Jump to content

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Featured Replies

partizan/zvezdu bi u nekom boljem svetu vodili neki barac ili sone stefanovic

talentovani treneri u punoj snazi i entuzijazmu, spremni da rade 24h dnevno

zaboravlja se koliko su bili stari zoc, maljkovic, vujosevic krajem 80tih da se ne vracamo na tanjevica i prvu ex yu evro klupsku titulu

naravno, nece se desiti, pre ce neki nas mlad trener dobiti posao prvog trenera u nba nego u vecitima sa pravim ugovorom i jos vaznije poverenjem

Vodili bi mladi treneri, pozeljno sa iskusnim trenerima kao mentorima i savetnicima, a okosnicu tima cinili mladi domaci igraci, takodje uz ponekog iskusnog. Svi da se ugledaju na Megu..

hehehe

ma jok, 10+ stranaca veterana, to je siguran put ka uspehu, samo jos budzet da se dotera da bude egal najbogatijim spancima, turcima, grcima i nema zime za sprsku klupsku kosarku

a i identitet klubova tako jaca

55 minutes ago, Milošica said:

I

@uini

Da li bi pre imao TJa ili Karlika u svojoj ekipi?

ko je TJ? shorts? ne bih, kao sto ne bih ni yaga ali bih imao pabla san franciska i onog drugog lika iz pariza kojem sam zaboravio ime i prezime. zeljko odlazi ali i ostani da te dalje zezamo

13 hours ago, MiddleClass said:

Sterlinga ste produzili, ali primarno ce vam biti zadrzati Karlika.

Ako ne bude NBA ponuda, ostaće. Svakako ima tu klauzulu

On 4. 4. 2025. at 13:07, Milošica said:

PJ je na sred sezone odbio našu ponudu za produžetak saradnje jer je već dogovorio Minesotu za narednu sezonu. Plus što se komfornije oseća u ulozi role igrača kao u Efesu nego jednog od vođa ekipe.

Braun nije "pao", već je prosto takav igrač. Nije kreator i zavisi od igre ekipe.

Lundberg i Wash su promašaji stručnog štaba i Savića. Naravno, glavni akcenat na Željka.

Tristan je samo gledao ka NBA. Nije se moglo ništa sa njegovim pristupom.

Petrušev bi i kod nas dominirao, prosto jer je igračina. Dve klase iznad svih "mladih" domaćih koje si nabrojao kod nas. Samo je Karlik bolji igrač od njega.

Da se razumemo, ništa od ovoga ne abolira Željka, samo odgovaram na tvoja pitanja. Da su 3 do 3.5 miliona datih za Lundberga, Washa i Dejvisa usmereni drugačije, druga bi se pesma pevala.

Ife, Washington I Majk bi morali da odu. Ja se nadam Beslacu i Dimitrijeviću i nekom od ovih slobodnih agenata stranaca npr Chima, a ako ćemo da se zanosimo onda i Lučić i to zdrav.

Ostalo ne treba puno menjati jer smo ove sezone završili gde otprilike i treba da završi tim koji se do letos nije sastao.

Da se još jednom vratimo na prošlu sezonu, naravno da se ne može PJ zadržati ako ima poziv iz NBA, ali nije niko plakao za njim prošle sezone a verujem da neće ni ove. Ono što je očigledno je da su trebali ostati Panter i Ledej (bar jedan) posebno kada se vidi kakve sezone imaju u novim klubovima.

Strašno mi je žao što Zek nije ostao.

Istina da bi ove sezone koštao kao Ife i Majk zajedno, ali vredi.

Za Smajlija isto. Samo ne znam koliko je u pitanju naše odbijanje da mu dupliramo ugovor a koliko vansportske stvari. Sve u svemu, on u ovoj oskudici visokih igrača i u konteksu našeg dobrog budžeta a i EL ugovora generalno - vredi toliko.

Vidim da je dosta ljudi ovde zadovoljno Dejvisom, ali ja ga ne bih zadržavao.

Edited by Milošica

Svaku promenu igraca treba gledati u svetlu da li mozes da dovedes nekog ko je sigurno bolji. Opet se spominje Tedov Dimitrijevic, i on ima smisla ako je umesto Lakica, ne ako je umesto Nilikine ili Iffea. Ja svakako necu plakati ni za Daviesom, ni za Iffeom, ni za Frankom (o Washingtonu ili Mikeu da ne pricamo), ali neko vrlo kvalitetan mora da preuzme njihovu vrlo bitnu ulogu ako zelimo da timski napravimo iskorak. Ajde startnu 4 cemo valjda ubosti, ali nece biti bas lako pronaci jos 3-4 vrlo kvalitetna igraca sa EL iskustvom.

Uzgred, nisam siguran da ce Bonga ostati, iako bih voleo. Nikakav info, vise feeling koji me mozda vara da bi se on radije vratio u Bajern kod Herberta (koji je izjavio da je stigao ranije sve ucinio da ga zazdrzi).

27 minutes ago, Milošica said:

Strašno mi je žao što Zek nije ostao.

Istina da bi ove sezone koštao kao Ife i Majk zajedno, ali vredi.

Za Smajlija isto. Samo ne znam koliko je u pitanju naše odbijanje da mu dupliramo ugovor a koliko vansportske stvari. Sve u svemu, on u ovoj oskudici visokih igrača i u konteksu našeg dobrog budžeta a i EL ugovora generalno - vredi toliko.

