Jump to content
IGNORED

KKPFC u epizodi 23/24 “It’s coming home” part two

kud u maglu Simoviću

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, kud u maglu Simoviću said:

ne bih bio toliko siguran, mada se slažem da će sezona razlikovati od prošle

pa svaka sezona je drugačija, zar ne. prošla da se ponovi, lepo je sanjati o tome ali....

pogotovo što ne deluje da ste zakrpili rupe nastale odlaskom egzuma i lesora, pa čak i madara. zapravo je ovaj tim možda kvalitativno bliži 21/22 sezoni nego 22/23, tako izgleda za sada.

Posted

Pa da, PJ i Ponitka su tu negde s Dangubicem i Zagorcem 

• Haha 2
Posted
6 minutes ago, Ratamahatta said:

Pa da, PJ i Ponitka su tu negde s Dangubicem i Zagorcem 

potcenjuješ gregora glasa i kjuriksa  :mad:

• Haha 1
Posted (edited)

Eden den, ke me moliš ke me sonuvaš.

Edited by Milošica
Posted
10 hours ago, J.R. Cash said:

Ne mozes da razumes da su u cetvrtak igrali utakmicu na loptu, na kojoj su se ludacki potrosli da dodju do preokreta? Ne mozes da razumes da ide duplo kolo u Evroligi?  

Bilo bi lepo i pametnije da se odmah udje energijom iz cetvrte cetvrtine i da se utakmica rano usmeri gde treba, ali ovakav pristup je prirodan i ljudski. Posebno jer je ABA regularna sezona jedno 10 puta manje bitna od Evrolige. Potpisao bih da izgubimo sledece dve utakmice u ABA, a da dobijemo obe evroligaske sledece nedelje. Regularni deo ABA lige sluzi da se na utakmice dovedu deca, da se izvede devojka, pojedu kokice. Ako ja kao navijac ne mogu istom energijom da pratim utakmice, najmanje sto mogu je da razumem da se ne moze na maksimalnom broju obrtaja odigrati 70 utakmica u sezoni. Jedini koji zapravo ovde zasluzuju kritiku su igraci s kraja klupe koji retko dobijaju sansu, a kad je dobiju ne oru parket kao sto je Trifa uradio danas (svaka cast decku, izgleda da smo dobili igraca za rotaciju). I Aleksa koji je od pocetka sezone u hero mode, umesto da radi ono u cemu je najbolji i sto nam treba.

Pritom, Igokea je odigrala odlicnu utakmicu. Sutirali su ludacki. U jednom trenutku im je trojka bila na 13/25. Tanaskovic, koji je ispod 30% za 3 u karijeri je sutirao 3/3. Kljucno odlpeljivanje su napravili sa 4 vezane trojke u nekih minut i po. To se na treningu retko desava. Napadali su nam switch odbranu kao retko ko u poslednjih par sezona. Svaka im cast na utakmici. Implodirali su na kraju, ali su zasluzili pobedu.

Ako je bilo prirodno da juce odigramo slabo zbog meca u cetvrtak, onda nam se ne pise dobro ni u sredu. Jer i juce smo opet odigrali na jednu loptu, posto smo se prethodno ludacki potrosili da nadoknadimo 20 razlike. I pri tome putujemo u Minhen.

Prvo poluvreme protiv desetkovanog Fenera nismo ni pokusali da odigramo odbranu prema Zeljkovim recima, sa cime sam saglasan. A taj mec je dosao posle lagano odradjenog gostovanja u Splitu u nedelju. Poenta je da ne mislim da mi biramo da li cemo sa vise energije ulaziti u EL meceve nego ABA, nego da generalno nedovoljno dobro otvaramo utakmice, a to je pogotovo nedopustivo kada smo domacini. A cak i kad otvorimo odlicno kao protiv Zvezde, dopustimo preokret, pa opet jurimo dvocifreni zaostatak u drugom poluvremenu.

