Jump to content
IGNORED

KKPFC u epizodi 23/24 “It’s coming home” part two

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted
Just now, Shaq said:

dulo nije imao ovako potentne ekipe..

ovo je no brainer situacija..

pravi se faul, ako igrac promasi jedno pobedio si, ako pogodi oba, imas 10 sekundi sa brda 1na1 igracima, plus velika verovatnoca da se svira faul zbog domaceg terena.. a sve i da promasis imas produzetak..:fantom:

druga je stvar kad imas +2 protiv barse a najbolja opcija u napadu ti pera bozic, onda normalno da ides na odbranu..

Ovaj, sećaš li se Monekea, nije tako davno bilo

Posted

Ima li neko statistiku Panterovih ubačaja u zadnjem napadu? 

Ako je više od 20% glavu dajem. 

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

Имали смо неколико прилика да их преломимо и пошто нисмо заслужили смо пораз јбг.

Ово на крају иде Пантеру на душу, имао је Каминског са знатно нижим играчем под кошем, није ни пробао да му спусти, уместо тога узима претешку тројку на плус два за нас. Наравно и задња одбрана боже ме сачувај, Френк братина с најспоријим ногама у универзуму на овом малом брзом Гонзалесу, није могло другачије да се заврши.

Ово је сад већ канал, вероватно више психолошки него резултатски, нисам сигуран како ћемо се извући тачно.

• +1 6
  • Tužno 1
Posted
4 minutes ago, Heaviside said:

Ovaj, sećaš li se Monekea, nije tako davno bilo

na sta mislis na nas i njih tamo?

nisam to gledao, al ako je bila slicna situacija, mi smo em bili gosti, em nemamo potentnije igrace od baskonie..

Posted
11 minutes ago, Shaq said:

dulo nije imao ovako potentne ekipe..

ovo je no brainer situacija..

pravi se faul, ako igrac promasi jedno pobedio si, ako pogodi oba, imas 10 sekundi sa brda 1na1 igracima, plus velika verovatnoca da se svira faul zbog domaceg terena.. a sve i da promasis imas produzetak..:fantom:

druga je stvar kad imas +2 protiv barse a najbolja opcija u napadu ti pera bozic, onda normalno da ides na odbranu..

Rezon je da je u poslednja 2 minuta kriterijum dosta zategnut, i nećeš baš dobiti faul na prodoru ako te baš ne odalame. Takođe igrači su umorniji i teško je izmisliti koš, ma koliko bili dobri 1 na 1 igrači.

Mene čudi, ne samo u ovoj utakmici, zašto se ne pravi rezonski faul na visokom prilikom probijanja bloka. Panter gubi Fransiska jer je popio blok od Ibake i Sisko ostaje sa Kaminskim. Panter samo treba da se zakači za Ibaku i pošalje ga na penale, ne rizikuje se faul na šutu, a šalješ čoveka od 63% da šutira pod salvama zvižduka. Fali malo on field inteligencije kod igrača, ne mora sve trener da ti nacrta. 

• -1 1
Posted
Just now, Shaq said:

na sta mislis na nas i njih tamo?

nisam to gledao, al ako je bila slicna situacija, mi smo em bili gosti, em nemamo potentnije igrace od baskonie..

Kod nas, skok u napadu posle penala koji je odlučio pobednika. Ili Fener - Real sa ukradenom loptom na izvođenju u poslednjim sekundama, a videlo smo prošle nedelje kako Partizan u takvim situacijama dobro reaguje. Nema garancija da nećeš izgubiti ako napraviš faul -2. U NBA ni na -3 nikada ne prave faul, a na -2 je već teška egzotika. 

danas je bila specifična situacija pošto je Frenk katastrofalan defanzivac na perimetru™ pa je verovatno imalo smisla da se pravi faul, ali generalno nisi u pravu da je to default rešenje, što se i vidi iz odluka trenera u takvim situacijama.

Posted
13 minutes ago, ZokiAsov said:

Nije lose bilo. Malo smo ujebali na kraju ali ima jos dosta da se igra

toga se i plašimo najviše :D

realno, ispašće da tim nije dobro selektiran, odnosno da smo fulali na veliko u prelaznom roku, pa na to dodaš da stručni štab tom i takvom timu ne uspeva da pronađe žicu ili neki mod po kome bi mogao da funkcioniše.....i kao rezultat dobiješ početak februara i ekipu u rezultatskom, a verovatno i psihološkom kanalu

tri prethodne sezone obeležili su kiksevi. prve sezone ekipa je bila viđena da gura do finala EK i sa realnim šansama da ga osvoji. desila se Bursa. druge sezone, ekipa je bila viđena na f4, vodila 2-0, imala dve tekme kući, desio se Real. treća sezona je u kontinuitetu loša, od oktobra pa do sada predstavlja kiks u produženom trajanju. pošto je sad februar, ostaje mogućnost da naprave rezultat u tri domaća/regionalna takmičenja i da malo poprave utisak.

sa pozitivne strane, osvojena je Aba posle sto godina, što je svakako uspeh. jedan deo druge sezone, ekipa je izgledala monstruozno dobro, i to je svakako uspeh. deluje i da klub finansijski stoji mnogo bolje, mada te informacije nisu baš javno dostupne, a ovde pričam o rezultatima, pošto navijače to najviše interesuje.

još veći uspeh jeste sam povratak u EL, ali do njega, ako ćemo iskreno, nije došlo na terenu, već prolaskom kroz čudesni lavirint fluidnih EL pravila, a verovatno je i Putin pripomogao izbacivši Ruske timove iz EL :)

sve u svemu, ja sam uveren da je 95% navijača očekivalo više, a siguran sam da su više očekivali predsednik i uprava kluba i sam Željko i njegov stručni štab. šta se tu i gde zaglavilo, oni treba da sednu i da vide.

