Heaviside Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 2 hours ago, garmonbozia said: Ne znam da li si napisao ovo zbog mene, ali naravno nisam ciljao na to i slažem se sa tobom. Loše sam shvatio tebe i teda, sorry 3
Ted Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 ono što sam napisao bilo je u smislu da kkp, i za vreme kada je Trinkijeri bio trener, nije bio na nivou Borca, pošto je postavka bila da bi otišao na taj nivo bez Željka a to da su večiti naslonjeni na državu, pa to važi od dana osnivanja klubova, pa do danas. tako da se podrazumeva da će neko tu uvek biti nezadovoljan nečim i da će se osećati uskraćeno prava revolucija će biti, ako je ikada bude, odvajanje od države. a svima je jasno da je ovaj nivo državnog finansiranja nemoguć na duži rok i da sve može da prsne kao balon i to za kratko vreme (otuda i pojačana nervoza). zato najviše i najiskrenije podržavam one ciljeve koje je i Željko izneo više puta, a to je odvajanje od države i samostalno finansiranje. to bi bila neka situacija u kojoj ti sudbina ne zavisi od ludaka poput Vučića ili od države uopšte, taman da je i svetac na njenom čelu 2
Heaviside Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 To da bi Partizan bez Obradovića bio na nivou Borca je obično idolopoklonstvo i ništa više. Zvezda uz sličan budžet i sa nesposobnim menadžmentom (i sportskim i administrativnim) menja trenere kao na traci i ne bi se reklo da je na nivou Borca, naprotiv, na sličnom je nivou kao i Partizan sa Obradovićem. Savić je došao pre njega i napravio lepe stvari sa Trinkijem i uz povećan budžet bi sa nekim drugim trenerom napredak bio nastavljen i Partizan bi bio u sličnoj poziciji u kojoj je i sada. Robija je odličan trener, neka bude da je i danas najbolji u Evropi, ali razlika u odnosu na druge vrhunske trenere nije tolika da uzdigne klub na nekoliko nivoa iznad, što se lako vidi ako uporedimo Partizan i Zvezdu. Precenjuje se i Obradovićev uticaj na privlačenje sponzora. Siguran sam da njegovo prisustvo pozitivno utiče i u tom segmentu, ali sam i siguran da on ne bi ni bio u Partizanu da nije unapred dobio garancije da je obezbeđeno finansiranje i pre bih rekao da je efekat u tom smeru jači nego u suprotnom. Nipodaštava se i strast i vernost navijača Partizana. Pisali ste ovde da je hala bila puna i kada ste bili na dnu, bila bi i sa ovim budžetom i sa nekim Sferopulosom na klupi. Bez Robije bi možda hajp bio za nijansu manji, trener bi možda bio za nijansu manje stručan, budžet možda za nijansu slabiji, a možda bi se desila samo jedna ili nijedna stvar od ta tri. Možda bi Laso bio kod vas umesto u Bajernu recimo. Kakav crni Borac. 4
Nikodije Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 (edited) ti sto kukaju da bi kkp bez robije bio nivo borca valjda misle da budzet bez njega ne bi bio ovoliki vec mnogo manji, jer bi se , jelte, povukli oni koji zaista finansiraju klub. Edited February 21, 2024 by Nikodije
garmonbozia Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 1 hour ago, Heaviside said: To da bi Partizan bez Obradovića bio na nivou Borca je obično idolopoklonstvo i ništa više. Pa nisam mislio bukvalno na nivou Borca jebem mu sve Ali ovoliki skok budžeta kod vas i nas je isključivo zato što je došao Obradović, mislim da su Trinkijeve ekipe imale barem tri puta manji budžet. Uopšte nisam napisao da je on doveo sponzore, ali je on dobio garancije, pa onda država mora da da i jednima i drugima slično. Moja poenta je da Partizan ne bi dobio ovakav budžet da to Obradović nije pregovorio pre dolaska. Ne bi dobio ni wild card Evrolige posle brainfarta protiv Alimpija. A bez Evrolige ne bi bilo ni tog budžeta, ni hajpa, ni romanitizovanje povratka Obradovića u matični klub od strane EL i celog mita... 3
