Eleniko Posted February 20, 2024 Posted February 20, 2024 5 hours ago, Milošica said: Željko je hteo da koristi Mirotu dosta na trojci, kao i Mesina što ga koristi. podseti me, šta ste planirali za centra u to vreme kad se nije sumnjalo u riječ litijaša. frenk je beše potpisan u zaustavnom vremenu letnje pauze što baš ne odaje da je bio prvi izbor.
Milošica Posted February 20, 2024 Posted February 20, 2024 Bijombo i Venjen Gebrijel su bili puste želje i prve opcije, a najozbiljnije priče su bile sa Tonijem Bredlijem. Ozbiljno se razmišljalo i o Gilespiju, tu je 2. jul u pravu. 1
smooth.Op Posted February 20, 2024 Posted February 20, 2024 35 minutes ago, Eleniko said: jel si prevrteo nazad na areni ili si koristio neki drugi izvor /koji meni treba/ hvala Vratio na areni. Tražio sam prvo na kss da li ima snimak, ali nema. Više volim kad je na tjubu, lakše se preskače nebitno i mogu da se uspore situacije. 1
Eleniko Posted February 20, 2024 Posted February 20, 2024 prva dvojica su pominjana i sa nama, ovaj drugi - gebrijel početkom januara. mislim da su to sve neke menadžerske kombine za uvaljivanje gde se za 50e pusti tekst u novine pa ako se neko upeca.
Ted Posted February 20, 2024 Posted February 20, 2024 6 hours ago, garmonbozia said: Što se tiče Željka - uvek je bio sore looser, nije kao da to nismo znali. Sa Željkom to uvek ide u paketu, energija, inteligencija, prilagođavanje vremenu, ali i ego, sujeta, veličina (koja je i pozitivna i negativna). Svakako da on nije tu, klub bi nam bio na nivou Borca, a i ne postoji bolji trener za Partizan (a i mnoge druge timovi u Evropi). Naravno da ceo utisak o sezoni može da se promeni plasiranjem u TOP8 i osvajanjem ABA lige, ali za sada ovo deluje baš loše, a prošlo je više od pola sezone. pa nisam baš siguran da bi bio na nivou Borca......mislim, nije bio na tom nivou kad je Trinkijeri vodio. stvarno je šteta što je korona prekinula tu sezonu, ja sam uveren da bi tada ušli u EL osvajanjem Abe. sve je govorilo tome u prilog. ali to sada nije bitno, bilo pa prošlo. samo mi se ne sviđa taj fatalizam vezan za Željka. šta to znači? recimo dođe sad taj Dubai i ponudi mu neku nenormalu sumu, koja se ne odbija, da ih vodi u EL i šta......sahranjujemo Partizan, stavljamo katanac, igramo Beogradsku zonu? ne razumem. ili će Željko da bude trener Partizana dok ne napuni 100 godina, pa ćemo tad da upokojimo klub. utisak o sezoni može da se promeni ako ekipa nekako nađe formu i počne da igra blizu svog potencijala. to je uslov svih uslova da bi mogli da očekujemo top 8 ili neku titulu. ovako kako je sada, možemo samo da čekamo kraj sezone i potrudimo se da je, u kompletu, izbrišemo iz memorije nekako. 3
hooyadahoo Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 6 hours ago, smooth.Op said: Panter je bio odličan na oba kraja terena, sem pred kraj kad je i on imao pomračenje. Prvo je bio besan na sebe što je krenuo u prodor, a imao prostora za šut i zgazio aut kad je krenuo. Onda mu je iscurela iz obruča iz dotrčavanja kad mu je Naneli izbacio na trojku u kontri. Pa isto idemo u brz napad i tu ga Aleksa ne vidi ili ne želi da ga vidi, te mu sa jedno dve sekunde kašnjenja daje loptu i onda ovaj menja odluku i kreće u prodor gde se diže sa prvog koraka i promašuje... Sve te lopte su bile za egal i promenu momentuma. Tu je nastupio meltdown, te neću ni komentarisati one dve prodate lopte. Panter crko u četvrtoj, ima krupni kadar sa šakama na kolenima i diše na škrge. Nije prvi put da gubimo utakmicu zbog umora. Ko god je trenirao bilo kakav sport zna to - ne samo da ne ide šut, nego se i loše odluke donose. Da ne pričam o opasnosti od povrede. Elem, just sayin'. In stručni štab and Zoc we trust (kinda), ali mene to žešće nervira. Off topic, mi grobari se ne snalazimo najbolje u ovim uslovima, veliki trener, veliki budžet, velika Brunova jaja. Radije bismo Zoca početnika i dvojicu neafirmisanih Saša, ili Duleta i TNT. Gde je bre Partizanstina? Bilo nekad, sad se pripoveda. Draža nam je jedna pobeda nad Realom i 20 poraza sa klincima iz blokova i Sarajeva, nego f4 sa kurcoboljnim, preplaćenim crnjama. Vremena se menjaju, a moraćemo i mi. Za početak - opušteno. Samo moj mali savet za čuvanje duševnog zdravlja.
