Jump to content
IGNORED

Domagoj Margetić i Krvave balkanske milijarde


eumeswil

Recommended Posts

Jel znate za ovog cara i šta mislite o njegovom istraživačkom delu?

 

Quote

Odlomak:

"Griješimo kada mislimo da se sve to što se događalo, događalo posebno u svakoj državi. Posebno u Sloveniji... Hrvatskoj... Srbiji, i tako dalje. To je bio tranzicijski sistem, koji je funkcionirao umreženo", analizirao je tranziciju u bivšoj Jugoslaviji.

"I onda kada smo mislili da nema šanse da i jedni i drugi surađuju oko neke priče: podjele novca i podjele interesa. Kako su novac i interesi iz društvenog pretvoreni i prebačeni pod kontrolu pojedinih oligarhijskih grupa?

Tko su stvarno balkanski oligarsi?

Ljudi misle da su se borili za neke svoje interese. A bili su samo pijuni u velikim igrama preraspodjele, kontrole nad novcem i nad interesima. Narodi su se podijelili i pobili. Oligarhija je ostala zajedno."


"Mislio sam da kroz istragu tokova novca i podjele interesa, zapravo shvatimo suštinu rata i svega što se dogodilo na ovim prostorima poslednjih desetak godina. Da ljudima dođe do svijesti koliko je sve bilo besmisleno. I, naravno, da točno imenujemo moćne oligarhe koji na svemu profotirali. Pao sam upravo na tome, jer sam mislio da je to naša interna srpska priča. Pa ćemo je mi i istražit. A to je složena međunarodna igra na kojoj je izgrađen današnji međunarodni poredak moći.

Nisam niti znao u šta smo dirnuli. Maknuli su me da bi se sve zaustavilo. Uvjeren sam da su Zoranu Nijemci sugerirali da me udalji. BND je igrao ključnu ulogu u tome da me diskreditira i makne iz vlasti. A kada me već provuku kroz blato, ionako je svejedno više što govorim", dodao je.

"Možda griješim, ali sve se na Balkanu vrtilo oko nekoliko stvari: podjela novca, podjela interesa, podjela imovine.

Taj dio su dobili naši u Jugoslaviji da razgrabe kao plijen. Dobili su plijen i vlast. Tako da im je i narod došao kao plijen na kraju.

Drugi dio paketa je bila podjela zona moći. A to je kontrola nad međunarodnim tokovima šverca droge, gdje Balkan ima strateški važnu ulogu, a pogotovo balkanske strukture u kriminalnom miljeu. Zatim kontrola nad međunarodnim ilegalnim tržištem nafte, u kojem se okreću milijarde bez ikakve kontrole, gdje Balkan opet ima stratešku ulogu i klanovi naših oligarha kontroliraju dijelove tog tržišta.

Treći paket su globalne strateške igre oko podjele interesa i moći u globalnom predgovoru. Pitanje je kako bi podjela energetskih interesa išla da je Jugoslavija opstala kao faktor koji je bio tampon zona između Zapada i strateških zemalja kao što su Irak, Libija, Sirija, i neke druge.

Oni su igrali monopol, a mi smo jedni drugima krali sličice i vikali: "Moje je! Moje je!"

Dok se svijet preslagivao preko naših leđa. I dok smo se trgali oko sličica, odnijeli su nam jedino što je bilo naše. Dobili su nas na blef."

 

 

 

  • +1 1
  • Haha 1
Link to comment

deo opskurnog tria Darko Trifunović-Dževad Galijašević-Domagoj Margetić koji su, zahvaljujući Dodikovim apanažama, oformili takozvani "Ekspertski tim jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma i korupcije", kurac na bicikli pompeznog imena. ideja vodilja ovih šarenih likova je - što im nije za zameriti - da se prodavanjem bilo kakve magle dođe do solventnih sponzora.

sve su prilike da se tada (oko 2010. pa nadalje) išlo u smeru da se doživotno nakače na budžet Republike Srpske a i njihove delatnosti tada su vukle u tom smeru. kada su shvatili da stvari ne stoje baš sjajno po tom pitanju, pokušali su sa sitnim ucenama ("ako ti ne daš lovu onda ćemo mi da objavimo ovo-ovo-i ovo") ali Dodik se opredelio da uz svoje skute prigrli samo Galijaševića (bio je najjeftiniji) a ova dvojica su popušila pa ga (Dodika) od tada opanjkavaju i "ruše" gde god stignu (mislim da je slična priča i sa tek nešto ozbiljnijim i kredibilnijim "analitičarem" Dušanom Janjićem).

 

uglavnom, ekspert Galijašević danas je Dodikov savetnik (za nešto).

Trifunović se od Srbende premetnuo u NATO-lobistu zaduženog za širenje istine o humanosti alijanse po jutarnjim programima televizija, strogo pazeći da u samoreklamerskim  "analizama" ne okrzne AV-a.

o Margetiću odavno ne znam ništa, vidim da se, shvativši da u HR nema leba za eksperte njegovog kalibra, prekrstio u pravoslavca pa, pretpostavljam, sada, kad je isturio ispred sebe štit pravoslavlja, traži prostora za delovanje na - mnogo širem - srpskom tržištu. 

 

uglavnom, najbolje bi bilo da preskočite sve prethodno: ako vam bilo ko od ove trojice kaže da je danas ponedeljak, prvo tipujte na bilo koji drugi dan u nedelji sve dok više nezavisnih izvora ne pokaže da zaista jeste.

 

 

Edited by koksy
  • +1 3
  • Haha 1
  • Hvala 4
Link to comment
49 minutes ago, BWA said:

Stefan:lolol:

Od razotkrivanja zaštićenog haškog svjedoka ''Dvaput smo pobijedili u WWII'' i osnivanja Stranke hrvatskih branitelja (i debakla s njom) do Margetića pravoslavljem Prvoovjenčanog.

 

Ne može se reći da nije stajao na baš svakom raskršću u potrazi za milodarima

Edited by Roger Sanchez
  • +1 1
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...