Shaq Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 ovde imamo jedan ozbiljan paradoks, fenovi koji se ubise da dokazu da su sirotinja, u stvari se boje odlaska™ robije u smislu jer znaju da onda ne bi imali 20m+ budzet, u rezultatekom smislu nisu dobili skoro nista, i to je jedina istina.. dakle njihova bojazan za robiju, je taj u novcanom smislu, sto i jeste tacno, bez njega bi imali tri puta manje kao sto su i imale obe strane do njegovog dolaska.. a on ne bi ni dolazio da to nije garantovano, nit je ikad bio trener koji je stvarao igraca... a ko su sponziri i prihodi iz svojih izvora™, ne treba trositi reci.. sto nesa roming i ostala ekipa ne udjose bilo kada pre robije, umesto zajedno sa njim?! pametnom dosta.. 2
Heaviside Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Isključivo je Robija zaslužan za skok Zvezdinog budžeta mislim da debelo preteruješ ali ajde, ja sam romatična duša pa mi je i simpa kakve sve moći pripisujete gospodinu Obradoviću. Ja mislim da on ne bi došao da Partizan nije dobio ovoliki budžet, a ne obrnuto i da je odluka da se još više para sipa u profi sport mnogo iznad jednog košarkaškog trenera. Digla se patka Robiji da se vrati u Partizan i eto odmah 20 miliona za KKP i još 20 za Zvezdu…ne verujem u to.
Jimmy Kowalski Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 3 hours ago, Ted said: prava revolucija će biti, ako je ikada bude, odvajanje od države. a svima je jasno da je ovaj nivo državnog finansiranja nemoguć na duži rok i da sve može da prsne kao balon i to za kratko vreme (otuda i pojačana nervoza). zato najviše i najiskrenije podržavam one ciljeve koje je i Željko izneo više puta, a to je odvajanje od države i samostalno finansiranje. to bi bila neka situacija u kojoj ti sudbina ne zavisi od ludaka poput Vučića ili od države uopšte, taman da je i svetac na njenom čelu Ovo ne postoji nigde u evropskoj kosarci. Svaki klub je zavisan od nekog/necega, da li je to drzava/grad, fudbalski klub za koji je vezan, gazda biznismen koji sutra moze da digne sidro ili zavrne slavinu... Mozda jednog dana EL dostigne taj nivo da su klubovi fransize, da postoji ogranicenje budzeta i da svi ucesnici mogu da zatvore budzet prihodima od TV prava, prodaje karata i sponzora, ali daleko smo jos od toga. Ovo sa Dubaijem je pokusaj da se poveca EL fond, pa cemo videti kako ce se stvari razvijati.. 1
Heaviside Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Jeste retkost, ali nije tačno da nema nigde. Nemački i francuski klubovi su u dobroj meri na zdravim nogama uključujući i Bajern koji nije na sisi fudbalskog kluba u meri u kojoj su to Barsa i Real. Što se mene riče, ključni deo je odvajanje od države, a protiv biznismena koji će da sponzorišu klub i preko mere koja marketinški ima smisla u ovakvom nakaradnom sistemu evropske košarke nemam ništa. Kad se pričao o finasiranju košarke uvek je fokus samo na prihodima i kritikuje se Evroliga dok se rashodi nikad ne pominju. Funkcioneri, treneri, navijači lakonski konstatuju da košarka nije profitabilan sport. Da, Evroliga bi mogla da uradi bolji posao na prihodnoj strani, ali je objektivno vrlo teško do nemoguće doći do nivoa da se pokriju