garmonbozia Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 10 hours ago, Ted said: sahranjujemo Partizan, stavljamo katanac, igramo Beogradsku zonu? ne razumem. ili će Željko da bude trener Partizana dok ne napuni 100 godina, pa ćemo tad da upokojimo klub. Ne pričam to zbog Željka, već zbog toga šta on donosi. Ogroman budžet, organizaciju kluba, kao i verovatnu licencu za Evroligu. Ta sezona sa Trinkijem je šta bi bilo kad bi bilo. Naravno da ne treba da stavimo katanac na klub kada ode Željko za jedno 10 godina, ali nam klub nikada neće biti na većem nivou od ovoga na kome je sada. 8
Nebojsa Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 10 hours ago, Ted said: pa nisam baš siguran da bi bio na nivou Borca......mislim, nije bio na tom nivou kad je Trinkijeri vodio. stvarno je šteta što je korona prekinula tu sezonu, ja sam uveren da bi tada ušli u EL osvajanjem Abe. sve je govorilo tome u prilog. ali to sada nije bitno, bilo pa prošlo. samo mi se ne sviđa taj fatalizam vezan za Željka. šta to znači? recimo dođe sad taj Dubai i ponudi mu neku nenormalu sumu, koja se ne odbija, da ih vodi u EL i šta......sahranjujemo Partizan, stavljamo katanac, igramo Beogradsku zonu? ne razumem. ili će Željko da bude trener Partizana dok ne napuni 100 godina, pa ćemo tad da upokojimo klub.... nije fatalizam, vec realnost. malo analogije sa fudbalom - ronaldo je prelaskom u juventus digao vrednost serije a za par milijardi evra, da ne pricamo o podizanju kompletnog imidza sto lige, sto juventusa, koji je deceniju pre toga bio ne srozan, nego maltene unisten raznim malverzacijama i aferama. isti taj efekat imao je zeljkov povratak u kkp pre par godina. slicno tome, gledaj na sta barsa lici par godina nakon odlaska mesija - to vise nikoga ne zanima, nema vise identiteta koji je definise i s kojim se najveci deo navijaca povezuje. u ovom momentu srz tog identiteta u kkp je zeljko - njegov odlazak u ovom momentu nema ko da nadomesti, a da nas ne sacekaju nove godine suse (dakle, radi se o kompletnom zoc-efektu, a ne zelimiru treneru i kako nam ekipa trenutno izgleda). 5
goofs Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Imho, debeli žabar bi one korona godine verovatno uzeo Evrokup i izborio nastup u EL dogodine u kojoj bismo, u najboljem slučaju, bili na istoj poziciji gde i sada, verovatno i par mesta dole zbog Rusa.
