Klara Posted May 8, 2024 Posted May 8, 2024 Alexander Graham Bell kissing wife Mabel Hubbard Gardiner Bell inside tetrahedral kite, 1903.
Hermetico Posted May 28, 2024 Posted May 28, 2024 Corgarff Castle, Corgaff, Aberdeenshire, North-East Scotland 1 1
Hermetico Posted June 7, 2024 Posted June 7, 2024 The Japanese hairdresser Megumi Takeichi cuts patterns into the hair of a camel ahead of the Bikaner Camel Festival in Bikaner in the western Indian state of Rajasthan on January 10, 2019 by Dinesh Gupta
klimt Posted June 8, 2024 Posted June 8, 2024 (edited) On 7. 6. 2024. at 0:48, Klara said: Merilin Monro kao Theda Bara (Richard Avedon) Istražujući gornju fotku nađoh i ovo... Marilyn Monroe as Clara Bow Richard Avedon, 1958 Ovde ima još https://www.tumblr.com/voguefashion/684218107389165568/in-1958-life-magazine-invited-marilyn-monroe-and Edited June 8, 2024 by klimt 1
Klara Posted June 8, 2024 Posted June 8, 2024 Iskreno, ja u prvi mah nisam verovala da je ovo Merilin, od krhke plavušice sanjivo-tužnog pogleda do fatalne neprepoznatljivosti i samouverenosti. I tako sam naišla na serijal fotografija nje u ulogama drugih. Još ponekad se vratim na gornju fotografiju nje i pokušavam da prepoznam njene crte lica.
klimt Posted June 8, 2024 Posted June 8, 2024 (edited) 12 minutes ago, Klara said: Iskreno, ja u prvi mah nisam verovala da je ovo Merilin, od krhke plavušice sanjivo-tužnog pogleda do fatalne neprepoznatljivosti i samouverenosti. I tako sam naišla na serijal fotografija nje u ulogama drugih. Još ponekad se vratim na gornju fotografiju nje i pokušavam da prepoznam njene crte lica. Da, upravo tako. Šminka & retuširanje (pretpostavljam) su je negde učinili potpuno neprepoznatljivom. Edited June 8, 2024 by klimt
Klara Posted June 8, 2024 Posted June 8, 2024 Sad me zanima kako su se u svetu retuširale fotografije šezdesetih godina. : D Pamtim fotografiju moje bake kad se udavala pedesetih, fotograf joj je ručno docrtao ogrlicu i minđuše, ali toliko dobro da sam joj jedva poverovala da ih nije nosila.
Recommended Posts