Jump to content

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Featured Replies

11 minutes ago, Cash said:

Ko treba da bude neko drugi, Pera Božić?

Koga odredi uprava.

Mislis da ne postoji trener koji bi postigao vise od Zeljka?

On jeste najveci svih vremena po uspesima ali to je nekad bilo. Sad je Trinkijeri recimo bolji.

A sto da se ne proba i sa nekim novim Spliterom ili slicno?

Bolji po cemu? Po rezultatima?

Neko naravno moze da kaze da vise voli Trinkijev stil rada, pada na slatkorecivost, da smatra da je on u stanju da od relativno prosecne ekipe stvori solidan tim koji je tvrd orah, ono klasicna underdog fajterska ekipa. Ali nema nikakve garancije da bi on bio u stanju da sastavi tim koji bi sigurno usao u plejof. Prosle sezone Zalgiris nije uzeo prvenstvo, ove sezone posle dobrog EL starta skroz pali u drugom delu sezone, ekipa je u nekom trenutku imala najgori skor u 2/2 u celoj ligi.

Da Trinki spada u vrh EL trenera, odavno bi vodio neki od vecih i bogatijih klubova.

Ne verujem da bi iko drugi sa ovim timom uzeo 11. mesto, treba doživotno Žoc da ostane

26 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Neko naravno moze da kaze da vise voli Trinkijev stil rada, pada na slatkorecivost, da smatra da je on u stanju da od relativno prosecne ekipe stvori solidan tim koji je tvrd orah, ono klasicna underdog fajterska ekipa. Ali nema nikakve garancije da bi on bio u stanju da sastavi tim koji bi sigurno usao u plejof. Prosle sezone Zalgiris nije uzeo prvenstvo, ove sezone posle dobrog EL starta skroz pali u drugom delu sezone, ekipa je u nekom trenutku imala najgori skor u 2/2 u celoj ligi.

Da Trinki spada u vrh EL trenera, odavno bi vodio neki od vecih i bogatijih klubova.

Obradovic je bez ikakve sumnje najvece trenersko ime u Evropi i vecina igraca koji su otisli iz Partizana govore da su mnogo naucili radeci s njim ali Partizan od toga nema neke prevelike koristi kad su rezultati u pitanju. Mislim da je problem u tome sto nakon prve sezone vise nije u stanju da pronadje dovoljan broj igraca koji imaju i kvalitet ali i superiornu igracku inteligenciju kakvu bi on zeleo da bi sproveo na terenu ono sto zeli. Zeljko je onih godina kad je osvajao EL titule u timu po pravilu imao igrace koji su izuzetno dobro poznavali kosarku. Jasikevicijus, Dijamantidis, Spanulis, Batist, Dikson, Bogdanovic, Bjelica, Kalinic, Judo, da ne preskocim nekoga, to su sve ne samo igracine vec i izuzetno inteligentni kosarkasi koji su mogli na teren da prenesu ono sto je trener trazio od njih. Ovi igraci to izgleda ne mogu, bar ne u kontinuitetu, a to onda povlaci neke druge stvari, kao sto su manjak samopouzdanja, strah od greske i preveliko oslanjanje na trenera umesto da se situacije resavaju u zavisnosti od tog sta se nudi na terenu.

Svi nasi elitni treneri su bili i jos uvek su na glasu da su izuzetno zahtevni, svi su potpuno posveceni i zahtevaju od igraca isti nivo posvecenosti, svi su se uvek oslanjali na intelekt igraca koje su vodili, svi treniraju igrace tako da uvek moraju da izaberu najpametnije resenje ili makar da to pokusaju. Obradovic nije drugaciji ali sadasnji igraci jesu. Sadasnjim igracima se mora dati veca sloboda, pristup mora da bude labaviji, moraju im se uprostiti stvari da bi mogli da funkcionisu onako kako su navikli a nisam siguran da u godinama u kojima je Obradovic tome moze da se prilagodi. Nemoguce je da vec drugu sezonu zaredom gledamo izuzetno ozbiljne igrace koji prave nenormalne greske neprimerene profesionalcima i to po pravilu kad se guzica stegne i kad je veliki ulog na terenu a da to nema veze sa trenerom i njegovim odnosom prema igracima. Nemam nikakve informacije, samo zakljucujem iz onoga sto vidim na utakmicama. To nisu neke kompleksne greske u kompleksnim situacijama, to su faulovi u bonusu na pola terena, traljava izvodjenja lopti iz auta, zaboravljanje da se zagradi kos i druge slicne stvari koje se uce u juniorima.

