booyaka Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 Tako je, samo treba mirno odgovarati, evo baš na tenisu sam danas napisao da je Mekinro postavio Alkarazu pitanje da li mu je osmeh jedan od aduta u igri i zamisli, ovaj nit je vikao, niti ga je ismejavao, niti je posumnjao u njegovu stručnost, nego je strpljivo i opširno odgovorio. Ti svi ljudi rade na istom poslu u različitim sektorima, jedni trebaju drugima i najmanje što je potrebno da se pokaže poštovanje. 2
kud u maglu Simoviću Posted January 16, 2024 Author Posted January 16, 2024 pitanje je ko je uopšte radi urednik rubrike(košarka sport klub), on bi trebao da da smernice novinaru za kzn, ako je to kovačić ili neko sličan time je mnogo šta rečeno za rajka mislim da je slobodan strelac
copkillah Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 Forumska Rada se Radi raduje, ja bih tu zaključio slučaj. 2 1
Ted Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 (edited) @booyaka a ti smatraš da ukazuješ poštovanje Željku, Sferopulosu, Itudisu itd, ako ih gađaš besmislenim pitanjima ili tabloidnim spekulacijama i očekuješ da ti se obraćaju kako bratu rođenom? ili smatraš da je poštovanje samo jednosmerno? trener svakako mora da poštuje novinara, a novinar može da šikanira trenera glupim, besmislenim i bespredmetnim pitanjima čitave sezone. naravno da bi bilo interesantnije kad bi Željku mogao da postavlja pitanja Itudis ili Sferopulos ili tako neki stručnjak, jer bi onda mogli da nešto zanimljivo čujemo ili naučimo ili uočimo. niko ne očekuje od novinara da budu na nivou trenera EL, ali ajde da barem budu na nekakvom nivou, pa bio on i minimalan. Edited January 16, 2024 by Ted
copkillah Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 (edited) 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: pitanje je ko je uopšte radi urednik rubrike(košarka sport klub), on bi trebao da da smernice novinaru za kzn, ako je to kovačić ili neko sličan time je mnogo šta rečeno Nema šta urednik da daje smernice bilo kome ko nije totalni početnik u poslu, tj ko nije neko ko se uči poslu, da ne preterujemo sada. To je sve isključivo do nje. Edited January 16, 2024 by copkillah
smooth.Op Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 Sećate se kakav je intervju Žoc dao Milanu Boškoviću za Al Džaziru? Istom onom Milanu Boškoviću koji je spiker na zvezdinim utakmicama i kome se nikako ne da da nekim drugima postavi tako smislena pitanja. Oće to.
kud u maglu Simoviću Posted January 16, 2024 Author Posted January 16, 2024 na ozbiljnim televizijama ima taj kzn je deo programa koji se pravi oko jednog događaja, imaš pre show tzv studio, izjave trenera i igrača, analiza stručnog saradnika. onda ide utakmica i komentar iste, izjave posle utakmice i na kraju konferencija za novinare. ceo taj program bi morao da ima urednika i producenta kao dve glavne osobe za realizaciju istog kada urednik vidi da mu novinar postavlja nesuvisla pitanja onda je na njemu da reaguje i da smernice šta i kako da se pita 1
copkillah Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: na ozbiljnim televizijama ima taj kzn je deo programa koji se pravi oko jednog događaja, imaš pre show tzv studio, izjave trenera i igrača, analiza stručnog saradnika. onda ide utakmica i komentar iste, izjave posle utakmice i na kraju konferencija za novinare. ceo taj program bi morao da ima urednika i producenta kao dve glavne osobe za realizaciju istog kada urednik vidi da mu novinar postavlja nesuvisla pitanja onda je na njemu da reaguje i da smernice šta i kako da se pita Dobre novinare su potrošili na prenos i studio?
