda. Ne sme da ti se desi da ti se Tajrik razboli pred utakmicu, a da Balša ne može da igra zbog KLSa, pa da gubiš EL utakmice itd.To je nekada moglo kad si imao veliku SFRJ ligu i jaku drugu ligu, pa šalješ klince na kaljenje i dvojnu licencu.verovatno si u pravu. ja nemam podatak koliko košta održavanje jednog kls tima. sigurno je da igrači tu nisu masno plaćeni i budžeti veliki, a opet se postavlja i pitanje svrhe i interesa samog kluba da postoji takav tim, ako nije razvojni i nema neku funkciju. onda bi bio čist trošak, koliki god da je.mi sada imamo jednu malo apsurdnu situaciju. faktički, imamo državu bez lige, a igramo ligu koja nema državu. ok, to je regionalna liga i ima logiku, pošto su sve jedinice u oviru regiona bez mogućnosti da organizuju ozbiljno takmičenje u smislu kvaliteta.ta regionalna liga nije ni domaće takmičenje ni međunarodno, već nešto između. kako ko gleda. meni je regionalna liga kao domaće takmičenje, tako je gledam, pa mi je onda kls višak. na regionu mi je žao što Hrvati ne mogu da podignu Cibonu i Split, npr. na nivo barem Budućnosti, gde bi onda i sama liga bila daleko teža, neizvesnija i zanimljivija. ovo sa ubacivanjem Dubaia mi je ok. Edited Monday at 11:213 days by Ted
Monday at 11:243 days 21 minutes ago, Heaviside said:vrlo je jednostavnotri lige uporedo ne mogu da se igraju, klubovi zele aba i tu bi trebalo da bude kraj ove lazne dilemekome je stalo do drzavnog prvenstva, a igra evropu slobodan je da odjebe aba koja vise nije uslov za nastavak igranja evrope ili napravi b tim i prijavi ekipu da igra kls od pocetka ligeekipe koje igraju samo aba bih obavezao da igraju klsda, može i tako da se gledageneralno, Srbija bi mogla da ima ozbiljniju ligu samo ako svi napuste regionalnu. a nisam siguran da je to dobro rešenje, odnosno regionalna liga mislim da ima više kvaliteta, nego slabosti i da je ne treba rasturati već unapređivatia onda bi se postavilo i pitanje kakav je odnos te eventualne domaće pro lige, sa ULEB, kakva je prohodnost, položaj klubova itd
Monday at 11:313 days Ne verujem da je previše skupo da se napravi razvojni tim koji bi igrao kls od početka. Neka se uvede pravilo da razvojni timovi ne mogu da ispadnu iz kls-a, i eto benefita za sve. Uostalom kkp je već imao razvojni kls tim, to je bio Dunav iz Starih Banovaca, sada neka se zove Partizan b.
Monday at 11:353 days Pa bio je plan da sledeće godine svi igraju KLS koji ne igraju evropsko takmičenje, ne znam šta se sad desilo sa tim.
Monday at 11:383 days 1 minute ago, theanswer said:Pa bio je plan da sledeće godine svi igraju KLS koji ne igraju evropsko takmičenje, ne znam šta se sad desilo sa tim.Btw pre godinu ili nešto više sam pričao sa Goranom Ćakićem, koji mi je rekao da ako ih savez bude forsirao da igraju kls od početka, onda će radije igrati nešto u Evropi.
Monday at 11:393 days bt7 minutes ago, Ted said:da, može i tako da se gledageneralno, Srbija bi mogla da ima ozbiljniju ligu samo ako svi napuste regionalnu. a nisam siguran da je to dobro rešenje, odnosno regionalna liga mislim da ima više kvaliteta, nego slabosti i da je ne treba rasturati već unapređivatia onda bi se postavilo i pitanje kakav je odnos te eventualne domaće pro lige, sa ULEB, kakva je prohodnost, položaj klubova itduleb je nebitan. evroliga je zatvorena, a evrokup losije organizovan i finasijski manje isplativ od fibinih takmicenja i svakako preferiraju direktne dogovore sa klubovima pa ko bas ima zelju moze da pokusa da se dogovori sa njima.kls bi mogla da ima prohodnost u fiba takmicenja i da pored vecitih u EL nekoliko ekipa igra fiba takmicenje umesto aba, ali to je sve cista teorija posto klubovi izgleda zele da igraju aba. samo treba da igraju i kls paralelno ako ne igraju evropu, a ko igra evropu da prijavi b tim ili da ne ucestvuje uopste (ili da ne igra aba, kako god) i sve bi imalo dosta vise smisla Edited Monday at 11:403 days by Heaviside
Monday at 11:433 days 3 minutes ago, Nikodije said:Btw pre godinu ili nešto više sam pričao sa Goranom Ćakićem, koji mi je rekao da ako ih savez bude forsirao da igraju kls od početka, onda će radije igrati nešto u Evropi.košarka tu kaska svetlosnim godinama u odnosu na naš i ovakav fudbal gde se bar sistem takmičenja zna unapred i sastav liga za sledeću sezonu čim se prethodna završi.. u košarci se ne zna ni kalendar, ni sastavi liga, ni prohodnost negde, amaterska takmičenja u suštini
Monday at 13:023 days Dubai ce verovatno da promeni ceo tim sad kad igraju Evroligu. Ja bih od njihovih igraca uzeo Dangubica, Andjusica i Bertansa sa cetiri prsta. I Prepelic je interesantan kao igrac. Deluje dosta smireno i stalozeno
Monday at 13:103 days haha tek sad vidim da je polufinale KLS zakazano za sredu u beogradu, a finale ABA za cetvrtak u podgorici Edited Monday at 13:103 days by Heaviside
Monday at 13:253 days 10 minutes ago, Heaviside said:haha tek sad vidim da je polufinale KLS zakazano za sredu u beogradu, a finale ABA za cetvrtak u podgoriciA druge utakmice u subotu. :) Dakle FMP već u finalu....
Monday at 13:283 days sve zavisi od toga u kolikoj meri ćemo mi, figurativno rečeno, da obuzdamo nagon za samoubistvomako ga budemo držali pod kontrolom, favoriti smo za osvajanje. ako ne, biće to opet utakmice sa predugim minutima mraka i ničega, gde se sve stečeno do tada gubi i prosipa i odlazi u nepovrat za 5 do 7 minuta Edited Monday at 13:293 days by Ted
Monday at 13:313 days 19 minutes ago, Heaviside said:haha tek sad vidim da je polufinale KLS zakazano za sredu u beogradu, a finale ABA za cetvrtak u podgoricima da, to je negde i pokrenulo ovu priču danas