Ovo je vec druga sezona u kojoj se ponavljaju iste stvari i glupo je prebacivati igracima, ocigledno je da u komunikaciji izmedju trenera i igraca nesto nije u redu. Obradovic je posten trener i igraci ga vole i pored njegovih povremenih histericnih ispada tokom utakmica, zato ne bih rekao da je problem u odnosu koliko u toj auri oko njega koja igrace cini stegnutim i preterano osetljivim na kritiku. Vecina igraca, pogotovo americkih, danas jednostavno ne zeli da igra pod tim pritiskom a trenera znaju da ne mogu da izbuse jer je jedna od najvecih legendi kluba i ima bozanski status. Otuda malodusnost i strah. Uopste me ne bi zacudilo da iz kluba po zavrsetku sezone ode vise igraca nego sto u klubu misle da ce da ode, cak i oni koje klub zeli da zadrzi. Jednostavno ima klubova gde je manji pritisak i vise zabave a dace im iste pare kao Partizan. Mozemo mi da mislimo sta hocemo o takvom stavu ali to je realnost.

sreća da me niko ništa ne pita, inače bi rekao da bi voleo da vidim tomislava mijatovića na klupi kkp.

da se razumemo - iz čisto košarkaških razloga.

8 minutes ago, Eleniko said:

sreća da me niko ništa ne pita, inače bi rekao da bi voleo da vidim tomislava mijatovića na klupi kkp.

da se razumemo - iz čisto košarkaških razloga.

Ovo misliš u smislu - voleo bi Mijatovića da si navijač Partizana? D

Edited by Milošica

6 minutes ago, Milošica said:

Ovo misliš u smislu - voleo bi Mijatovića da si navijač Partizana? D

da, upravo. low key, low ego, big knowledge.

Trener sezone u EL za mene je Tijago Spliter. Mislio sam da će mu se tim protokom vremena izduvati, on je međutim pokazao snagu svog kolektiva.

Može i tako.

2 minutes ago, April said:

Trener sezone u EL za mene je Tijago Spliter. Mislio sam da će mu se tim protokom vremena izduvati, on je međutim pokazao snagu svog kolektiva.

onoliko koliko je tim sezone pariz a jeste. nova igra, dosledna i posvećena.

partizanu sve ove nove EL sezone fali takav trener ali neću o tome, već sam pisao pa sam bio pogrešno shvaćen

5 hours ago, Jimmy Kowalski said:

Ko ti spada u vrh EL trenera? Ćus Mateo i Penjaroja zato što su treneri u Realu i Barsi? Po toj logici, Isalo je recimo kurac od trenera jer nije u EL nikoga trenirao, Herbert što radi u Bajernu takođe, Laso je bio dobar jer je bio u Realu, a sad je kurac jer je u Baskoniji itd itd. Nijedan evropski trener nema devet Evroliga ali burazeru zato ga 4 godine niko i ne dira sa mesta trenera u situaciji u kojoj svi dobro znamo da bi bio smenjen svaki drugi jebeni evropski trener.

Meni je ovih četiri sezona baš slab generalni utisak, osim onih nekoliko meseci 2022/2023 sezone, plus nekoliko gostujući mečeva ove godine. Nama je od 48 trofeja (evropski kupovi, ABA liga, prvenstva i kup) 22 osvojio Dule Vujošević.

Herbert, Trinkijeri. Laso bi i kod nas bio rupa. Mesina i Željko su iz (davnih) prošlih vremena. Nikome tu ne bi bilo lako.

Edited by Facundo Orellana

Sterlinga ste produzili, ali primarno ce vam biti zadrzati Karlika.