Jump to content
IGNORED

NBA 23/24

Amos

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, pbg12345 said:

steta naravno, kako je krenuo, mozemo samo nagadjati sta bi uradio i gde bi bio plafon

u rodnom gradu, klubu u kom je igrao najbolji svih vremena, vec u trecoj godini je bio mvp lige, vodeci ekipu do finala istoka

crtala se prava holivudska prica

jbg

povreda mu je odnela super-moć ali lično ne verujem da bi rose vaspostavio neku ludu dominaciju da se nije povredio, iako bi naravno bio vrhunski igrač određen broj godina.

vrlo brzo je iza njegove mvp nagrade stiglo novo doba u košarci, gde je šut sve & svja.

ja sam iskreno fasciniran kako se on snašao u tom neveselom kontekstu, kao što si i pomenuo, tj koliko je za kratko vreme unapredio svoj šut od očajnog do sasvim korektnog.

ipak, nisam siguran da bi to svejedno izveo da je ostao taj fizički specimen koji leti okolo.

Posted

mozemo samo nagadjati

malo je igraca koji u tom dobu toliko postignu i tako izgledaju na terenu

stef kari sa kojim je poredjenje neizbeznu u tom trenutku nije jos bio nikakav faktor, tek pune 4 godine kasnije dolazi do tog nivoa

meni nekako deluje, ako je imao motiva da istraje pored svega, da nabaci sut u takvim okolnostima, da bi itekako bio to u stanju da je prosao bez strasnih povreda i da je bio pri vrhu, a od samog vrha ga odvajao taj sut

na kraju krajeva lebron je sve ove godine to sto jeste, a nije mu sut glavno oruzje

pitanje je kuda bi sve i islo da su njih dvojica dominirali tih godina kad su krenule ruzine povrede

Posted

^curry je tri ili koliko sezona imao problem sa skocnim zglobovima, zato nije bio faktor.

lebron je drugi tip fizickog specimena, kao i giannis. rose i morant su ti neki vratolomija likovi

ne znam, meni on ni tada u mvp sezoni nije izgledao kao neki igrac koji ce biti najbolji ili jedan od najboljih; i ta mvp titula mi je tada bila blago nategnuta

ali ja fakat nisam fan takvih igraca, pa ima i do toga.

• +1 1
Posted (edited)

Rouz i da se nije povređivao, čekala bi ga sudbina Rasela Vestbruka. Razlikuju se samo što Rouz ume više da skoči, a Vestbruk je opasniji u tranziciji.

Rouz je poslednjih godina bacio sve karte na šut, ali mu ni to ne pomaže da ima angažman, dok Vestbruk i dalje jaše na fizikaliji, jer se nije toliko teško povređivao.

Edited by Arigato
Posted
On 23. 9. 2024. at 13:46, Zli Gli said:

Kao sto su Nagetsi Seltiksima bili najbolji potencijalni matchup ove sezone, tako su i Seltiksi njima prosle ali jbg desio se onaj ultra mega cudni raspad protiv prosecnog Majamija. Sranja se desavaju.

Nuggetsi bi odvalili Celticse pre dve godine. 

u championship season Nuggetsi su ubacili u petu polovinom decembra, odigrali brutalna dva meseca unutar kojih su unistili i Boston, i onda povukli rucnu od all stara.... Celticsi nemaju kako da brane Jokica. sve te ekipe sto igraju preuzimanje, Nuggetsi to pojedu za uzinu. Lakersi su tako dobili Warriorse pre dve godine, pa su poduvali 4-0 jer kad tekma udje u zadnjih 5 minuta, aj preuzimaj na Jokicu ako smes... da bi igrao protiv Nuggetsa, tebi trebaju fizikalije. Minnesota je bila problem ne zato sto mogu da rade pritisak na loptu(sto mogu, ali Nuggetsi su to resili) ili sto imaju 3 visoka da menjaju na Jokicu(sto je super, ali nije presudno, Jokic je to resio). problem je sto KCP ne moze da cuva Edwardsa. isti problem su im pravili Kingsi jer KCP ne moze da cuva Foxa. a ti ces Nuggetse dobiti tako sto im resis odbranu, jer ma sta god ti radio u odbrani, Nuggetsi ce da imaju 120 ortg. ali kada imas igrace kao sto su Edwards(snaga) ili Fox(brzina) pa Nuggetsi ne mogu da prave pritisak na loptu, onda Jokic umesto da ispomaze KCPu(gde je jedan od boljih defendera u ligi) treba da preuzme beka(gde je jedan od najgorih ako ne i najgori defender u ligi) i cela koncepcija Nuggetsa se raspada. Celticsi nemaju igrace koji ce to da rade, tako da ne vidim kako bi to bili opasan matchup pre dve godine.

