bradilko Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 23 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Hemofarm nije dobar primer, jer upravo pokazuje da su se bez realne racunice sipale pare u klub dok je bio onaj Babic. Pa kad je dosao novi gazda stranac, on jednostavno zavrnuo slavinu i imas KK Vrsac kao KLS klub. Bog te pitaj koliko je Tedeschi ulupao para u Cedevitu, ali nista znacajno nije napravio. Ni promena drzave i fuzionisanje sa Olimpijom mu nije pomoglo. Sutra ce jednostavno dici ruke i klub ce propasti. Za hrvatsku kosarku bi sigurno bilo bolje da postoji zainteresovanost drzave/gradova da pomognu svojim klubovima, da Cibona i Split budu u vrhu ABA i igraju EL ili Eurocup, ali to je vec njihov problem sto to ne rade. Kad imas klubove kao brendove, neku tradiciju, onda gledas da to cuvas i odrzis. Oni reprezentuju neki grad ili drzavu. Nisu sportski klubovi osnivani kao preduzeca, nego da se takmice sa drugima. Sustina je da igraju takmicenja koje im donose prihode da mogu da sklope budzet. Ali to je na onima koji organizuju takmicenja da obezbede. tedeski je sipao svoju kintu. ne verujem da je ocekivao profit sve da je cedevita osvojila evroligu. tu nema profita ni za real( neko je napisao kako real nije prenosen na nacionalnoj tv vec su prenosili na svojoj real tv. mislim da je zoran savic pricao o tom padu interesovanja za evrbopsku kosarku. spomenuo je i slucaj kindera i timsistema i vreme kad je rai prenosila i debelo placala rv prava.) imamo jos bolji slucaj beocina. oni su igrali finale sa nama i to je bila " uspesna sportska prica" no radnici cement kompanije su rekli poslovodstvu jebite se, bolje nama bonusi i povisice nego da umiremo u lepoti kosarke. hemofarm je pao kad je babic prodao stadi firmu. (pitanje je, koje me jos kopka, otkud babic postade vlasnik hemofarma?? ufledan, neokaljan lik do dan danas)
Heaviside Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 24 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Nisu sportski klubovi osnivani kao preduzeca, nego da se takmice sa drugima. Sustina je da igraju takmicenja koje im donose prihode da mogu da sklope budzet. Ali to je na onima koji organizuju takmicenja da obezbede. Evropski klubovi su odavno vlasnici takmičenja u kojima učestvuju i kontrolišu ih u potpunosti tako da je čak i nemoguće da im neki organizator obezbedi prihode kroz takmičenje. Oni sami su organizatori. A naravno i rashodi su potpuno pod njihovom kontrolom. Oni ne žele ili nisu sposobni da se dogovore da ne troše više od onoga što takmičenje koji sami organizuju zaradi i to je ceo problem. Sva odgvornost je na klubovima.
napadaj Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 17 minutes ago, smooth.Op said: Željko... Govori strane jezike Dis džouk, bre 1
smooth.Op Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Lik se sporazumeva na engleskom, španskom, italijanskom, grčkom, turskom... Dis is veri difikult to translejt maj frend, veri difikult 4
Ted Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 6 minutes ago, smooth.Op said: Lik se sporazumeva na engleskom, španskom, italijanskom, grčkom, turskom... Dis is veri difikult to translejt maj frend, veri difikult dis džuk bre, io sono madre, te quiero puta, giros tzatziki, sikter 1
Eleniko Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 prođoh pored escuele u nadi da ću da vidim komšiju žarka kako cevči popodnevni dojč nije ga bilo, malo me štrecnulo pa svratih do ortaka koji drži vinoteku vrata pored da vidim da li zna šta se dešava pa ništa, paspalj je isti dan izašao iz bolnice, nije uopšte bila nikakva vanredna situacija kao što su retardirani novinari i mediji iskonstruisali imao je ranije zakazanu kardiovaskularnu intervenciju na nozi /sanacija proširene vene da bi se predupredila tromboza/ i tako - dok se ne strelja jedan sportski idiot iz tabloida za primer, neće se naučiti pameti i od čega se ne smeju praviti klik bejtovi 7 1
Milošica Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Meni je prva asocijacija na turski jezik Deniz Akpinar. 1
Milošica Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Onda je naša igra ove sezone hepsi sijah. 1
garmonbozia Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 4 hours ago, Heaviside said: Isključivo je Robija zaslužan za skok Zvezdinog budžeta mislim da debelo preteruješ ali ajde, ja sam romatična duša pa mi je i simpa kakve sve moći pripisujete gospodinu Obradoviću. Moguće, sve je ovo moje lični dojam bez nekih insajderskih informacija. Ali sam poprilično ubeđen da nijedan drugi trener bilo kog srpskog košarkog kluba ne bi dobio budžet koji je Željko dobio, pa onda i Zvezda posledično. 1
Eleniko Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 sve tačno, pa nema boljeg primera od prošle sezone u koju je kkcz ušla sa otpacima iz kontejnera /trener, igrači/ jer čović bukvalno ne ume ništa da ispregovara za pare, da bi tek nakon kuknjave šta je sve i za koje pare nakupovao kkp otvoren državni sef i za našeg precednika /mislim na čoa, ne na coa/ i udeljena otvorena finansijska BIA linija - meridian bet. ili tako ili je radilo podsećanje šta bi bilo ako bi mi zapevali nešto drugo umesto o kosovu. inače da ne ostane napisano, mislim da je kkcz klub kojim upravlja političko/kosovsko krilo BIA /sa kojim delimo precednika, opet ne mislim na coa/ i da na račun tog zamajavanja naroda čo muze dodatne pare i negde finansijski dahće za vrat ostoji. imam neku teoriju i za kkp ali neću o tome sada, pogotovo ne na ovom mestu.
