johan nagel Posted January 4, 2024 Posted January 4, 2024 Ово је стварно било у сваком смислу катастрофално полувреме из којег је било тешко вратити се, али не треба драмити превише, доћи ће то на своје. Мени се овај тим генерално допада, мислим да је свеукупно вероватно заокруженији него прошлогодишњи и да има озбиљан потенцијал. Велики проблем је дефинитивно надоместити Лесора јер је он за овај наш систем бесомучног чувеног свича буквално идеалан центар. Плус наравно она бесконачна заразна енергија коју поседује. Све сам више мишљења да му је требало дати пара колико год да тражи, посебно ако узмемо у обзир да их је очиглено било с обзиром да су потписана два центра, од којих Камински дефинитивно није јефтин (а није ни Бруно вероватно). Опет и поред тога имамо гомилу квалитетних играча, довољно широк ростер (кад су сви здрави) и ја сам из неког разлога оптимиста (није чест случај) да ће то на крају испасти добро. А то добро је бар топ 8 (борба за ф4) и Аба титула. 4
theanswer Posted January 4, 2024 Posted January 4, 2024 7 minutes ago, johan nagel said: Ово је стварно било у сваком смислу катастрофално полувреме из којег је било тешко вратити се, али не треба драмити превише, доћи ће то на своје. Мени се овај тим генерално допада, мислим да је свеукупно вероватно заокруженији него прошлогодишњи и да има озбиљан потенцијал. Велики проблем је дефинитивно надоместити Лесора јер је он за овај наш систем бесомучног чувеног свича буквално идеалан центар. Плус наравно она бесконачна заразна енергија коју поседује. Све сам више мишљења да му је требало дати пара колико год да тражи, посебно ако узмемо у обзир да их је очиглено било с обзиром да су потписана два центра, од којих Камински дефинитивно није јефтин (а није ни Бруно вероватно). Опет и поред тога имамо гомилу квалитетних играча, довољно широк ростер (кад су сви здрави) и ја сам из неког разлога оптимиста (није чест случај) да ће то на крају испасти добро. А то добро је бар топ 8 (борба за ф4) и Аба титула. Pa mi danas ne znam šta smo svičovali. Veliku većinu odbrane pnr nismo svičovali što se pokazalo katastrofičnim kada je Teodosić na parketu. Otuda je ničim izazvani Gilespi imao koliko 15p na poluvremenu. Čak smo defanzivno počeli i solidno utakmicu samo su Davidovac i Hanga pogodili 2 pomozibože šuta ali je problem bio kada je Zvezda počela da igra u napadu, mi smo ostali da stagniramo napadački. Mi smo pored 9 turnovera i 2 asistencije za 19 minuta došli na relativno pristojnih minus 14 i onda smo zakovali sebi ekser za poslednjih 40 sekundi na koji način: iz tajmauta Smailgaić i oprosti mi nmg da se setim dal Dožer ili Naneli ili neko treće naprave propust na pnr gde se ne zna dal se iskače ili preuzima i Nedović iz jednog driblinga šutne otvorenu trojku. Na njihov switch sledeći napad Naneli mislim šutne air ball preko Bolomboja u poslednjoj sekundi i poslednji napad Panter po 543u823z5893z53z630z634. put nepotrebno pomaže sa Teodosića i umesto da se završi poluvreme dugom dvojkom Nedovića preko ruke, Teodosić nam strpa otvorenu trojku. Danas je Zvezda jednostavno igrala šah a mi ne ljuti se čoveče. 2