• +1 2
Posted

Nuggetsima je ove godine falilo samo svežine i uprkos loše pripremljene serije protiv Minesote, mediokritetskih partija MPJa i Mareja, modifikovali su strategiju, totalno obrnuli na glavačke momentum i ispali samo zato što su lipsali u drugom poluvremenu majstorice. Za Boston se slažem, a sumnjam da bi ispali i od Dalasa, premda bi u teoriji imali više problema.

• +1 2
Posted (edited)

Dakle, da remiziramo™ :

Nagetsi najjaci, Seltiksi nemaju pojma, ostali tu i tamo ali ne kao Nagetsi a opet verovatno bolji od Seltiksa, Rouz isto nista posebno i u najboljem slucaju bi bio Vestbruk jer nema sanse da bi jos podigao nivo igre (a vec je kidao i bez nekog specijalnog suta), znaci nije prilagodljiv kao nas Nikola nego eto samo jednom bio MVP. Ukratko, sve mimo Nagetsa je 1 go kurac, ako sam dobro razumeo.

Okej, predajem se.

Edited by Zli Gli
Posted (edited)

I didn't see that coming

On mi je najbolji od main stream velikih zverki medj analiticarima

Edited by 1n54jd3r
Posted

Ostali bez JJ-a i otpuste njega. Wtf. Jos Leglera da se otarase i da se izgubi poslednji razlog da ih se gleda.

• +1 1
Posted
7 hours ago, freakns said:

jer ma sta god ti radio u odbrani, Nuggetsi ce da imaju 120 ort

vecinu se slazem, al neke stvari bas i nisu potkrepljene cinjenicama. denver je imao ortg 108.9 protiv minesote sto je za njih kriminal, znaci udavili su ih kako niko nikad nije. i naravno da je to u velikoj meri zbog rotacije tri velika na njemu, od kojih je cetvorostruki dpoy lige jos i najgore resenje :) tako da ne bih se slozio da ih je jokic resio, nije bio u stanju da ih resi u sedmoj, covek lipso, odose noge, svi oni promasaji i uzimanja mu skoka sa glave su od toga. bio bi manje mrtav da je marej bio u boljem stanju itditd smorili smo ibogainaroda vise s tim

• +1 1
Posted

hajde kad moram nacrtati...

Jokic je imao ortg 119 protiv Minnesote i pored abnormalno loseg suta za 3(23%, i to su bili vecinom otvoreni sutevi). nisu oni nista posebno udavili, vec je MPJ imao sjajnih 88 ortg a Jamal 95 ortg gde obojica nisu mogli okean da pogode... Lakersi, koji imaju verovatno nalosiji odbrambeni bekovski par u ligi su drzali Jamala na 101 ortg. tako da definitivno nije bilo do davljenja Minnesote vec je Jamal bio losiji nego da su mene stavili da igram. razlika je u MPJ koji je pogodio sve protiv Lakersa i promasio sve protiv Minnesote. a i pored svega toga, igrao se 7. mec u kojem su Nuggetsi bili na +20 a tri meca koja je Minnesota dobila pre toga, u sva tri su razbili odbranu Nuggetsa, kao i u drugom poluvremenu gm 7. 

e sad, ako je Jamal iz proslogodisnjeg playoffa taj Jamal kojeg cemo ubuduce gledati, onda su Nuggetsi ugasili(MPJ je slicnu seriju imao i protiv Miamija u finalu, tako da ce se njemu desiti isprdak s vremena na vreme). ali opet, poenta je da nije Minnesotina odbrana ta koja je zaustavila Nuggetse, vec su u 3 tekme uspeli da im uniste odbranu(i drugo poluvreme gm7, ali to si sam rekao, tada su vec svi bili vidno iscrpljeni)

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...