kud u maglu Simoviću Posted November 8, 2023 Author Posted November 8, 2023 protiv cibone pored mene bili neki klinci 4-5 godina, i pola četvrtine su skandirali “jare, jare ispao iz štale” 3
Popular Post SNARC Posted November 8, 2023 Popular Post Posted November 8, 2023 (edited) @BlackGeorge Slicna prica je i o poreklu prezimena Madar.. Jednog mladica iz okoline Haife je lokalni jebivetar Jicak Zalizanovitz naterao da napusti posao kod mudrog i postenog gazde, Zhotza Robiye i predje da radi kod Mustafe Feneroglua za malo vise para..i tu se Jicak, uustagabem, ugradio za cash. Tako je i nastalo prezime Madar, koje znaci "Onaj koga je zalizani preveo zednog preko vode za malo veci cash". Edited November 8, 2023 by SNARC 1 1 15 1
Lord Stef Posted November 8, 2023 Posted November 8, 2023 42 minutes ago, weedman said: samo da se ne ubacuju svinjski papci na teren, sve ostalo je ok Ili nedobog da se peva "pusi kurac Matijas Jam Madar", to prefinjeni navijaci nikad ne bi radili. 1
booyaka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 8 hours ago, Lord Stef said: Ili nedobog da se peva "pusi kurac Matijas Jam Madar", to prefinjeni navijaci nikad ne bi radili. Oni koji provociraju njima je ok, Jam nikad nije ništa slično radio
Profesionalac Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Dirljiva je tvoja briga za Jamova osećanja i reputaciju ljudi koji dođu u Arenu 4
Venom Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 9 hours ago, BlackGeorge said: Yaramaz na turskom znači nevaljao. Inače: Jaramaz je uvek interesantan fanovima i zbog svog neobičnog prezimena, za koje je jednom prilikom objasnio da je ono turskog porekla. – To je turska reč, u bukvalnom prevodu znači "nevaljalac" ili "zlikovac", a koristila se kada su Turci bili na ovim prostorima za drumske razbojnike, hajduke i uskoke, i moji preci su zadržali taj naziv kao prezime – istakao je jednom prilikom košarkaš. On je tada otkrio i da su njegovi preci imali "svakidašnje" prezime pre nekoliko stotina godina. – A inače mi je izvorno prezime Malešević. To je ostalo iz nekog perioda pod Turcima, neki 15. ili 16. vek – otkrio je Jaramaz. Kako je nastalo prezime Jaramaz? Prema legendi, najstarije stanište Jaramaza je selo Miruše, na obali reke Trebišnjice, gde je navodno Luka Vitomirov Malešević posedovao je čamac napravljen iz jednog komada orahovog drveta, koji je koristio za ribolov i prevoz preko reke. Jedne večeri nestao mu je čamac, a ispostavilo se da ga je uzeo trebinjski aga Mujaga Pervanagić. Nakon što je Malešević spazio agu kako peva iz njegovog č amca, zamolio ga je da mu ga vrati, na šta je ovaj odgovorio psovkama. Međutim, Malešević nije prihvatio ovu situaciju, te je udario agu tako da mu je slomio ruku u ramenu i povredio pluća, a Pervanagić je potom u lošem stanju odjurio u selo Čepelica, u kom su živeli Turci. Kada je stigao, pre nego što je izdahnuo, navodno je rekao: – Ubi me Luka Malešević, jaramaz jedan. Od tada su sve članove Lukine porodice zvali jaramazima, te je ovo ostalo kao prezime. Pervanagić je poslednje reči pre nego što je izdahnuo objavio na Twitteru, pa se tako prenelo šta misli o jaramazima.
ZokiAsov Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 1 hour ago, Profesionalac said: Dirljiva je tvoja briga za Jamova osećanja i reputaciju ljudi koji dođu u Arenu Kolko dusevan covek, placem vec pola sata od emocije 3
goofs Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Eh kad bismo svi bili takvi, gde bi nam bio kraj 1
Tresko Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 14 minutes ago, ZokiAsov said: Kolko dusevan covek, placem vec pola sata od emocije Ja ne bi ni znao koliko je duševan, da ga copkillah nije quotovao. Ali, sad sam morao stipsu u oči da sipam da zaustavim suze. Još uz tu duševnost dobro idu gusle pa je još gore. 2
copkillah Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Kakav pomiritelj od čoveka, takvi kao on su rešenje za Bliski istok. bujaka - Shlomo Khalidi
*edited by mod Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 3 hours ago, booyaka said: Oni koji provociraju njima je ok, Jam nikad nije ništa slično radio 8
shimpu Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Madar je mesavina murata, bajazita, srbina hamze, mustafe i vuka brankovica
booyaka Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 Očekujem da dobije uramljen dres pre početka utakmice, to je odlika svakog velikog kluba
SNARC Posted November 9, 2023 Posted November 9, 2023 2 minutes ago, booyaka said: Očekujem da dobije uramljen dres pre početka utakmice, to je odlika svakog velikog kluba Svako bivsima koji su bili bitan deo moze da ponudi ono sta ima..neko uramljen dres ili sliku..neko svinjske bubrege... Sve je to ljudski 5
Recommended Posts