bradilko Posted January 4, 2024 Posted January 4, 2024 raznela nas zvezdocka izgledali smo za klasu gori od njih. nikakve madjije tu nije bilo. vrteli su pik i sve su radili sto kosarkasi treba da rade. nasi su se prenemagali, losi u odbrani, gluparije u napadu, zvezda je odigrala kako kosarka. zapoveda. resili nas, pokenjali se u nas onako ladno. mi bez borbe, bez neke pozitivne price, hijerarhije, milion pogresnih kretnji, poteza, jebote imas najboljeg trenera u eveopi i opet pravis dve godine ista sranja.. pa rokni se jebem ti mater. kenjamo o lazicu, kenjamo po mitrovicu. pa oni bar postuju trenera. oni su naucili toliko da znaju sta mogu, sta smeju i kad treba da puste sebi na volju ponekad nasi deluju kao da ih vodi neki pajser i kao da igraju za neki aba 2 tim. sramotna nasa igra. ne kozes da pogodis, jebu te u napadu, onda umri krvavih kolena pizda ti materina mnogo sam popizdiris. ne zato sto nas je zvezda razbila vec to je to postao manir kod nas 1
goofs Posted January 4, 2024 Posted January 4, 2024 (edited) Smailaga dobija loptu na krilu da igra 1na1 protiv defanzivne zveri Dejana Davidovca. Smailaga baca neki stepbek (?!) za dva poena, sa 6 metara (?!?!) preko ruke (?!?!?!) i skraćuje ga za jedno pola metra. Željko mu, normalno, jbe sve po spisku. Do kraja utakmice ovaj ne sme da šutne niti zna šta će s loptom u napadu. I tako cele sezone. edit: Portikla isto, imao je otvorenu trojku na početku koju nije uzeo, nego se zabio nešto pod koš i vraćao pas napolje, što je rezultovalo izgubljenom loptom, Željko ga izveo. Do kraja utakmice potpuno bezopasan po koš, igrač manje u napadu. Edited January 4, 2024 by goofs
J.R. Cash Posted January 4, 2024 Posted January 4, 2024 7 minutes ago, theanswer said: Pa mi danas ne znam šta smo svičovali. Veliku većinu odbrane pnr nismo svičovali što se pokazalo katastrofičnim kada je Teodosić na parketu. Otuda je ničim izazvani Gilespi imao koliko 15p na poluvremenu. Čak smo defanzivno počeli i solidno utakmicu samo su Davidovac i Hanga pogodili 2 pomozibože šuta ali je problem bio kada je Zvezda počela da igra u napadu, mi smo ostali da stagniramo napadački. Mi smo pored 9 turnovera i 2 asistencije za 19 minuta došli na relativno pristojnih minus 14 i onda smo zakovali sebi ekser za poslednjih 40 sekundi na koji način: iz tajmauta Smailgaić i oprosti mi nmg da se setim dal Dožer ili Naneli ili neko treće naprave propust na pnr gde se ne zna dal se iskače ili preuzima i Nedović iz jednog driblinga šutne otvorenu trojku. Na njihov switch sledeći napad Naneli mislim šutne air ball preko Bolomboja u poslednjoj sekundi i poslednji napad Panter po 543u823z5893z53z630z634. put nepotrebno pomaže sa Teodosića i umesto da se završi poluvreme dugom dvojkom Nedovića preko ruke, Teodosić nam strpa otvorenu trojku. Danas je Zvezda jednostavno igrala šah a mi ne ljuti se čoveče. Zapravo smo premalo svicovali. Kad je vec Smajli bio na 4 protiv njihove male petorke, stavio bih ga na ballhandlera i sve preuzimao. Pa da vidis kako bi taj protok lopte zaribao. Ovako je bauljao parketom, overhelpovao sve u 16, kasnio na close out i popio jedno 15 poena. Taj poslednji kos u prvom poluvremenu je rezultat toga sto nije automatski svicovan 1-2 pnr. Pocetnicka greska. Panterova pogresna rotacija je posledica. Ta odbrana oslikava koncentraicju kojom smo odigrali vecinu tog poluvremena.
theanswer Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 To i kažem. Trebali smo više preuzimati. A Smajli je danas bio čovek u moru. A ne znam ni kako drugačije da bude kad se uvedeš u utakmicu onom dugom 2 preko Davidovca. Ja nzm jel on to u životu pogodio.