budžeti od 30-40 miliona i još ostane neki profit jer se košarka ozbiljno prati u malom broju evropskih država od kojih većina ne spada u velike i bogate. Otuda snovi Evrolige o Londonu i Parizu i tolerisanje Albe, ali to je sve na dugačkom štapu i treba se paraleno sa time pozabaviti rashodima. Potpuno je nenormalno da igrači, treneri i funkcioneri zarađuju koliko zarađuju ako zabavni sadržaj koji oni prezentuju ne generiše dovoljno prihoda da se to pokrije. Ljudi koji primaju milione konstantno uzvikuju da delatanost kojom se bave nije profitabilna i traže da im neko uleti sa kintom čiji će najveći deo da ide na njihove milionske zarade. Ali jbg, baš oni koji bi promenu u tom smislu trebalo da pokrenu bi na ličnom planu tom promenom najviše izgubili. 1
Ted Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 (edited) 54 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Ovo ne postoji nigde u evropskoj kosarci. Svaki klub je zavisan od nekog/necega, da li je to drzava/grad, fudbalski klub za koji je vezan, gazda biznismen koji sutra moze da digne sidro ili zavrne slavinu... Mozda jednog dana EL dostigne taj nivo da su klubovi fransize, da postoji ogranicenje budzeta i da svi ucesnici mogu da zatvore budzet prihodima od TV prava, prodaje karata i sponzora, ali daleko smo jos od toga. Ovo sa Dubaijem je pokusaj da se poveca EL fond, pa cemo videti kako ce se stvari razvijati.. da, zavisan je od nekoga ili nečega u svakom slučaju, ali je ovde fokus na tome da ne bude zavisan od države. dakle, ostaju sve varijante koje si naveo i neke koje nisi. ja recimo ne bih ima ništa protiv da fkp bude privatni klub i da kk bude filijala fudbalskog kluba. pošto bi fk poslovao u okruženju koje može da generiše značajno veće prihode. ne bih imao ništa protiv ni da ima vlasnika ili vlasnike. ne mora to da bude jedan pijani milioner ili nekakav tajkun, vlasnika može da bude i pet, 10 ili 50. može i Željko da bude jedan od vlasnika, zajedno sa grupom ljudi koji sad već ulažu ili bi bili voljni da ulažu i postanu suvlasnici. možemo i mi navijači da budemo suvlasnici sa nekim malim udelima, svako prema svojim mogućnostima. ne moraju vlasnici da budu fizička lica, mogu i pravna, neka kompanija ili više njih. ne mora domaća, može i strana. ko god bi pronašao nekakav interes. imali smo primer Hemofarma koji je bio vezan za jednu veću kompaniju koja je finansirala klub. stabilan budžet, nova hala, imali su i rezultate, ako se ne varam i Aba ligu su jednom osvojili, baš protiv nas u finalu. imaš Cedevitu i onog lika čija kompanija ulaže u klub već dugo. naravno, retko ko može da se takmiči u tom smislu sa državom na ovim prostorima. niti je neka država, osim Srbije, zainteresovana da sipa toliko obilno. a verovatno bi Hrvatska imala mogućnosti da gurne po 10 ii 15 miliona godišnje u Cibonu i Split i učini ih konkurentnima. ali to ne radi. kod nas konkretno je problem što se državna sranja prelivaju direktno u sport, pa tako obračun večitih umesto sportskog, ima više ukus političkog obračuna. a sve to se dešava zbog nenormalnog statusa klubova. pa onda imaš apsurdne situacije da se predsednik države preko medija prepire sa trenerom jednog kluba. ne verujem da to ima negde. šta ja znam, da se Makron pičkara sa Sašom Obradovićem preko državne televizije. ili Šolc sa Trinkijerijem. Edited February 21, 2024 by Ted 3
Shaq Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 da fk ili kk budu privatni.. kraj vica.. pametnom dosta..
