ToniAdams Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 nisam gledo juče, što je pontijak opet igro tako kratko, jel toliko rđav?
hooyadahoo Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 Čuvamo ga za Berlin, na nebu će pisati poni dao 52 1
Arthur Kirkland Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 2 hours ago, ToniAdams said: nisam gledo juče, što je pontijak opet igro tako kratko, jel toliko rđav? Uz ogradu da ne gledam KKP koliko i vi pa mozda tripujem, imam utisak da Zeljko nekad previse silji patku na njemu ( nije on jedini, gotovo svaki trener se nekad realno ogresi o nekoga ), da je imao vise strpljenja za neke druge igrace koji i vise brljaju. Decko deluje skroz na mestu i ulaze trud, iako daleko od toga da blista. 1
Arthur Kirkland Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 Elem, da sam na Zeljkovom mestu, mislim da bih prvo odrobijao Andjusu pa Smajlija. Za ovog prvog je Vujosevic bio stoprocentno u pravu da je mekusac i bezmudas, prvi je ispravno procenio da nije za visoke domete. Ruku na srce, poslednje dve sezone pre povratka u KKP je cak nadmasio neka ocekivanja koja sam imao u vezi njega.
Popular Post Vasilij Zajcev Posted January 7, 2024 Popular Post Posted January 7, 2024 8 hours ago, napadaj said: Ma ajde igra, nego prosto nisu odgovarajuće ličnosti. Da ne ulazim u detalje, pošto mi je Željkov prijatelj pričao o svemu tome, ali jedini zaključak iz toga je "mladi su govna". Drugar je kao novinar bio uz reprezentaciju pre dve godine na EP i rekao je da je Smailagić otpao sa spiska zato što se mentalno nije uklopio sa ostalima. Ne igra, ne neki incident, nego prosto dečko dijabola. Mislim da tu postoji i generacijska kvaka... sećam se da je Novica pričao da je pokušao da bude neka vrsta mentora malom Pecarskom, ono kao i van terena, ali kaže čim se tekma ili trening završi on u svlačionici uzima telefon i potpuno se isključuje iz "ovog sveta". Ja često vozim sina i drugare na i sa tekmi po periferiji Beograda, mlađi pioniri sada kadeti, i bukvalno isti utisak - izgubili/pobedili, isti qrac, samo uzmu mobilne i ćao. Prosto, čitav taj motivacioni mehanizam generacije Z je drugačiji od milenijalaca i X-ovaca, sa kojima su formirani treneri koji sada rade sa ovima, i taj jaz između trenera i igrača je sve veći. Pojavljuje se ta tema po trenerskim seminarima već neko vreme. Smajli jeste dijabola, ono Kotež boy koji dovodi svoju Mis Nebraska i puni je brizerima po BG splavovima, ali mi kod njega ne nedostaje taj voljni momenat. Baca se, šiju ga, lomi se, ali vidiš da ima želju.. Balša i Tristan su malokrvni samo tako. Trifa pokazuje neke znake života ali sve je to dosta neubedljivo...pritom mi pričamo o igračima od 23 godine, osim Tristana, što nikako više nisu mlade godine za igrače. Ima tu i drugih mentalitetskih razlika osim u voljnom momentu i radnoj etici, ti klinci nemaju ni preterano izražen osećaj pripadnosti, senzibil za lojalnosti, nekog prevelikog poštovanja hijerarhije i starijih, autoriteta u klasičnom smislu, ne vole mnogo da rade da bi zaradili (štagod). I čitav taj pool je pomeren ka srednje-stojećim porodicama, gde su im ranije dostupni dobri kampovi, kontakti, imaju dosta poznanika koji idu u srednje po inostranstvu, pa se to postavlja kao neki cilj u treniranju i napredovanju...mnogo manje nego da zaigraš u Partizanu ili Zvezdi, kao nekad. 15
Vasilij Zajcev Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 Bilo bi lepo da Robija prikolje bivši klub pod oba učenika, Itudisa i Šarasa, ali mi nešto nemoguće da oni izgube dve uzastopno dole od Zvezde i nas. Više po zakonu velikih brojeva nego po pitanju forme.. Nama treba taj brejk ko leba i sigurno ćemo biti našpanovani samo tako. Šteta što je Smajli otpao, on je bio solidan prvu, ali tu je sad Bruno u odnosu na tu tekmu. Jako je bitno da se neutrališe Motli dole.. Jare, Smit i Ponitka bi trebalo da su pojačanja u odbrani spoljne linije, a mogao bi i Trifa na svežinu malo da pridavi Hejza, koji nas je ubio u Bg. PJ je takođe u usponu forme u odnosu na prvu tekmu.