Wilde Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 3 hours ago, Heaviside said: Isključivo je Robija zaslužan za skok Zvezdinog budžeta mislim da debelo preteruješ ali ajde, ja sam romatična duša pa mi je i simpa kakve sve moći pripisujete gospodinu Obradoviću. Ja mislim da on ne bi došao da Partizan nije dobio ovoliki budžet, a ne obrnuto i da je odluka da se još više para sipa u profi sport mnogo iznad jednog košarkaškog trenera. Digla se patka Robiji da se vrati u Partizan i eto odmah 20 miliona za KKP i još 20 za Zvezdu…ne verujem u to. Partizan je pre priče o njegovom dolasku počeo da sastavlja drugačiji tim između finala ABA i početka domaće lige: potpisan Aleksa Stepanović, prebačen Trej Dreksel iz Mladosti - naravno ne kao nosioci, ali verovatno kao igrači planirani za rotaciju naredne sezone. Razjureni su čim je Obradović došao. Njegov dolazak i kinta idu ruku pod ruku: on ne bi uzeo klub da trenira kojekakve Miletiće i Perkinse, ali ni lova se ne bi pojavila da nije bilo njegovog imena u opticaju, barem sudeći po tim prvim potpisima. Izvesno bi budžet bio u rangu Trinkijeri + post-Trinkijeri sezona: zbog BAT-a Parahuskog znamo da je i tada igrač mogao da potpiše za milion po sezoni, ali ništa od toga nije bilo ni blizu ovom Partizanu. Budžet nije porastao zbog želje kompanija da ulažu u tada sedmoplasirani tim u ligi. Nešto drugo je pokrenulo stvari. Vladajućem sociopati je godila pomisao da će da se priča kako je on lično podigao KKP iz pepela, zamolio legendu kluba da se vrati, napravio mu najveći budžet od osnivanja, etc etc. Onda je i privredi™ Partizan postao košer success story u kojoj valja učestvovati, pa se i Željku moglo vratiti s punim aktovkama dobrih vesti. Jedno bez drugog se ne bi desilo jer su i Obradović i kinta jedno drugom bili preduslovi.
MiddleClass Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Sve je to tacno. Vladajuca garnitura je obecala novac, ali ne moze da isporuci reziltate jer za to je zaduzen Robija. On ih nije isporucio i onda targetira krivce svuda okolo jer bozemoj nije do njega... 1 1
goofs Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 4 hours ago, Heaviside said: Jeste retkost, ali nije tačno da nema nigde. Nemački i francuski klubovi su u dobroj meri na zdravim nogama uključujući i Bajern koji nije na sisi fudbalskog kluba u meri u kojoj su to Barsa i Real. Da, s tim što su nemački i francuski klubovi bulja. Da cela EL radi po tom “profitabilnom” principu Mirotić, Džejms i ekipa bi igrali u Kini i na Filipinima, ako već nisu za NBA. Obrni okreni evropska košarka je u škripcu, ili će biti para ali na raznoraznim sisama ili će se kvalitetom spustiti na stepenicu ispod.
sasailic Posted February 22, 2024 Posted February 22, 2024 (edited) ... Edited February 22, 2024 by sasailic
Recommended Posts