Jump to content

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Featured Replies

Karlik Dzons je majstor i daleko najbolji igrac ovog KKP-a, ali se na kraju sve nekako svelo na formu Sterlinga Brauna. Dok se jos trazio (pocetak el) i kad je malo ispao iz forme (kraj el) do izrazaja je dosao manjak ofanzivnog talenta u rosteru i gubili ste utakmice. Kada je on igrao kao automatik uz preko 50% za 3, igrali ste ponajbolju kosarku u evroligi, a takve ste i rezultate imali.

Da je Lundberg isporucio u skladu sa reputacijom i ocekivanjima, verovatno biste se svakako uvukli u plejof/plein, ali taj covek se iz nekog razloga potpuno raspao.

Niste imali ni srece sa izostancima Majka, Nilikine, Marinkovica, svi su pokazali odredjeni kvalitet, ali su ih povrede presecale.

Elem, nekako je prirodno da sa Zelimirom na klupi imate ogromna ocekivanja, ali mislim da je napravio korektnu selekciju i postavio dobre temelje za dalje. Ako uzme abu, a na dobrom je putu to da uradi, nije ovo losa sezona za vas.

2 hours ago, Nebojsa said:

pretpostavljam zbog skautinga i trenutnog rostera. zoc je nekoliko puta ponovio kako nijednu odluku ne donosi sam, vec u saradnji sa kompletnim stafom, gde su ovi zaduzeni za pracenje igraca i neku pre-selekciju. a u ovih par sezona bilo je cini mi se mnogo vise promasaja do pogodaka. naravno da je trziste ograniceno, te da nam je budzet ipak nizi nego top tier el starosedeocima/suvlasnicima, pa i da smo u takvim uslovima primorani da se kockamo s nekim dolascima, ali da dovedes igrace poput kaminskog i vasingona i da se nadas da ce oni kliknuti s vrv trenutno najvecim kosarkasim zelotom na planeti, to je skauting level milan tarot .

naravno da je zoc najodgovorniji, al' ovaj staf ne uliva nikavo poverenje, ne deluje da tu ima ikakvog trenerskog potencijala za/u one visine koje mi, jelte, realno uvek ocekujemo da se vinemo.

Osim toga i zbog Koprivice. Pet godina on ne može individualno od njega da napravi iole upotrebljivog centra. Ne sme da kaže Željku daj teraj mi ovu budalu više iz Partizana. Neće, da mu se Slaviša drugar ne naljuti. Evo ga sad se i Poku javlja da nam kaže srećne vesti da sigurno ostaje u Partizanu. A to što nama ne trebaju tupani (kopriva) i uplašeni košarkaši (poku) njih ne interesuje. Lepo im je ovde, što da ne ostanu. Ide platica, domaći smo igrači, srpski pasoš zlata vredan, javnost zadovoljna.

12 minutes ago, Milošica said:

PJ je na sred sezone odbio našu ponudu za produžetak saradnje jer je već dogovorio Minesotu za narednu sezonu. Plus što se komfornoje oseća u ulozi role igrača kao u Efesu nego jednog od vođa ekipe.

Braun nije "pao", već je prosto takav igrač. Nije kreator i zavisi od igre ekipe.

Lundberg i Wash su promašaji stručnog štaba i Savića. Naravno, glavni akcenat na Željka.

Tristan je samo gledao ka NBA. Nije se moglo ništa sa njegovim pristupom.

Petrušev bi i kod nas dominirao, prosto jer je igračina. Dve klase iznad svih domaćih koje si nabrojao kod nas. Samo je Karlik bolji igrač od njega.

Sterling jeste pao, i to kad je bilo najbitnije, videli smo šta može. Lundberg ne može da bude promašaj, baš kao i Nilikina, nije njima KKP prvi klub, niti su na početku bili toliko pogubljeni. Uini je Frenkovu ulogu prilično dobro analizirao.

Za Tristana se slažem s tobom - nije dovoljno posvećen i to se vidi.

Ipak, dokle više o igračima. Nešto je trulo u državi Danskoj.

1 hour ago, JPM said:

Šta mislite, hoće li Žoc da podnese ostavku i zaista prihvati odgovornost, ili će ponovni restart rostera, s timšto će ipak biti manje promena nego lane?

On uvek prihvata odgovornost pa će tako i ovog puta. I u svoje ime i u ime stručnog štaba. Šta to konkretno znači? Pa ništa. Teramo dalje, tu je puna hala. Karaičić će da mu predloži novi paket košarkaša bezmudaša pa možda i oborimo rekord protiv Efesa kući fantom

Pa to ti kažem. Ako to preuzimanje odgovornosti ne znači ništa onda barem ćuti.

To sa preuzimanjem odgovornosti u smislu da je odgovoran za poraz/losu igru svoje ekipe radi bukvalno svaki trener na svetu kada ih pitas ko je odgovoran. Osim kad se iznervira kao Zeljko u NS pa oplete po igracima.

19 minutes ago, April said:

Sterling jeste pao, i to kad je bilo najbitnije, videli smo šta može. Lundberg ne može da bude promašaj, baš kao i Nilikina, nije njima KKP prvi klub, niti su na početku bili toliko pogubljeni. Uini je Frenkovu ulogu prilično dobro analizirao.

