Profesionalac Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 53 minutes ago, booyaka said: Potpuno pogrešno je koncipirana igra, vama su najbolji asistenti Naneli i PJ sa po 3,1 asistencijom po utakmici, i zauzimaju 34-to i 35-to mesto najboljih asistenata, a po tom parametru ste 15-ti tim takmičenja. Previše se igra na individualni kvalitet a premalo timske igre. Još i imate dobre rezultate s obzirom na tu činjenicu. Tu si kanda prespavao prethodnu sezonu?
booyaka Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Šta sa prethodnom sezonom? Plasirali ste se na F4?
goofs Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Mi smo se do ovog pomracenja juce klali sa Realom za najbolji ofanzivni rejting u ligi, kake crne asistencije.
booyaka Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 I sada ste dobri u tom segmentu, mislim da ste 4 napad takmičenja, ali bez asistencija nema igre, simple as that.
*edited by mod Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 1 hour ago, Vasilij Zajcev said: Mislim da se ovde radi i o 1 grešci koja je ponovljena 2x, tj. u svakom od tri Želimirova rostera, a to je taj treći igrač u ekipi. Okosnicu tima su činili Panter i Ledej, F4 duo, i isprva se pokušalo sa onim Kurucom. Neostvarenim NBA igračem.. Tu se puklo, pa je Željko lično išao u Atinu u drugom prelaznom roku da ubedi Papapetrua, kapitena i EL igrača sa ozbiljnom reputacijom, da dođe i bude taj treći.. Opet pušangija. Ovo leto je to trebao da bude Mirotić, što se iz ove perspektive (povrede ahilove tetive) ispostavlja opet kao greška, čak i u rangu novca bačenog na Kaminskog, za koga sam siguran da ne bi dolazio da je ovaj došao.. Tri ozbiljne greške iz tri prelazna roka, gde četvrtog (pod ovom strukomtm) vrlo moguće neće biti. Na sve to prospekti (Balša, Jam, božemioprosti Trifa) podbacili ili izdali, i to je to, dobija se limitirana ekipa. Prošlu sezonu su iščupali Dante i Lesor ali oni nisu ni bili projektovani kao nosioci.. Ako 1 sezonu podelimo na tri dela, prelazni rok-prvi deo (uigravanje)-drugi deo (rezultati), mi imamo 2/8 uspešnih deonica, tj. prelazni i drugi deo prošle sezone, sa ozbiljnim izgledima da bude 2/9 do kraja. Uz brdo potrošenih para.. Mislim da će Obradoviću na leto stići neke ponude, od PAO, Fenera, MIlana or so, gde će neku prihvatiti, a nama će ostati lamenti i legende o prljavom Ljulju i pokvarenom Mirotiću. Što opet u kontextu neke navijačke katarze (i prečišćavanja) uopšte nije loše.. Pojačano ide na qrac ova Partizanova new age publika koja je spremna da plati ozbiljne cifre samo da bi se tagovala u Areni jer place to be. Ti baš ode u nihilizam. Da ne dužim puno, ne verujem da bi Panter i Ledej produžili ugovor na dve godine u situaciji gde Željko ostaje još jednu godinu.