Posted (edited)
3 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Rezon je da je u poslednja 2 minuta kriterijum dosta zategnut, i nećeš baš dobiti faul na prodoru ako te baš ne odalame. Takođe igrači su umorniji i teško je izmisliti koš, ma koliko bili dobri 1 na 1 igrači.

Mene čudi, ne samo u ovoj utakmici, zašto se ne pravi rezonski faul na visokom prilikom probijanja bloka. Panter gubi Fransiska jer je popio blok od Ibake i Sisko ostaje sa Kaminskim. Panter samo treba da se zakači za Ibaku i pošalje ga na penale, ne rizikuje se faul na šutu, a šalješ čoveka od 63% da šutira pod salvama zvižduka. Fali malo on field inteligencije kod igrača, ne mora sve trener da ti nacrta. 

To je dobra ideja ali mora baš majstor da budeš jer neće da ti sviraju tu neko pipanje. Mora da odnese ogromnog Ibaku, a ne sme da napravi nesportsku i ne sme on (Panter) da ostane na podu bez faula.

Edited by Heaviside
Posted
1 minute ago, Heaviside said:

danas je bila specifična situacija pošto je Frenk katastrofalan defanzivac na perimetru™ pa je verovatno imalo smisla da se pravi faul,

Dosta je upitno i da li Frenk ume da napravi taj faul, a da bude na zemlji. Kolika je šeprtlja, verovatno bi mu Sisko izvukao tri bacanja. Majk Džejms sigurno, u toj situaciji. Jbg, najveći krivac je verovatno Panter, ako je Željko stvarno tražio faul, a deluje da jeste. Posle bezveze odluka Željka da zadnji napad igra Kaboklo, a ne Kaminski koji je imao 4 ubačene trojke. Na kraju Kaboklo zamalo da uprska dobar šut Panteru.

• +1 1
Posted

Pri tom se Bajern žestoko ispromasivao i opet ne možeš da ih završiš na svom vrućem terenu.

Prve gluposti koje mi padaju na pamet je Aleksina lična u napadu kada je samo trebao da opali šut i predzadnji napad kada PJ daje kosku Panteru.

Pri tom čuvamo rezultat trojkama a oni nas stižu pod košem. Pravo je čudo da je bio ovaj šut zadnji blizu jer su i tad imali mali faul.

Posted

Ključan je bio napad na 40 sekundi koji smo imali. Lopta je dobro išla u začetku napada, ali su bili neodlučni ko će napasti iz izolacije i onda na kraju dolazi do Pantera koji se odlučuje za šut. Što je ogromna greška jer je Frenk na parketu. Tu je moralo da se ide na prodor da se izvuče faul. Bacanja i onda vađenje Frenka napolje za odbranu. 

Na žalost ostvarilo se ono čega sam se pribojavao pre meča. Nezgodni su i imaju načina da nas pobede. 

• +1 1
Posted

Pre svega imalo je smisla tražiti 1 od 2 preostala TO pred poslednji celi napad.

Aleksa nas je opasno jebo večeras, u odbrani je bio skretničar i uveo je Epoupa-u u ritam, a u napadu nije doprinosio.

Kaboklo bez mozga, Smajli bez koncentracije, Zek neaktivan.

Lepo je to što je Frenk gađao 4/4 trojke, ali jebeš to ako nam najbolji centar pipne 3 puta loptu u protivničkom reketu.

• +1 1
Posted
8 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

tu je veliki rizik od dobijanja nesportske posto je igrac bez lopte.. 

10 sekundi je bilo do kraja kad je kaminski preuzeo silvana, zelko mu je bio u vidnom polju ali mu nije pokazivao da pravi faul..

Posted
13 minutes ago, johan nagel said:

Ово на крају иде Пантеру на душу, имао је Каминског са знатно нижим играчем под кошем, није ни пробао да му спусти, уместо тога узима претешку тројку на плус два за нас.

On je imao mnogo lošiji ugao, gledao je PJ kaminskog dole sa te desne strane, bilo je baš dosta mesta da mu prebaci loptu preko whichever beka koji je ostao na njemu (kaminskom), i onda se okrenuo i dodao loptu panteru koji apsolutno nikakvu prednost nije imao u tom trenutku. Meni se jako često čini da su neki igrači isprepadani od zoca, jbga, ne znam šta da mislim. Mislim ja sam se oprostio od sezone još početkom januara, tako da sve preko ovoga može samo bonus da bude. Ako ovaj tim ostane sledeće godine plus minus max 2 igrača, mislim da će to biti mnogo bolje

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...