J.R. Cash Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 18 hours ago, kud u maglu Simoviću said: #35>#11 Ovo na osnovu utakmice s Mornarom ili generalno? Jer bio je jedan od najlosijih nasih igraca na utakmici. Mozda se na kraju ispostavi kao bolji, sto nece biti lako, ali zasad to ne izgleda tako. U odbrani ce biti odlican, ali u 5 na 5 napadu ima dosta mana. 57 minutes ago, smooth.Op said: Miljenović je odlično primetio šta je glavno napadačko oružje koje Kaminski donosi. Otvaranje iz šort rola. Time rešavamo agresivno iskakanje na piku, koje nam je prošle godine pravilo dosta problema. Najvidljivije je bilo u utakmicama protiv Barselone i Armanija, a i Zvezda nas je tako znala mučiti. Sve je to lepo, short roll, ofanizvna rutina, ali je Kaminski ogroman downgrade u odnosu na Lesora. Ako dodje taj mesecima najavljivani centar, onda to moze da bude ok, ali i tada je Kaminski vise luksuz nego potreba.
Jimmy Kowalski Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 4 minutes ago, J.R. Cash said: Ovo na osnovu utakmice s Mornarom ili generalno? Jer bio je jedan od najlosijih nasih igraca na utakmici. Mozda se na kraju ispostavi kao bolji, sto nece biti lako, ali zasad to ne izgleda tako. U odbrani ce biti odlican, ali u 5 na 5 napadu ima dosta mana. Sve je to lepo, short roll, ofanizvna rutina, ali je Kaminski ogroman downgrade u odnosu na Lesora. Ako dodje taj mesecima najavljivani centar, onda to moze da bude ok, ali i tada je Kaminski vise luksuz nego potreba. Zeljko je jedno milion puta ponovio da ne dovodi igrace cisto reda radi, vez zato sto su mu potrebni. Frank je ofanzivno znacajan upgrade u odnosu na Lessorta, a defanzivno downgrade. Zato se i trazi jos jedna opcija pod kosem sa drugacijim karakteristikama od Frankovih.
J.R. Cash Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 1 minute ago, Jimmy Kowalski said: Frank je ofanzivno znacajan upgrade u odnosu na Lessorta, a defanzivno downgrade Ne ide to tako linearno, nama je potrebnije ono sto je Lesor donosio. Pricamo o prvom napadu Evrope, koliko jos bolji moze da bude?
Milošica Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 Ma može još prviji. @J.R. Cash Rešio bi nam zaštitu obruča, ali ni on nije idealan za svič, kako je Lesor bio.
Jimmy Kowalski Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 1 minute ago, J.R. Cash said: Ne ide to tako linearno, nama je potrebnije ono sto je Lesor donosio. Pricamo o prvom napadu Evrope, koliko jos bolji moze da bude? Biras igrace koji su ti dostupni na trzistu. Ako ti znas da je bilo boljih igraca od Franka, a nama dostupnih, onda je to ogroman propust Zeljka i Zorana. Ako nema, znaci da su reagovali i doveli najbolju mogucu dostupnu opciju, uz mogucnost da dovedu jos jednu kada pocne sezona. Ne zelis bolji napad, odnosno raznovrsniji? Ja zelim. Sta bi bilo da nismo doveli Franka? Poceli bi sezonu sa Balsom i Smajlijem na 5? 1
J.R. Cash Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 Zelim bolji tim, ne raznovrsniji napad. Kaminski umesto Lesora je donwgrade. Ne radi se tu samo o stavljanju pluseva i minusa na papir, Lesorov motor i energija su nezamenljivi. Cak i u napadu njegov roll i ofanzivni skok ce se vrlo verovatno ispostaviti bitnijim od rutine i short roll sposobnosti Kaminskog. Na trzistu je bilo dostupnih igraca, i Lesor je bio na trzistu. Igraca tog profila ima, ne moramo samo top klasu da dodvodimo. Sve ce zavisiti od tog mitskog pojacanja koje vec sad kasni, ako ikad dodje. Ovako konstruisana unutrasnja linija nije dovoljno dobra za najvise ciljeve. Smajli ce napredovati, ali tesko da ce napredovati toliko da nosi F4 tim. @Milošica tako nekako. Jos je i ofanzivno drven. 1
