Jump to content

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Featured Replies

pih.....jbg

ako ćemo bez zezanja, da PO počinje sada, bilo bi sve jedno koji smo na tabeli (1-4), pošto bi ispali u polufinalu svakako. dobro je da ne počinje, pa ima šanse da se dovedemo u red koliko-toliko

inače, naš skor sa ostatkom prve četvorke aba trenutno je 1-4 (Budućnost 0-2, Zvezda 0-1, Dubai 1-1), što dodatno upozorava da smo u opasnosti

šta se desilo posle kupa i fiba pauze nemam pojma.......al nešto se desilo. do tada je sezona imala neki standardan tok, ekipa koje lošije ulazi u sezonu i polako diže formu kako se bliži kraj (što smo kod Duleta gledali više puta). al onda smo se resetovali, iz meni nepoznatog razloga

5 minutes ago, Ted said:

šta se desilo posle kupa i fiba pauze nemam pojma.......al nešto se desilo. do tada je sezona imala neki standardan tok, ekipa koje lošije ulazi u sezonu i polako diže formu kako se bliži kraj (što smo kod Duleta gledali više puta). al onda smo se resetovali, iz meni nepoznatog razloga

Drugi put zaredom sa dva različita tima

i istim trenerom

10 minutes ago, Ted said:

Nije se nista posebno desilo. Posle pauze smo odigrali jedno od najboljih poluvremena protiv Baskonije (pa smo se opustili u 2/2, ali ipak na kraju rutinski dobili). Pa smo odigrali fantasticnu 1/4 protiv Barse, taman mislis konacno je dosao dan da uzmemo skalp sledi katastrofalna 2/4, pa se onda ipak vratimo u zivot u 3/4 i mislis ima neke sanse, ali opet pali u 4/4. Evo ove 2 utakmice sa razlicitim ishodima mogu da se uzmu kao primeri za celu nasu EL sezonu. Velike oscilacije kojih ne uspevamo da prevazidjemo. I zavrsni mec protiv Reala slika i prilika ekipe.

I nije to samo poslednje 2 EL sezone, iako je konacni skor bio isti. I prva EL sezona bila je rezultatski tobogan, ali se to zaboravlja jer smo stigli nadomak F4. A upravo je serija sa Realom takodje primer tih nestvarnih amplituda. I dok ce svi reci da nije bilo tuce i iskljucenja na kraju G2 da bi zavrsili posao u BG, ali ja nisam siguran. Na kraju, bili smo kompletni u 5. utakmici i vodili 18 razlike krajem 3/4, pa ispustili. Malo je tada falilo i da ispadnemo od SC Derbija cetvrtfinalu Abe, ali nas je Nunnally ako se dobro secam spasao u Podgorici..

Porediti sa Duletovim sezonama nema smisla, EL je tada bila drugacije takmicenje sa manje utakmica i samim tim manje potrosnje igraca..

30 minutes ago, Ted said:

pih.....jbg

ako ćemo bez zezanja, da PO počinje sada, bilo bi sve jedno koji smo na tabeli (1-4), pošto bi ispali u polufinalu svakako. dobro je da ne počinje, pa ima šanse da se dovedemo u red koliko-toliko

inače, naš skor sa ostatkom prve četvorke aba trenutno je 1-4 (Budućnost 0-2, Zvezda 0-1, Dubai 1-1), što dodatno upozorava da smo u opasnosti

Nevezano za taj pad za koji i ne mislim toliko da je pad koliko je precenjivanje tima koje je doslo na svoje kad su pravi contender-i u Evroligi pojacali pred rasplet sezone (isto vazi i za Zvezdu), ovo je ekipa koja je pravljena da nesto napravi u Evroligi i bice potrebno vreme da ih Zeljko ubedi da im je ABA liga mogucnost da spasu sezonu i dokazu da imaju kvalitet osvajanjem trofeja. Izjave tipa "mi smo najbolji tim na svetu" i "ja sam najbolji strelac u Evropi" nakon nekoliko dobro odigranih utakmica nisu bas dobra preporuka, Evroliga je mnogo jace takmicenje od toga.

Takodje, previse je tu stranaca koje jednostavno zabole za domaca takmicenja a ni klub se nije proslavio ni izjavama ni tretmanom tih takmicenja u poslednjih par sezona, sad to nekako treba okrenuti da bi se motivisali igraci. Ovo veceras je izgledalo bas lose. Doduse, gledao sam samo prvo poluvreme ali subjektivni utisak mi je da je Partizan imao jednu ili mozda dve asistencije za tih 20 minuta, sve ostalo je bilo guzeljanje ispod kosa i poeni iz tranzicije.