Vidim da je dosta ljudi ovde zadovoljno Dejvisom, ali ja ga ne bih zadržavao.

To što igra Dejvis, 10ak minuta gde ponekad bukne bi lagano odradio Beslać. Nema potrebe da zauzima mesto.

Koliko znam svi sem Washingtona imaju ugovor na 2 godine pa će se i oni pitati da li hoće ili neće da ostanu.

Svi su 1+1

1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Svi su 1+1

Upravo.

Svaki put "naši" mediji odrade navijače na tu "dve godine" foru, a valjalo bi da ljudi znaju da je sve otvoreno.

nista ta kombinatorika i zamene jednog stranca drugim nece resiti

nekad ce se pogoditi jedan vise igrac nego godinu pre, nekad manje

iz prostog razloga sto ispred partizana ima 10ak bogatijih klubova, od toga makar 5-6 znacajno bogatijih koji slazu ekipu na isti nacin

rezultat toga ce uvek biti da ogromna vecina bogatijih ekipa zavrsi ispred

jedini nacin da partizan (i zvezda) budu dugorocno konkurentni jeste da koristi svoje prednosti u odnosu na konkurenciju

glavne prednosti partizana su cinjenica da je klub sa tradicijom koji dolazi iz drzave i regiona koja je epicentar ili jedan od nekoliko svetskih centara neiscrpnih kosarkaskih (ne samo igrackih) talenata i drugo, koje u mnogome prositice iz prvog, da je partizan klub koji ima kosarkaski najpismeniju i izuzetno odanu publiku

naravno da nisu vise ni 70te, ni 80te, a vala ni "vujoseviceve" rane 2000te i da se ekipa ne moze sastaviti od sve samih junosa ( i da ne treba da izgleda kao mega, ako uopste ima potrebe tako nesto naglasavati) i(li) domacih igraca i naravno da pismena i odana publika sama po sebi ne znaci nista

ali se itekako i u danasnjem vremenu mogu, a cini mi se i moraju ukomponovati ove dve karakteristike u strukturu ekipe, da bi klub mogao u kontinuitetu ili makar dovoljno cesto postizati rezultate koji prevazilaze projektovani budzet u odnosu na konkurenciju

u tom smislu, meni, gledajuci sa strane deluje da je po partizan poraznije to sto niti ima domaci teren, niti je za sledecu sezonu proizvela ijednog igraca koji sa sigurnoscu moze imati znacajniju ulogu u el okvirima, niti na kraju krajeva sto nema identiteta ekipe, od proste cinjenice da se (opet) nije uspelo plasirati u EL PO

Evo ga pbg njuz

22 minutes ago, pbg12345 said:

nista ta kombinatorika i zamene jednog stranca drugim nece resiti

nekad ce se pogoditi jedan vise igrac nego godinu pre, nekad manje

iz prostog razloga sto ispred partizana ima 10ak bogatijih klubova, od toga makar 5-6 znacajno bogatijih koji slazu ekipu na isti nacin

rezultat toga ce uvek biti da ogromna vecina bogatijih ekipa zavrsi ispred

jedini nacin da partizan (i zvezda) budu dugorocno konkurentni jeste da koristi svoje prednosti u odnosu na konkurenciju

glavne prednosti partizana su cinjenica da je klub sa tradicijom koji dolazi iz drzave i regiona koja je epicentar ili jedan od nekoliko svetskih centara neiscrpnih kosarkaskih (ne samo igrackih) talenata i drugo, koje u mnogome prositice iz prvog, da je partizan klub koji ima kosarkaski najpismeniju i izuzetno odanu publiku

naravno da nisu vise ni 70te, ni 80te, a vala ni "vujoseviceve" rane 2000te i da se ekipa ne moze sastaviti od sve samih junosa ( i da ne treba da izgleda kao mega, ako uopste ima potrebe tako nesto naglasavati) i(li) domacih igraca i naravno da pismena i odana publika sama po sebi ne znaci nista

ali se itekako i u danasnjem vremenu mogu, a cini mi se i moraju ukomponovati ove dve karakteristike u strukturu ekipe, da bi klub mogao u kontinuitetu ili makar dovoljno cesto postizati rezultate koji prevazilaze projektovani budzet u odnosu na konkurenciju

u tom smislu, meni, gledajuci sa strane deluje da je po partizan poraznije to sto niti ima domaci teren, niti je za sledecu sezonu proizvela ijednog igraca koji sa sigurnoscu moze imati znacajniju ulogu u el okvirima, niti na kraju krajeva sto nema identiteta ekipe, od proste cinjenice da se (opet) nije uspelo plasirati u EL PO

bAyJ9d9.gif

Sme neko u pivo i najveću kesu čipsa da će sledećegodišnje zamene biti ponovo downgrade, kao što su ovogodišnji igrači u odnosu na prošlogodišnje?

Fenomenalan marketing je Yoc odradio raspuštanjem celog tima koji je nekoliko meseci pre toga sam sastavio, pogotovo onih igrača koji su bili pod ugovorom i bili nedvosmisleni oko toga da li žele da ostanu, verujem da se svaka iole kvalitetnija glava nikad jače loži na trenera kod kog se najviše napreduje i celu tu neku crno-belu familiju fantom