Popular Post *edited by mod Posted October 4, 2023 Popular Post Posted October 4, 2023 Ako nastavi ovako da igra, počeću da verujem u Self help knjige. 1 1 10
Jimmy Kowalski Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 Za Lessorta se jos polovinom sezone znalo da ce otici. Kao i za Exuma ukoliko dobije NBA ponudu. I za Puntera se ocekivalo da ce otici, vec smo se bili pomirili s tim, kad je saga o Mirotica uticala da se ipak predomisli i ostane. Moje pitanje je vrlo konkretno? Ko je to bio dostupan nama, adekvatna zamena za Lessorta, a Zeljko rekao ma jok, dovescemo Franka i gotovo. Zeljko ima mali milion kombinacija u glavi i moze da slaze tim na razlicite nacine. Moglo je da se desi da imamo i Mirotica i Rossa, pa bi to bila potpuno drugacija koncepcija. Ja polazim od toga da u datom trenutku Zeljko sa Zoranom bira najbolje moguce resenje. Preko trideset godina sklapa timove koji osvajaju trofeje. Tesko mi je da poverujem da propusta da dovede igraca koji mu treba.. 2
kud u maglu Simoviću Posted October 4, 2023 Author Posted October 4, 2023 24 minutes ago, J.R. Cash said: Ovo na osnovu utakmice s Mornarom ili generalno? Jer bio je jedan od najlosijih nasih igraca na utakmici. Mozda se na kraju ispostavi kao bolji, sto nece biti lako, ali zasad to ne izgleda tako. U odbrani ce biti odlican, ali u 5 na 5 napadu ima dosta mana. na osnovu kako je izgledao jedan, a kako drugi na početku sezone, pa to pomnožimo sa žoc koeficijentom i eto komparacije koja nam ide u prilog pj možda nema explozivnost i prvi korak egzuma, al ima onaj sexy yugo step, koji može da završi i polaganjem i asistencijom, čini mi se i da mu je šut bolji(mada ga je dante dosta popravio kako je sezona odmicala) pj-ev maximum do sada je bio u onom korona balonu, ako žoc uspe da izvuče 80% toga mi smo na konju
J.R. Cash Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 @Jimmy Kowalski Propustili su neke igrace, to uopste nije tajna. Pogledaj spisak slobodnih agenata u Evroligi, a kosarka se igra i van Evrolige. Propustili su iz tri razloga: cekali su jurodivog, ne rade s Miskom i cekali su bolje. Sve je to normalno i redovna je pojava. Sto bi rekao jedan sportski radnik: trziste je ziva stvar. Samo nemoj da me teras da se odusevljavam Kaminskim jer su ga doveli Zeljko i Zoran™. Ocigledno je da ni oni ne misle da je ovo dovoljno, jer traze jos jednog igraca tu. 8 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: na osnovu kako je izgledao jedan, a kako drugi na početku sezone, pa to pomnožimo sa žoc koeficijentom i eto komparacije koja nam ide u prilog pj možda nema explozivnost i prvi korak egzuma, al ima onaj sexy yugo step, koji može da završi i polaganjem i asistencijom, čini mi se i da mu je šut bolji(mada ga je dante dosta popravio kako je sezona odmicala) pj-ev maximum do sada je bio u onom korona balonu, ako žoc uspe da izvuče 80% toga mi smo na konju PJ je izgledao mnogo lose preksinoc. Videli smo da moze da zavrsi polaganjem, ali promasenim polaganjem. Ne moze se iz ovog sto je on igrao zakljuciti nista, a najmanje da ce biti bolji od jednog od najboljih igraca iz prosle sezone. Naravno, nece imati istu ulogu. Danteova uloga i funkcija u napadu je bila jasna, majstorski su koristene njegove jake strane. Problem sa Dozirom je sto nema toliko izrazenih kvaliteta u napadu. U svemu je solidan, ni u cemu top. Od Dantea je bolji midrange suter, spot up trojka mu je mnogo nekonstantna. S druge strane, u odbrani nema sanse da podbaci. Brani od 1 do 4, dugacak, cvrst. Verujem da cemo relativno cesto gledati petorke s njim na 4.
