bags Posted May 12, 2024 Author Posted May 12, 2024 Ma idioti. Slucajno ispalo od austrijake zastave na Ö i zvezdica od zastave EU. Inace ovi plakati su skoro sigurno pravljeni u paintu...
Mel Posted May 12, 2024 Posted May 12, 2024 Aha, kao odvaja se AT zastava od EU zastave, makes sense makes sense... 3 minutes ago, bags said: Inace ovi plakati su skoro sigurno pravljeni u paintu...
bags Posted June 9, 2024 Author Posted June 9, 2024 Pride 2024: https://www.mymonochromeeyes.com/vienna-pride-2024 1
Have_Fun Posted June 10, 2024 Posted June 10, 2024 (edited) Evo i par slika s licinog mesta: A evo i dan pre, Becka filharmonija na otvorenom, Schonbrunn: Edited June 10, 2024 by Have_Fun 2
bags Posted June 27, 2024 Author Posted June 27, 2024 Ova i prethodna godina su defitivno u znaku nekih javnih radova. Mozda im je ideja da se pokrene privreda i gradjevinska industrija, nemam pojma ali ovo su samo od nekih stvari koje se u toku: - sanacija velikog broja tunela i mostova - masovno se obnavljaju sine i tuneli od metroa - u mojoj opstini su orvo zamenili sto godina stare cevi sa vodom a sad ciste sve kanale (nazalost to ima i manu da je sve izrovano i pokrpljeno i otezava parking ali sta da se radi) - dosta zgrada je dobilo nove fasade - nekoliko bolnica se modernizuje 2
bags Posted June 27, 2024 Author Posted June 27, 2024 2027. bi trebala biti sigurna. Meni licno ce najvise znaciti kad produze U5 tamo nekad oko 2031. U momentu kad ova slika postane realnost meni auto vise nece trebati:
bags Posted July 17, 2024 Author Posted July 17, 2024 Sa par godina zakasnjenja poceli su rusiti stadion Wiener Sportklub:
bags Posted July 17, 2024 Author Posted July 17, 2024 Jeste. Lepa je prica i pored niskog nivoa takmocenja.Osnovani su 1907. god. Stadion je 8000 mesta ali uvek odlicno ispunjen i atmosfera je bas zdrava najvise zbog navijaca koji pevaju vecinu pesama na engleskom i pobratimi su sa St. Pauli . Uz to nema atletsku stazu i trbine su slicne kao u UK. Jedna od njih ima i nadimak "Grobarska" jer je naslonjena na groblje. 1
bags Posted August 1, 2024 Author Posted August 1, 2024 Malo sta trigeruje moje sugradjane kao kad se otkrije da neko prima vecu sumu od drzavve. Danas je tema svuda kako sirijska porodica sa 7 dece dobija 4600 eur mesecno. Naravno potpuno legalno ali ljudima to i nije toliko vazno kada porede koliko oni rade i koliko imaju dece...
IgaBiva Posted August 1, 2024 Posted August 1, 2024 To me ne čudi jer su ljudi svesni koliko zloupotreba ima oko socijalne pomoći. Mnogi (uključujući i Austrijance) žive od toga i uopšte im ne pada na pamet da išta rade. Jednostavno, zašto bi radili u Billi ili Sparu kada će sličan novac dobiti od države.
bags Posted August 3, 2024 Author Posted August 3, 2024 On 1. 8. 2024. at 15:41, IgaBiva said: Mnogi (uključujući i Austrijance) žive od toga i uopšte im ne pada na pamet da išta rade. Jednostavno, zašto bi radili u Billi ili Sparu kada će sličan novac dobiti od države. Crni ( ÖVP) polako godinama smanjuju tako da nije vise bas toliko jednostavno. Bilo je situacija gde su se ljudi selili iz Graca u Inzburk i sl. da ne bi gubili razne pogodnosti. Desnica danas samo cuap podatke i salje: 1. 62% socijalnih primanja ide na strance 2. 42% ide na azilante 3. 4% drzavljana Austrije je na mindestsicherungu, 96% su stranci (poslednji vid pomoci koja ti drzava mora dati da prezivis) Na drugoj strani neki nesrecnik iz Sirije je rekao kako ni 4000 eur pomoci sa 4 dece nije dovoljno. I verovatno je u pravu jer ti kao azilant nemas pristup nizu drugih mogucnosti za dobijanje raznih pomoci. E sad opet na trecoj strani imas ljude koji bas krvavo rade za 4000 eur i imaju 3,4 dece i razumljivo je da ce neki od njih glasati za ove mordor opcije jer ti nije bas svejedno kad vidis da neki koji su tek dosli dobiju 4 ili 5 hiljada.
Have_Fun Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 (edited) Izgleda da su otkazani koncerti Taylor Swift u Beču zbog pretnje teroristiçkim napadom https://kroativ.at/otkazani-koncerti-taylor-swift-u-becu/ Ne znam da li se ovo ikada desilo u ovom gradu... Ovo je tako tužno... Beč više nije onaj Beč.. nije više siguran grad.. A evo i eksplozije od pre par dana https://www.instagram.com/reel/C-YB2GMsmct/?igsh=MTRmZTIwN2FwOGlrdA== Edited August 8, 2024 by Have_Fun
Mel Posted August 8, 2024 Posted August 8, 2024 13 minutes ago, Have_Fun said: Izgleda da su otkazani koncerti Taylor Swift u Beču zbog pretnje teroristiçkim napadom https://kroativ.at/otkazani-koncerti-taylor-swift-u-becu/ Ne znam da li se ovo ikada desilo u ovom gradu... Ovo je tako tužno... Beč više nije onaj Beč.. nije više siguran grad.. A evo i eksplozije od pre par dana https://www.instagram.com/reel/C-YB2GMsmct/?igsh=MTRmZTIwN2FwOGlrdA== Kakva je to eksplozija. Bez konteksta lichi na gas?
Recommended Posts