Lezilebovich Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 1 minute ago, *edited by mod said: Da ne dužim puno, ne verujem da bi Panter i Ledej produžili ugovor na dve godine u situaciji gde Željko ostaje još jednu godinu. Nismo bas imali uvid u te ugovore, pa da znamo koje sve klauzule postoje
weedman Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Željko ostaje tu gde jeste i to mnogo duže nego što neki misle ili priželjkuju 3
J.R. Cash Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 (edited) 6 hours ago, Vasilij Zajcev said: Mislim da se ovde radi i o 1 grešci koja je ponovljena 2x, tj. u svakom od tri Želimirova rostera, a to je taj treći igrač u ekipi. Okosnicu tima su činili Panter i Ledej, F4 duo, i isprva se pokušalo sa onim Kurucom. Neostvarenim NBA igračem.. Tu se puklo, pa je Željko lično išao u Atinu u drugom prelaznom roku da ubedi Papapetrua, kapitena i EL igrača sa ozbiljnom reputacijom, da dođe i bude taj treći.. Opet pušangija. Ovo leto je to trebao da bude Mirotić, što se iz ove perspektive (povrede ahilove tetive) ispostavlja opet kao greška, čak i u rangu novca bačenog na Kaminskog, za koga sam siguran da ne bi dolazio da je ovaj došao.. Tri ozbiljne greške iz tri prelazna roka, gde četvrtog (pod ovom strukomtm) vrlo moguće neće biti. Na sve to prospekti (Balša, Jam, božemioprosti Trifa) podbacili ili izdali, i to je to, dobija se limitirana ekipa. Prošlu sezonu su iščupali Dante i Lesor ali oni nisu ni bili projektovani kao nosioci.. Ako 1 sezonu podelimo na tri dela, prelazni rok-prvi deo (uigravanje)-drugi deo (rezultati), mi imamo 2/8 uspešnih deonica, tj. prelazni i drugi deo prošle sezone, sa ozbiljnim izgledima da bude 2/9 do kraja. Uz brdo potrošenih para.. Mislim da će Obradoviću na leto stići neke ponude, od PAO, Fenera, MIlana or so, gde će neku prihvatiti, a nama će ostati lamenti i legende o prljavom Ljulju i pokvarenom Mirotiću. Što opet u kontextu neke navijačke katarze (i prečišćavanja) uopšte nije loše.. Pojačano ide na qrac ova Partizanova new age publika koja je spremna da plati ozbiljne cifre samo da bi se tagovala u Areni jer place to be. Dante je dobio drugaciju ulogu nego u Barsi, koja je bila pun pogodak i u kojoj je procvetao. Koriscen je spektakularno dobro, data mu je lopta u ruke i u pozicijama u kojima je najbolji. Nije projektovan za nosioca, nego za sta je projektovan? Isto i Lesor. Verovatno je igrao 35 pminuta po utakmici jer nije planiran za nosioca. Uloga Kuruca i Papapetrua je bila da budu cvrsti, svicabilni defanzivci, kakvi crni treci igraci tima. Kuruc je ispao promasaj jer je mentol, a Papa je dobro odradio taj posao. Ocekivalo se od njega nesto vise u napadu, ali jebiga, nije isporucio u potpunosti. Sad cemo ida izmisljamo neke deonice i guramo kockast narativ u okruglu rupu, a precutacemo cinjenicu da je Partizan prosle sezone igrao svoju najbolju kosarku u poslednjih 30 godina, da je u drugom delu sezone uz Olimpijakos bio najbolji tim takmicenja i da samo spletom okolnosti nije napravio jedan od najvecih uspeha u istoriji kluba. Ako stara skola ovako razume kosarku, daj mi novu instagram publiku every day of the week and twice on Sunday. 4 hours ago, booyaka said: I sada ste dobri u tom segmentu, mislim da ste 4 napad takmičenja, ali bez asistencija nema igre, simple as that. Ako si najbolji napad Evrolige s niskim procentom asistiranih koseva, izgleda da ipak ima igre bez asistencija. Ili si mislio da smo zbog malog broja asistencija imali probleme u odbrani? Edited January 6, 2024 by J.R. Cash 6
booyaka Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 6 hours ago, J.R. Cash said: Ako si najbolji napad Evrolige s niskim procentom asistiranih koseva, izgleda da ipak ima igre bez asistencija. Ili si mislio da smo zbog malog broja asistencija imali probleme u odbrani? Ne, hteo sam da kažem da je rizično igrati celu sezonu na taj način, što zbog pada forme glavnih igrača ili povreda, što se ispostavlja kao tačno, sada ste izvan plejin zone, a do pre par kola ste bili od 4-6 mesta. Nemate klasičnog plejmejkera, a i ostali igrači samo vide koš.