2 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Malo je tada falilo i da ispadnemo od SC Derbija cetvrtfinalu Abe, ali nas je Nunnally ako se dobro secam spasao u Podgorici..

Beše i tada neka utakmica u PG na samom kraju regularnog dela sezone. Partizan najbolja košarka u Evropi, i opet jedva dobija nešto sa pola koša. Morača je pakao

4 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Nije se nista posebno desilo. Posle pauze smo odigrali jedno od najboljih poluvremena protiv Baskonije (pa smo se opustili u 2/2, ali ipak na kraju rutinski dobili). Pa smo odigrali fantasticnu 1/4 protiv Barse, taman mislis konacno je dosao dan da uzmemo skalp sledi katastrofalna 2/4, pa se onda ipak vratimo u zivot u 3/4 i mislis ima neke sanse, ali opet pali u 4/4. Evo ove 2 utakmice sa razlicitim ishodima mogu da se uzmu kao primeri za celu nasu EL sezonu. Velike oscilacije kojih ne uspevamo da prevazidjemo. I zavrsni mec protiv Reala slika i prilika ekipe.

I nije to samo poslednje 2 EL sezone, iako je konacni skor bio isti. I prva EL sezona bila je rezultatski tobogan, ali se to zaboravlja jer smo stigli nadomak F4. A upravo je serija sa Realom takodje primer tih nestvarnih amplituda. I dok ce svi reci da nije bilo tuce i iskljucenja na kraju G2 da bi zavrsili posao u BG, ali ja nisam siguran. Na kraju, bili smo kompletni u 5. utakmici i vodili 18 razlike krajem 3/4, pa ispustili. Malo je tada falilo i da ispadnemo od SC Derbija cetvrtfinalu Abe, ali nas je Nunnally ako se dobro secam spasao u Podgorici..

Porediti sa Duletovim sezonama nema smisla, EL je tada bila drugacije takmicenje sa manje utakmica i samim tim manje potrosnje igraca..

znam da je neuporedivo sa Duletovim sezonama.......drugi je to univerzum. međutim i naš budžet je sada neuporediv sa budžetima koje smo tada imali. više nismo košarkaška sirotinja koja ide sekirom na tenk i grudima na mitraljez, već bi ovaj nivo investicija koji mi postižemo, barem po meni, trebao da obezbedi tim koji može da se nosi sa izazovima koji sada važe. i drastično se razllikuju od onih od pre 10 ili 15 godina.

ali nekako uvek ispadne da ne može, čak i kada zaliči da može, ipak se završi neslavno.

evo iskreno, ja sam očekivao da će Željko da bude taj faktor koji daje dodatnu (veću) vrednost ekipi i da će, sa svojim stručnim štabom, da je gurne malo iznad objektivnog. u realnosti, nije ispalo tako. za sada.

na kraju krajeva, ima ekipa koje i sa manjim budžetom od našeg, prave bolji rezultat. Pariz npr. sa sve trenerom koji je u odnosu na Željka, kategorija novaka, pripravnika.

13 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Beše i tada neka utakmica u PG na samom kraju regularnog dela sezone. Partizan najbolja košarka u Evropi, i opet jedva dobija nešto sa pola koša. Morača je pakao

Jeste. Tu i protiv Splita smo se provukli..

17 minutes ago, harper lee said:

Nevezano za taj pad za koji i ne mislim toliko da je pad koliko je precenjivanje tima koje je doslo na svoje kad su pravi contender-i u Evroligi pojacali pred rasplet sezone (isto vazi i za Zvezdu), ovo je ekipa koja je pravljena da nesto napravi u Evroligi i bice potrebno vreme da ih Zeljko ubedi da im je ABA liga mogucnost da spasu sezonu i dokazu da imaju kvalitet osvajanjem trofeja. Izjave tipa "mi smo najbolji tim na svetu" i "ja sam najbolji strelac u Evropi" nakon nekoliko dobro odigranih utakmica nisu bas dobra preporuka, Evroliga je mnogo jace takmicenje od toga.

