J.R. Cash Posted July 6, 2023 Posted July 6, 2023 1 minute ago, kud u maglu Simoviću said: željko ide u penziju na kraju ove sezone, najiskrenije se nadam 8
kud u maglu Simoviću Posted July 6, 2023 Author Posted July 6, 2023 3 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Zeljko ide u penziju posle EL titule. pa to sam i rekao 2
Geo Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 (edited) 15 hours ago, J.R. Cash said: Slukas je dobar igrac, mada ne toliko dobar kolika mu je reputacija. Prosao je zenit i postoji razlog zasto mu Olimpijakos (njegov klub) nije dao pare koje je trazio. A to kako zatvara dobijene utakmice smo imali prilike da vidimo u finalu EL. Znam da smo u lovi, al nema potrebe da preplacujemo igraca koji nas nece odvesti tamo gde treba da zavrsimo. Pazi kada sam znao da ces se uhvatiti tog jedinog momenta kada je promasio sut za pobedu a ignorisaces desetine gde je pogodio,, makar tu bilo desetak dana ranije, gde je malte ne sam izvukao seriju protiv odlicnog Fenera,,, U brejku u turskoj imao index 34, u majstorici za odlazak na f4 index 27... Jos covek igra pola sata lagano u svojim godinama na najvisem nivou... Edited July 7, 2023 by Geo 1
johan nagel Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Добар део прошле сезоне смо сви редом кукали како нам треба један класичан плејмејкер, како би процветали с њим и сад нам одједном Слукас који је управо то (на врхунском нивоу) баш и не ваља. Јесте Ексум на плеју био сјајан и имао је због физичких предиспозиција бројне предности у односу на противнике али јбг отишао је у Нба а замену таквог типа и квалитета не видим како можемо да пронађемо. Слукасолики тип плејмејкера би нам с друге стране донео неке ствари које Данте свакако није могао и могуће је да би Жељко овај тим са неким pass-first плејмејкером направио да изгледа нападачки још потентније ако је то икако могуће. У сваком случају у добрим смо рукама и не верујем да ће Жељко и Зоран да погреше, посебно сад кад смо посредством маркетинга обезбедили и озбиљан буџет за напад на Ф4. 2
BWA Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 48 minutes ago, johan nagel said: посебно сад кад смо посредством маркетинга обезбедили и озбиљан буџет за напад на Ф4. 1
J.R. Cash Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 1 hour ago, Geo said: Pazi kada sam znao da ces se uhvatiti tog jedinog momenta kada je promasio sut za pobedu a ignorisaces desetine gde je pogodio,, makar tu bilo desetak dana ranije, gde je malte ne sam izvukao seriju protiv odlicnog Fenera,,, U brejku u turskoj imao index 34, u majstorici za odlazak na f4 index 27... Jos covek igra pola sata lagano u svojim godinama na najvisem nivou... Taj brejk protiv Fenera sam pomenuo ranije. Ne pricamo o sutu za pobedu, nego o zatvaranju dobijene utakmice. Ako gledamo ko ce da uzme poslednji sut, sta ce nam bilo ko pored Puntera. 55 minutes ago, johan nagel said: Добар део прошле сезоне смо сви редом кукали како нам треба један класичан плејмејкер, како би процветали с њим и сад нам одједном Слукас који је управо то (на врхунском нивоу) баш и не ваља. Imali smo najbolji napad Evrolige. Od decembra igrali najbolju kosarku u Evropi. Gde vise da se procveta?
kud u maglu Simoviću Posted July 7, 2023 Author Posted July 7, 2023 nije preterano bitno, uvodimo trend neigranja odbrane. kao prošle sezone samo sad dižemo na viši nivo svi u napad jedan je hase 3
johan nagel Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 19 minutes ago, J.R. Cash said: Imali smo najbolji napad Evrolige. Od decembra igrali najbolju kosarku u Evropi. Gde vise da se procveta? Зато сам и написао “ако је икако могуће”. Нама напад дефинитивно није шкрипао у суштини ни од почетка сезоне а посебно не од децембра. Опет кад бациш поглед на статистику (а видело се то и голим оком) видиш аномалију да смо међу најбољим нападима евролиге а да смо опет међу тимовима са најмање асистенција. Уз плеја другачијих карактеристика би изгубили брзину у транзицији и атлетицизам Ексума али би добили вероватно бољи проток лопте и више асистираних поена па би у теорији напад можда био још бољи акојетоикакомогућетм Не би одмогло ни то што је конкретно Слукас искусан и прекаљен играч који зна како се осваја евролига. 1
BWA Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Ako trpamo onda nije ni previše bitno kako trpamo, da li individualno ili nakon asistencija. Znam da se mnogi neće složiti, ali bez obzira što je košarka kolektivni sport, igra 1 na 1 pa i realizacija iz takve igre je osnova košarke. Drugim riječima, proslosezonski tim je imao ogroman ofanzivni individualni talenat, pa otud i manji broj asistencija. 3
Milošica Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 2 minutes ago, johan nagel said: Опет кад бациш поглед на статистику (а видело се то и голим оком) видиш аномалију да смо међу најбољим нападима евролиге а да смо опет међу тимовима са најмање асистенција. To je do Željkove koncepcije prošlogodišnje ekipe . Nama bi po NBA standardima znatno skočio broj asistencija, proporcionalno mnogo više nego drugim ekipama. Često su to akcije gde se igraču ciljano stvori najbolja situacija za kreaciju, iako na prvi pogled možda izgleda kao klasično divljanje. 2
johan nagel Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Ма слажем се генерално, ако си (по)најбољи напад евролиге небитан је начин на који си дошао до тога, само хоћу да кажем да би потенцијално то могло да изгледа и боље са другачијим типом плејмејкера. Дакле не мора плеј стриктно да буде Ексумолики тип играча (а и немогуће га је наћи реално) већ би и неки Слукасолики донео нешто другачије што би можда још боље легло овој екипи шта знаш.
ToniAdams Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 slukas ide u fenjer kalates kod nas reko mi jedan lik 1 2 1
Recommended Posts