Zasto generalno lose igramo prva poluvremena? Ne znam, ali sigurno ne zato sto nije odradjen dobar skauting pa igraci ne znaju sta da rade. Iz nekog razloga u fazonu smo da se ne cimamo preterano u odbrani, ne pravimo pametno male faulove (ili ih trosimo bas na sutu), pravimo lose rotacije i pomaganja, sve jer igraci nisu dovoljno fokusirani. Mi ne panicimo kada protivnik stekne 6-8 poena prednosti, ali se ni ne trudimo da nesto odbranimo. Vise smo u fazonu da igramo kos za kos, samo tako se ne moze praviti razlika. Mrzi me sada da vadim podatke koja nam je cetvrtina statisticki najgora, ali bih ovako odokativno rekao da je verovatno 2/4. E tek kad djavo odnese salu, onda konacno ubacimo u vecu brzinu i odbrana pocne da lici na nesto.

• +1 2
Posted

ova ekipa moze mnogo a moze i ovako kao sto su igrali 3/4. ma ovo je umor + potcenjivanje protivnika.

sto kaze obradovic neki igraci se nedovoljno trude tu najpre misli na one koji imaju manju ulogu u evroligi.

krene obradovic sa njima ali po meni je trebao ranije da ih vrati na klupu. smailaga je bio juce kriminalan u odbrani. drugo onaj nikolic iz buducnosti, on je vezara. on kad radi pik i zarola se dole on ne zna nista osim da zakuca. trebali smo ga faulirati kad god je bio u igri. ni na bacanjima nije presiguran..jeremic nam daje 6 trojki, ovi nesto pomazu i kasne da njega brane. koliko pametno igramo u evroligi toliko smo glupi u aba ligi.

oni pasovi na kaminskog pa ono su vecinom kriminalna dodavanja u noge, prepone, samo ne onamo gde treba.

avramovic ne zna gde je posle svetskog. 

odusevio me je frifunovic. posle onih dno partija ( napadacki, u odbrani se uvek trudio) poceo je da pogadja i dobio je forcu.igra kao omadjijan.

kopriva ne moze da resi nikolica koji na fintu skace ko da nije nikad igrao basket.

malo me nervira sto opet kasnimo za cokijevcima jer oni nece ovakve utakmice gubiti. 

Posted (edited)

pa i nećemo, mi ove ekipe iz žanra "matorci na basketu, prangijamo dok nam ne smrkne" rutiniramo

za njih je dovoljan što bi reko laki nejpir koji se spustio u gard :laugh:

ko zna, možda je FIBA liga šampiona > > > euroleague

Edited by Eleniko
  • +1 1
Posted
3 hours ago, Ted said:

što se tiče basketa, tu je sofascore, net radi po celoj Srbiji, ostaću informisan

giphy.gif?cid=2154d3d76pbj0uoumeywug34cj

• Wub 1
Posted

Јбг и остале екипе у Евролиги играју нека своја домаћа првенства на којима се исто троше и играју утакмице на сваких пар дана. Баш су скоро неки Шпанци чини ми се кукали како они једини имају озбиљну лигу у којој се кидају свако коло а остали играју своје ципирипи лиге и лакше им је.

Ми смо свакако успели у седам кола да испуцамо максималан број киксева и сада вероватно немамо право на пораз до краја (рачунајући дерби) ако хоћемо да будемо први.

Колико је то битно видели смо ранијих сезона али опет није смак света ни ако не будемо први. Генерално мислим (посебно после оваквог старта у Аби) да акценат и треба да нам буде на Евролиги и томе да пробамо да се угурамо у тих топ 6 и избегнемо плеј-ин ако је икако могуће, а за Аба титулу можемо да се пошибамо и без те предности домаћег терена.

• +1 1
Posted (edited)

Slažem se sa tobom. Iskreno da daju A licencu i jednima i drugima i da se više oladi sa tenzijama. Taman će Čoki da odjebe za godinu, dve, tri. I da bude mir.

Edited by Azdaja
Autocorrect
Posted

Inače, hala u Minhenu rasprodata, naravno.

Posted

Više od poraze bode oči činjenica da vam je Igokea strpala 91 poena. Igokea je daleko od napadački ozbiljne ekipe, da su vas dobili na neki hrkljuš i razumeao bi, ali primiti 91 poena od ovakve Igokee je zaista alarmantno.

• +1 1
Posted

A to ti je tako kad se odbrana igra od 3e četvrtine skoro svake tekme ove sezone. Jebi ga.

Posted

ovako kako mi igramo, posle duplog kola EL, gde ćemo možda nešto i da napravimo, izgubićemo od Colija jedno 40 razlike. oni nam tradicionalno ne leže, a sad će još da se navade, posle ove gadarije od sinoć, ko svinja na masan džak 

• +1 1
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...