garmonbozia Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 bruno i motli će da se utrkuju ko će više glupih faulova da napravi za što kraće vreme 1 1
Ratamahatta Posted January 7, 2024 Posted January 7, 2024 (edited) Fener ima dosta bolji pijevac nego rezultate Hejsdejvis lagano u top 5 igraca u ligi, nema kluba kom ne bi valjo Edited January 7, 2024 by Ratamahatta 1
Arthur Kirkland Posted January 8, 2024 Posted January 8, 2024 18 hours ago, Vasilij Zajcev said: Mislim da tu postoji i generacijska kvaka... sećam se da je Novica pričao da je pokušao da bude neka vrsta mentora malom Pecarskom, ono kao i van terena, ali kaže čim se tekma ili trening završi on u svlačionici uzima telefon i potpuno se isključuje iz "ovog sveta". Ja često vozim sina i drugare na i sa tekmi po periferiji Beograda, mlađi pioniri sada kadeti, i bukvalno isti utisak - izgubili/pobedili, isti qrac, samo uzmu mobilne i ćao. Prosto, čitav taj motivacioni mehanizam generacije Z je drugačiji od milenijalaca i X-ovaca, sa kojima su formirani treneri koji sada rade sa ovima, i taj jaz između trenera i igrača je sve veći. Pojavljuje se ta tema po trenerskim seminarima već neko vreme. Smajli jeste dijabola, ono Kotež boy koji dovodi svoju Mis Nebraska i puni je brizerima po BG splavovima, ali mi kod njega ne nedostaje taj voljni momenat. Baca se, šiju ga, lomi se, ali vidiš da ima želju.. Balša i Tristan su malokrvni samo tako. Trifa pokazuje neke znake života ali sve je to dosta neubedljivo...pritom mi pričamo o igračima od 23 godine, osim Tristana, što nikako više nisu mlade godine za igrače. Ima tu i drugih mentalitetskih razlika osim u voljnom momentu i radnoj etici, ti klinci nemaju ni preterano izražen osećaj pripadnosti, senzibil za lojalnosti, nekog prevelikog poštovanja hijerarhije i starijih, autoriteta u klasičnom smislu, ne vole mnogo da rade da bi zaradili (štagod). I čitav taj pool je pomeren ka srednje-stojećim porodicama, gde su im ranije dostupni dobri kampovi, kontakti, imaju dosta poznanika koji idu u srednje po inostranstvu, pa se to postavlja kao neki cilj u treniranju i napredovanju...mnogo manje nego da zaigraš u Partizanu ili Zvezdi, kao nekad. Ovaj socio-ekonomski deo analize mi je posebno zanimljiv. Mnogo se svet promenio u poslednjih desetak, a kamoli 20, 30 godina. Fakticki je danas nemoguce naci iole talentovano dete iznad 13,14 godina a da gomila ljudi vec nije cula za njega i da se ne daju predikcije o njegovoj karijeri. 2
Nikodije Posted January 8, 2024 Posted January 8, 2024 2 minutes ago, Arthur Kirkland said: Mnogo se svet promenio u poslednjih desetak, a kamoli 20, 30 godina. +1000
Vasilij Zajcev Posted January 8, 2024 Posted January 8, 2024 1 hour ago, Arthur Kirkland said: Ovaj socio-ekonomski deo analize mi je posebno zanimljiv. Mnogo se svet promenio u poslednjih desetak, a kamoli 20, 30 godina. Fakticki je danas nemoguce naci iole talentovano dete iznad 13,14 godina a da gomila ljudi vec nije cula za njega i da se ne daju predikcije o njegovoj karijeri. Da, informaticka era...znam da je bila neka ilustracija na pocetku milenijuma da danas obican covek za vreme jednog dana dobije informacija ko prosecni kralj za vreme svog zivota u srednjem veku. Jebiga, sve je postalo dostupno, svako ima medij u rukama. Snimis, okacis, to se vidi, deli.. A sport je posebno interesantna kategorija. Razumeju ga svi slojevi i zabavlja ih, opstaje kroz vekove i najuniverzalniji je melting pot svih uredjenja. Ja mislim da i on dozivljava neku vrstu sopstvene katarze.. prosao je put od robova do bogova, sirotinje do elite, i sad mora da dozivi neki svoj novi preobrazaj. Jebiga, da ne filozofiram ali se meni cini da je i njega ubio taj neoliberalni kapitalizam. Taj neki klinac o kome pises, talenat, sada je menadzeru dostupna genetska analiza, rasta, razvoja, mogucnosti povreda...po kojoj moze da vidi vredi li ulaganja u njega ili ne.. A kad ga nadju, ti "biznis planovi" pocnu da se sprovode od maticne porodice, preko trenera i klubova u kojima je dete poniklo, kampova koji mu se plate, letnjih kampusa u USA I Spaniji, pa do prvog ugovora (ne pisem ovo napamet nego imajuci na umu konkretnog decaka iz kluba u kome mi igra sin, a koji je u ranoj fazi pokazao izvesni talenat za kosarku). Teska industrijalizacija.. 3
Recommended Posts