Jump to content
IGNORED

KKPFC u epizodi 23/24 “It’s coming home” part two

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted

nisam gledo juče, što je pontijak opet igro tako kratko, jel toliko rđav?

Posted

Čuvamo ga za Berlin, na nebu će pisati poni dao 52

• +1 1
Posted
2 hours ago, ToniAdams said:

nisam gledo juče, što je pontijak opet igro tako kratko, jel toliko rđav?

Uz ogradu da ne gledam KKP koliko i vi pa mozda tripujem, imam utisak da Zeljko nekad previse silji patku na njemu ( nije on jedini, gotovo svaki trener se nekad realno ogresi o nekoga ), da je imao vise strpljenja za neke druge igrace koji i vise brljaju. Decko deluje skroz na mestu i ulaze trud, iako daleko od toga da blista.

• +1 1
Posted

Elem, da sam na Zeljkovom mestu, mislim da bih prvo odrobijao Andjusu pa Smajlija. Za ovog prvog je Vujosevic bio stoprocentno u pravu da je mekusac i bezmudas, prvi je ispravno procenio da nije za visoke domete. Ruku na srce, poslednje dve sezone pre povratka u KKP je cak nadmasio neka ocekivanja koja sam imao u vezi njega.

Posted

Baš sam naložen pred duplo kolo.

Ajde bre.

• +1 1
Posted

smajli, balša 🏠

zek ✈️

Posted

Bilo bi lepo da Robija prikolje bivši klub pod oba učenika, Itudisa i Šarasa, ali mi nešto nemoguće da oni izgube dve uzastopno dole od Zvezde i nas. Više po zakonu velikih brojeva nego po pitanju forme.. Nama treba taj brejk ko leba i sigurno ćemo biti našpanovani samo tako. 

Šteta što je Smajli otpao, on je bio solidan prvu, ali tu je sad Bruno u odnosu na tu tekmu. Jako je bitno da se neutrališe Motli dole.. Jare, Smit i Ponitka bi trebalo da su pojačanja u odbrani spoljne linije, a mogao bi i Trifa na svežinu malo da pridavi Hejza, koji nas je ubio u Bg. PJ je takođe u usponu forme u odnosu na prvu tekmu.

Posted

bruno i motli će da se utrkuju ko će više glupih faulova da napravi za što kraće vreme

• +1 1
  • Haha 1
Posted (edited)

Fener ima dosta bolji pijevac nego rezultate

Hejsdejvis lagano u top 5 igraca u ligi, nema kluba kom ne bi valjo 

Edited by Ratamahatta
  • +1 1
Posted

Nema leba u Turskoj. 

Ugaziće nas. 

• Wub 1
Posted
18 hours ago, Vasilij Zajcev said:

Mislim da tu postoji i generacijska kvaka... sećam se da je Novica pričao da je pokušao da bude neka vrsta mentora malom Pecarskom, ono kao i van terena, ali kaže čim se tekma ili trening završi on u svlačionici uzima telefon i potpuno se isključuje iz "ovog sveta". Ja često vozim sina i drugare na i sa tekmi po periferiji Beograda, mlađi pioniri sada kadeti, i bukvalno isti utisak - izgubili/pobedili, isti qrac, samo uzmu mobilne i ćao. Prosto, čitav taj motivacioni mehanizam generacije Z je drugačiji od milenijalaca i X-ovaca, sa kojima su formirani treneri koji sada rade sa ovima, i taj jaz između trenera i igrača je sve veći. Pojavljuje se ta tema po trenerskim seminarima već neko vreme.

Smajli jeste dijabola, ono Kotež boy koji dovodi svoju Mis Nebraska i puni je brizerima po BG splavovima, ali mi kod njega ne nedostaje taj voljni momenat. Baca se, šiju ga, lomi se, ali vidiš da ima želju.. Balša i Tristan su malokrvni samo tako. Trifa pokazuje neke znake života ali sve je to dosta neubedljivo...pritom mi pričamo o igračima od 23 godine, osim Tristana, što nikako više nisu mlade godine za igrače.

Ima tu i drugih mentalitetskih razlika osim u voljnom momentu i radnoj etici, ti klinci nemaju ni preterano izražen osećaj pripadnosti, senzibil za lojalnosti, nekog prevelikog poštovanja hijerarhije i starijih, autoriteta u klasičnom smislu, ne vole mnogo da rade da bi zaradili (štagod). I čitav taj pool je pomeren ka srednje-stojećim porodicama, gde su im ranije dostupni dobri kampovi, kontakti, imaju dosta poznanika koji idu u srednje po inostranstvu, pa se to postavlja kao neki cilj u treniranju i napredovanju...mnogo manje nego da zaigraš u Partizanu ili Zvezdi, kao nekad.

Ovaj socio-ekonomski deo analize mi je posebno zanimljiv. Mnogo se svet promenio u poslednjih desetak, a kamoli 20, 30 godina. Fakticki je danas nemoguce naci iole talentovano dete iznad 13,14 godina a da gomila ljudi vec nije cula za njega i da se ne daju predikcije o njegovoj karijeri.

• +1 2
Posted
2 minutes ago, Arthur Kirkland said:

Mnogo se svet promenio u poslednjih desetak, a kamoli 20, 30 godina.

+1000

Posted
1 hour ago, Arthur Kirkland said:

Ovaj socio-ekonomski deo analize mi je posebno zanimljiv. Mnogo se svet promenio u poslednjih desetak, a kamoli 20, 30 godina. Fakticki je danas nemoguce naci iole talentovano dete iznad 13,14 godina a da gomila ljudi vec nije cula za njega i da se ne daju predikcije o njegovoj karijeri.

Da, informaticka era...znam da je bila neka ilustracija na pocetku milenijuma da danas obican covek za vreme jednog dana dobije informacija ko prosecni kralj za vreme svog zivota u srednjem veku. Jebiga, sve je postalo dostupno, svako ima medij u rukama. Snimis, okacis, to se vidi, deli..

A sport je posebno interesantna kategorija. Razumeju ga svi slojevi i zabavlja ih, opstaje kroz vekove i najuniverzalniji je melting pot svih uredjenja. Ja mislim da i on dozivljava neku vrstu sopstvene katarze.. prosao je put od robova do bogova, sirotinje do elite, i sad mora da dozivi neki svoj novi preobrazaj. Jebiga, da ne filozofiram ali se meni cini da je i njega ubio taj neoliberalni kapitalizam.

Taj neki klinac o kome pises, talenat, sada je menadzeru dostupna genetska analiza, rasta, razvoja, mogucnosti povreda...po kojoj moze da vidi vredi li ulaganja u njega ili ne.. A kad ga nadju, ti "biznis planovi" pocnu da se sprovode od maticne porodice, preko trenera i klubova u kojima je dete poniklo, kampova koji mu se plate, letnjih kampusa u USA I Spaniji, pa do prvog ugovora (ne pisem ovo napamet nego imajuci na umu konkretnog decaka iz kluba u kome mi igra sin, a koji je u ranoj fazi pokazao izvesni talenat za kosarku). Teska industrijalizacija..

• +1 3
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...