Jump to content
IGNORED

KKPFC u epizodi 23/24 “It’s coming home” part two

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted
21 minutes ago, Lezilebovich said:

Bruno se izgleds dobro uklapa

To mu je riba

Posted

Inače, nakon prespavane noći, mislim da sam lepo potisnuo sva dešavanja od sinoć i mirno dočekujem petak :fantom:

• +1 1
Posted

Meni nije jasno da sve ove sezone sa ZO da nemate krstenog pleja. Ajde da nemate para, ali ovo je smesno.

Bila je vam je sad prava prilika odlaskom Madara, ali ste uzeli Jaramaza.

Posted

Sve je cudnija kosarka

Slabo ima slobodnih praaaavih keceva na trzistu, zapravo sve ih je manje konceptualno... tih streberskih suburban dad plejeva kao npr. Pangos 

Sve je manje i bizona na 5, 'ladno je postao ofanzivni liability ako konjine od 205-210 nemaju sut spolja. Mitar npr. da ima range bio bi Bdzelika posle Bdzelike

Jovic bi npr. malo morgen igrao EL da nije uzeo srebro zlatnog sjaja letos. Ali ja sam sucker za takve pass-first plejeve, uvek bih jednom takvom dao volan umesto kombo bekovima

Sinoc Aleksaaaa u vise navrata probije njihovog branica, ima mnogo prostora da se digne na sut s onog panterovskog/dzenkinsovskog mid-rangea i ne sme, ne veruje u taj sut. Krene u ulaz pa sta bude ili lopta napolje na trojku coveku koji je u slabijoj poziciji za sut nego on

• +1 1
Posted

Samo dve statističke sitnice od sinoć:

39:25 u skokovima za nji, 13:3 u ovanzivnim skokovima

Bajern je imao 46% za tri na 28 šutnutih trojki

Ne možeš tako nikoga da dobiješ. Bukvalno, Crnokosu ne bismo dobili.

• +1 2
Posted
9 minutes ago, Ratamahatta said:

Sve je cudnija kosarka

Slabo ima slobodnih praaaavih keceva na trzistu, zapravo sve ih je manje konceptualno... tih streberskih suburban dad plejeva kao npr. Pangos 

Sve je manje i bizona na 5, 'ladno je postao ofanzivni liability ako konjine od 205-210 nemaju sut spolja. Mitar npr. da ima range bio bi Bdzelika posle Bdzelike

Jovic bi npr. malo morgen igrao EL da nije uzeo srebro zlatnog sjaja letos. Ali ja sam sucker za takve pass-first plejeve, uvek bih jednom takvom dao volan umesto kombo bekovima

Sinoc Aleksaaaa u vise navrata probije njihovog branica, ima mnogo prostora da se digne na sut s onog panterovskog/dzenkinsovskog mid-rangea i ne sme, ne veruje u taj sut. Krene u ulaz pa sta bude ili lopta napolje na trojku coveku koji je u slabijoj poziciji za sut nego on

To je do koncepcije tima, meni se na primer sviđa košarka u kojoj 3,4 ili čak sva petorica asistiraju ili imaš petorke sa dvojicom 1/2 igrača (na primer Teo, Nejpir, Jago, u bilo kojoj kombinaciji) i jednim 2/1 igračem (Nedović), kod komšija je vidljiv taj manjak asistencija, reklo bi se da Robija čak preferira iso košarku, što ne mora da bude loše, samo moraš da imaš baš jake individualce za tako nešto.

Posted
39 minutes ago, Vasilij Zajcev said:

Znam da će ovo što ću napisati sad izazvati 1 erakcijutm ali počinje ozbiljno da mi ide na vršnjaka ovaj Obradovićev shaming igrača svaki put kad se izgubi. Niko ne spori da je gospodin 1 ozbiljan znalac i djelatnik, maximalno posvećen, kako u pripremi jučerašnje tekme reče, ali brate mili... Generalno mi na qrac idu ti kultovi ličnosti, a pogotovu kad se neki još gradi apriori skidajući svu odgovornost sa sebe i prebacujući je na tim (koji si sam selektirao i trenirao, koji te bezpogovorno sluša i trudi se). Pa brate mili... da malo zavirimo u rečnik i nađemo reč introspekcija. Našamarao te je Laso s pola tima u praktično domaćoj atmosferi! Jbg, dešava se...da li to znači da je bolji trener? Ne. Da li to znači da si za staro gvožđe? Opet, ne. Ali zašto odma' po igračima? To brine... jer postaje kao uslovni (čitaj: mentalni) refleks.

ja se slažem da ovako izgleda, kad se gleda sa distance. i ne sviđa mi se, kao i tebi.

sa druge strane, igrači koji sa Željkom rade nemaju ružne reči za njega, čak suprotno. logična posledica ovoga o čemu pričaš morala bi da se ogleda u poremećenim odnosima na relaciji stručni štab - igrači i posledičnom raspadu sistema. što se ne dešava.

meni ovo liči na situaciju kada je dogovor jedno, a praksa drugo. treneri umeju da kažu nekada kako je na treningu sve bajka, a na utakmici bude suprotno. tipa, Trifa cepa trojke na treningu ko Lilard, a na tekmi ne može da ubaci iz pet otvorenih pozicija. i mi onda čujemo završni deo te komunikacije, u kome se igračima nešto zamera, ali nemamo priliku da svedočimo onome što je bilo prethodno. kao kad uletiš u film 15 minuta pred kraj.