Vasilij Zajcev Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 9 hours ago, MiddleClass said: Zajcev prizeljkuje da Zoc ode? Da, u binarnom pogledu na svet to tako ispada - kažeš da nekome ističe ugovor, a da na tržištu ima potrebe za takvim, odma priželjkuješ odlazak. 7 hours ago, J.R. Cash said: Dante je dobio drugaciju ulogu nego u Barsi, koja je bila pun pogodak i u kojoj je procvetao. Koriscen je spektakularno dobro, data mu je lopta u ruke i u pozicijama u kojima je najbolji. Nije projektovan za nosioca, nego za sta je projektovan? Isto i Lesor. Verovatno je igrao 35 pminuta po utakmici jer nije planiran za nosioca. Uloga Kuruca i Papapetrua je bila da budu cvrsti, svicabilni defanzivci, kakvi crni treci igraci tima. Kuruc je ispao promasaj jer je mentol, a Papa je dobro odradio taj posao. Ocekivalo se od njega nesto vise u napadu, ali jebiga, nije isporucio u potpunosti. Sad cemo ida izmisljamo neke deonice i guramo kockast narativ u okruglu rupu, a precutacemo cinjenicu da je Partizan prosle sezone igrao svoju najbolju kosarku u poslednjih 30 godina, da je u drugom delu sezone uz Olimpijakos bio najbolji tim takmicenja i da samo spletom okolnosti nije napravio jedan od najvecih uspeha u istoriji kluba. Ako stara skola ovako razume kosarku, daj mi novu instagram publiku every day of the week and twice on Sunday. Kuruc i Papapetru su bili treće plate u tim rosterima, a to je i najbolja ilustracija kako ih je Obradović video. Isto kao danas Kaminski.. Tri teška promašaja, što je osnovna ideja koju sam napisao (Kaminski umesto Mirotića, koji bi se ispostavio kao greška zbog te povrede) Dante je oportuni potpis i svakako pogodak ali je uzet kao defanzivac koji može da preuzima sve spoljne pozicije, a po isticanju (jakog) ugovora Nemanje Dangubića. Lesor je igrao 35min jer je Balša usporen u razvoju, napisao sam to jasno.. Što se deonica tiče, ne znam šta bih ti rekao osim da je dosta prosto - svaka sezona ima neki prelazni rok i ja mislim da je Željkova era namakla jedan (od tri) da valja, neki prvi i neki drugi deo sezone, za koji sam apostrofirao prošlogodišnji kao uspešan. Dve od osam, rekoh da budem ilustrativan.. Daj Bobe da bude i tri od devet, evo rećiću i to...da Obradović ostane pa bude i šest od 12 na kraju sledeće sezone... ali za sad je ovako. Za kategoriju "najbolje košarke u poslednjih 30 godina" ne znam šta da ti kažem osim onog što sam napisao o lamentima i legendama ostavljenih tinejdžerki (prljavi Ljulj i prepredeni Mirotić). Ja sam u poslednjih 30 godina išao ili gledao dva F4 i to su mi najbolje košarke. I ne mislim da su Kime Bogojević i Dule Vujošević bolji treneri od Obradovića, just for the record dežurnog idolopoklonstva, niti da je Čubrilo bolji košarkaš od Ledeja, a Rašić od Pantera, ali eto (još uvek) dobro pamtim sve. Pride ne pamtim da su nam tada skalp uzimali kojekakvi studentski centri, mege, igokee i zadri (barem ne za jednu polusezonu) 3 1