Takodje, previse je tu stranaca koje jednostavno zabole za domaca takmicenja a ni klub se nije proslavio ni izjavama ni tretmanom tih takmicenja u poslednjih par sezona, sad to nekako treba okrenuti da bi se motivisali igraci. Ovo veceras je izgledalo bas lose. Doduse, gledao sam samo prvo poluvreme ali subjektivni utisak mi je da je Partizan imao jednu ili mozda dve asistencije za tih 20 minuta, sve ostalo je bilo guzeljanje ispod kosa i poeni iz tranzicije.

po meni, ekipa sa pravi za takmičenja u kojim učestvuje. pravljenje ekipe na bilo koji drugi način naprosto nema smisla.

osim ukoliko još pre sezone ne bi npr, bilo jasno rečeno, da je EL sve što nas zanima, da ćemo u aba ligi da razigravamo igrače bez rezultatskog imperativa, a da u domaćim takmičenjima nećemo da učestvujemo.

ovo naravno neće da se desi. kkp je klub koji ako učestvuje onda ima obavezu da to radi ozbiljno, jer je gotovo oduvek bio kontender za najviši plasman ili titulu. objašnjenja da ekipa nije pravljena za kup su smešna, neozbiljna i nedostojna veličine kluba. ako pak smatramo da je integritet nekog takmičenja ugožen i da je takmičenje obesmišlljeno, onda ne treba ni da se igra to takmičenje. tu prvenstveno mislim na domaću ligu, koja zaista i jeste parodija. kao što su mnoge ozbiljne i normalne stvari u ovoj i ovakvoj Srbiji svedene na nivo parodije ili apsurda.

23 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

to je bilo na guzove. ako se sećam izgubili smo prvu u Beogradu, pa je u drugoj dole bilo povuci-potegni i Naneli je spašavao. treću smo dobili relativno opušteno i posle osvojili aba ligu

mislim da je ovaj Žakelj trenirao SC tada. lik se pokazao kao solidan potencijal. evo i u Podgorici radi dobar posao.

Ne bih potcenio Tijaga Splitera, on je nastavio kontinuitet onog Finca s kojim je uzeo EC, to je uz Bajern najbolje vođeni tim ove godine

9ekf8k9hqyue1.jpeg

Daj pet Monekea odmah!

Taman da produžimo Balšu

Jul 2055. godine, preuzeto sa sportskog portala

"Da li je došao kraj

Istorija čočečanstva bremenita je značajnim događajima, trenucima, pokretima, pojavama ili ličnostima koji su definsali ili okretali društvene tokove u raznim pravcima. Završetkom košarkaške sezone 2054/55 ponovo se otvara pitanje, da li je jedan ovakav trenutak nastupio i za košarkaški klub Partizan. Tri godine je prošlo od veličanstvene proslave 30. godina od osvajanja poslednjeg trofeja, a centralna figura ova proslave bio je legendarni centar KKP Balša Koprivica, jedini aktivni igrač koji je bio svedok istorije. Još uvek grobarima srce zadrhri kada se prisete kao je Balša, sa krova letećeg autobusa u crno-belim bojama, nadletao Kalemegdan vijoreći zastavu najdražih boja, a desetine hiljada grobara u ekstazi klicale ovom nestvarnom prizoru.

Grobari već godinama, kao jednu od centralnih tema, imaju proslavu 100. rođendana svog trenera, Željka Obradovića. U idealnim uslovima, nadaju se, ta godina trebalo bi da bude obeležena novim, dugo čekanim trofejom, a proslava bi trebalo, po svim parametrima, da zaseni onu čija je centralna figura bio legendarni Balša Koprivica.

Međutim, najavljijući okupljanje ekipe pred start nove sezone, sada 95-ogodišnji trener, jednom izjavom je uneo nemir u srca navijača. Obraćanje je bilo kao i svake godine, najmanje 12 novih igrača, sada već tradicionalno, biće predstavljeni tokom izvođenja simfonije na, tradicionalno, skrovitoj lokaciji. Legendarni novinarski veteran, Vladan Tegeltija, simpatično će se zlopatiti da izgovori najjednostavniju konstrukciju ne engeskom jeziku, tom podmuklom neprijatelju, jedinom sa kojim Vladan nije uspeo da se obračuna tokom monumaentalne karijere. Međutim, možda i pomalo neoprezno, Željko je izneo informaciju da je reumatoidni artritis kod Balše značajno uznapredovao i da će trener biti dužan da donese neke teške odluke. Lakoća pokreta, kojom je Balša decenijama plesao po terenu, poslednjih nekoliko godina jeste umanjena, ali navijači su uvereni da legendarni centar, u svojoj 55. godini, i dalje može da predstavlja okosnicu tima koji juriša na trofeje.

Šta donosi sutra, ostaje da se vidi. Ali možda se bližimo jednom istporijskom trenutku, jednoj prekretnici posle koje ništa više neće biti isto."

Link?