theanswer Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 17 hours ago, Vasilij Zajcev said: Mislim da se ovde radi i o 1 grešci koja je ponovljena 2x, tj. u svakom od tri Želimirova rostera, a to je taj treći igrač u ekipi. Okosnicu tima su činili Panter i Ledej, F4 duo, i isprva se pokušalo sa onim Kurucom. Neostvarenim NBA igračem.. Tu se puklo, pa je Željko lično išao u Atinu u drugom prelaznom roku da ubedi Papapetrua, kapitena i EL igrača sa ozbiljnom reputacijom, da dođe i bude taj treći.. Opet pušangija. Ovo leto je to trebao da bude Mirotić, što se iz ove perspektive (povrede ahilove tetive) ispostavlja opet kao greška, čak i u rangu novca bačenog na Kaminskog, za koga sam siguran da ne bi dolazio da je ovaj došao.. Tri ozbiljne greške iz tri prelazna roka, gde četvrtog (pod ovom strukomtm) vrlo moguće neće biti. Na sve to prospekti (Balša, Jam, božemioprosti Trifa) podbacili ili izdali, i to je to, dobija se limitirana ekipa. Prošlu sezonu su iščupali Dante i Lesor ali oni nisu ni bili projektovani kao nosioci.. Ako 1 sezonu podelimo na tri dela, prelazni rok-prvi deo (uigravanje)-drugi deo (rezultati), mi imamo 2/8 uspešnih deonica, tj. prelazni i drugi deo prošle sezone, sa ozbiljnim izgledima da bude 2/9 do kraja. Uz brdo potrošenih para.. Mislim da će Obradoviću na leto stići neke ponude, od PAO, Fenera, MIlana or so, gde će neku prihvatiti, a nama će ostati lamenti i legende o prljavom Ljulju i pokvarenom Mirotiću. Što opet u kontextu neke navijačke katarze (i prečišćavanja) uopšte nije loše.. Pojačano ide na qrac ova Partizanova new age publika koja je spremna da plati ozbiljne cifre samo da bi se tagovala u Areni jer place to be. Zašto bi sezonu delio na 3 dela kada je to o čemu pišeš sve sastavni deo jedne sezone? Možemo da pričamo o jednoj neuspešnoj sezoni koja je usput i bila prva sa novim timom i trenerom i gde su postavljena odmah velika očekivanja ali koja je isto tako poslužila kao odskočna daska za drugu sezonu. Drugu sezonu koja je bila najuspešnija u poslednjih 10 godina kluba sa svakog mogućeg aspekta. I sada imamo treću sezona koja je trenutno TBD što je normalno za šesti januar. Ja sam prošle sezone u ovo vreme imajući u vidu tu jednu neuspešnu sezonu i tadašnji skor od 4-9 imao svašta da napišem, delovalo je da svaki igrač igra na donjoj granici mogućnosti a onda se za par meseci kada je bilo najbitnije sve promenilo. I zapušio nam je Željko svima usta. Došli smo skoro do final 4, uzeli aba ligu, a igrači.... Pa recimo da je Panter izrastao u najboljeg košarkaša u Evropi u tom trenutku, da se Exum vratio u NBA, Lesor zabo ugovor u PAO, Madar u Feneru, a Smajli izgledao protiv Reala kao Porzingis za sirotinju. A što se pojačanja tiče isto kao što pišeš o promašajima ili eventualnim promašajima treba pričati o tome šta je urađeno od Exuma i Lesora kao i to da se sa prva dva igrača nije promašilo što je jako bitno a nije nemoguće, pogledaj primer iz komšiluka samo, i još gomila drugih stvari. Ne znam kako možeš da misliš da Exum nije bio projektovan za nosioca recimo, mada je to u suštini nebitno, ako nije projektovan za nosioca a odigrao je kako je odigroa kapa dole još više. 1
Mindaugas Žukauskas Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Najjači tejk mi je pak da je dobro što Mirotić nije došao jer povreda, kao da bi se život odvijao isto da je do transfera došlo. Da ne spominjem da su manje više svi nosioci igre KKP ove godine pauzirali koliko i Mirotić.
Nikodije Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 zaitsev ima tu neku crtu ciganske emotivnosti i pogleda na realnost u skladu sa trenutnim osecajem 1
Vasilij Zajcev Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 O toj ahilovoj se šuškalo i ranije, a radi se o vrsti povrede koja se u njegovim godinama na žalost ne može u potpunosti izlečiti. Može da se zaleči ali se vraća.. Povrede naših nosilaca su bile mehaničke i prolazne, ovo će biti hronična. Ili veruješ da je Moma Jakovljević ultimativni šaman..
