Jump to content

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Featured Replies

Eto necega dobrog u tome sto SK preuzima prenose Evrolige, bar se necu nervirati vise...

Inace, nije samo Ife podbacio - Vanja isto ne moze da pogodi nista a do sada bas nisam uspeo da razumem sav hajp oko Nilikine. Vashington je od onih koji mogu ali nece dok zali Boze talenta Pokusevskog...

Ako nam "sledece sezone" zapale Karlik i Braun, bice bas veselo....

15 minutes ago, JPM said:

Za to je trebalo da vam služi Nilikina, ali avaj...

Nije ovo moja strana brda :D samo prenosim neka zapažanja

Meni je Obst super igrač, baš je podigao nivo igre. Po meni malo lošija verzija legendarnog Kerola.

@uini Imao je Partizan solidnu odbranu, nisu primili previše. Bajern je ipak dosta efikasna ekipa, ali te sekvence gdje si u nekošenom su bile jako bitne, naročito u ovakvoj utakmici. Može se malo skupiti i protiv njih, nisu baš prajm Dubsi.

1 minute ago, Jesper23 said:

Nije ovo moja strana brda :D samo prenosim neka zapažanja

Hehe, svi smo došli da ih tešimo.

Šalim se.

1 minute ago, Jesper23 said:

Po meni malo lošija verzija legendarnog Kerola.

Priličan late bloomer Andi Obst, ali ovo sad kako izgleda, ubitačan šuter. I dalje tripuje da je Steph ponekad, sinoć je ponesen jednom trojkom iz bloka, u sledećem napadu ničim izazvan šutnuo sa 9 metara. Ali da, ovo mu je sezona eksplozije na veliku scenu.

Ma jbte nije prvi put otkako je zoc tu da nosioci dišu na škrge u drugom poluvremenu. Karlika su silovali na preuzimanju u odbrani celu utakmicu, više je branio centre nego bekove, u četvrtoj je jedva preko centra prelazio. A svi od njega čekaju neko čudo na kraju utakmice, zato što jaja bez. Preslikano panter jedan na pet prošle godine. Ne mogu da se smirim s tim da za Lakićaru nije bilo 5 minuta da malo ulece u prepone i da se baci glavom tamo gde gospoda neće nogom. Detalj koji mi je najviše zasmetao je isto klasičan zoc momenat, Dejvis i Majk igraju 2 na 2 ispod koša, da li je neka polukontra bila, jebem li ga, uglavnom Dejvis zida zida, i u trenutku kad mu oba protivnička igrača vise na leđima dodaje Majku koji nesmetano ispaljuje neki polu floater polu bejbi horog sa manje od 2 metra, i promašuje. Mislim 80% šut. Lepo i košarkaški. I zoc širi se ruke i kenja im zato što nije izgrađen napad ili whatever. A jaja već nigde. pa se čudimo što se gube

Imali smo napad na -6 (ili 8), dva minuta do kraja utakmice, gde su ljudi spustili Balši da zida.

Prvo koji će krc on u tom trenutku na terenu, drugo da li je ikada u svojoj EL karijeri postigao neke poene zidanjem, ja se ne sećam da jeste.

Nije ni u ABA, kakva crna EL..

I to 5 metara od koša

Mislim to mi je bio onako, mali wtf u poređenju sa ostalima. Balša koliko god bio ograničen neke stvari radi sasvim pristojno, otvaranje iz pika i odbrana iznad obruča napr

19 minutes ago, goofs said:

Tačno sam hteo da napišem da smo odigrali jedno sasvim zrelo poluvreme i onda Sterling uradi ovo

2 hours ago, Jesper23 said:

Tajrik je sinoć bio očajan u branjenju pika, barem 4-5 puta je njegov čovjek imao čisto zakucavanje. Toliko je fokusiran na loptu da zaboravi gdje mu je igrač i to Branković koji nije baš najeksplozivniji centar, Ajde da barem preuzme beka ili pokuša neko udvajanje, on stoji u visini bacanja, plej je na trojci, a njegov igrač na kucanju, kriminalno. Teško je braniti ovakav Bajern imaju tonu dobrih šutera, ali brate mili može se to malo skupiti, korigovati, ispratiti.

