Jump to content
IGNORED

Austria, abandon hope all ye who enter here ...

bags

Recommended Posts

Posted

Juce sam bas diskutovao temu o vetrenjacama s par kolega.

Zale se da su bucne pa je zato glasano protiv istih..

Posted
22 hours ago, Have_Fun said:

Juce sam bas diskutovao temu o vetrenjacama s par kolega.

Zale se da su bucne pa je zato glasano protiv istih..

Meni zvuči da se tu AfD brine za ljude taman koliko i Tramp za kitove...

https://www.yahoo.com/news/german-far-aligns-trump-takedown-124516686.html

(Iz drugog članka):

Trump has claimed for years that windmills have a negative impact on whales, telling an audience at a rally in South Carolina in 2023 they are driving whales “crazy” and are a contributing factor in whale deaths. He said in January wind farms “obviously” kill whales.

Baš sam razočaran u kakvo bedno vreme za ljudsku civilizaciju živimo, neće nam ni trebati Vogoni da nas zbrišu, ali za bolje i nismo.

• +1 1
Posted

I niko da se zapita, kako smo, dođavola, došli do ovde?

• +1 1
Posted

Decenijama losa selekcija ljudi koja se bavi politikom.

Inace Austrija dobija vise struje od vetra nego vode.

• +1 1
Posted
1 hour ago, bags said:

Decenijama losa selekcija ljudi koja se bavi politikom.

Da ali kako je do toga doslo. Po meni korporativno napredovanje u politickim partijama, a sto radi za korporacije, nije uvek najbolje reenje za vodjenje drzava, drustava...

Posted

@Mel

Dobro pitanje. Mozda paradoskalno zvuci ali ja mislim da je zbog neatraktivnosti samog posla.

Posted
6 minutes ago, bags said:

@Mel

Dobro pitanje. Mozda paradoskalno zvuci ali ja mislim da je zbog neatraktivnosti samog posla.

Apsolutno. Ja sam se devedesetih motao sa podmlacima politickih partija desnog centra iz cele evrope. Najveći deo ljudi iz zapadne evrope su bili takvi da im ne das nacrtanu ovcu da sačuvaju. Ili likovi kao Ginter Felinger. 

• +1 2
  • Hvala 1
Posted
2 minutes ago, bags said:

@Mel

Ako pod neatraktivnost mislis na placenost, to se cesto navodi kao razlog. Kao zverke se guraju u korporativni svet gde su premije vece. Samo... iste te "zverke" su ovi u politici, kao ovi koje gledam po korporacijama, uostalom eto Trampa kao primera... Ne znam. Nesto sumnjam da se pre radi o strukturi licnosti kao problemu nego bilo cemu drugom, mislim da na vrhu politickih stranaka nema dobrog balansa tipova licnosti.

Ja sam pre neku godinu bila odlucila da dignem ruke od Srbije i prestanem da pratim srpsku politiku i pocela da gledam emisije sa evropskim politickim vodjama, bukvalno sam u soku isla danima, ja sam sve nesto podrazumevala da su politicari po Evropi neki nivo itd a ne gomila taloga. Jasno se secam tog wtf osecaja, kako god da sam zamisljala evropsku politiku pre toga ono kad sam pocela da ekchli stvarno malo pratim i slusam o cemu se radi me je vrlo uznemirilo.

Posted
30 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Apsolutno. Ja sam se devedesetih motao sa podmlacima politickih partija desnog centra iz cele evrope. Najveći deo ljudi iz zapadne evrope su bili takvi da im ne das nacrtanu ovcu da sačuvaju. Ili likovi kao Ginter Felinger. 

Za podmlatke sam i ja stekla utisak da ih ima malo cudnjikavih, ali u onom sto se isfiltrira na vrhu ima i ozbiljnih... kretena, svakako ne tih sto se saplicu kad hodaju. Primer je ona nemacka Analena, ona je sva cudna ali nisu svi takvi. Ulaze li u stranke i ljudi koji ne gube vreme 10 godina pre toga organuzujuci izlete podmlatka?

Posted
55 minutes ago, Mel said:

Za podmlatke sam i ja stekla utisak da ih ima malo cudnjikavih, ali u onom sto se isfiltrira na vrhu ima i ozbiljnih... kretena, svakako ne tih sto se saplicu kad hodaju. Primer je ona nemacka Analena, ona je sva cudna ali nisu svi takvi. Ulaze li u stranke i ljudi koji ne gube vreme 10 godina pre toga organuzujuci izlete podmlatka?

Nemam pojma. Ja sam ušao sa 18 :-)

Posted
8 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Nemam pojma. Ja sam ušao sa 18 :-)

:D Ja sam radila sa covekom koji je bio sef podmlatka neke nemacke partije (levicarskije) u svojoj oblasti/drzavi kako god. Znam da sam prvo mislila da mi on ne deluje bas onako hajd reci samopouzdano itd, medjutim sad mislim da je skroz korektan i da ima ok odnos prema poslu tako da sam dosta popravila misljenje. Ali eto on nije nesto stigao visoko kod svojih koliko je meni poznato, nakon te omladine za koju se vise ne kalifikuje. Pitam se ko im ima prodor navise na "prave" stranacke funkcije.

A ti si Hamlete svakako netipican predstavnik nazalost vrlo.

Posted
59 minutes ago, Mel said:

Pre 15ak godina mi je zapalo da predstavljam jednu organizaciju kao delegat u Evropskom forumu mladih, tu je bilo svakakvih, od nacionalnih omladinskih saveta (mislim da je ovaj naš KOMS sad tamo, mada tad još uvek nije postojao), do mladih izvidjača, studenata, verskih, humanitarnih, i naravno podmladaka političkih partija aktivnih na nivou Evrope. Mislim da mi ništa nije ogadilo politiku, ni pre ni posle, kao ovi omladinci u tom forumu, a ovi partijski posebno. I izvidjači (Scouts).

Posted
Just now, dunja said:

Pre 15ak godina mi je zapalo da predstavljam jednu organizaciju kao delegat u Evropskom forumu mladih, tu je bilo svakakvih, od nacionalnih omladinskih saveta (mislim da je ovaj naš KOMS sad tamo, mada tad još uvek nije postojao), do mladih izvidjača, studenata, verskih, humanitarnih, i naravno podmladaka političkih partija aktivnih na nivou Evrope. Mislim da mi ništa nije ogadilo politiku, ni pre ni posle, kao ovi omladinci u tom forumu, a ovi partijski posebno. I izvidjači (Scouts).

Pa evo ti kako izgleda svet sad nakon tih 15 godina. To nije slucajnost.

• +1 1
Posted
2 minutes ago, dunja said:

Mislim da mi ništa nije ogadilo politiku, ni pre ni posle, kao ovi omladinci u tom forumu, a ovi partijski posebno. I izvidjači (Scouts).

Tako i ja, kad  lepo izjavim da su mladi govna, bivam optužen za gerontofilju :mad:

• Haha 3
Posted
3 minutes ago, dunja said:

Mislim da mi ništa nije ogadilo politiku, ni pre ni posle, kao ovi omladinci u tom forumu, a ovi partijski posebno. I izvidjači (Scouts).

Na tragu ovoga da nisu bili da im das ovcu na cuvanje? Zanimljivo. Steta sto je tako, ja nisam osoba za politiku niti sam se kad kretala u tom svetu a sad mi deluje da je steta sto je tako. Treba neko i obican da bude u tome.