April 24Apr 24 On 23. 4. 2025. at 11:14, makaronee said:Grob L. N. Tolstoja / Jasna Poljana, Tulska oblastKoliko reči bez reči.
Thursday at 15:534 days ovo sam ja što sam bila u mrakuovo sam ja što nisam izašla.niste sami u mrakutu sam ja i ima nas punohodamo trčimo igramo dišemotu sam i nije kraj.nije kraj dok ne bude krajmrak nije najgore mestokraj nije najgore mestostrah je najgore mesto...moj brat je rekao to je bilo divno letoosamdeset šesta bio sam noću na brodui gledao sam zvezde, mlada nastavnica jevodila svoj razred i devojčice su se kikotalepod svetlim nebom i ogromanživot me je čekao..ima mirisa da se sećamda su mirisi mog detinjstvato je kad letnja kiša naglo pokrije topoljak pesak bare i trsku travu i betonmamine prsle najlon čarape koje stoje u kartonskoj kutiji za prašak..postoji neka noć kada sidoživeo čistu sreću tada moraš da ništa ne znaš i da ti sejoš ništa nije desiloda li je tako i kad ostariš možeš li da pogledaš nazad bez strašne žudnjene znaš ni sam za čim za kim.ne boj se žuti će dunav pozvati kućii crne čarape napuniće naša ustai lepljivi će uštipci napuniti naše ruketopoljak pesak trska da nas grlei onda samo da se valjamovaljamo u mutnim dubinamajedan za drugim zajedno...bilo je mekano zemljišteu korenu breze razvaljene gromomtražeći ostatak vrapca o kome ste pričali.to je bilo sveto mesto.loptica koju sam ti ukralanisam znala da je sakrijem a stid me je pojeocepkala sam je na delovedok poslednji ne iscepkami bacim. ili zguram između masivnog kaučada ne vidišopiljci elektro pionira na sve strane, zdušno rasuti.plavi poni kod sedam sekretara skoja. sediš tiho u idiotuili ne daš policiji da uđe. nema nalogžao mi je što si umeo da plačeš više nego ja. gledam s vrata malu brlog kancelarijui divim ti se. zašto ti umeš što ja ne umemkako te slike ređaš, ton podešavaškako smeš da pričaš s kim ja ne smemkriminalci ubice.nisi znao za strah, a trebalo jei one krofne što si mi zalepiožao mi je što se nisu rasule na sve stranesasule na pod i isprljaleda provedemo još koji trenutak zajedno