Jimmy Kowalski Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 1 minute ago, J.R. Cash said: @Jimmy Kowalski Propustili su neke igrace, to uopste nije tajna. Pogledaj spisak slobodnih agenata u Evroligi, a kosarka se igra i van Evrolige. Propustili su iz tri razloga: cekali su jurodivog, ne rade s Miskom i cekali su bolje. Sve je to normalno i redovna je pojava. Sto bi rekao jedan sportski radnik: trziste je ziva stvar. Samo nemoj da me teras da se odusevljavam Kaminskim jer su ga doveli Zeljko i Zoran™. Ocigledno je da ni oni ne misle da je ovo dovoljno, jer traze jos jednog igraca tu. Niko te ne tera da se odusevljavas (niko se zapravo ni ne odusevljava s Frankom), imas pravo da ti se ne svidja neki igrac, samo nemoj da predstavljas kao da je greska sto smo ga potpisali, a mogli smo umesto njega mnogo bolje. Jer je to prosto uvreda za Zeljka, da bira lose igrace umesto dobrih.. 2
J.R. Cash Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 Samo sam napisao ocigledno - da je Kaminski za ovaj tim donwgrade u odnosu na Lesora i da bez pojacanja na pet mozemo da ostvarimo ambicije jedino ako Smajli i Balsa naprave ogroman skok. Ne znam odakle ti potreba da branis Zeljka od mene. Formiranje tima je zeznuta radnja i tu svi ponekad pogrese, neces verovati ali cak i Zeljko. Recimo, Kuruc i Brodzjanski su greske. Btw, za obojicu sam mislio da ce biti dobri. Eto koliko znam. Greske i promasaji su verovatniji kad propadne plan A pa moras da se prilagodjavas i kombinujes u hodu. A nama se to upravo desilo posle velike mrsne pravoslavne izdaje. 2
Jimmy Kowalski Posted October 4, 2023 Posted October 4, 2023 6 minutes ago, J.R. Cash said: Samo sam napisao ocigledno - da je Kaminski za ovaj tim donwgrade u odnosu na Lesora i da bez pojacanja na pet mozemo da ostvarimo ambicije jedino ako Smajli i Balsa naprave ogroman skok. Ne znam odakle ti potreba da branis Zeljka od mene. Formiranje tima je zeznuta radnja i tu svi ponekad pogrese, neces verovati ali cak i Zeljko. Recimo, Kuruc i Brodzjanski su greske. Btw, za obojicu sam mislio da ce biti dobri. Eto koliko znam. Greske i promasaji su verovatniji kad propadne plan A pa moras da se prilagodjavas i kombinujes u hodu. A nama se to upravo desilo posle velike mrsne pravoslavne izdaje. Kuruc je ispao greska, ali nakon njegovog potpisa niko nije napisao ne treba nam takav igrac ili da smo mogli naci boljeg. To da neki igrac ne opravda ocekivanja se stalno desava svuda, jer dosta faktora utice na prilagodjavanje. Broz nije greska, prosto je doveden dostupan igrac da krpi na tri meseca, jer smo bili deficitarni pod kosem zbog povreda. Vec sam spominjao, mi smo i za proslu sezonu jurili nekog 4/5 igraca, ali nismo nasli pravo resenje. Mnogi su smatrali da sa Lessortom kao prvo 5 nemamo sta da trazimo u EL, jer nema taj kvalitet, pa se pokazalo suprotno. Malo vere u Zeljka u ostale u stabu koji rade sa igracima ne bi skodilo. Napisao si da je Frank luksuz, a ne potreba. Trener Zeljkovog renomea ne moze da pogresi da izmedju vise dostupnih igraca izabere nekog koji je ocigledno slabiji od drugih. Prosto je nemoguce. Pare za Mirotu su ionako bile namenjene samo za njega, nismo ih mogli preusmeriti na drugog igraca. 1
Recommended Posts