Jump to content
IGNORED

KKPFC u epizodi 23/24 “It’s coming home” part two

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted
52 minutes ago, nenad said:

stvarno? zasto? 

Najstvarnije. Nevezano za sve ovo od sinoć, ljudi u Srbiji su odavno prsli. I onda problemi i pritisci koje imaju u kojim god sferama života, se najlakše preliju u saobraćaj. Npr kada se juri parking mesto, na semaforima, kada se isecaju drugi itd.

Pri tom niko nije samoinicijativno krenuo da stavlja te stvari ispod sedišta, već su ili lično imali losa iskustva ili je neko njima blizak loše prošao.

https://www.google.com/amp/s/www.telegraf.rs/amp/vesti/beograd/3789923-iznervirao-se-zbog-saobracaja-pa-izvadio-palicu-i-poceo-da-bije-vozaca

Ovo je samo prvi brzi search gde je batine delio lik koji pravi prekršaj a ima i dosta gorih i kreativnijih oružja.

• Tužno 1
Posted
1 hour ago, copkillah said:

Ipak je neko stvari nazvao pravim imenom 

to je sigurno ona bolesna stoka od brata onog navijaca sto su ga ubili.

taj bolesnik je, mislim, u upravi fk imt. 

o ovome od sinoc samo osuda. sve drugo je bezobrazluk i nistavluk.

• +1 4
Posted
1 hour ago, *edited by mod said:

https://www.google.com/amp/s/www.telegraf.rs/amp/vesti/beograd/3789923-iznervirao-se-zbog-saobracaja-pa-izvadio-palicu-i-poceo-da-bije-vozaca

Ovo je samo prvi brzi search gde je batine delio lik koji pravi prekršaj a ima i dosta gorih i kreativnijih oružja.

Ja sam prošle godine išao taksijem, iz regularnog udruženja, i onda nas neko iseče i odmah ga stigne taksista, spusti prozor, pičkara, posle pet minuta pičkaranja vadi teleskopsku palicu ispod sedišta i dovikuje onom drugom da će ga čekati na sledećem ćošku da se objasne™. Sve sa mnom na zadnjem sedištu kao strankom jel'te, u sred bela dana i u centru NS-a. Ne da su prsli nego je verovatno čudo što nema svaki dan obračun negde

• +1 2
Posted

Da su ljudi sinoc imali ono sto bi, izgleda, trebalo da nose u kolima, danas bi Srbija bila tema na CNN-u, neki ljudi bi cekali optuznice u pritvoru a Srbija bi bila laksa za, nadam se solidan broj, sljama koji je naseljava. 

Ovako..nista..neki su prebijeni, neki su prebijali, neki ovde likuju, neki pizdimo..i jos uvek je ovo govno od drzave ostaje govno od drzave koje kurcem nece mrdnuti oko ovog napada i nastojace da ga zataska.

• +1 6
Posted

naravno, sve je to bilo u dosluhu sa njihovom braćom

Posted

Ma, ajde i da oprostimo sto ih nije bilo. Evo, desila se greska, nisu lepo ispratili kretanje, ovi im utekli i napravili sta su napravili.

Ti ljudi su sami organizovani u grupe koje imaju imena.

Pa nas pet sa ove teme da sedne veceras, da potegnemo neka poznanstva, saznali bi za 10 minuta ime grupe ili grupa koje su ucestvovale u tome i ime vodje ili nekog od glavnih.

I da ne saznamo, ides redom, nema tih grupa milion, sta vise, ima ih par ovako ekstremnih i zna se koje su.

Dakle, policija sve ovo sazna i resi i nadje uhapsi sve koji su ucestvovali za sat vremena. 

Zasto se to nije desilo?

Posted
3 hours ago, *edited by mod said:

U pravu si, ni sam ne znam šta mi bi. Kako su krenuli još će biti da je to neki interni obračun koji nema veze ni sa čim.

đuka 🦬 style

eno ga na tviteru identičnim argumentima objašnjavatm situaciju

odavno tvrdim da ima nalog i ovde

• +1 5
  • Hvala 1
Posted

Koja je konkretno razlika, moze li pravnik neki da objasni?

- uzmem motku i prebijem 20 svojih ortaka na kucnoj zurci jer ja imam crne patike sa crnim carapama, a oni crne patike sa belim carapama

- uzmem motku i prebijem 20 likova na nekom koncertu jer ja nosim crne patike, a oni su imali bele 

- uzmem motku i idem ulicom i isprebijam 20 ljudi nasumicno, prve na koje naletim.