Ted Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 (edited) 1 hour ago, garmonbozia said: Ne pričam to zbog Željka, već zbog toga šta on donosi. Ogroman budžet, organizaciju kluba, kao i verovatnu licencu za Evroligu. Ta sezona sa Trinkijem je šta bi bilo kad bi bilo. Naravno da ne treba da stavimo katanac na klub kada ode Željko za jedno 10 godina, ali nam klub nikada neće biti na većem nivou od ovoga na kome je sada. sve mi je to ok. nemam je ništa protiv dobrog budžeta, organizacje kluba, igranja EL. niti mi smeta da Željko ostane u klubu nerednih 20 godina, dal kao trener, direktor, suvlasnik, šta god. nego bi veliki budžet, dobra organizacija i najbolji stručni štab, skupno posmatrano, trebali da imaju/pokažu nekakav efekat na terenu. mi navijači gledamo utakmice, prodaju nam se karte za utakmice, ne gledamno prenose sednica UO, niti se ložimo na opšta akta, sistematizaciju ili unutrašnju organizaciju kluba. meni lično je problem što za prethodne, gotovo tri godine, osim perioda januar-maj prošle godine, mi izgledamo prilično loše na terenu. ova sezona mi je najkritičnija. prve si s pravom mogao da kažeš da se radi o početku, usviravanju, drastičnoj promeni, treba vremena da sve to legne. i druga se nadovezala logično, klecalo se do januara, posle se uhvatila forma. treća sezona bi već trebalo da bude ona u kojoj si se stabilizovao i pokazuješ neku konstantnost. nama treća sezona izgleda kao prva, ako ne i lošije. to mi baš smeta. drugo, za ove tri godine nekako smo, kao tim, uspeli da izgradimo gubitniči imidž. ili, da kažemo da nismo uspeli da izgradimo pobednički (osim na mahove). prve sezone je bila Bursa gde je, valjda i sam Željko ako se dobro sećam, posle tekme rekao da smo uspeli da bacimo u vodu sve do tada urađeno. posle toga je bilo finale Abe, gde je peta utakmica išla na našu vodu i bili smo blizu, al je na kraju bilo ništa. prošle sezone smo uspeli, čak i kad smo bili u najboljoj formi, da zbog afekta i nervoze nekih igrača ispustimo F4, na kome smo gotovo bili. ove sezone da ne pričam šta smo sve propustili i prosuli. goto sve što smo mogli. na sve to dođe i nervoza i Željlkove izjave posle kupa gde se kritikuje suđenje, koje je bilo sasvim ok i nije uticalo na rezultat. ne sme bre da se gradi gubitnički imidž i da se kuka. pruži ruku, progutaj knedlu i guraj dalje, budi bolji u sledećoj utakmici, sledećem finalu. sve i da je grdna sila i nepravda oko tebe. nisu ni partizani na Sutjesci bili nadmoćni ili "favoriti", pa su utekli iz obruča i na kraju pobedili. borba da. uvek. kukanje nikako. Edited February 21, 2024 by Ted 3
Heaviside Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Pa i Trinkija je doveo Ostoja, funkcioner SNS-a tako da taj period nije pokazatelj za to šta se dešava kada nema nikakve pomoći države ili čak postoji sabotaža. Filipovski period je približniji tome ili Džiletov možda. 2
Eleniko Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 trinki je za nas cigane bio daleko opasniji trener. premazanko, lažljivi preinteligentni latin koji zna basketa zeljko je dosao u godine kada bas naglaseno gubi kontrolu nad emocijama i svime što čini dobro upravljanje timom. ovo što radi sa mladim igračima nasuprot crnaca može da ima dalekosežne posledice.
smooth.Op Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 Pomoć države je uvek bila. I u tim najgorim godinama. Samo je pitanje da li pomoć omogućava da glumiš sparing partnera ili da budeš ravnopravan protivnik. Još je to tad bilo predstavljeno da kkp dobija više od državnih sponzora. Lično Vučić je te papire pokazivao, moguće i Čović. Eto pre neki dan lepo priznaje kako on mora da kaže nekim privatnicima da budu sponzori, a upravo je to tada bila fora. Na papiru kkp više državnih para, a u realnosti, druga priča. Ovo koliko se daje para trenutno kroz oba kluba to nije realno i nije održivo. Ja sam već ranije imao upise ovde da u EL u regionu može da bude samo jedan tim. Takav tim, sa A licencom, sa odličnim uslovima za rad u Areni, pozicijom da kupi i razvija perspektivne igrače iz zemlje i regiona, da menadžeri ne mogu da ga zavrću, može da bude fina priča u EL. Nešto poput Žalgirisa. Takva neka priča grad/državu može da košta plafon 3 miliona evra po sezoni. 1
garmonbozia Posted February 21, 2024 Posted February 21, 2024 1 hour ago, Heaviside said: Pa i Trinkija je doveo Ostoja, funkcioner SNS-a tako da taj period nije pokazatelj za to šta se dešava kada nema nikakve pomoći države ili čak postoji sabotaža. Ne znam da li si napisao ovo zbog mene, ali naravno nisam ciljao na to i slažem se sa tobom.
Recommended Posts