Heaviside Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 (edited) Prepucavao se i patrijarh sa trenerom u penziji letos Potpis na Tedov poslednji post Edited February 21, 2024 by Heaviside 2
Jimmy Kowalski Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 1 minute ago, Ted said: da, zavisan je od nekoga ili nečega u svakom slučaju, ali je ovde fokus na tome da ne bude zavisan od države. dakle, ostaju sve varijante koje si naveo i neke koje nisi. ja recimo ne bih ima ništa protiv da fkp bude privatni klub i da kk bude filijala fudbalskog kluba. pošto bi fk poslovao u okruženju koje može da generiše značajno veće prihode. ne bih imao ništa protiv ni da ima vlasnika ili vlasnike. ne mora to da bude jedan pijani milioner ili nekakav tajkun, vlasnika može da bude i pet, 10 ili 50. može i Željko da bude jedan od vlasnika, zajedno sa grupom ljudi koji sad već ulažu ili bi bili voljni da ulažu i postanu suvlasnici. možemo i mi navijači da budemo suvlasnici sa nekim malim udelima, svako prema svojim mogućnostima. ne moraju vlasnici da budu fizička lica, mogu i pravna, neka kompanija ili više njih. ne mora domaća, može i strana. ko god bi pronašao nekakav interes. imali smo primer Hemofarma koji je bio vezan za jednu veću kompaniju koja je finansirala klub. stabilan budžet, nova hala, imali su i rezultate, ako se ne varam i Aba ligu su jednom osvojili, baš protiv nas u finalu. imaš Cedevitu i onog lika čija kompanija ulaže u klub već dugo. naravno, retko ko može da se takmiči u tom smislu sa državom na ovim prostorima. niti je neka država, osim Srbije, zainteresovana da sipa toliko obilno. a verovatno bi Hrvatska imala mogućnosti da gurne po 10 ii 15 miliona godišnje u Cibonu i Split i učini ih konkurentnima. ali to ne radi. kod nas konkretno je problem što se državna sranja prelivaju direktono u sport, pa tako obračun večitih umesto sportskog, ima više ukus političkog obračuna. a sve to se dešava zbog nenormalnog statusa klubova. pa onda imaš apsurdne situacije da se predsednik države preko medija prepire sa trtenerom jednog kluba. ne verujem da to ima negde. šta ja znam, da se Makron pičkara sa Sašom Obradovićem preko državne televizije. ili Šolc sa Trinkijerijem. Hemofarm nije dobar primer, jer upravo pokazuje da su se bez realne racunice sipale pare u klub dok je bio onaj Babic. Pa kad je dosao novi gazda stranac, on jednostavno zavrnuo slavinu i imas KK Vrsac kao KLS klub. Bog te pitaj koliko je Tedeschi ulupao para u Cedevitu, ali nista znacajno nije napravio. Ni promena drzave i fuzionisanje sa Olimpijom mu nije pomoglo. Sutra ce jednostavno dici ruke i klub ce propasti. Za hrvatsku kosarku bi sigurno bilo bolje da postoji zainteresovanost drzave/gradova da pomognu svojim klubovima, da Cibona i Split budu u vrhu ABA i igraju EL ili Eurocup, ali to je vec njihov problem sto to ne rade. Kad imas klubove kao brendove, neku tradiciju, onda gledas da to cuvas i odrzis. Oni reprezentuju neki grad ili drzavu. Nisu sportski klubovi osnivani kao preduzeca, nego da se takmice sa drugima. Sustina je da igraju takmicenja koje im donose prihode da mogu da sklope budzet. Ali to je na onima koji organizuju takmicenja da obezbede.
bradilko Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 koliko price.. mozemo imati cibonu a mozemo imati zvezdocku ili partizan. pitanje je samo sto zvalavi mentol navija za zvezdocku i vredja se na vucicu pederu te onda preti partizanu da im je dosla zadnja ura i da su u svakom sportu mnogo vise duzni od zvezdocke. u toj situaciji je normalno da se lozimo na opozicioni trip. na partizanovim utakmicama se peva vucicu derpe a na zvazdockinim ne. to je fakat. dunjici timici marko vodja podizvodjaci nam odgovaraju: drzavni projekat 🤣🤣🤣🤣 pre neki dan vidim sos kanala i vidim igra zvezda vs keln. bio na toj utakmici. posao sa mojim ciganima, suca mi spasio glavu posle savicevicevog gola. mislim da je pre utakmice bio minut cutanja za poginule rudare u aleksincu. par dana pre je bilo redovno kolo sfrjot