Vasilij Zajcev Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 3 minutes ago, Nikodije said: zaitsev ima tu neku crtu ciganske emotivnosti i pogleda na realnost u skladu sa trenutnim osecajem Mi smo ljudi cigani...samo si ti grobar. 1
J.R. Cash Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 3 hours ago, Vasilij Zajcev said: Za kategoriju "najbolje košarke u poslednjih 30 godina" ne znam šta da ti kažem osim onog što sam napisao o lamentima i legendama ostavljenih tinejdžerki (prljavi Ljulj i prepredeni Mirotić). Ja sam u poslednjih 30 godina išao ili gledao dva F4 i to su mi najbolje košarke. I ne mislim da su Kime Bogojević i Dule Vujošević bolji treneri od Obradovića, just for the record dežurnog idolopoklonstva, niti da je Čubrilo bolji košarkaš od Ledeja, a Rašić od Pantera, ali eto (još uvek) dobro pamtim sve. Pride ne pamtim da su nam tada skalp uzimali kojekakvi studentski centri, mege, igokee i zadri (barem ne za jednu polusezonu) Jebiga, ne pamtis dobro. Gubilo se u Sirokom, po Sloveniji, u Kutiji sibica, redovno u Jazinama. Te 2009/10 sezone smo na pocetku pukli u Pioniru od Cibone u jednoj od najlosijih utakmica Partizana verovatno ikad. Retko se ABA sezona zavrsavala sa manje od 6 poraza. Kime se u potpuno drugacijem okruzenju evropske kosarke dokopao F4 sticajem okolnosti i videlo se da tim tamo ne pripada. Partizan je te sezone vezao 8 uzastopnih poraza i usao je u plejof poslednjim vozom samo zato sto je tamo islo 16 od 24 ekipe. Izbacen je Olimpijakos i tako preuzeta kljucna prednost domaceg terena protiv CSKA. Duletov F4 jeste najveci uspeh i Partizanu je tamo bilo mesto (sto se i videlo u Parizu), ali ta igra nije bila na nivou ove iz 2023. Sto je sasvim razumljivo jer su i resursi bili limitirani. Zapravo, meni je Duletov Partizan igrao bolju kosarku u dve sezone koje su prethodile odlasku na F4. 1 hour ago, booyaka said: Poenta je da tako može da se igra u regularnom delu takmičenja kada se odbrane igraju opuštenije ili intenzivno samo u pojedinim delovima meča, u plej-ofu nema mesta takvoj igri, kada bude tvrdo onda mora više kolektivno da se igra. Ne znam da li si bio u komi proslog proleca ili o cemu se radi, ali Partizan je u PLEJOFU, protiv Reala, u Madridu, igrao najbolju ofanzivnu kosarku u EL u poslednjih ko zna koliko. Jebote, na 0-1, u must win situaciji za njih, smo im u skracenoj utakmici ubacili 95 poena. Dakle, posto smo utvrdili da se moze imati najbolji napad regluarne EL sezone bez kolektivne kosarke™ i PrAvOg PlEjMejkErA, dokazano je da to moze da funkcionise i u pejofu. Dalje, ne ogleda se kolektivna kosarka samo u broju asistencija. Ako tim radi da recimo Danteu otvori najjacu stranu i ovaj iz toga plodi, to je kolektivna kosarka. Zeljkove dve omiljene akcije za Dantea su podrazumevale kretnju sva 4 ostala igraca sa ciljem da ostave prostor za prodor. U svakom slucaju, pises opstemestaske besmislice koje pucaju ko zvecka kad se suoce sa realnoscu. Preporucio bih ti da se drzis trolovanja, ali u tome si jos gori. 7
Nikodije Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 @J.R. Cash jel se slazes sa mnom da je najjaci kkp u modernoj istoriji onaj iz sezone 07/08 Veseli, Pekovic, TNT, Palasio, Kecman... 1
J.R. Cash Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 (edited) Vrlo moguce, mada je i 08/09 kosarka sa Lazmeom na 5 bila vrhunska. Mislim, sve je to i dalje ispod nivoa iz prvog dela 2023, ali i sa daleko skromnijim resursima. Edited January 6, 2024 by J.R. Cash
Nikodije Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 meni su oba ta tima (07/08, 08/09) bila jaca od 09/10 koji je otisao na f4 1
Nikodije Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 ne znam ko je tih godina dovodio dulu crnce ali svaka mu cast, plus je pravio cuda sa domacim igracima. tih nekoliko godina 07-10 su bas onako za sladokusce 1