Popular Post theanswer Posted January 6, 2024 Popular Post Posted January 6, 2024 14 hours ago, booyaka said: I sada ste dobri u tom segmentu, mislim da ste 4 napad takmičenja, ali bez asistencija nema igre, simple as that. Vi koji ste tu da bacate onelinere po forumu svaki put kad počnete nešto da pišete na temu košarke ozbiljno vidi se koliko u stvari pojma nemate o sportu koji redovno gledate. Nisam ni ja Fil Džekson ali ovo što ti pišeš momak je tolika glupost da ovaj post treba citirati periodično, uramiti ga u zaglavlje foruma. Koji je cilj košarkaške igre? Postići koš. Na koji način se taj koš postigne je potpuno nebitno. Da li se postigne iz lepršave igre za oko gde ekipa ima 20+ asistencija po utakmici ili se postigne besomučnim korišćenjem mismeč situacija što podrazumeva gomilu izolacija, slobodnih bacanja kao posledicu itd. Partizan ima pre ove poslednje utakmice drugi najbolji napad Evrolige, ofanzivni rejtin od 118,6 što je veoma blizu Realovog koji ima najbolji napad i of rejting od 119,3. Poređenja radi treća ekipa je Fener sa 116,7, Zvezda je sedma sa 114,6, Pao je 12. sa 112,6 itd. Prošle sezone je Partizan imao najbolji napad Evrolige sa najboljim ofanzivnim rejtingom. Problem ove ekipe nikako nije igra u napadu iako deluje da u poslednjih nekoliko utakmica se dosta mučimo i u tom segmentu. U dosta situacija to samo deluje tako, a brojke to ne podržavaju. Problem ove ekipe je na drugom delu terena gde je prošle sezone Partizan dugo bio jedna od dve najgore odbrane Evrolige po defanzivnom rejtingu pa se tek posle one serije pobeda u drugom delu lige popeo na neku sredinu ako se uopšte i do sredine popeo. Ali je uz ludački ofanzivni rejting bilo dovoljno da ekipa uradi nešto što je vaša voljena uspela da uradi jednom u x godina učešća u Evroligi a to je da uđe u 8 i da bude na nesrećni sticiaj okolnosti udaljena od final 4. Nešto o čemju ste vi mogli samo da sanjate za sve vaše godine "dominacije". Partizan i ove godine ima loš defanzivni rejting u rangu Albe a jedini lošiji su Asvel i Efes ali je to miljama daleko od neke sredine do koje ćemo morati da dođemo da bi opet bili u šansi da se borimo za final 4. Ono što je pozitivno jeste da sa izuzetkom Reala ja ne vidim ekipu koje bi se mi trebali preterano plašiti u četvtfinalu i koja bi volela da nam bude protivnik. Tako da je bitno da se u drugom delu forma digne ko što očekujem da će da se digne i da završimo u top 6. 5 3 5
booyaka Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Poenta je da tako može da se igra u regularnom delu takmičenja kada se odbrane igraju opuštenije ili intenzivno samo u pojedinim delovima meča, u plej-ofu nema mesta takvoj igri, kada bude tvrdo onda mora više kolektivno da se igra.
theanswer Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Pretpostavimo da je tvoja pretpostavka po pitanju odbrane tačna, da se igra opuštenija odbrana u regularnoj sezoni ili intenzivno samo u pojedinim delovima meča. Pretpostavimo samo priče radi da je to tačno. Pa ta pretpostavka koju si izneo je u suštoj suprotnosti onda sa tvojim argumentom. U plejof serijama baš zbog pojačane odbrane se igra više na iskorišćavanje pojedinačnih mismeč situacija protiv protivnika sa kojima igraš od 3 do 5 utakmica, tu ima manje onoga što ti nazivaš kolektivnom košarkom.
booyaka Posted January 6, 2024 Posted January 6, 2024 Tačno je za mismeč u takvim situacijama da se koristi maksimalno, ali tada takođe dolazi do izražaja brzina protoka lopte i nalaženje najboljeg rešenja/slobodnog igrača, a to KKP nema ove sezone. Jer ti u plej-ofu imaš mahom ekipe koje su sastavljene od igrača koji mogu sve da preuzimaju.
Recommended Posts