Ali sve to kompenzuje bistrim pogledom i izrazom lica 😍

1 hour ago, goofs said:

Imali smo napad na -6 (ili 8), dva minuta do kraja utakmice, gde su ljudi spustili Balši da zida.

Prvo koji će krc on u tom trenutku na terenu, drugo da li je ikada u svojoj EL karijeri postigao neke poene zidanjem, ja se ne sećam da jeste.

pa protiv mornara je pre neki dan (kada je "izdominirao") krenuo da zida preko 15cm nizeg protivnika, pa se predomislio i zavrsio s fejdavejom 3-4m bocno od kosa - pola arene u wtf fazonu...

Malo je bezveze istovariti sada kesu govana po glavi Lundberga jer kod nas uvek mora da postoji dežurni krivac i to je obično jedan čovek. A mislim da postoje postovi gde nisam blagonaklon prema njemu nikada bio. Neko je tog Lundberga doveo i dao mu poverenje, njemu i Dejvisu, koji bar u drugom delu sezonu deluje relativno pristojno. Maksimum iz tima opet nije izvučen, igramo jako loše u najgore vreme. Plaćamo ceh očajnog starta sezone gde smo morali da se vadimo i da trošimo igrače. Plaćamo ceh i jurenju pobeda u ABA ligi i nepoverenju u određene igrače u Evroligi. Najtužnija scena od sinoć je bila uvođenje Koprivice na 5min do kraja. Uvodiš čoveka kome sam ne veruješ cele sezone, koji pre 2 utakmice nije bio u 12 kad smo se kompletirali da ti sad ne znam šta da u poslednjih 5min. Bukvalno hail Mary pas, očajnički potez koji valjda sam po sebi dovoljno govori o stanju unutar ekipe. Ekipa je pravljena da guši protivnike odbranom a nama u dve najbitnije utakmice Efes ubacuje 60 za poluvreme i Bajern 89 sinoć. Naš napad jednostavno nije dovoljno dobar da to može da istrpi.

2 hours ago, hooyadahoo said:

Ma jbte nije prvi put otkako je zoc tu da nosioci dišu na škrge u drugom poluvremenu. Karlika su silovali na preuzimanju u odbrani celu utakmicu, više je branio centre nego bekove, u četvrtoj je jedva preko centra prelazio. A svi od njega čekaju neko čudo na kraju utakmice, zato što jaja bez. Preslikano panter jedan na pet prošle godine. Ne mogu da se smirim s tim da za Lakićaru nije bilo 5 minuta da malo ulece u prepone i da se baci glavom tamo gde gospoda neće nogom. Detalj koji mi je najviše zasmetao je isto klasičan zoc momenat, Dejvis i Majk igraju 2 na 2 ispod koša, da li je neka polukontra bila, jebem li ga, uglavnom Dejvis zida zida, i u trenutku kad mu oba protivnička igrača vise na leđima dodaje Majku koji nesmetano ispaljuje neki polu floater polu bejbi horog sa manje od 2 metra, i promašuje. Mislim 80% šut. Lepo i košarkaški. I zoc širi se ruke i kenja im zato što nije izgrađen napad ili whatever. A jaja već nigde. pa se čudimo što se gube

Mislim da je zato i pokušavao da oživi Ifea, da je imao bilo kakvu produkciju od njega Karlik je mogao dobiti par minuta više odmora, samim tim bi kompletna ekipa bila produktivnija u drugom poluvremenu. Ako nastavite sa ovakvim trošenjem i kresanjem roostetra ostaćete na kraju godine sa dva igrača na bekovskim pozicijama. Vama trebaju poeni Dejvisa i Ifea, ok je kad neki sajdkiksi malo poguraju, ali ova dva igrača su dokazani EL igrači sa 10 ppg

Da ne bude zabune, ja nisam tovario Lundberga u smislu da je on dežurni krivac za sinoćnji poraz, napisao sam i pre utakmice šta će nema biti problem, i pukli smo baš zbog toga. Ali ne mogu sad da se pretvaram kao da lik igra ok, a igra Ben Simons košarku dva meseca, u žešćem je kanalu i uz to igra pogrešno za nekoga ko je u takvom kanalu.

