Jump to content
IGNORED

KKPFC 24/25 - Will somebody please think of the children!!!

Midžeta

Recommended Posts

Posted

Gdin Obradović bi mogao da zvecka mudima umesto ključeva, ili bar da pogleda YT tutorijal kako se Grk ponaša na konfi. 

Razumemo mi da je posle 106 akcija teško upamtiti još i izvođenje iz auta. 

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
46 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Potpisao bih ovo da nije završnog pasusa, mislim da je suđenje u prvoj četvrtini bilo evroligaško. Posle naravno kreće rulja sa standardnim repertoarom i gubljenje kompasa. Iskreno ne znam ko normalan i pristaje da sudi ove svinjarije, ovde sudija nikad ne može biti pobednik, aka dobar sudija

U, jadni oni, došli juče iz Skandinavije pa ne znaju šta ih je znašlo, viču im da su ustaše i pokazuju im srednji prst. Oni da nisu odlični plivači u mulju i uzimači raznih oblika mita ne bi ni izbili na vrh balkanske piramide sudija. Ko ne veruje nek pogleda Vojinovićevo gostovanje kod Mileta i čuje šta direktor takmičenja i bivši vrhunski sudija priča javno, sve hvaleći se. Realnost je to puta 1000. 

Da li su normalni ili nisu ne znam, ali ono što sam siguran je da rulja na njih utiče zanemarljivo malo u poređenju sa raznim kombinacijama i zamršenim odnosima u kojima su oni i stoka na čelu klubova. Poznato da je Šaperov uslov da preuzme YUBA ligu bio da dobije odrešene ruke da otera sudije koje one želi i oterao je 5-6 sudija. To je SCG liga, a moral je od tada dodatno pao i cenim u ABA nema njih 5 koji su skroz čisti.

Ovo pričam generalno, a danas mislim da je bilo OK suđenje ako uzmemo u obzir da je famozna Evroliga sa đubretom od suđenja neki standard. 

• +1 1
  • -1 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, MiddleClass said:

@Djolle

Objasni mu da ne broji stoperica nego sudija

Jel ono što obično vidimo u EL da rukom odmahuje sekund po sekund pravilo, ili im je samo tako lakše?

• +1 2
Posted
3 minutes ago, *edited by mod said:

Jel ono što obično vidimo u EL da rukom odmahuje sekund po sekund pravilo, ili im je samo tako lakše?

Bas tako. Prosle sezone cini mi se, bas je Djole objasnjavao da ne kukamo i ne pozivamo se na stopericu jer sudija rukama broji. Nama se desilo obrnuto, stoperica pokazala preko 6 sekundi, a sudije nisu svirale nista...

Posted
2 minutes ago, MiddleClass said:

Nama se desilo obrnuto, stoperica pokazala preko 6 sekundi, a sudije nisu svirale nista...

To je zato sto ne broji stoperica nego sudija

• Haha 2
  • Hvala 1
Posted
7 minutes ago, MiddleClass said:

Bas tako. Prosle sezone cini mi se, bas je Djole objasnjavao da ne kukamo i ne pozivamo se na stopericu jer sudija rukama broji. Nama se desilo obrnuto, stoperica pokazala preko 6 sekundi, a sudije nisu svirale nista...

Ma znam to nego jel dužan da odmahuje tako rukom kako bi igrač znao, ili može da broji u sebi. Taj deo mi nije najjasniji.

Posted
1 hour ago, *edited by mod said:

Ma znam to nego jel dužan da odmahuje tako rukom kako bi igrač znao, ili može da broji u sebi. Taj deo mi nije najjasniji.

Preporuka je da broji i da odmahuje rukom, mada to nije definisano pravilima igre. Postoji nešto što se zove mehanika suđenja, tu su definisani sudijski znaci, na koji način se sudija postavlja prema igri, gde se postavlja kad uručuje loptu... Ako nije sledio te preporuke, ne znači da nije doneo ispravnu odluku. 

