Jump to content
IGNORED

FRAGMENTS

Allegra

Recommended Posts

Posted (edited)

tumblr_nrfsouc9RI1sszkooo1_1280.jpg

Coxeter%20and%20Spherical%20Tiling%20.jp

Harold Scott MacDonald  Coxeter, King of infinite space

Edited by slow
Posted

buckminster_fuller.jpg

Buckminster Fuller

Posted
3 hours ago, roksi said:

James Turrell ima jedan sjajni rad koji mi je (bio) obavezna stanica kada god bih isla u frankfurtski Muzej moderne umetnosti (MMK), "The Twilight Arch". Zapravo jedan od meni omiljenih radova moderne umetnosti, mislim da sam cimala razne prijatelje i članove porodice da pogledaju ;D

http://mmk-frankfurt.de/de/sammlung/werkdetailseite/?werk=1988%2F7

(Deo je stalne postavke ali skoro su malo rotirati izlozene radove pa ga nije bilo)

Teško je preneti rad i dozivljaj, ali da probam:

Soba maltene potpuno zamracena, sa (naizgled) svetlijim pravougaonikom na zidu nasuprot ulaza, i deluje ti da je to samo neka reflektovana površina, međutim kada pridjes i probaš da pipnes, shvatiš da je tu ipak ulubljen prostor. Mnogo dobar osećaj dok istražujes to, ja sam prvog puta maltene vrisnula od neočekivanog :D kapiram da je zanimljivo ljudima koji bi ostali u sobi duže i igrali se, ovako većina njih koja promoci glavu na pola sekunde nema ništa od toga.

Posted
9 hours ago, I*m with the pilots said:

James Turrell ima jedan sjajni rad koji mi je (bio) obavezna stanica kada god bih isla u frankfurtski Muzej moderne umetnosti (MMK), "The Twilight Arch". Zapravo jedan od meni omiljenih radova moderne umetnosti, mislim da sam cimala razne prijatelje i članove porodice da pogledaju ;D

http://mmk-frankfurt.de/de/sammlung/werkdetailseite/?werk=1988%2F7

(Deo je stalne postavke ali skoro su malo rotirati izlozene radove pa ga nije bilo)

Teško je preneti rad i dozivljaj, ali da probam:

Soba maltene potpuno zamracena, sa (naizgled) svetlijim pravougaonikom na zidu nasuprot ulaza, i deluje ti da je to samo neka reflektovana površina, međutim kada pridjes i probaš da pipnes, shvatiš da je tu ipak ulubljen prostor. Mnogo dobar osećaj dok istražujes to, ja sam prvog puta maltene vrisnula od neočekivanog :D kapiram da je zanimljivo ljudima koji bi ostali u sobi duže i igrali se, ovako većina njih koja promoci glavu na pola sekunde nema ništa od toga.

:D zaista ume da dovede u pitanje sta je stvarno. slazem se, njegov rad zahteva vreme da bi se doziveo na pravi nacin. mene po mnogo cemu podseca na rothko-a.

Posted

Ovo mora da je najkulja istorijska fotografija 1 povijesne licnosti...

eriksatie_sml.PNG

Posted
DcqjmfkXkAA4YFj.jpg&key=d8f6f10fddc79175fe52326d639034c8ef80cd790212667fbc28b8d3e8a5c906
Neki od transformersa ;D