booyaka Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 28 minutes ago, J.R. Cash said: Jebiga, ne pamtis dobro. Gubilo se u Sirokom, po Sloveniji, u Kutiji sibica, redovno u Jazinama. Te 2009/10 sezone smo na pocetku pukli u Pioniru od Cibone u jednoj od najlosijih utakmica Partizana verovatno ikad. Retko se ABA sezona zavrsavala sa manje od 6 poraza. Kime se u potpuno drugacijem okruzenju evropske kosarke dokopao F4 sticajem okolnosti i videlo se da tim tamo ne pripada. Partizan je te sezone vezao 8 uzastopnih poraza i usao je u plejof poslednjim vozom samo zato sto je tamo islo 16 od 24 ekipe. Izbacen je Olimpijakos i tako preuzeta kljucna prednost domaceg terena protiv CSKA. Duletov F4 jeste najveci uspeh i Partizanu je tamo bilo mesto (sto se i videlo u Parizu), ali ta igra nije bila na nivou ove iz 2023. Sto je sasvim razumljivo jer su i resursi bili limitirani. Zapravo, meni je Duletov Partizan igrao bolju kosarku u dve sezone koje su prethodile odlasku na F4. Ne znam da li si bio u komi proslog proleca ili o cemu se radi, ali Partizan je u PLEJOFU, protiv Reala, u Madridu, igrao najbolju ofanzivnu kosarku u EL u poslednjih ko zna koliko. Jebote, na 0-1, u must win situaciji za njih, smo im u skracenoj utakmici ubacili 95 poena. Dakle, posto smo utvrdili da se moze imati najbolji napad regluarne EL sezone bez kolektivne kosarke™ i PrAvOg PlEjMejkErA, dokazano je da to moze da funkcionise i u pejofu. Dalje, ne ogleda se kolektivna kosarka samo u broju asistencija. Ako tim radi da recimo Danteu otvori najjacu stranu i ovaj iz toga plodi, to je kolektivna kosarka. Zeljkove dve omiljene akcije za Dantea su podrazumevale kretnju sva 4 ostala igraca sa ciljem da ostave prostor za prodor. U svakom slucaju, pises opstemestaske besmislice koje pucaju ko zvecka kad se suoce sa realnoscu. Preporucio bih ti da se drzis trolovanja, ali u tome si jos gori. Ima samo jedna mala razlika, tj. četiri nema Dantea, Lesora, Madara i Papapetrua, sada umesto njih imaš PJ, Kaminskog/Kabokla, Jaramaza i Ponjitku, i u direktnom poređenju se vidi da su prošlogodišnji igrači kvalitetniji. Ti sve vreme pričaš o prošlogodišnjem sastavu ja o ovogodišnjem. Uostalom, vreme će pokazati dokle ćete doći sa ovim timom i igrom.
kud u maglu Simoviću Posted January 6, 2024 Author Posted January 6, 2024 1 hour ago, Nikodije said: meni su oba ta tima (07/08, 08/09) bila jaca od 09/10 koji je otisao na f4 onaj iz sezone 07/08 je imao pekmena kao el dominatora, za tnt se videlo da su ruže samo još nisu procvetale. taktika se svodila na spusti dole pekmenu i to je to e onda su ruže procvetale i to jeste bila rapsodija, a naredne sezone i bez tnt-a je sve leglo na svoje mesto. ubodeno je sa bo-om i aleksom, rizikovalo sa robertsom i mašina se upalila prošle sezone smo igrali bolju košarku, mnogo ubitačniju
bradilko Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 garantujem da bi sledece sezone izdominirali sa kaminskim i pidzejom. njima treba vremena za evropsku kosarku. navikavanje ne kvalitet. pidzej moze sta hoce ali on nikad nije imao tu ulogu u americi. kaminski manje vise nema probleme u napadu ali ima u odbrani a to moze da se unapredi vise nego napad. volja najbitnija. voleo bih da nadjemo nekog pleja. dve sezone realno nemamo pleja, klasicnog pleja. madar je bio u razvoju. jare je ok ali kuburi sa realizacijom. treba nam samo neko silo koje ima brz korak i vrti pik. fali nam mekejleb jednom recju. on je bio i oflican u odbrani. ovaj dzejlen mi se ne svidja. kapirao sam da nema neki cudo ballhandling, sut, imaginaciju ali sam mislio da ce biti stena u odbrani i brz kao munja. nista nije izgubljeno iako nije lako izgubiti od virrtusa( mozda najbolniji poraz koji smo doziveli. meni je delovalo da ih dva dan ne bi dobili) i zvezde ( tu koliko god bili sramotno losi imali smo priliku za povratak da je bukvalno usao jedan otvoren sut). imamo seriju teskih tekmi ali iznenadicemo negde. exum, da je onaj exum iz barselone ne bi nam skoro nista pomogao. obradovic mu je vratio samopouzdanje i pravu ulogu i zato sad lepo igra u dalasu. nasao mu je timski senzibilitet. on je posao u nba kao veliki talenat kao mozda buduci nosilac igre nekog nba tima. sad zna gde je u tom koordinatnom sistemu a za to je jedino zasluzan obradovic. obradovic je nas drugi carobnjak posle dujana. 1
SNARC Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Neocekivano nas ima u solidnom broju koji smo dosli da unesemo badnjak u Arenu 2
Recommended Posts