Za Tristana se slažem s tobom - nije dovoljno posvećen i to se vidi.

Ipak, dokle više o igračima. Nešto je trulo u državi Danskoj.

Lundberg nije promašaj? U kom svetu čovek koji je doveden kao jedno od prvih pojačanja sa Dejvisom, koji je imao poverenje trenera cele sezone, došao kao iskusni prekaljeni igrač iz EL, nije promašaj?

3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

radi bukvalno svaki trener na svetu

Tako je. I tad je jednako glupo i bezveze. Iz potpuno istih razloga kao i kad je Žoc u pitanju.

Lundberg je klasican primer radnika koji nema ozbiljne fundamente, nesto poput Dobrica kod nas. Takvi igraci spadaju u one koji previse zavise od forme i stalno ostavljaju pogresan utisak da mogu ali nece a oscilacije su im jezive. Kad "udju u zonu" u stanju su da odigraju neverovatne utakmice nevezano za kvalitet protivnika ali kad upadnu u kanal ne mozes da se oslonis na to ni da ce pogoditi zicer ili bez problema preneti loptu preko pola, kamoli na nesto vise od toga. Drugim recima, u pitanju su priuceni igraci koje koristis kad zajasu talas forme ili ih zaboravis na klupi kad ih taj talas poklopi. Zato su svuda mnogo cenjeni igraci kojima mozes unapred da popunis statisticke kolone u manje-vise istim brojkama, poput Bonge ili Bolomboja. Znas da bar u dve-tri kategorije uvek mogu da isporuce jer su im fundamenti visoki u tim kategorijama i u tom smislu su predvidivi.

Kapiram da ste razocarani ovakvim ishodom ali ova sezona je ipak mnogo drugacija od prethodne i mislim da bi trebalo dati sansu ovom timu. Promenjeno je previse igraca da se ne bi umuvala i neka "trula jabuka", sad otprilike znate ko su trule jabuke i sta je potrebno da se ovaj tim unapredi. Meni se i dalje dopada ovaj tim Partizana, sa par pravih pojacanja na pozicijama 2/1 i 4 mogao bi biti veoma, veoma dobar.

1 hour ago, JPM said:

Šta mislite, hoće li Žoc da podnese ostavku i zaista prihvati odgovornost, ili će ponovni restart rostera, s timšto će ipak biti manje promena nego lane?

Uvek mi je smešno kako se podnošenje ostavke trenera smatra nekakvim preuzimanjem odgovornosti, pogotovo u Željkovoj situaciji kada ima potpuno odrešene ruke za sve. Znači da ostavi nekom drugom da vadi kestenje iz vatre, za koje je on odgovoran?

U pravu si.

Eto, ne mora ostavka, samo neka definiše šta "preuzimanje odgovornosti" znači da ne bude ovako bez ikakve težine, obična floskula.

Znači "Evo uvideo sam gde je greška, sad ćemo to da ispravimo ovako i ovako..." ili bar nešto. Ovo "preuzimam odgovornost" i onda nikom ništa, meni to kao lanjski sneg. Ne znači mi ništa, a verujem ni drugim ljudima koji žele da vide pomak.

A najbolje je da samo ćuti i radi, i to se odnosi na bukvalno svakog trenera ili sportistu. Nezadovoljnih će uvek biti, ali to niko ne treba da gleda kao merilo. Znaju se ciljevi, crta se podvlači na kraju i to je najpoštenije.

Ovako, razbacivati se velikim rečima je meni bezveze. I to mislim bukvalno u svakom slučaju i za svakog sportskog radnika. Ćuti i radi. Napredak će se videti ako ga ima.

Pa može da kaže sve to - uvideli smo da je ovde greška, uradićemo to i to da ispravimo za sledeću sezonu - a da opet ne uradi ništa drugačije. On to verovatno izgovara više zbog navijača nego zbog sebe, jer kad ne bi rekao, opet bi bilo, a što nije naglas to rekao.

Da vraca Exuma, Bogdana ili Aleksu? D

34 minutes ago, DameTime said:

Pa može da kaže sve to - uvideli smo da je ovde greška, uradićemo to i to da ispravimo za sledeću sezonu - a da opet ne uradi ništa drugačije. On to verovatno izgovara više zbog navijača nego zbog sebe, jer kad ne bi rekao, opet bi bilo, a što nije naglas to rekao.

Može naravno ali ne u nedogled. Svako ima određen kredit. Doduše, on je prema upravi a manje prema navijačima. On i uprava znaju šta su dogovorili. Ako ciljevi nisu ispunjeni već nekoliko sezona u nizu, red je da kaže "ja sam probao, nek proba neko drugi". Jasno je da sam klub neće da ga smeni. Možda čak i ne mogu da ga smene.

Svaka odgovornost ima kraju odgovornost. Englezi razlikuju responsibility i accountability. Mi u našem jeziku ne. A ovo drugo znači da je vreme da se rastaju ako ne ide.

20 minutes ago, JPM said:

Može naravno ali ne u nedogled. Svako ima određen kredit. Doduše, on je prema upravi a manje prema navijačima. On i uprava znaju šta su dogovorili. Ako ciljevi nisu ispunjeni već nekoliko sezona u nizu, red je da kaže "ja sam probao, nek proba neko drugi".

Ko treba da bude neko drugi, Pera Božić?