Sa ostatkom posta se slažem, nemam uvid u treninge, nemam uvid u odnose igrača, ali prizivam tog Vašingtona, jer je to jedan od tri igrača koje imamo, a koji imaju koševe u rukama. Ne znam koji je problem, jel dileja, jel psiho, jel nekome jebo ženu, ali prelako smo ga se odrekli, Željko je morao to da hendluje bolje. Ko da je Filu Džeksonu bilo do jaja da ima glavu kao što je Rodman u ekipi.

Doduše da budem iskren ova sezona u EL je bar meni manje bolna od prošle. U prošloj je bio kontinuitet igrača i očekivao se nekakav uspeh a odigralo se prilično apatično.

Od ove sezone se dobila konfuzija na početku što je objektivno očekivano od tima u kom praktično niko nikog nije poznavao do letos. Sledeća bi morala da bude bolja pod uslovom da se odstrane viškovi iz ekipe a ostanu najvažniji igrači.

Naravno od Ostoje očekujem da će da digne cene za jedno 10-20% a biće zanimljivo ko će biti pokriće za to. Tipujem da bi mogao biti Čima ili Lučić.

44 minutes ago, theanswer said:

Malo je bezveze istovariti sada kesu govana po glavi Lundberga jer kod nas uvek mora da postoji dežurni krivac i to je obično jedan čovek. A mislim da postoje postovi gde nisam blagonaklon prema njemu nikada bio. Neko je tog Lundberga doveo i dao mu poverenje, njemu i Dejvisu, koji bar u drugom delu sezonu deluje relativno pristojno. Maksimum iz tima opet nije izvučen, igramo jako loše u najgore vreme. Plaćamo ceh očajnog starta sezone gde smo morali da se vadimo i da trošimo igrače. Plaćamo ceh i jurenju pobeda u ABA ligi i nepoverenju u određene igrače u Evroligi. Najtužnija scena od sinoć je bila uvođenje Koprivice na 5min do kraja. Uvodiš čoveka kome sam ne veruješ cele sezone, koji pre 2 utakmice nije bio u 12 kad smo se kompletirali da ti sad ne znam šta da u poslednjih 5min. Bukvalno hail Mary pas, očajnički potez koji valjda sam po sebi dovoljno govori o stanju unutar ekipe. Ekipa je pravljena da guši protivnike odbranom a nama u dve najbitnije utakmice Efes ubacuje 60 za poluvreme i Bajern 89 sinoć. Naš napad jednostavno nije dovoljno dobar da to može da istrpi.

ovo bas bode oci u ove poslednje tri godine, gde je u svakoj, u po barem dve utakmice slicne vaznosti u kljucnim momentima, s klupe uvodio nekoga koga mislim niko pri zdravoj svesti u hali ne bi uveo. bukvalno zeljkovi brain fartovi koji bi, da su ijednom uspeli, a nisu, kasnije bili interpretirani njegovom genijalnoscu.

bas me zanima sta taj nas klupski psiholog prica igracima nakon ovakvih situacija.

da dodam jos da nam je tim evidentno fizicki nespreman - ono sinoc nije samo posledica netalenta, nemanja suta ili umora - momci trenutno nisu fizicki spremni da iznesu onoliko minuta koliko im je npr sinoc rasporedjeno. i opet, obrni-okreni, zeljku na dusu - prica o zgusnuom rasporedu postaje klasican alibi obzirom da su svi ostali u istoj poziciji; imas u rotaciji skoro 15 igraca, pa ne mogu ni trojica najboljih da vuku kao mazge celu sezonu.

za kraj - definisuci momenat ove sezone - poslednja sekunda regularnog toka finala kupa i karlikovo promaseno bacanje, a na temu kako i "nevazno takmicenje" moze da ukopa kompletan tim i sezonu to the ground.