• +1 3
Posted
58 minutes ago, Vasilij Zajcev said:

Znam da će ovo što ću napisati sad izazvati 1 erakcijutm ali počinje ozbiljno da mi ide na vršnjaka ovaj Obradovićev shaming igrača svaki put kad se izgubi. Niko ne spori da je gospodin 1 ozbiljan znalac i djelatnik, maximalno posvećen, kako u pripremi jučerašnje tekme reče, ali brate mili... Generalno mi na qrac idu ti kultovi ličnosti, a pogotovu kad se neki još gradi apriori skidajući svu odgovornost sa sebe i prebacujući je na tim (koji si sam selektirao i trenirao, koji te bezpogovorno sluša i trudi se). Pa brate mili... da malo zavirimo u rečnik i nađemo reč introspekcija. Našamarao te je Laso s pola tima u praktično domaćoj atmosferi! Jbg, dešava se...da li to znači da je bolji trener? Ne. Da li to znači da si za staro gvožđe? Opet, ne. Ali zašto odma' po igračima? To brine... jer postaje kao uslovni (čitaj: mentalni) refleks.

Meni je ovo zasmetalo dok je vodio reprezentaciju na onom EP koji se igrao ovde, tim nikad jaci, svi se odazvali, svi NBA igraci dosli, totalno rasulo. Nakon debakla na legendarnoj press konfernciji, se obrusio na igrace, sve oni krivi, oni neslozni, ni trunka sopstvene odgovornosti. Dok su mnogi svrsavali u fazon "ala im je obrusio", meni je to tada vec bilo bljutavo...

Naravno, ovo sada u Partizanu me ne tangira, ali oce to kod Zelimira, nista  novo...

• +1 3
Posted

Sve je ok dokle god trener pojedinacno ne stavlja igrace na stub srama. Ovako je kritika kolektivna, igraci nisu radili ono sto smo se dogovirili, ne pravimo male faulove kako treba, ne zagradjujemo, nismo ni pokusali da igramo odbranu, nismo bili u stavu, nismo igrali sa dovoljno energije, zelje...

A ne bezi da pohvali kolektivno, ali pojedinacno da istakne neciju dobru rolu (to u principu izbegava da radi zbog onog "pobedjujemo kao tim, gubimo kao tim", ali uvek neko od novinara pita da prokomentarise). Kada je neki igrac u krizi, kaze potrudicemo se da mu pomognemo da se podigne. To je rekao i za Puntera, i za mnoge druge. Uvek se istice, svi smo zajedno u ovome, zajedno cemo prevazici probleme..

• +1 4
Posted

Kuknjava za klasičnim plejem meni već ozbiljno ide na onu stvar. 

Ako u tri prelazna roka igrač takvog profila nije doveden, zašto se pretpostavlja da se uošte i traži? 

Da dve godine izostanak takvog igrača dovodi do izostanka rezultata pa ajde, ali prošle godine si bio na korak od F4. Madar nije bio takav igrač i njegov odlazak ne utiče na ovo. On je imao neke druge kvalitete i doprinosio sa te pozicije, ali nije bio klasičan plej i neće nikada ni biti. 

U sezonu se ušlo sa minimalnim pripremama. Ne znam za transfere i planove a i b, ali si izgubio 4 važna igrača i doveo zamene koje nisu sposobne da odmah uskoče i da doprinose. Tokom tog perioda imaš povrede i rupu na poziciji 4/5. 

Verujem da je poseban akcenat bio na dve utakmice sa Zvezdom i to je odrađeno. Sad se krpimo do Istanbula kako znamo i umemo. Posle toga smo u bg duži vremenski period i to će biti vreme da se podlože stvari kako treba. Ima već dovoljno materijala, novi igrači su stekli osećaj. To će biti period kad može da se radi. Ako posle toga budemo ovako malokrvni i toplo - hladno, onda imamo problem. :)

• +1 4
Posted
4 minutes ago, smooth.Op said:

Kuknjava za klasičnim plejem meni već ozbiljno ide na onu stvar. 

Ako u tri prelazna roka igrač takvog profila nije doveden, zašto se pretpostavlja da se uošte i traži? 

Da dve godine izostanak takvog igrača dovodi do izostanka rezultata pa ajde, ali prošle godine si bio na korak od F4. Madar nije bio takav igrač i njegov odlazak ne utiče na ovo. On je imao neke druge kvalitete i doprinosio sa te pozicije, ali nije bio klasičan plej i neće nikada ni biti. 

U sezonu se ušlo sa minimalnim pripremama. Ne znam za transfere i planove a i b, ali si izgubio 4 važna igrača i doveo zamene koje nisu sposobne da odmah uskoče i da doprinose. Tokom tog perioda imaš povrede i rupu na poziciji 4/5.

Pa pretpostavlja se jer ne moze se igrati kosarka bez pravog pleja. Gde si to vid'o? Pa jos tri sezone zaredom.

Mislim, nije da nismo trazili. Bilo je i ono da je Zeljko isao u Atinu da ubedi Sloukasa pred proslu sezonu. Pa se tako licitiralo po internetu i za Calathesa, Laprovittolu, Dragica... Da li su sve bili samo tracevi ili je bilo i istine, to necemo znati dok eventualno Zeljko u nekom intervjuu ne potvrdi. Za mene nije nelogicno i da se istovremeno trazi i da ako se ne pronadje adekvatan igrac, da se igra bez. Ako neko ima milion kombinacija u glavi i ne plasi se razmislja "izvan kutije", to je Zeljko.

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...