Ras Posted September 16, 2023 Posted September 16, 2023 Izgleda da nemamo temu o ambijentalnoj muzici i dronu. Pošteno bi možda bilo krenuti sa BE, koji je rado i često slušan na ovom pdfu i ima brojne svoje poštovaoce, ali da preskočimo protokol i pređemo na stvar: William Basinski - The Clocktower at the Beach Kao kontrast svetloplavim tonovima koji krase omot, ovo je mračni, trodelni dron koji je Bašinski snimio u San Francisku još 1979. godine, a ove po prvi put objavio. Za razliku od zrelijih i suptilijnih radova ovaj je direktniji, ali mu ne manjka šarma i ne zvuči zastarelo. https://lineimprint.bandcamp.com/album/the-clocktower-at-the-beach-1979 https://www.youtube.com/watch?v=lLlwBZFpT6Y 1
Eleniko Posted September 16, 2023 Posted September 16, 2023 kako znaš da je bašinski a ne basinski, ozbiljno pitam fenomenalna ploča inače, prvi put sam je čuo u arcadiji
Ras Posted September 16, 2023 Author Posted September 16, 2023 3 minutes ago, Eleniko said: kako znaš da je bašinski a ne basinski, ozbiljno pitam Veruj mi da ne znam? Nekako intuitivno, ili smo pak tako čuli još onda u Reksu... Sa prijateljem koji je takođe poštovalac već sam diskutovao na ovu temu a da se ne sećam zaključka. Treba pitati Svetlanu Spajić, verujem da zna. 1
I*m with the pilots Posted September 18, 2023 Posted September 18, 2023 On 16. 9. 2023. at 21:50, Ras said: Veruj mi da ne znam? Nekako intuitivno, ili smo pak tako čuli još onda u Reksu... Sa prijateljem koji je takođe poštovalac već sam diskutovao na ovu temu a da se ne sećam zaključka. Treba pitati Svetlanu Spajić, verujem da zna. Bili Bašinski 1 1 1
Ras Posted September 18, 2023 Author Posted September 18, 2023 3 minutes ago, I*m with the pilots said: Bili Bašinski Prijatelj mi reče da smo tako čuli u Reksu. 1
palfoot Posted October 16, 2023 Posted October 16, 2023 (edited) Hvala ti na temi Rase. Malo Aussie favorita za pocetak. Quote The album itself is an intensely personal record, largely chronicling a period of routinely visiting my mum and her partner (technically my step-father) prior to his death in April 2013. mali IDM / ambient / folksy gamelan??? jak nuno canavarro vajb (u twee kljucu) The Townhouses - Jigsaws under the Clouds plusplusplus tesko odoleti gitarama Edited October 17, 2023 by palfoot
palfoot Posted December 7, 2023 Posted December 7, 2023 dis-patch festival 2010 tim hecker, ben frost i lawrence english isto veče e, to je beograd koji mi je ostao u nekom lepšem sećanju. #throwback np 1 1
palfoot Posted December 20, 2023 Posted December 20, 2023 ambijentalni klarinet, može? gloomy music for gloomy times. 1
Recommended Posts