Ako broji I pokazuje rukom to brojanje, kad odsvira pet sekundi, ta odluka je bolja, ubedljivija nego kad broji 'u sebi' i ne pokazuje rukom. Isto kao šro je bolja odluka kad faul svira sudija kome je to zona odgovornosti, nego kad isti faul svira dalji sudija. 

• +1 5
  • Hvala 1
Posted

Sinoć sam odabrao da idem na pub kviz pre nego da gledam utakmicu gde su na domaćina kladže dale 1.30 kvoticu.
Gledao sam u kolima prvih petnaestak minuta i zadovoljan sam onim što sam video. 

Ovde se malo kuka, a virnuo sam malo i preko plota gde se veliča lažni gospodin Sfero.
Znači vaistinu ima razloga za optimizam. 

Fenerbahče ... :fantom:

• +1 3
  • -1 1
  • Tužno 1
Posted

Mi sad možemo da kažemo da su igrali Frenk ili Ife da bismo ovo sinoć dobili, kao što možemo da kažemo i da se Karlik nije povredio protiv Virtusa da bismo i to dobili, da smo imali Vanju ili Frenka protiv Asvela da bismo i to dobili, itd. Ali nismo, jbg, zato nam je i sezona takva kakva je, previše oscilacija i stegnutosti, i uvek neugodno izvođenje lopte iz auta.

Ovaj derbi baš ništa ne znači, jer smo već prosuli Budućnosti pa će onaj drugi na proleće svakako odlučivati o prvom mestu.

• +1 3
  • Haha 1
Posted
11 hours ago, *edited by mod said:

Ruka koja je bliža igraču sa loptom se otvara od grudnog koša prema vani pod uglom od 180 stepeni i tako pet puta. To je obaveza, tako računaju.

Posted
2 hours ago, Jesper23 said:

Ruka koja je bliža igraču sa loptom se otvara od grudnog koša prema vani pod uglom od 180 stepeni i tako pet puta. To je obaveza, tako računaju.

13 hours ago, Djolle said:

Preporuka je da broji i da odmahuje rukom, mada to nije definisano pravilima igre. Postoji nešto što se zove mehanika suđenja, tu su definisani sudijski znaci, na koji način se sudija postavlja prema igri, gde se postavlja kad uručuje loptu... Ako nije sledio te preporuke, ne znači da nije doneo ispravnu odluku. 

Ako broji I pokazuje rukom to brojanje, kad odsvira pet sekundi, ta odluka je bolja, ubedljivija nego kad broji 'u sebi' i ne pokazuje rukom. Isto kao šro je bolja odluka kad faul svira sudija kome je to zona odgovornosti, nego kad isti faul svira dalji sudija. 

Kome verovati? 🙂

Ja bih kao gledalac podrzao da se pokazuje, sto kaze Djolle, ubedljivije je.

Kao sto je, jel'te, lakse videti na semaforu iznad kosa da ima jos nekoliko sekundi do kraja napada, nego kada se u nekoj nizoj ligi igra i cuje se ono zvono sa zapisnickog, pa ti u glavi broj jos koliko je ostalo u narednim sekundama, da li igrac ima jos sekund ili dva da uputi šut ka košu. Ali aj to je uslovljeno rangom i opremom koju domacin (ne) poseduje.

Cudno da to pokazivanje rukom nije definisano kao pravilo.

• +1 2
Posted

Aba liga priznala da je partizan ostecen dvaputa u zadnjem minutu. Sad mi je mnogo lakse...

• Vojvodo,serdare 1
Posted
5 minutes ago, ZokiAsov said:

Aba liga priznala da je partizan ostecen dvaputa u zadnjem minutu. Sad mi je mnogo lakse...

Ko bi se tome nadao od Nikolića...

Posted
10 minutes ago, ZokiAsov said:

Željko je ipak bio u pravu, a pojedini histerični forumaši ispali glupi jbg. Ali nemamo ništa ni od jednog ni od drugog nažalost.