lige, hajduk igra na poljudu, minut cutanja.. stoka torcida zvizdi, navija, pravi klempavo u. poginuli rudari. to je svuda svetinja. nema sale sa tim. elem, sto soma ljudi minimum, na poluvremenu na severu jedva sam smestio na beton svoje mrsavo dupe koliko je bilo ljudi. minut cutanja, cujem kako na zapadu neko kaslje.. tad je prvi put pevano srbiji, tako je suca " naredio.. i tako gledam ja ovaj snimak kad ono ARKAN na zvezdinoj klupu. sekularac trener LoL milojko laprda kad ARKAN na klupi. i tako bude 2:0 a u kelnu 3:0 jos tad je bila prica kako je mrkela pickica, cak je i ludi milojko to spominjao u prenosu. sledeci vikend derbi u kosarci, obe strane zastupljene. natpevavanje krece krenu cigani sa, ne secam se dobro " uzeo si pehar na rolan garosu moko ti.." kad zagrmi: " pjer litbarski, tomas hesler" kod cigosa muk, ali muk do kraja poluvremena. no znamo, jer to nije nikakva tajna, da je zvezda drzavni projekat, koliko ima cinjenica u korist toga. zvezdocka je uteha, bens-vops jos od 1950-ih. mi smo sad ni mrtvi ni zivi, kao mornari. pravi vucicev partizan je onaj kad nam je igrao djoko salic i onaj drugi twin balvan. to je san zvalavog bolesnika a i nekih ovde. ako zvalonja tj njegov beba i agencije pomisle da je bolje da partizan negde bude ziv onda ce preusmeriti neku kintu, ne svoju naravno. ako beba i agencije pomisle da je bolje dati kintu.. smislice vec neki uzviseni cilj.. jedino sto nas moze drzati na povrsini je da nikog vise ne boli kurac za fudbal kad je zvezdocka ovako dominantna. uleteo je zvalavi grdnu kintu u zvezdu ali kolaps a i slabo se ko vise i lozi na zvezdocku u ligi sampiona. to se npr vidi i na nasem forumu. broj postova je indikativan. zvalavom ipak treba rivalitet sa partizanom. sorry forumski cigani( ovo bez uvrede). kosarka je prava lozana. tu smo u vrhu, vicesampioni sveta, coki je tu, zalizani najjjuspesniji menadjer je tu, obradovic zwlimir se vrario Ooo wait!! mirotic? e to vec ne moze! to vec mirise na dominaciju. madar?? i on neka ide, volsebno, zalizani specijalac odradio svoje. i arkan na klupi, radmilo bogdanovic, dr O, zmu olivere katarine, krcun.. zvezdocka je srpski hask gradzanski - zagabria 1 2 1
smooth.Op Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 2 hours ago, garmonbozia said: Ali ovoliki skok budžeta kod vas i nas je isključivo zato što je došao Obradović, mislim da su Trinkijeve ekipe imale barem tri puta manji budžet. Uopšte nisam napisao da je on doveo sponzore, ali je on dobio garancije, pa onda država mora da da i jednima i drugima slično. Moja poenta je da Partizan ne bi dobio ovakav budžet da to Obradović nije pregovorio pre dolaska. Željko ne bi napravio karijeru kakvu je napravio da nije namazan. Govori strane jezike, zna da priča sa lovatorima i zna da ih ubedi da pljunu te grdne pare. Iz tog razloga smatram da nema teorije da njega bilo ko ovde može da izminira. Ko je njemu garancija i kako je to sve sklopljeno veze nemam, ali kapiram da nije pao s marsa. Često se pravi da nije upućen u finansije i te stvari, a opušteno poziva klub da izađe sa finansijskim podacima. Napravio je krupne promene u organizaciji. Treninzi u maloj areni, službene prostorije, prostorije za odmor, za medicinske tretmane. Čarteri za putovanja, igrači imaju na raspolaganju tonu opreme itd. Klub izgleda i funkcioniše onako kako bi trebalo da funkcioniše jedan evroligaš. Ćokson verujem da je imao slične ideje, ali nije bilo mase da se pozicionira u Areni, pa se smestio u renovirani Pionir. I u suštini da se vratim na ono o čemu se polemiše. Čovek je imao transparent Željko Obradović (ne kkp) državni projekat. Ima pravo da to ospori, što kroz prikaz državnih davanja, što kroz jasno izražen stav nije mene ovde niko doveo. Znači projekat je njegov, ili neke šire grupe u kojoj postoje garancije. Država je mogla da se pita da li učestvuje ili ne učestvuje. Odabra(o)la je da učestvuje, pa da će u hodu to da hendluje. To hendlovanje vidimo povremeno kroz ove dve godine. 1
Recommended Posts