Milošica Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Smajli je odigrao najgoru utakmicu od kad je došao. 1
Ratamahatta Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Bila je u prvoj sezoni neka tekma mislim u Evrokupu kad je bio sam na trojci nekoliko sekundi, okrenuo se pogledom ka Zelimiru kao da pita da li da puca ili sta da radi 1
bradilko Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 2 minutes ago, Milošica said: Smajli je odigrao najgoru utakmicu od kad je došao. 19 minutes ago, J.R. Cash said: Zapravo smo premalo svicovali. Kad je vec Smajli bio na 4 protiv njihove male petorke, stavio bih ga na ballhandlera i sve preuzimao. Pa da vidis kako bi taj protok lopte zaribao. Ovako je bauljao parketom, overhelpovao sve u 16, kasnio na close out i popio jedno 15 poena. Taj poslednji kos u prvom poluvremenu je rezultat toga sto nije automatski svicovan 1-2 pnr. Pocetnicka greska. Panterova pogresna rotacija je posledica. Ta odbrana oslikava koncentraicju kojom smo odigrali vecinu tog poluvremena. poslwdnji poen na poluvremenu govori koliko ne razmisljamo u odbrani. panter se povlaci na par sekundi na pomoc komecemu i teodosic ima slobodan sut. smajli isto, pik i on ide unazad i pusta sut. kaminski sramotan u piku, ali sramotan. i treba reci, zvezda jasnija, krvavo radila, pametne faulove pravila, mi jebote nismo eksploatisali teodosica i onog malog brazilca. par neuspesnih pokusaja i odmh odustajanje. nedisciplina u napadu. nema postavljanja, ovo je nepostovanje igre, trenera, jezivo kako smo igrali. ni pribliziti, bilo je u trecoj nesro ali to je da se ne lozimo nista
Milošica Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 1 minute ago, Ratamahatta said: Bila je u prvoj sezoni neka tekma mislim u Evrokupu kad je bio sam na trojci nekoliko sekundi, okrenuo se pogledom ka Zelimiru kao da pita da li da puca ili sta da radi Sićan se.
johan nagel Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Не знам, моје лаичко око можда није истренирано да препозна неке ствари али на овој утакмици смо имали гомилу ситуација где наш центар искаче и преузима њиховог плеја/бека који потом припаљује за три и онда или погађа или имају велику шансу да покупе оф скок јер њихови високи остају под кошем са нашим ниским што је аутоматски хендикеп. И то је нешто што нас је мучило и добрим делом прошле сезоне, само што је Лесор бар био неко ко ногама може да испрати практично било кога а Камински (а донекле и Бруно) не може полупокретну бабу. Колико се само пута деси да Камински остане на ничијој земљи на неких пет метара од коша где нити може да изблокира/засмета овом што шутира, нити га има доле под кошем да загради/покупи скок.
*edited by mod Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Do pauze za kup imamo još 7 kola, tu ako izvučemo bar 4 pobede i dalje ćemo biti u prilično dobroj situaciji, posebno uz neku pretpostavku da ćemo da dižemo formu kako sezona ide ka kraju. Sa te strane posebno zanimljivi su mečevi sa Makabijem i Virtusom jer uopšte nije nemoguće da nama se desi plejof serija protiv njih. Sam kup me nešto i ne tangira previše i tu će biti više do inspiracije na jednoj utakmici. Što se tiče potencijalne (polu?)finalne ABA serije, nakon ove tri utakmice već je jasno da će u velikoj meri odlučivati to ko zdraviji udje u tu seriju. Na 100% spremnosti oba tima, prednost je na našoj strani, ali je problem što mi imamo dosta teže zamenjivih igrača od komšija.
SNARC Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 Ide se Feneru, Panati, Monaku i Virtusu..dolaze nam Makabi i Zalgiris. Sa dve pobede u tih 6 da se u gujscu sutamo. I jos jedan derbi u medjuvremenu..mnogo toga ne ide na ruku.
Milošica Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 (edited) Sa nekim inferiornim gledanjem prema gostovanjima nema ničega od visokog plasmana. Prošle godine smo imali 6/6 na tim utakmicama. Ok, timovi nisu isti kao prošle sezone, ali rekao bih da je 3 pobede minimum, a sa 4 bih bio zadovoljan :skromno: Edited January 5, 2024 by Milošica 2
*edited by mod Posted January 5, 2024 Posted January 5, 2024 10 minutes ago, SNARC said: Ide se Feneru, Panati, Monaku i Virtusu..dolaze nam Makabi i Zalgiris. Sa dve pobede u tih 6 da se u gujscu sutamo. I jos jedan derbi u medjuvremenu..mnogo toga ne ide na ruku. Dodaj slobodno i Bajern kod kuće na spisak, to je sve pre kupa. Ove 3 kod kuće su pod moranje. Sad još da vidimo gde će se naći još koja u gostima. 2
Recommended Posts