booyaka Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 6 minutes ago, Ted said: @booyaka a ti smatraš da ukazuješ poštovanje Željku, Sferopulosu, Itudisu itd, ako ih gađaš besmislenim pitanjima ili tabloidnim spekulacijama i očekuješ da ti se obraćaju kako bratu rođenom? ili smatraš da je poštovanje samo jednosmerno? trener svakako mora da poštuje novinara, a novinar može da šikanira trenera glupim, besmislenim i bespredmetnim pitanjima čitave sezone. naravno da bi bilo interesantnije kad bi Željku mogao da postavlja pitanja Itudis ili Sferopulos ili tako neki stručnjak, jer bi onda mogli da nešto zanimljivo čujemo ili naučimo ili uočimo. niko ne očekuje od novinara da budu na nivou trenera EL, ali ajde da barem budu na nekakvom nivou, pa bio on i minimalan. Minimum kulture uvek treba da postoji, a ona se ogleda u rečniku, tonu. Naravno da se međusobno poštovanje podrazumeva, s tim da ja nisam nikad primetio da postoji nepoštovanje prema Robiji na tim konferencijama, naprotiv, kao što rekoh, samo izuzetno uvažavanje uključujući R&R. Neretko se i Robija vrlo prijateljski ophodio prema toj istoj Radi kada mu je postavljala pitanja koja su bila jednako besmislena, ali afirmativna, kao da ih novinarka Pinka postavlja Vučiću. Poenta je da se na sva pitanja odgovara sa približno istim entuzijazmom, te konferencije traju 10-15 minuta, nije baš da je najteži posao na svetu odgovoriti uljudno na par piranja ma kakva ona bila.
copkillah Posted January 16, 2024 Posted January 16, 2024 Da, utakmica sa Makabijem je baš dobar primer za "zar je teško malo ostati staložen?".
Heaviside Posted January 17, 2024 Posted January 17, 2024 (edited) Evropski treneri su generalno previše arogantni prema novinarima, prečesto reaguju kao da su uvređeni kada im se postavi pitanje koje im se ne dopada, glumataju da je košarka neka ekstremno komplikovana stvar koju niko sem njih ne razume i ljute se kad ih se pita o taktici i selekciji i slično, ali ovde imam razumevanja zato što se ne radi samo o poprlično nebuloznoj pretpostavci kao delu pitanja nego i o provokaciji. Mnogo je Partizan dobrih stvari uradio tokom utakmice, Robija je recimo ostavio najboljeg igrača dugo na klupi i pogodio, Naneli odigrao maestralno, požrtvovanost igrača je bila fanatična, publika aktivno učestvovala na pravi način i još mnogo toga i onda ti dok si još “vruć” dođe neko i aludira sa si jednostvano imao sreće. Jebi ga baš, malo je i nevaspitano i bez imalo šlifa da to pitaš. Pravi dingspo bi i to iskulirao, ali nije ni da baš mora da se iskulira. Edited January 17, 2024 by Heaviside 3
Nikodije Posted January 17, 2024 Posted January 17, 2024 U vezi Robijinog ponašanja, meni je problematičnije njegovo dranje na svakom tajm autu. Lik bukvalno ne ume normalno da komunicira. Ja bih mu definitivno zalepio šljagu da mi se tako stalno obraća, al ovi košarkaši Partizana su trpeljivi svaka im čast. 1 2
kud u maglu Simoviću Posted January 17, 2024 Author Posted January 17, 2024 ma kakav crni šlif, rada nema blage veze o košarci od prilike ostala je zaglavljena u periodu kad je željko bio reprezentativac milijardu posto ona i rajko ne bi znali da razlikuju p'n'r od p'n'p ima onaj klinac elek lenard(mislim sa floutera ima ga na tw), e on je super kad postavi pitanje al ga izgleda trema sabija jel muca pavle knežević, i taj novosadista ovo ostalo je polupismeno sve, taman za publiku im
kud u maglu Simoviću Posted January 17, 2024 Author Posted January 17, 2024 10 minutes ago, Nikodije said: U vezi Robijinog ponašanja, meni je problematičnije njegovo dranje na svakom tajm autu. Lik bukvalno ne ume normalno da komunicira. Ja bih mu definitivno zalepio šljagu da mi se tako stalno obraća, al ovi košarkaši Partizana su trpeljivi svaka im čast. rekao je ledey da kad je ljut obraća mu se sa "mr leday may I please you" jbt pa naravno da će da urla, puca ga adrenalin ima 40ak sekundi da se obrati dvanaestorici ljudi(i da ga svako čuje i razume) a razlog zbog kog ih je pozvao na to svakako nije da ih ponudi energetskim napitkom i urnamatm a pri tom 20k ljudi okoklo urla, a one nesretnice đuskaju uz neke skaradne ložana hitiće
Recommended Posts