Kako se pravno to gleda, sta je najtezi prekrsaj?

Posted

Ma da..kako da ne...cekaj malo...

Jel imas ti, druze, mozda...sekiru u kolima ?

Posted (edited)
40 minutes ago, Hele said:

Koja je konkretno razlika, moze li pravnik neki da objasni?

- uzmem motku i prebijem 20 svojih ortaka na kucnoj zurci jer ja imam crne patike sa crnim carapama, a oni crne patike sa belim carapama

- uzmem motku i prebijem 20 likova na nekom koncertu jer ja nosim crne patike, a oni su imali bele 

- uzmem motku i idem ulicom i isprebijam 20 ljudi nasumicno, prve na koje naletim.

Kako se pravno to gleda, sta je najtezi prekrsaj?

isto je. težina u očima zakona bi zavisila od toga dal su isprebijani imali teže ili lakše povrede ili je kod nekoga nastuipila smrt usled prebijanja ili invaliditet

tako da težina krivičnog dela ne zavisi od svojstva žrtve (tipa dal navija za Partizan ili ne, dal je mršav ili debeo, visok ili nizak, dal sluša Sinana ili Nightwish). svojstvo žrtve može da govori o motivaciji učinioca. uz izuzetak da neka krivična dela imaju teži oblik ako su učinejna prema licima koja uživaju posebnu zaštitu (tipa deca, trudna žena, lice pod starateljstvom, lice koje nije u stanju da se brani zato što je bolesno, psihički obolelo ili na drugi način nemoćno......)

može da zavisi težina i od ponašanja žrtve, tipa ako je izazvala ili podsticala sukob. i samo učestvovanje u tuči je kažnjivo, čak i ako nisu nastupile neke posledice po telesni integritet i zdravlje bilo koga.

ovo juče, koliko mogu da vidim nije bila tuča, već neki vid sačekuše. koja sa od klasične sačekuše razlikuje po tome što je bila vrlo javna i učinjena pred brojnim svedocima i kamerama. što otvara pitanje šta je radila policija? kada se pravi klasična sačekuša, onda se uzima u obzir i faktor izloženosti (da ima što manje svedoka ili da nema, da bude mrak, da nema kamera, policije isl). ovde je sačekuša pravljena kao da je bilo izvesno da niko neće reagovati.

Edited by Ted
  • +1 4
Posted

Znaci, potpuno je nebitno baviti se time da li je sacekusa bila za drugu navijacku grupu ili su mlatili redom simpatizere?

Posted (edited)

apsolutno

ovde se priča o motivaciji, mada je i ta priča realno izlišna. ima neka grupa navijača kluba x (naoružana motkama) koja se nalazi u masi navijača kluba y i to se nalazi sa očiglednom namerom da neke ljude prebije. ne radi se o slučajnom susretu (tipa sretnu se dve grupe u Budvi u julu pa se lemaju i naprave karambol), već o nečemu šte je planirano

Edited by Ted
  • +1 2
Posted

jedino sto je bitno je zašto se policija povukla i ko je izdavao naređenja...ovo nije bio "navijački obračun" već suspenzija drzave i to nije prvi put

• +1 8
Posted (edited)

govorimo o policiji koja je učestvovala u prijavljivanju više desetina hiljada lica na lažna prebivališta sa motivacijom da glasaju ljudi koji nemaju pravo, sa daljim ciljem da određena ličnost ostane na vlasti

ako je ovo prošlo bez reakcije policije, razlog je u tome što grupa koja napada jeste pod zaštitom policije, na neki način. a sasvim je izvesno pod čijom "zaštitom" je sama policija. moguće da reakcije nema pošto je "tata" trenutno van zemlje, pa kad se "tata" vrati onda će da kaže kako bi i šta trebalo. a možda će i svima da nam kaže, u nekoj KZŠ ili više njih

edit.

pri čemu je "tata" neformalni vođa navijača jednog kluba, a u odnosima i sa navijačima drugog (čiji navijači su išli po tribinama i tukli navijače istog kluba koji su uzvikivali da tata ima sklonosti ka istom polu)

Edited by Ted
  • +1 5
Posted

Videli smo da se na TV-u štampaju tvitovi, znaju kad je ko nekog opsovao u kafani i ko je s kim spavao, a ne znaju da povelika grupa sa motkama i sekirama u centru grada sprema obračun?

Nothing To See Here GIF by South Park

• +1 7
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...